οι κηπουροι τησ αυγησ

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

"...Αν υποθέσουμε ότι κάποιες από αυτές τις εκδηλώσεις είναι πράγματι κοινωφελείς, δεν μπορούν οι συμμετέχοντες να αρκεστούν σε μια λωρίδα κυκλοφορίας; Δεν χωρά εκεί το φουσκωμένο εγώ των οργανωτών τους; Και ποιος, τέλος πάντων, θα συμμαζέψει όλα αυτά τα υπερτροφικά εγώ που ισχυρίζονται ότι υπηρετούν συλλογικούς στόχους αλλά στρέφονται εναντίον όλων μας;..."

Από "ΤΑ ΝΕΑ" και την "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Τύπου"
"ΤΑ ΝΕΑ", 26/06/17

Υπετροφικά εγώ

Του Δημήτρη Ψυχογιού
Με την πόλη του γεμάτη σκουπίδια, ο κομμουνιστής δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης οργάνωσε χθες πορεία μερικών εκατοντάδων οπαδών του «κατά της ανεργίας» από το κέντρο της πόλης έως τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου - κλείνοντας την κυκλοφορία ακόμα και πάνω στη γέφυρα. Γιατί οι πορείες εξαλείφουν την ανεργία δεν είναι απολύτως κατανοητό, το βέβαιο είναι πως έγινε μια ακόμη κομματική επίδειξη αναιμικής μεν αλλά αποτελεσματικής δύναμης εις βάρος των χιλιάδων που ήθελαν να μετακινηθούν ή να πάνε για μπάνιο για να δροσιστούν και να απομακρυνθούν από τα σκουπίδια που συσσώρευσε σε χωριά και πόλεις ο κ. Σκουρλέτης. Ομως δεν είναι θέμα ιδεολογίας, είναι θέμα δύναμης: τον Μάιο, ο νεοδημοκράτης δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου είχε κλείσει και αυτός, για δύο συνεχόμενες Κυριακές μάλιστα, την Παραλιακή Λεωφόρο για να υπηρετήσει κάποια πανανθρώπινα ιδεώδη που δεν τα θυμάμαι - στα οποία δεν περιλαμβάνονται πλέον «τα μπάνια του λαού».

Την ίδια τύχη επεφύλαξαν χθες στους Αθηναίους ο σύλλογος Αθηναίοι Δρομείς και η εταιρεία ΖΟΤΕΝ που οργάνωσαν τον «1ο Αγώνα Δρόμου Πεδίου Αρεως - Στις Γειτονιές της Αθήνας». Από τις 6 ώς τις 11 τουλάχιστον, χάριν ελάχιστων δρομέων, είχαν αποκλειστεί Πανεπιστημίου, Αλεξάνδρας, Σόλωνος, Ιπποκράτους, Ακαδημίας, Μάρνη, μεταξύ πολλών άλλων - που μάλλον δεν είναι «δρόμοι γειτονιάς». Είναι οι κεντρικότεροι δρόμοι της πόλης, αυτοί που αποτελούν τον στόχο και των καθημερινών διαδηλώσεων.

Μια Κυριακή έχουν στη διάθεσή τους οι Αθηναίοι να πάνε για μπάνιο, να επισκεφθούν φίλους και συγγενείς, αλλά δεν τους το επέτρεψαν οι εγωιστές που ισχυρίζονται πως η εκδήλωσή τους είχε στόχο «να δώσει νέα πνοή στο πάρκο του Πεδίου Αρεως, να τονώσει το κέντρο της πόλης και να ενισχύσει την οικολογική συνείδηση». Πώς και γιατί ο αποκλεισμός του κέντρου υπηρετεί αυτούς τους στόχους είναι ακατανόητο - επίδειξη δύναμης έχουμε ξανά. Αγνωστο αν πήραν άδεια για να τρέχουν, χάριν της οικολογίας, με 40ο Κελσίου ανάμεσα σε βουνά από σκουπίδια - ο Δήμος Αθηναίων, ευτυχώς, δεν εμφανίζεται μεταξύ των οργανωτών. Μάλλον έδωσε η ΕΛ.ΑΣ., αφού «υπό την αιγίδα» της έγινε ο αγώνας των ελαχίστων εναντίον όλων μας. Περισσεύουν κονδύλια στον κ. Τόσκα να πληρώνει κυριακάτικες υπερωρίες για κλείσιμο δρόμων;

Αν υποθέσουμε ότι κάποιες από αυτές τις εκδηλώσεις είναι πράγματι κοινωφελείς, δεν μπορούν οι συμμετέχοντες να αρκεστούν σε μια λωρίδα κυκλοφορίας; Δεν χωρά εκεί το φουσκωμένο εγώ των οργανωτών τους; Και ποιος, τέλος πάντων, θα συμμαζέψει όλα αυτά τα υπερτροφικά εγώ που ισχυρίζονται ότι υπηρετούν συλλογικούς στόχους αλλά στρέφονται εναντίον όλων μας;
"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  του Τύπου", 26/06/17



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου