οι κηπουροι τησ αυγησ

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

"...Με τον χειρότερο τρόπο διαψεύδεται για την κυβέρνηση η προσδοκία ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης ανοίγει ένα «καθαρό» πολιτικό πεδίο μπροστά της, αφού τα προβλήματα της καθημερινότητας και η υπόθεση Καμμένου τη φέρνουν αντιμέτωπη με μια ζοφερή πραγματικότητα. Από τις υπεκφυγές του υπουργού Αμυνας έως τους λόφους των σκουπιδιών, αναδεικνύεται μια διαχειριστική αδυναμία που επιτείνει και το πολιτικό αδιέξοδο για το Μέγαρο...."

Tρία+ένα πρωτοσέλιδα και τα εσωτερικό θέματα

από "ΤΑ ΝΕΑ" και "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Τύπου"

"ΤΑ ΝΕΑ", 27/06/17


                                                                 "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", 27/06/17



                                                                   "ΕΣΤΙΑ", 27/06/17

"Εφ.Συν", 27/06/17


Τη συνέχιση της απεργίας τους τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη, παρά την εκρηκτική ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί σε όλη τη χώρα και τους κινδύνους για την υγεία χιλιάδων ανθρώπων, αποφάσισαν τα μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ το απόγευμα της Τρίτης.

Την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν την ικανοποίησε η νέα βελτιωμένη πρόταση του Πρωθυπουργού κατά τη συνάντησή που είχαν μαζί τους το πρωί της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου. 
Έτσι, συνεχίζονται οι αποκλεισμοί στα αμαξοστάσια των δήμων και οι αποκλεισμοί στους ΧΥΤΑ, ενώ θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη 24ωρη πανελλαδική απεργία την προσεχή Πέμπτη, οπότε θα επανακαθοριστεί η περαιτέρω στάση της Ομοσπονδίας. 
Στη διάρκεια της συνάντησης στο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός έθεσε στο τραπέζι του διαλόγου τέσσερις προτάσεις, οι οποίες και θα ενσωματωθούν άμεσα στη σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.
Ειδικότερα, αυτές προβλέπουν ότι:
1. Βελτιώνονται οι όροι για τη συμμετοχή των συμβασιούχων εργαζομένων στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με την πλήρη απαλοιφή του ηλικιακού ορίου.
2. Οι υφιστάμενοι συμβασιούχοι εργαζόμενοι θα μοριοδοτηθούν, σύμφωνα και με όσα προβλέπει η τροπολογία, ενώ άμεση αναμένεται η σύναψη των νέων συμβάσεων για τη συνέχιση της εργασίας τους.
3. Οι περίπου 2.500 θέσεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα, τις οποίες μέχρι στιγμής έχουν αιτηθεί οι δήμοι και έχουν ήδη εγκριθεί από το υπουργείο Εσωτερικών, αποτελούν τη βάση εκκίνησης, καθώς οι πραγματικές ανάγκες των δήμων σε προσωπικό καθαριότητας είναι πολύ μεγαλύτερες.
4. Η αποκομιδή των απορριμμάτων πρέπει να γίνεται με ίδια μέσα των δήμων και όχι από ιδιώτες εργολάβους.
«Νομίζω ότι μπορούμε να αισιοδοξούμε» δήλωσε (στον Real Fm), αμέσως μετά τη συνάντηση με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, o υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.
Ηδη, πάντως, συνεργεία του δήμου Αιγάλεω ξεκίνησαν εντατικά την Τρίτη την αποκομιδή των απορριμμάτων που έχουν συσσωρευτεί λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων 

                                                                     "ΤΑ ΝΕΑ", 27/06/17


Η ΔΥΣΩΔΙΑ ΤΥΛΙΓΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σε μείζον πολιτικό πρόβλημα εξελίσσεται για το Μαξίμου η εμπλοκή τού κυβερνητικού εταίρου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, αλλά και η διαχείριση του προβλήματος με τα σκουπίδια που πνίγουν τη χώρα


Του Αιμίλιου Περδικάρη

Με τον χειρότερο τρόπο διαψεύδεται για την κυβέρνηση η προσδοκία ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης ανοίγει ένα «καθαρό» πολιτικό πεδίο μπροστά της, αφού τα προβλήματα της καθημερινότητας και η υπόθεση Καμμένου τη φέρνουν αντιμέτωπη με μια ζοφερή πραγματικότητα. Από τις υπεκφυγές του υπουργού Αμυνας έως τους λόφους των σκουπιδιών, αναδεικνύεται μια διαχειριστική αδυναμία που επιτείνει και το πολιτικό αδιέξοδο για το Μέγαρο.

Το πολιτικό πρόβλημα που έχει ανακύψει για την κυβέρνηση από την προσωπική εμπλοκή Καμμένου στην υπόθεση «Noor 1» και τις επαφές του με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη δεν βρήκε τη λύση του χθες στη Βουλή, αφού οι απαντήσεις που επιχείρησε να δώσει ο υπουργός Αμυνας κάθε άλλο παρά πειστικές υπήρξαν.

Η κάλυψη στον κυβερνητικό εταίρο από την πλευρά του Μαξίμου παραμένει, ωστόσο, ισχυρή, επιβεβαιώνοντας εκ νέου ότι ο Πρωθυπουργός δεν έχει περιθώριο ελιγμών στη σχέση του με τους ΑΝΕΛ και τον πρόεδρό τους. Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου: «Απαγορεύεται από κάποιο νόμο να μιλήσει ένας υπουργός με έναν κρατούμενο;» διερωτήθηκε (Σκάι) ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, προσθέτοντας ότι ο Πάνος Καμμένος δεν έκανε τίποτα το παράνομο ή αντιθεσμικό. Σε μια προσπάθεια, μάλιστα, να περάσει στην αντεπίθεση, ο Τζανακόπουλος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι έχει πανικοβληθεί. «Η ΝΔ προσπαθεί να ρίξει πέπλο σήψης, γιατί δεν υπάρχει άλλο πεδίο για να ασκήσει αντιπολίτευση» σχολίασε ο ίδιος και η αξιωματική αντιπολίτευση «επέστρεψε» τις κατηγορίες, βάζοντας μάλιστα στο κάδρο και τον Αλέξη Τσίπρα: «Η άρνηση του κ. Καμμένου να απαντήσει στην ουσία των θεμάτων εκθέτει πλέον και τον κ. Τσίπρα, ο οποίος οφείλει να απαντήσει αν, και μετά από αυτό, στηρίζει τον κ. Καμμένο».

Αλλά και στο πεδίο της διαχείρισης της καθημερινότητας, στο οποίο επιδίωκε να στρέψει το ενδιαφέρον της μετά την αξιολόγηση, η κυβέρνηση αγκομαχά. Με συνθήκες καύσωνα διαρκείας, οι δρόμοι της Αθήνας και των άλλων πόλεων είναι γεμάτοι από τόνους σκουπιδιών, ενώ οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δήμων εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις. Δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τη νομοθετική πρωτοβουλία του Πάνου Σκουρλέτη, με τον υπουργό Εσωτερικών να δίνει την εικόνα ότι αρνείται τον διάλογο μαζί τους, αφού η χθεσινή συνάντησή τους κράτησε μόλις πέντε λεπτά.

Υπό την πίεση των εξελίξεων, οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ - ΟΤΑ θα περάσουν σήμερα το πρωί το κατώφλι του Μαξίμου, ύστερα από πρόσκληση του Πρωθυπουργού. Πίσω από τους λόφους των απορριμμάτων, ωστόσο, κρύβεται το πραγματικό πρόβλημα των συμβασιούχων που αποτελεί στρατηγική ήττα της κυβέρνησης, αφού οι χειρισμοί των υπουργών της ήταν αυτοί που οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο.

Το ζήτημα είχε αναδειχθεί τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά και η εμπλοκή με την ετυμηγορία του Ελεγκτικού Συνεδρίου προκλήθηκε ύστερα από τις νομοθετικές ρυθμίσεις Κατρούγκαλου - Βερναρδάκη για την παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στους δήμους. Επιπλέον, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης έσπευσε πρόσφατα να ανακοινώσει νομοθετική πρωτοβουλία για μονιμοποίηση συμβασιούχων στο Δημόσιο και τους δήμους μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ, στα πρότυπα του διατάγματος Παυλόπουλου το 2004, αλλά η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου έβαλε φρένο στα κυβερνητικά σχέδια.

ΣΧΕΔΙΟ «ΔΙΑΦΥΓΗΣ». Μέσα σ' αυτό το σκηνικό και με το κλίμα να βαραίνει επικίνδυνα, ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε ανεπιτυχώς να αλλάξει την ατζέντα με την πρόσκληση που απηύθυνε προς το ΠΑΣΟΚ και τις «προοδευτικές δυνάμεις», ενόψει και του επικείμενου Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Ομως, το σενάριο «κάηκε» μετά την πόρτα που έκλεισε στον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ η Φώφη Γεννηματά.

Την ίδια στιγμή, ο Πρωθυπουργός αποφεύγει να αναμειχθεί προσωπικά στην υπόθεση Καμμένου, παρά την κεντρική στήριξη που παρέχεται στον υπουργό Αμυνας, ενώ τις επόμενες ημέρες θα επαναλάβει τον κύκλο επισκέψεων σε υπουργεία, προκειμένου να επιχειρήσει ξανά στροφή στην καθημερινότητα. Κατά πληροφορίες, θα επισκεφθεί το υπουργείο Υγείας του διδύμου Ξανθού - Πολάκη, προκειμένου να προωθηθεί το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Υγεία.


Μολαταύτα, ο Τσίπρας δεν θα καταφέρει να αποφύγει τη μετωπική σύγκρουση και την «πρόκληση» να πάρει πλέον ανοιχτά θέση για τον Καμμένο: την ερχόμενη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί στη Βουλή η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το Eurogroup, η οποία, υπό το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων, θα επεκταθεί εφ' όλης της ύλης.

Λόγους... εθνικής ασφάλειας επικαλέστηκε ο υπουργός Αμυνας
ΟΙ ΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΑΝ, 
ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΟΧΙ...

Του Λάμπρου Σταυρόπουλου

Αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με το περιεχόμενο των τηλεφωνικών συνομιλιών που είχε όπως παραδέχθηκε με τον ισοβίτη για τη μεγάλη υπόθεση ναρκωτικών του «Noor-1» Μάκη Γιαννουσάκη άφησε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης που του απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τον κάλεσε να ξεκαθαρίσει αν ήταν ενήμερος ο Πρωθυπουργός για την εμπλοκή του.

Ειδικότερα, τον κάλεσε να απαντήσει τι έλεγε επί 21 λεπτά με τον ισοβίτη, με ποια αρμοδιότητα μίλησε μαζί του και αν γνωρίζει και έχει μιλήσει με τον λιμενικό που φέρεται επίσης να εμπλέκεται στην υπόθεση και σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ «φαίνεται από τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις να λέει επί λέξει: "Δεν μας ενδιαφέρει η αλήθεια, αλλά να μείνει ο Τσίπρας δέκα χρόνια στην εξουσία, ενοχοποιώντας τον Μαρινάκη, δηλαδή τον Μητσοτάκη"».

Ο Πάνος Καμμένος επικαλέστηκε για την εμπλοκή του θέματα ασφάλειας και διεθνών σχέσεων της χώρας, δίνοντας διεθνείς προεκτάσεις στην πολύκροτη υπόθεση, ενώ για την επικοινωνία του με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη το επιχείρημά του ήταν πως «όταν ένας κρατούμενος αποκαλύπτει σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση τριών τόνων ηρωίνης αναφερόμενος σε κορυφαία πρόσωπα του επιχειρείν και της πολιτικής ζωής τον λαμβάνουμε σοβαρά υπ' όψιν».

Ο Πάνος Καμμένος προσήλθε στη συζήτηση αυτή με προετοιμασμένο κείμενο ομιλίας το οποίο είχε προφανή νομική υποστήριξη και τόνισε ότι όταν του ζήτησε ο ισοβίτης, διά του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου προστασία, εκείνος επικοινώνησε με τον Σταύρο Κοντονή και του ζήτησε να συναντηθεί με τον δημοσιογράφο, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέλαβε και έστειλε τον εισαγγελικό λειτουργό για να πάρει κατάθεση. Οσον αφορά τις επίμονες τηλεφωνικές κλήσεις εκείνο το βράδυ που είχε από τον ισοβίτη είπε ότι τον έπαιρνε «διότι αργούσε να πάει ο εισαγγελέας και φοβόταν για την οικογένειά του».

O Αδωνις Γεωργιάδης προκάλεσε τον υπουργό Αμυνας να απαντήσει αν είχε ενημερωθεί ο Αλέξης Τσίπρας για τις ενέργειές του, ενώ σχετικά με την εμπλοκή από τον Πάνο Καμμένο του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση του «Noor-1» τον ρώτησε γιατί σε αυτή την περίπτωση δεν προστάτεψε τον Πρωθυπουργό ο οποίος δέχθηκε τον επιχειρηματία στις αρχές Μαΐου στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΒΟΥΤΣΗ. Απευθυνόμενος δε στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ο οποίος ανέφερε σε συνέντευξή του ότι «αν ο κ. Καμμένος πήγαινε για την αλήθεια, δεν πειράζει», του είπε: «Αν, όμως, ο κ. Καμμένος πήγαινε γιατί ήθελε να εμποδίσει έναν επιχειρηματία να αγοράσει τον ΔΟΛ και για να επιτύχει τον πολιτικό του σκοπό, να μείνει ο Τσίπρας στην εξουσία άλλα δέκα χρόνια, προσπάθησε να παγιδεύσει έναν πολίτη αυτής της χώρας κάνοντας κατάχρηση εξουσίας και οργανώνοντας μια σκευωρία, τότε τι πρέπει να κάνετε, κύριε Βούτση, με τόσους αγώνες στην Αριστερά για τον συνεταίρο σας στην εξουσία; Μέχρι εκεί θα φτάσετε για την καρέκλα;». Ωστόσο ο Πρόεδρος της Βουλής προτίμησε να μη σχολιάσει. Η σιωπή του Νίκου Βούτση ερμηνεύτηκε ως σαφής ένδειξη αποστασιοποίησης από τις κινήσεις Καμμένου.

«ΚΑΘΗΚΟΝ». Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΣΥ Θεόδωρου Παπαθεοδώρου κάλυψε πλήρως τους χειρισμούς Καμμένου, λέγοντας μάλιστα ότι «το καθήκον του ως υπουργός και ως πολίτης το έκανε: του είπε (σ.σ. στον ισοβίτη) "δώσε στη Δικαιοσύνη αυτά τα πράγματα" και προφανώς, προσπάθησε να τον ενθαρρύνει με όποιον τρόπο εκείνη την ώρα μπορούσε, για να πράξει αυτά τα οποία έπρεπε να πράξει», ενώ για τα περαιτέρω, όπως αν υπήρξε παραβίαση του κανονισμού των φυλακών, παρέπεμψε στη δικαστική έρευνα. «Μην προτρέχετε. Ολα βρίσκονται στα χέρια δικαστικών λειτουργών. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη λάμψει η αλήθεια. Και τότε θα δούμε ποιοι γίνονται βαποράκια επιχειρηματικών συμφερόντων στον χώρο του Κοινοβουλίου», υποστήριξε.



                                                              "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Τύπου", 27/06/17


"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Τύπου", 27/06/17

...Γιατί δεν απήργησαν στο Παλαιό Φάληρο ή 
η προβλετικότητα του Δημάρχου
"ΕΣΤΙΑ", 27/06/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου