οι κηπουροι τησ αυγησ

Κυριακή 3 Μαρτίου 2024

Στον Δήμο Αθηναίων αυτή τη στιγμή εξουσία ασκεί ο άνθρωπος που υπόσχεται να αλλάξει τη σχέση με τα κοινά. Ο άνθρωπος που υποτίθεται ακούει τη φωνή του λαού και καταργεί το υποτίθεται αντιλαϊκό έργο στον Στρέφη. Ο άνθρωπος που έχει τόσο πολύ συγκινηθεί με τους νεκρούς των Τεμπών και είναι διατεθειμένος για να τους τιμήσει να παραβεί το καθήκον του – που είναι να διατηρεί την πόλη, και ιδίως το κέντρο της, καθαρό από κάθε είδους ρύπανση. Αυτός ο γεμάτος καλές προθέσεις πολιτικός στάθηκε ανίσχυρος να πει «όχι» σε ένα ρουσφέτι που ήταν βέβαιο ότι θα τον εξέθετε....

Από "ΤΑ ΝΕΑ/ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ"

"ΤΑ ΝΕΑ/ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ",
02-03/03/24


Μελισσοβελονισμός

ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΝΕΛΛΗ


Την ειδικότητα του μελισσοβελονιστή δεν την είχα ακούσει, αν και κατά καιρούς, λόγω αναπόφευκτων κακών συναναστροφών, έχω εντρυφήσει στον εναλλακτισμό, τη σύγχρονη εγωκεντρική δεισιδαιμονία που υπόσχεται υγεία και ευεξία του εαυτού κυρίως κόντρα στην επιστήμη – στην ιατρική, στα φάρμακα και στη χημεία τους, αλλά και στις διατροφικές επιλογές. Γι’ αυτό με μεγάλη χαρά έμαθα ότι νέος τις που είναι εγγονός του Ανδρέα Παπανδρέου και γιος του Γιώργου Παπανδρέου, ονόματι Ανδρέας Γ. Παπανδρέου, διακονούσε στην Κρήτη το επάγγελμα αυτό.

Τι ακριβώς είναι ο μελισσοβελονισμός; Αναγκαστικά, καταφεύγω σε σελίδες αυτοαποκαλούμενης εναλλακτικής ιατρικής, από τις οποίες μαθαίνω ότι είναι μέθοδος διαχείρισης του δηλητηρίου που υπάρχει στο κεντρί των μελισσών, για τη θεραπεία αρθρίτιδας, για σκλήρυνση κατά πλάκας, για Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον, για τραύματα και για πολλά ακόμα. 

Υπάρχουν δύο τρόποι, λένε αυτές οι σελίδες, με τους οποίους γίνεται ο μελισσοβελονισμός: «η απευθείας έγχυση του δηλητηρίου μέσω του τσιμπήματος της μέλισσας, πιάνοντας το έντομο με μία λαβίδα και τοποθετώντας το στο κατάλληλο σημείο, και η έγχυση ενέσιμου διαλύματος δηλητηρίου μέσω μιας σύριγγας, επιλέγοντας πάλι τα κατάλληλα σημεία».

Ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου, λοιπόν, κατά τα φαινόμενα, κουράστηκε να ταλαιπωρεί τις μέλισσες που δεν χάνονται μόνο από τα φυτοφάρμακα αλλά και από τους εναλλακτικούς (όταν χάσουν το κεντρί τους ακρωτηριάζονται και πεθαίνουν) και αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρογονική κοιτίδα του σοσιαλισμού. 

Αποδείχτηκε ότι δεν είναι πολύ δύσκολη η μετάβαση, αρκεί να έχεις τις κατάλληλες γνωριμίες. Εν προκειμένω, η πιο κατάλληλη αποδείχτηκε ότι είναι η γνωριμία με τον φονέα της οικογενειοκρατίας, τον νέο δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα, τον άνθρωπο που υποσχόταν να λυτρώσει την Αθήνα από τον γόνο της οικογένειας Μητσοτάκη, τον ηττηθέντα στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές Κώστα Μπακογιάννη.

Και αφού νίκησε τον Κώστα Μπακογιάννη, ως δήμαρχος πλέον, έφερε τον μελισσοβελονιστή Ανδρέα Γ. Παπανδρέου (τζούνιορ, όπως διευκρινίζουν τα ρεπορτάζ) στον Εθνικό Κήπο της Αθήνας, όπου τον έχρισε διευθύνοντα σύμβουλο. Τσέο, που θα ‘λεγε η συντρόφισσα Νοτοπούλου. Ηδη διευθύνει τον Εθνικό Κήπο εδώ και 15 μέρες.

Το γεγονός από μόνο του είναι ασήμαντο. Ενας άνθρωπος με πρόσβαση σε μια εξουσία, εν προκειμένω την αυτοδιοικητική εξουσία της πρωτεύουσας, βολεύεται σε μια προνομιακή θέση. Διαβάζω ότι έχει σπουδάσει Διεθνείς Σχέσεις, αλλά ότι έχει κάνει μεταπτυχιακό στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων. Δικαιολογεί το μεταπτυχιακό του τη θέση που του απονεμήθηκε; Το ζήτημα είναι ακριβώς αυτό: ότι η θέση τού απονεμήθηκε όχι λόγω αποδεδειγμένης εξειδίκευσης αλλά λόγω ονόματος και προσβάσεων στη δημοτική εξουσία.

Στον Δήμο Αθηναίων αυτή τη στιγμή εξουσία ασκεί ο άνθρωπος που υπόσχεται να αλλάξει τη σχέση με τα κοινά. Ο άνθρωπος που υποτίθεται ακούει τη φωνή του λαού και καταργεί το υποτίθεται αντιλαϊκό έργο στον Στρέφη. Ο άνθρωπος που έχει τόσο πολύ συγκινηθεί με τους νεκρούς των Τεμπών και είναι διατεθειμένος για να τους τιμήσει να παραβεί το καθήκον του – που είναι να διατηρεί την πόλη, και ιδίως το κέντρο της, καθαρό από κάθε είδους ρύπανση.

Αυτός ο γεμάτος καλές προθέσεις πολιτικός στάθηκε ανίσχυρος να πει «όχι» σε ένα ρουσφέτι που ήταν βέβαιο ότι θα τον εξέθετε. Αναγορεύεται συνεπώς ως το πρώτο θύμα μελισσοβελονισμοκτονίας. Ηταν άξιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου