οι κηπουροι τησ αυγησ

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

"...Στο Γενικό Συμβούλιο της ΤτΕ που πραγματοποιείται την περασμένη Δευτέρα το Δημόσιο εκπροσωπεί ένας σοβαρός υπάλληλος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ονόματι Γιαννακόπουλος. Προϊούσης της συζητήσεως για τα πεπραγμένα της Τράπεζας, ζητάει τον λόγο και πολύ ευγενικά θέτει το θέμα της αναφοράς του Στουρνάρα στην αναγκαιότητα της πιστοληπτικής γραμμής. Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος τού εξηγεί ότι αυτή δεν είναι δική του αποκλειστικά εκτίμηση, αλλά υπάρχει στη σελίδα 96 της ενδιάμεσης έκθεσης. Το θέμα κλείνει εκεί και τρεις ημέρες μετά ο μηχανισμός παραγωγής fake news του ΣΥΡΙΖΑ σερβίρει τη fake είδηση στα φιλοκυβερνητικά μέσα...."

Από "ΤΑ ΝΕΑ"

"ΤΑ ΝΕΑ", 26/01/18
ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

Τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ
Η ιστορία που θα αφηγηθώ εν συντομία (όσο γίνεται δηλαδή) αποτελεί μια απτή καταγραφή τού πώς ο μηχανισμός παραγωγής fake news του ΣΥΡΙΖΑ κατασκευάζει κατά το δοκούν «ειδήσεις» προκειμένου να πλήξει, απαξιώσει, υπονομεύσει και εν τέλει καταγγείλει έναν πολιτικό του αντίπαλο.

Η «είδηση» όπως καταχωρίσθηκε χθες στα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης είναι εν ολίγοις ότι κατά το πρόσφατο Γενικό Συμβούλιο της Τραπέζης της Ελλάδος, ο διοικητής Στουρνάρας «τα άκουσε» για τα καλά, για την πρόσφατη παρέμβασή του, ότι απαιτείται η δημιουργία πιστοληπτική γραμμής μετά το τέλος του προγράμματος προκειμένου να μην κινδυνεύσει η μεταμνημονιακή πορεία της χώρας. Και πως αυτά τα είπε εξ ιδίας πρωτοβουλίας (επειδή ... μισεί την κυβέρνηση) χωρίς να περιλαμβάνονται στην ενδιάμεση έκθεση της ΤτΕ και χωρίς να το ζητούν οι Ευρωπαίοι και να το επιθυμεί η ελληνική κυβέρνηση.


Μάλιστα, ορισμένα από τα δημοσιεύματα υποδείκνυαν ως πιο έντονο επικριτή του Γ. Στουρνάρα τον εκπρόσωπο του ελληνικού Δημοσίου στο Γενικό Συμβούλιο. Αλλά όχι μόνο αυτόν, υπήρξαν και άλλοι - που έθεσαν το θέμα.

Ας δούμε τώρα ποια είναι η αλήθεια: στο Γενικό Συμβούλιο της ΤτΕ που πραγματοποιείται την περασμένη Δευτέρα το Δημόσιο εκπροσωπεί ένας σοβαρός υπάλληλος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ονόματι Γιαννακόπουλος. Προϊούσης της συζητήσεως για τα πεπραγμένα της Τράπεζας, ζητάει τον λόγο και πολύ ευγενικά θέτει το θέμα της αναφοράς του Στουρνάρα στην αναγκαιότητα της πιστοληπτικής γραμμής. Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος τού εξηγεί ότι αυτή δεν είναι δική του αποκλειστικά εκτίμηση, αλλά υπάρχει στη σελίδα 96 της ενδιάμεσης έκθεσης. Το θέμα κλείνει εκεί και τρεις ημέρες μετά ο μηχανισμός παραγωγής fake news του ΣΥΡΙΖΑ σερβίρει τη fake είδηση στα φιλοκυβερνητικά μέσα.

Το περεμπίπτον ερώτημα τώρα είναι ποιος ενημέρωσε τον μηχανισμό για να παράξει το παραμύθι. Απάντηση δεν έχω επί του προκειμένου. Τον κύριο Γιαννακόπουλο, ο οποίος όπως προανέφερα είναι υπάλληλος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ακούγεται πως «ενέπνευσε» στο να θέσει το θέμα Στουρνάρα ενώπιον του... Στουρνάρα ο κύριος Φραγκίσκος Κουτεντάκης, γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών. Ο δε κύριος Κουτεντάκης δεν είναι άνθρωπος ούτε του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου, ούτε του αναπληρωτή του, Γιώργου Χουλιαράκη, αλλά του αντιπρόεδρου τη Κυβέρνησης Δραγασάκη.

Αναλύοντας αυτή την ανθρωπογεωγραφία έτι περαιτέρω, θα επισημάνω ότι ο Τσακαλώτος περισσότερο, αλλά και ο Χουλιαράκης δευτερευόντως, διατηρούν σχέσεις με τον Στουρνάρα που κυμαίνονται από άριστες έως πολύ καλές. Εν αντιθέσει με τους άλλους δύο. Τον Κουτεντάκη και τον μέντορά του Δραγασάκη.

Οποιος βρει άκρη, ας μου την αναφέρει και εμένα….


Ο υπεύθυνος
Πάντως, χθες σε μια συνέντευξή του ο κύριος Κουτεντάκης, ο οποίος σε ένα προηγούμενο διάστημα ήταν - και αυτός! - σύμβουλος οικονομικής πολιτικής του Πρωθυπουργού, αναγνωρίζει μεν το δικαίωμα του Στουρνάρα να έχει διαφορετική άποψη από την κυβέρνηση (τι λες τώρα, μεγάλε!) αλλά του κάνει και έμμεσα παρατηρήσεις. Λέει συγκεκριμένα στη συνέντευξή του στο site kerdos.gr: «Φυσικά ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος δικαιούται να έχει διαφορετική άποψη από την κυβέρνηση και τους θεσμούς αλλά δεν νομίζω ότι ωφελεί τη χώρα να εκπέμπονται αντιφατικά μηνύματα».

Κλείνω, όπως και προηγουμένως: όποιος βρει την άκρη για το ποιος είναι υπεύθυνος για την feke είδηση ότι ο Στουρνάρας «τα άκουσε για τα καλά» στο Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας να μου το πει και εμένα…

Κλειδί η συναίνεση
Επειδή ξαναμπήκε στον γύρο (του... μπλα... μπλα) η ιστορία της σύγκλησης του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών με αντικείμενο τις εξελίξεις στο Σκοπιανό, είμαι εξουσιοδοτημένος (δεν θα πω από ποιον, αλλά είμαι!) να αναφέρω τα ακόλουθα σοβαρά:
- το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών συγκαλείται έπειτα από αίτημα του Πρωθυπουργού, συγκεκριμένο δε ως προς τη θεματολογία του, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, άμα τη λήψει του αιτήματος, προχωρεί σε ένα άτυπο γύρο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να ανιχνεύσει τις προθέσεις τους. Αν διαπιστώσει ότι όντως υπάρχει βούληση να παραστούν, τότε προχωρεί στη δεύτερη φάση αυτής της διαδικασίας, ανιχνεύοντας αυτή τη φορά αν υφίσταται κάποιου είδους συναίνεση επί του θέματος της σύγκλησης. Αν διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει ένα μίνιμουμ συναίνεσης, τότε καθιστά γνωστό προς τον Πρωθυπουργό ότι δεν ωφελεί η σύγκληση του Συμβουλίου.

Το οποίο, σε απλά ελληνικά, σημαίνει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο αγαπημένος πρόεδρος Προκόπης, δεν πρόκειται να συγκαλέσει κανένα Συμβούλιο αν δεν διαφαίνεται κάποιου είδους συναίνεση. Δεν θα συγκαλέσει δηλαδή Συμβούλιο μόνο και μόνο για να πλακωθούν οι αρχηγοί και να καταγραφούν, βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο, οι διαφωνίες τους μπροστά στις κάμερες. Κατανοητό;


Ιεροί ελιγμοί
Ελπίζω! Το αυτό ισχύει και για την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Γιατί δεν την συγκαλεί εκτάκτως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και αντ' αυτής συγκαλεί τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο σήμερα; Πολύ απλά γιατί στην Ιερά Σύνοδο είναι σοβαρός ο αριθμός των μητροπολιτών οι οποίοι διαφωνούν με τη στάση του στο πλευρό της κυβέρνησης για το Σκοπιανό και δεν θέλει να του το κάνουν καλοκαιρινό το μαγαζί ενόψει και του συλλαλητηρίου της 4ης Φεβρουαρίου. Και τι κάνει ο Μακαριότατος, που είναι επίσης μεγάλη "μανούλα" στους χειρισμούς προσώπων και καταστάσεων και οι ικανότητές του προσιδιάζουν σε βυζαντινό τιτουλάριο;

Συγκαλεί τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, στην οποία διαθέτει καθαρή πλειοψηφία και οι αντίπαλοί του είναι μειοψηφία. Ετσι, θα πάρει την απόφαση που θέλει - κατά των συλλαλητηρίων - και δεν θα ανοίξει ούτε μύτη.

Η δε Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία θα συγκληθεί μέσα στον Φεβρουάριο, θα έχει ως αποκλειστικό θέμα την εκλογή μητροπολίτη Μάνης, ο οποίος ήδη έχει «εκλεγεί» - είναι ο διευθυντής του Γραφείου του, ένας 66ετής κύριος ονόματι Παπαθανασίου.
(Τώρα τα γνωρίζετε όλα…)


Τα φιλαράκια
Σε συνέχεια της χθεσινής μου αναφοράς στη σχέση του κυρίου Παύλου Χαϊκάλη με τον κύριο Λάκη Λαζόπουλο, και ειδικότερα στον ρόλο του τελευταίου ως μοντέρ του περίφημου ηχητικού ντοκουμέντου της δήθεν απόπειρας εξαγοράς του τότε βουλευτή των ΑΝΕΛ κυρίου Χαϊκάλη ώστε να ψηφίσει τον Στ. Δήμα ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έπεσε στα χέρια μου φωτογραφία. Των αρχών της εβδομάδας. Απεικονίζουσα τον φίλτατο Παύλο αγκαλιά με τον λατρεμένο Λάκη μετά το τέλος της πρεμιέρας της παράστασης «Απελπισίτο», στην οποία πρωταγωνιστεί ο Λαζόπουλος. Χαμογελαστοί και οι δύο. Φιλαράκια. Τα παιδιά, τα παιδιά, τα φιλαράκια τα καλά…


Νταήδες

Μου είναι εντελώς απεχθές αυτό που συμβαίνει με τον άγνωστό μου διευθυντή της ΕΡΤ3 κύριο Μπαξ, στον οποίο επιτίθενται διάφορα φασισταριά, επειδή ο άνθρωπος έλκει την καταγωγή από το Μπανγκλαντές. Η αφορμή είναι το «μαύρο» που έριξε η ΕΡΤ3 στο συλλαλητήριο της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη και οι νταήδες αυτοί την πέφτουν στον κύριο Μπαξ λες και εκείνος πήρε την απόφαση να μην «παίξει» το συλλαλητήριο αλλά να προβάλει την εκπομπή «Κυριακή στο χωριό».

Για όσους λοιπόν κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, η απόφαση ήταν κεντρική, της κυβέρνησης δηλαδή, του Μεγάρου Μαξίμου, να το κάνω πιο συγκεκριμένο. Και να αφήσουν στην ησυχία του τον άνθρωπο, ο οποίος είναι 35 χρόνια στην Ελλάδα και είναι πια κανονικός έλληνας πολίτης, γνωστός στη Θεσσαλονίκη και για τη δουλειά του και για την εν γένει παρουσία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου