οι κηπουροι τησ αυγησ

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

"...Η εφημερίδα της Αριστεράς δεν είναι απλώς ένα έντυπο. Κάθε της φύλλο αποτελεί και ένα σάλπισμα κατά των καταπιεστών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, γι’ αυτό άλλωστε και η διαδικτυακή της έκδοση επιχορηγείται από τα Ευρωπαϊκά Κονδύλια. Ταυτόχρονα, έχει αναλάβει το ομολογουμένως βαρύ έργο της προώθησης των τεράστιων κυβερνητικών επιτυχιών, αλλά επειδή έτσι οι σελίδες της θα έμεναν λευκές, προσφέρει στο πολυπληθές κοινό των 1.000 αναγνωστών που τη βρίσκουν στα υπουργεία, μελέτες για διά­φορα μεγάλα θέματα της Ανθρωπότητας, όπως ο Αθλητισμός..."

Από τα "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ"

                          "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ"- 27/08/16

Σελίδα autocue του Βαγγέλη Περρή (απόσπασμα)
«ΑΥΓΗ»: (Επεισόδιο δεύτερο και τελευταίο) Η εφημερίδα της Αριστεράς δεν είναι απλώς ένα έντυπο. Κάθε της φύλλο αποτελεί και ένα σάλπισμα κατά των καταπιεστών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, γι’ αυτό άλλωστε και η διαδικτυακή της έκδοση επιχορηγείται από τα Ευρωπαϊκά Κονδύλια. Ταυτόχρονα, έχει αναλάβει το ομολογουμένως βαρύ έργο της προώθησης των τεράστιων κυβερνητικών επιτυχιών, αλλά επειδή έτσι οι σελίδες της θα έμεναν λευκές, προσφέρει στο πολυπληθές κοινό των 1.000 αναγνωστών που τη βρίσκουν στα υπουργεία, μελέτες για διά­φορα μεγάλα θέματα της Ανθρωπότητας, όπως ο Αθλητισμός. Η επιλογή φαίνεται συμφέρουσα, διότι είναι πολύ πιο ασφαλές νο γράφεις έκθεση ιδεών μαθητή της Α' Δημοτικού για την αξία του αθλητισμού και τα δεινά του πρωταθλητισμού, από το να προσπαθείς να εξηγήσεις γιατί ο ΕΝΦΙΑ αποτελεί πατριωτικό καθήκον, ενώ πριν από ενάμιση χρόνο ήταν ένα κατάπτυστο μέτρο αφαίμαξης των λαϊκών εισοδημάτων. Ομως ακόμη και ο Αθλη­τισμός μπορεί να μεταβληθεί σε ξυράφι που κόβει τον χρήστη, ιδιαιτέρως αν αυτός είναι ατσούμπαλος, όπως οι συντάκτες της εφημερίδας του Λαού και του Καθεστώτος. Οι πρό­σφατες περιπέτειες άρχισαν με την υπεράσπιση των πρωτοβουλιών του σ. Κοντονή, ο οποίος συστήνεται σαν πυροσβέστης ενώ είναι πυρομανής. Ο σ. Θανά­σης Καρτερός ανέλαβε να δώσει το σαφές στίγμα του αριστερού ποδοσφαίρου που προωθεί ο υπουργός, με αναφορές στη «συντροφικότητα της κερκίδας» και την αναζήτηση «της ψυχής της μπάλας» στους αγώνες της ομάδας του και πάνω που πλήτταμε, προέκυψε το γνωστό βαρύγδουπο άρθρο για τους Ελληνες Ολυ­μπιονίκες! Η «Αυγή» τούς βρήκε τεμπελχανάδες που συμμετέχουν σε αγώνες μια φορά στα τέσσερα χρόνια και μετά μασάνε αργομισθίες! Οταν ξεσηκώθηκαν μέ­χρι και οι πέτρες, η καλή εφημερίδα επανήλθε με την έπαρση της εξουσίας που υπηρετεί για να ποδοπατή­σει τους εχθρούς που εφηύρε, θέτοντας τους αμείλι­κτα ερωτήματα που άρχιζαν με «τη συμμετοχή των Ρώ­σων αθλητών στο Ρίο» και τελείωναν με την απορία για «τις προπονητικές μεθόδους που χρησιμοποιού­σαν οι Ανατολικογερμανοί στην κολύμβηση»! Στο τέ­λος της παλαβής αυτής παρέμβασης κλήθηκε «όποιος δεν γγωρίζει κάτί για όλα αυτά (δηλαδή για τους Ρώ­σους και τους Ανατολικογερμανούς) να σιωπά, ακόμη κι αν είναι υπουργός», ενώ η μπάλα πήρε και τη χρυ­σή Ολυμπιονίκη Στεφανίδη, της οποίας το μετάλλιο η εφημερίδα πανηγύρισε καλώντας την πριν μιλήσει για θέματα που δεν κατέχει, όπως ο Αθλητισμός, να διαβάζει προηγουμένως την «Αυγή» που σε τέτοια θέματα είναι μανούλα! Κάποιοι υποστη­ρίζουν -και το έχουμε δει- ότι η εκδοτική επιτυχία τρελαίνει. Φαί­νεται ότι η αποτυχία οδηγεί σε ακόμη χειρότερα αποτελέσματα.


                               "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ"- 27/08/16

Η «Εξόρμηση» του 2016: Οργή Τσίπρα και κυβερνητικών στελεχών για τα τελευταία δημοσιεύματα της «Αυγής»
Του Γιώργου Κατσιγιάννη
katsigiann@yahoo.gr
Σε νέα φάση δοκιμασίας ει­σέρχονται οι σχέσεις της Κουμουνδούρου και του Μεγάρου Μαξίμου με τη δι­ευθυντική ομάδα της εφη­μερίδας «Αυγή», καθώς τα αρνητικά έως ειρωνικά δημοσιεύμα­τα του κομματικού εντύπου της Αρι­στεράς εναντίον του Πύρρου Δήμα, αλλά και της Κατερίνας Στεφανίδη έχουν προκαλέσει την οργή του πρωθυπουργού και πολλών μελών της κυβέρνησης.

Στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσί­πρα έκαναν λόγο για ακατανόητες επιθέσεις, αφήνοντας σαφέστατα να εννοηθεί ότι στους κόλπους της εφημερίδας κάποιοι επιδιώκουν να «παίξουν» παιχνίδια υπονόμευσης, που μπορεί να συνδέονται και με τις εσωκομματικές εξελίξεις εν όψει του συνεδρίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τόσο από την επικοινωνιακή ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου όσο και από το Γραφείο Τύπου της Κουμουνδού­ρου, έγιναν διαβήματα διαμαρτυρί­ας εναντίον της διευθυντικής ομάδας της «Αυγής», καθώς θεωρήθηκε ότι τα δημοσιεύματα εναντίον Ολυμπι­ονικών προκάλεσαν αρνητική εντύ­πωση στην κοινή γνώμη. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι μέσα σε λίγους μή­νες είναι η δεύτερη φορά που το Μέ­γαρο Μαξίμου αιφνιδιάζεται από τη διευθυντική ομάδα της εφημερίδας, καθώς το πνεύμα συναντίληψης που υποτίθεται πρέπει να υπάρχει για  να απηχεί τις θέσεις της κυβέρνη­σης το κομματικό έντυπο της Αρι­στεράς διαταράχτηκε σε προηγού­μενο δημοσίευμα-παρέμβαση για το θέμα των offshore εταιρειών. Τότε που η «Αυγή» εγκαλούσε την κυβέρ­νηση για τις νομοθετικές της ρυθμί­σεις με κεντρικό άρθρο της που έφε­ρε τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Οφσάιντ για τις offshore».

ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ. Αν και τότε κά­ποιοι υπέθεσαν ή δήλωσαν δη­μοσίως ότι η εφημερίδα προέβη στη σχετική παρέμβαση κατόπιν συνεννοήσεως με το περιβάλ­λον του πρωθυπουργού, εντού­τοις οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ούτε η κυβερνητική εκπρό­σωπος Ολγα Γεροβασίλη, αλλά ούτε και η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, γνώριζαν την ύπαρξη του επίμα­χου δημοσιεύματος. Το ίδιο συ νέβη και τώρα με την περίπτωση των Ολυμπιονικών, αφού ο πρω­θυπουργός δεν είχε καμία απολύτως ενημέρωση από πριν για τα αρνητικά δημοσιεύματα της «Αυγής». Η στάση της εφημερίδας έχει ενο­χλήσει το Μέγαρο Μαξίμου και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να δρομολογηθούν εξελίξεις στη δομή της, ενώ υπάρχουν και εισηγήσεις στον Α. Τσίπρα από κυβερνητι­κούς παράγοντες που θεωρούν ότι το κόμμα και η κυβέρνηση θα πρέ­πει να «απαλλαγούν» από την ευθύ­νη να «απολογούνται» για το τι γρά­φει το συγκεκριμένο Μέσο. Το εάν η «Αυγή» θα έχει την τύχη της «Εξόρμησης» του ΠΑΣΟΚ είναι ένα ερώτη­μα που αρχίζει ήδη να απασχολεί το Μέγαρο Μαξίμου.

Τα τελευταία τρία χρόνια που ο ΣΥ-ΡΙΖΑ μπήκε για τα καλά στο παιχνί­δι της εξουσίας οι παρεμβάσεις της «Αυγής» για πρόσωπα ή καταστάσεις απέκτησαν ιδιαίτερη αξία και χρησιμοποιήθηκαν ποικιλοτρόπως από πολιτικούς και δημοσιογράφους. Ελάχιστες ήταν οι περιπτώσεις που οι αρ-^ θρογραφοιτης στράφηκαν εναντίον των «κομματικών» της κυβέρνησης του Α. Τσίπρα, παρά μονάχα όταν κάποιοι, όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, άρχισαν να κρατούν αποστάσεις από την  κυ­βερνητική πολιτική, προετοιμά­ζοντας έτσι και την αποχώρηση τους από τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ. Στη μαύρη λίστα της «Αυγής» έπεφταν με ιδιαίτερη ευκο­λία όσοι βουλευτές ή υπουργοί θε­ωρούνταν «ξένο σώμα» στο κόμμα. Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέ­τρος Τατσόπουλος, για τον οποίο ο πρόεδρος του Δ.Σ. της «Αυγής» Β. Μουλόπουλος είχε γράψει «Πέτρο, τέρμα οι μαλακίες», και ο προερ­χόμενος από τη ΔΗΜΑΡ υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην πρώ­τη κυβέρνηση της Αριστεράς Γιάν­νης Πανούσης, τον οποίο η εφημερίδα κατηγορούσε ότι λειτουργούσε ως δούρειος ίππος του παλαιού κα­τεστημένου και της μιντιοκρατίας. Ακόμα, ο πρώην «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας Γιάνης Βαρουφάκης, που επίσης δεν ανήκε στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, δέχτηκε σφοδρή επίθεση με αφορμή τη χλιδάτη φω­τογράφηση που είχε κάνει με τη σύ­ζυγο του για λογαριασμό του περι­οδικού «Paris Match», αλλά και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελ­λήνων και υπουργός Εθνικής Αμυνας Π. Καμμένος, ο oποίοε εμφανιζόταν απο αρ­θρογράφο της «Αυγής» ως «υπερεθνικιστής», που πρέπει ο Α. Τσίπρας να τον απομακρύ­νει. Επίσης, η εφημερί­δα «στράφηκε» εναντίον του προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ σημερινού4>πουργού Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα για σειρά παρεμβάσεων που έγιναν από την ΕΛ.ΑΣ. είτε σε διαδηλώσεις συνταξιούχων είτε σε επιχειρήσεις εκκένωσης κτιρίων από καταληψίες «αλληλέγγυους».

Μπηχτές κατά καιρούς «εκτοξεύο­νταν» με φωτογραφικό τρόπο ενα­ντίον υπουργών της κυβέρνησης που «παρείχαν εμπιστευτικές και αποκλειστικές» πληροφορίες στην «Εφημερίδα των Συντακτών», η οποία απηχεί τις απόψεις του ΣΥΡΙ­ΖΑ σε μεγάλο βαθμό και σε κυκλο­φοριακό επίπεδο έχει υπερφαλαγγίσει την «Αυγή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου