οι κηπουροι τησ αυγησ

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

ΚΑΘΑΡΑ ΛΟΓΙΑ, ΒΑΣΙΣΜΕΝΑ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ, ΜΕ ΠΡΟΤΡΟΠΕΣ -ΑΥΤΟΝΟΗΤΗΣ-ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΦ' ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΔΟΣΙΑ ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ "ΧΑΚΙ" ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΑΦ' ΕΤΕΡΟΥ.....

Από την "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", και....

"Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", 20/01/24

Τί έγραψε ο συνάδελφος Βασίλης Νέδος:

Ενδεικτικές του ευρύτερου προβλήματος του Πολεμικού Ναυτικού είναι οι παραιτήσεις τεσσάρων στελεχών της φρεγάτας «Υδρα», οι οποίες δεν συνδέονται απαραίτητα με την αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα στο πλαίσιο της επιχείρησης «Φύλακας της Ευημερίας». Τη διετία 2022-23 παραιτήθηκαν αξιωματικοί και υπαξιωματικοί του Π.Ν., που ισοδυναμούν με το 10% του στελεχικού δυναμικού του κλάδου.

ΤΟ ΘΕΜΑ

Κυκλοφόρησαν χθες διάφορες φήµες περί µαζικών παραιτήσεων στελεχών του Πολεµικού Ναυτικού, µάλιστα από τη φρεγάτα «Υδρα», η οποία είναι και η κύρια υποψήφια για την αποστολή «Prosperity Guardian» στην Ερυθρά Θάλασσα. ∆εν είναι µυστικό ότι µία από τις προκλήσεις που αντιµετωπίζει το Π.Ν. είναι οι παραιτήσεις στελεχών, εξέλιξη η οποία κορυφώθηκε το 2023. Ο αριθµός «17» που κυκλοφόρησε χθες είναι, όµως, πλασµατικός, µια και αφορά παραιτήσεις που έγιναν το 2023 και τις πρώτες ηµέρες του 2024. Είναι, ωστόσο, ανησυχητικό ότι ήδη, προτού φύγει ο Ιανουάριος, έχουν παραιτηθεί τέσσερα ακόµη στελέχη του Π.Ν., µάλιστα υπηρετούντες στη φρεγάτα «Υδρα». Οπως και να έχει, η αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα θα διεξαχθεί, Ελληνας αξιωµατικός βρίσκεται στη Μανάµα του Μπαχρέιν για τις τεχνικές επαφές και σύντοµα θα υπάρχουν νεότερα. Πρόκειται, πάντως, για ένα θέµα που η «Κ» έχει αναδείξει εν καιρώ (7 Αυγούστου 2023), αφού συνολικά 10% του στελεχιακού δυναµικού του Π.Ν. έχει παραιτηθεί τη διετία 2022-23. Τα πράγµατα είναι σοβαρά και δεν χρειάζονται ανεύθυνες συνδικαλιστικές κορώνες.


....από το "Militaire" (και) έπαρση 
του -επικίνδυνου, μάλλον-στρατιωτικού συνδικαλισμού








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου