οι κηπουροι τησ αυγησ

Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Αντί δύο εκατομμυρίων τού επιδικάστηκαν μόλις 20.000 ευρώ, ήτοι το 1% της συνολικής απαίτησής του. Ενώ ο ίδιος καταδικάστηκε να καταβάλει στην Alter Ego media το ποσό των 16.100 ευρώ. Και όχι μόνο: απορρίφθηκε εν συνόλω η αγωγή κατά της εταιρείας όπως και όλα τα αιτήματα απαγόρευσης που είχε υποβάλει εναντίον μας! Αυτό είχε ως συνέπεια ο ΣΥΡΙΖΑ να εκδώσει μία μάλλον ήπια ανακοίνωση, αναλογιζόμενος ίσως το μέγεθος της ήττας. Εκανε λόγο για «δεύτερη δικαίωση» του κυρίου Τσίπρα και πρόσθετε «ελπίζουμε ότι οι δύο αυτές αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης να συμβάλουν ώστε από δω και στο εξής η καλοδεχούμενη πολιτική κριτική να διαχωρίζεται από το ψέμα, τη διαστρέβλωση και τη συκοφαντία». Λογικό, και πρόβλημα κανένα. Μέχρι που κάποιος άλλος, που μάλλον δεν συμφωνεί με αυτή τη μετριοπαθή στάση (η ηττημένη δικηγορική του ομάδα, ίσως; Αλλος στο περιβάλλον του; Ποιος ξέρει...) αποφάσισε να κάνει φέιγ βολάν ό,τι συνέφερε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ από την απόφαση, προκειμένου να εφοδιάσει τα μέσα ενημέρωσης που ελέγχει το κόμμα, ώστε να αντλήσουν με τη σειρά τους «υλικό» για να χυδαιολογήσουν σε βάρος μου τα μισθωμένα τρολ του Διαδικτύου....

Από "ΤΑ ΝΕΑ"

"ΤΑ ΝΕΑ", 15/05/23

Ήττα

Μια μικρή συνέχεια επιθυμώ να δώσω σήμερα στην απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για τη βίλα του 500άρικου στο Σούνιο του Αλ. Τσίπρα.

Ναι το γνωρίζω, παραμονές εκλογών, και μάλιστα μία εβδομάδα πριν από αυτές, είναι σαν να αναζητώ «ψύλλους στ' άχυρα», αλλά δεν μπορεί να μην επισημάνω πως ό,τι συνέβη, πρέπει να αποδοθεί στο αναφαίρετο δικαίωμα του Τύπου να ασκεί έλεγχο, κριτική και να διαμορφώνει άποψη.

Είναι το δικαίωμα, που προστατεύεται από το άρθρο 10 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και το άρθρο 14 του Συντάγματος.

Εν αρχή θέλω να τονίσω ότι περισσότερο από οτιδήποτε (ακόμη και από το πρόστιμο) είναι πως από τη συγκεκριμένη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (δέκα ημέρες πριν από τις εκλογές δε, και με προφανή κίνδυνο να αποτελέσει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης από τον ΣΥΡΙΖΑ) κατηγορούμαι για «εμμονή στην προσβολή της προσωπικότητας του Αλέξη Τσίπρα διά του ισχυρισμού ψευδών και συκοφαντικών σε βάρος του γεγονότων»!!!

Να εξηγηθώ λοιπόν, διότι δεν έχω καμία εμμονή με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε, πολύ περισσότερο, προσωπικό πρόβλημα. Η κριτική μου είναι πολιτική και μόνο. Κρίνω, ελέγχω, αξιολογώ, συμπεραίνω γι' αυτόν, με βάση τις πολιτικές αποφάσεις και πρωτοβουλίες του. Μόνο. Δεν έχω να χωρίσω τίποτε μαζί του, δεν έχουμε κτηματικές διαφορές, οικονομικές συναλλαγές, ούτε προσδοκώ κάτι από αυτόν. Και προφανώς ούτε κι εκείνος από εμένα.

Οσα έγραψα για τη βίλα του 500άρικου στο Σούνιο, ήταν από έντονο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, και τίποτε περισσότερο. Αν υπήρξαν υπερβολικές εκτιμήσεις αυτό οφειλόταν καθαρά στο κλίμα καχυποψίας και αμφιβολιών που καλλιέργησε το κόμμα του, και ο ίδιος, αρνούμενος επί ημέρες να δώσει καθαρές εξηγήσεις. Και όταν τις έδωσε, πολλαπλασιάστηκαν τα ερωτηματικά, αλλά αυτή είναι μια άλλης τάξεως συζήτηση, η οποία δεν είναι του παρόντος.

Η απόφαση να το επαναλάβω (γιατί κάποιοι δεν το έχουν αντιληφθεί), συνιστά βαριά πολιτική ήττα για τον αρχηγό της αντιπολίτευσης. Απαίτησε 2 εκατομμύρια ευρώ αποζημίωση, ένα από την εκδότρια των «ΝΕΩΝ» εταιρεία Alter Ego media και ένα από εμένα. Πρόκειται για τον ορισμό της αγωγής SLAPP - ισχυρός παράγων, εν προκειμένω πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός της αντιπολίτευσης, επιδιώκει την οικονομική και επαγγελματική εξόντωση ενός δημοσιογράφου, με στόχο την ολοσχερή φίμωσή του.

Αντί δύο εκατομμυρίων τού επιδικάστηκαν μόλις 20.000 ευρώ, ήτοι το 1% της συνολικής απαίτησής του. Ενώ ο ίδιος καταδικάστηκε να καταβάλει στην Alter Ego media το ποσό των 16.100 ευρώ. Και όχι μόνο: απορρίφθηκε εν συνόλω η αγωγή κατά της εταιρείας όπως και όλα τα αιτήματα απαγόρευσης που είχε υποβάλει εναντίον μας!

Αυτό είχε ως συνέπεια ο ΣΥΡΙΖΑ να εκδώσει μία μάλλον ήπια ανακοίνωση, αναλογιζόμενος ίσως το μέγεθος της ήττας. Εκανε λόγο για «δεύτερη δικαίωση» του κυρίου Τσίπρα και πρόσθετε «ελπίζουμε ότι οι δύο αυτές αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης να συμβάλουν ώστε από δω και στο εξής η καλοδεχούμενη πολιτική κριτική να διαχωρίζεται από το ψέμα, τη διαστρέβλωση και τη συκοφαντία». Λογικό, και πρόβλημα κανένα. Μέχρι που κάποιος άλλος, που μάλλον δεν συμφωνεί με αυτή τη μετριοπαθή στάση (η ηττημένη δικηγορική του ομάδα, ίσως; Αλλος στο περιβάλλον του; Ποιος ξέρει...) αποφάσισε να κάνει φέιγ βολάν ό,τι συνέφερε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ από την απόφαση, προκειμένου να εφοδιάσει τα μέσα ενημέρωσης που ελέγχει το κόμμα, ώστε να αντλήσουν με τη σειρά τους «υλικό» για να χυδαιολογήσουν σε βάρος μου τα μισθωμένα τρολ του Διαδικτύου.

Μήπως και ολοκληρώσουν το έργο της SLAPP αγωγής που υπέβαλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εναντίον της ιστορικής εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» και εμού προσωπικά. Το επισημαίνω, διότι μπορεί να είμαι καλοπροαίρετος, και να έχω σεβασμό στη Δικαιοσύνη, αλλά βλαξ δεν είμαι. Γνωρίζω επίσης γραφή και ανάγνωση, που λένε, και έχω και πέντε γνώσεις από νομικά. Λοιπόν:

- Η απόφαση εκδόθηκε 19 μήνες μετά τη συζήτηση της αγωγής στο δικαστήριο. 7 Οκτωβρίου 2021 εκδικάστηκε, 10 Μαΐου 2023 στάλθηκε προς δημοσίευση - χρόνος-ρεκόρ καθυστέρησης, ακόμη και για ελληνική Δικαιοσύνη. Θα αναζητηθούν ευθύνες επ' αυτού; Είναι ερώτημα που άπτεται του τρόπου με τον οποίο αποδίδεται δικαιοσύνη στην Ελλάδα.

- Με ενόχλησε, πρέπει να παραδεχθώ, ότι το δικαστήριο απέρριψε κάθε αίτημα της υπερασπιστικής μας ομάδας. Δεν αποδέχθηκε ούτε καν το λογικό αίτημά μας, να πραγματοποιηθεί πραγματογνωμοσύνη από πολιτικούς μηχανικούς για να διαπιστωθεί η πραγματική έκταση των εργασιών που έγιναν στη βίλα του 500άρικου, και να κοστολογηθεί επακριβώς το κόστος αυτών των εργασιών. Και δεν συζητώ καν για τα υπόλοιπα που αφορούν τη βίλα του Σουνίου.

Θα το κλείσω εδώ όμως το θέμα και θα αποφύγω να υπεισέλθω στα γενικότερα. Εξακολουθώ να πιστεύω όπως και ο Αλ. Τσίπρας (εύχομαι μόνο να το θυμάται και στο μέλλον...) ότι «υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας». Και εις ό,τι αφορά τα «περαιτέρω» γι' αυτή την ιστορία, θα χρησιμοποιήσω τη φράση-κλισέ, ότι «έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη». Τα υπόλοιπα, προσεχώς...

Εκλογές

Στο μεταξύ έχουμε εκλογές. Εξι και σήμερα απέμειναν ως τις κάλπες της Κυριακής, και μερικοί που το έχουν καταλάβει κάνουν τα πάντα για να δηλώσουν με κάθε τρόπο την παρουσία τους. Ο Γιάνης με ένα νι Βαρουφάκης για παράδειγμα, ο χρυσός χορηγός της επικοινωνιακής πολιτικής του προέδρου Κυριάκου, εξακολουθεί να μας θυμίζει με κάθε δυνατό τρόπο ότι το 2015 σωθήκαμε από μια τρίχα, από τον γκρεμό. Ενας δικός του, μου έλεγε τις προάλλες ότι το κόμμα μας (τους) θέλει να εκφράσει ανθρώπους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.

Εγώ πάλι λέω ότι αυτό που θέλει να κάνει το κόμμα τους, είναι να μαζέψει ό,τι σε αντισυστημική ψήφο κυκλοφορεί στα πέριξ. Που μέχρι πρόσφατα, θα πήγαινε ΣΥΡΙΖΑ...

Τσάμικο

Ο πρόεδρος Αλέξης τώρα, ο «έλα με φόρα» brόεδρος, διαβλέποντας ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να χάσει ψηφαλάκια που τα έχει άμεση ανάγκη, το γύρισε κανονικά στο (αριστερό) τσάμικο, μήπως και περιορίσει τις απώλειες. Τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω από τις τελευταίες ομιλίες του. Στον Βόλο, για παράδειγμα, τους είπε το Σάββατο «την άλλη Κυριακή θα πανηγυρίζει ο λαός και όχι τα καρτέλ. Θα πανηγυρίζει ο λαός και θα είναι νίκη της δημοκρατίας και όχι των ισχυρών».

Αριστερός, πατεντάτος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου