οι κηπουροι τησ αυγησ

Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

Ο Χρήστος Στυλιανίδης μάλιστα δεν είναι ένας τυχαίος «νατουραλιζέ»: υπήρξε Επίτροπος της ΕΕ, ευρωβουλευτής, βουλευτής, κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Κύπρο δύο φορές και επιτυχημένος υπουργός Πολιτικής Προστασίας στην Ελλάδα. Σπούδασε στο ΑΠΘ και στο Χάρβαρντ, παρέδιδε μαθήματα στο London School of Economics και δούλεψε 30 χρόνια πριν οριστεί Επίτροπος. Ας φορέσουν λοιπόν ορισμένοι κιάλια για να διαβάσουν το βιογραφικό του. Και στοιχηματίζω ότι ο Στυλιανίδης ούτε για βοηθούς δεν θα έπαιρνε τους περισσότερους από το Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ....





Νατουραλιζέ και σκορδαλιά, 
όλο και πιο χαμηλά ο Τσίπρας


Το 'χει με τις χοντράδες ο κ. Τσίπρας, αλλά αυτήν τη φορά ξεπέρασε κάθε μέτρο.


Αναφερόμενος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Ακόμα και για εκπρόσωπο από την ομογένεια, επέλεξε να βάλει έναν Κύπριο, τον κ. Στυλιανίδη. Κάπου διάβασα, “νατουραλιζέ ομογενής”» (Κόντραtv 28/4).

Τραγικό. Υποψήφιος πρωθυπουργός που θεωρεί τους Ελληνοκύπριους «νατουραλιζέ» και όχι Έλληνες δεν έχει ξαναϋπάρξει! Ήθελε μάλλον να πει, με τη γνωστή μισανθρωπιά που τους διακρίνει στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο Στυλιανίδης πήρε την ελληνική ιθαγένεια, αλλά δεν είναι ντόπιος. Εμφανώς το είπε για να τον μειώσει, να ρίξει τους Κύπριους σε δεύτερη κατηγορία. Πρέπει κάποιος να είναι τυφλωμένος από αντιμητσοτακισμό για να προσβάλλει τόσο βάναυσα εκείνους τους Έλληνες που σκέφτονται και μιλούν ελληνικά, που αγαπούν ανιδιοτελώς και αστείρευτα την πατρίδα μας. «Από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ εκλείπουν οι σοβαρές προσωπικότητες», πρόσθεσε. Μάλιστα, κρίνοντας από το ύφος του όταν το έλεγε, γελώντας ειρωνικά, μάλλον νόμιζε πως έλεγε κάποια κορυφαία εξυπνάδα.

Στην ουσία ξεστόμισε μια ανιστόρητη χοντροκοπιά, μια απίστευτη προσβολή για τους απανταχού ομογενείς. Είτε αυτοί ζουν στην Κύπρο, στο Λονδίνο, στις ΗΠΑ ή στο Σουδάν. Δεν πιστεύει ο κ. Τσίπρας ότι οι Ελληνοκύπριοι είναι αδέρφια μας; Ας του εξηγήσει κάποιος ότι αυτοί είναι περισσότερο Έλληνες. Όχι σαν κάποιους άλλους που γυρίζουν δεξιά κι αριστερά κατηγορώντας τη χώρα τους. 

Ο Χρήστος Στυλιανίδης μάλιστα δεν είναι ένας τυχαίος «νατουραλιζέ»: υπήρξε Επίτροπος της ΕΕ, ευρωβουλευτής, βουλευτής, κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Κύπρο δύο φορές και επιτυχημένος υπουργός Πολιτικής Προστασίας στην Ελλάδα. Σπούδασε στο ΑΠΘ και στο Χάρβαρντ, παρέδιδε μαθήματα στο London School of Economics και δούλεψε 30 χρόνια πριν οριστεί Επίτροπος.

Ας φορέσουν λοιπόν ορισμένοι κιάλια για να διαβάσουν το βιογραφικό του. Και στοιχηματίζω ότι ο Στυλιανίδης ούτε για βοηθούς δεν θα έπαιρνε τους περισσότερους από το Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Και σίγουρα δεν πικαρίστηκε για μια φράση κάποιου που έκανε «νατουραλιζέ» Αριστερούς τον Καμμένο, τον Χαϊκάλη, την Κουντουρά ή τον Αντώναρο.

Σκορδαλιές

Επίσης, πέρασε στα ψιλά η ατάκα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτηση τι θα κάνει αν θα χάσει ξανά τις εκλογές (ΣΚΑΪ). «Πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται από πολύ μακριά και θα πάει πολύ μακριά, κι αν έλθει η ώρα θα δούμε πώς θα είναι η σκορδαλιά χωρίς σκόρδο» απάντησε, δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ χωρίς Τσίπρα δεν γίνεται.

Αντιλαμβάνομαι το πρόβλημα πολλών να αντιμετωπίσουν κατάματα την πραγματικότητα. Κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τι λένε ή αρνούνται να δεχθούν ότι βαθμολογούνται συνεχώς με αρνητικό ή μειοψηφικό τρόπο.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ηττηθεί στις (διπλές) εκλογές 2023 θα είναι η πέμπτη ή έκτη ήττα του κ. Τσίπρα -έχω χάσει το μέτρημα. Αν είσαι το απαραίτητο συστατικό, τότε γιατί «κόβει» η συνταγή σε κάθε κάλπη; Γιατί οι Έλληνες σε αποδοκιμάζουν κάθε τέσσερα χρόνια; Λιγότερη αμετροέπεια και ναρκισσισμός θα έδειχνε ένα πιο οξυδερκές μυαλό. Προσβάλλει ολόκληρη την Αριστερά να αυτοαποθεώνεται κάποιος που συνεχώς χάνει, ενώ υποτιμά το υπόλοιπο στελεχιακό δυναμικό της. Ακόμη κι αν κατά βάθος το πιστεύει, ή έστω κι αν ισχύει, είναι δυνατόν ο κ. Τσίπρας να δηλώνει δημόσια ότι η Αριστερά είναι χαμένη χωρίς αυτόν;

Είπαμε, η αμετροέπεια. Την ίδια άρνηση της πραγματικότητας δείχνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για τις δημοσκοπήσεις, που επιμένουν να του προαναγγέλλουν ήττα. Αντί, λοιπόν, να δείξει τάσεις αυτοβελτίωσης, να αξιολογήσει τη (λάθος) στρατηγική του και την έλλειψη κυβερνητικής πρότασης, αμφισβητεί τις μετρήσεις. Ακόμη χειρότερα, στον ΣΥΡΙΖΑ αποφαίνονται πως αν δεν κερδίσει ο Αλέξης Τσίπρας θα φταίει ο λαός που δεν κατάλαβε διότι τον εμπόδισε η… προπαγάνδα! Δείτε τι συμβαίνει με τον Μελανσόν, που από το 2012 παλεύει να εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας, αποτυγχάνει, αλλά ωστόσο επιμένει, για να αντιληφθείτε ότι παντού στην Αριστερά έχουν πρόβλημα με την καρέκλα του ηγέτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου