οι κηπουροι τησ αυγησ

Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Πράγματι την Πέμπτη, μετά το ντιμπέιτ, με την «Αυγή» και άλλα μέσα να προαναγγέλλουν ότι από λεπτό σε λεπτό επέκειτο «έκτακτη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα», ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ φόρεσε το αυστηρό του ύφος, πήρε την πάσα του ΠΑΣΟΚ και υπερθεμάτισε. Είπε ότι ήταν «εύλογη» η αναφορά του κ. Ανδρουλάκη και τόνισε ότι μόνο με προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να γίνει πράξη. Την επομένη, τη σκυτάλη πήρε ο υμνητής του Μαρμαρωμένου Βασιλιά της Ραφήνας, ο οποίος με το ταλέντο που διαθέτει στη μυθοπλασία, μας εξήγησε στον ημερήσιο Τύπο ποιον θέλουν να βάλουν φυλακή Νίκος και Αλέξης και διάφορα άλλα… «αντωναρικά»...





Οι εικονιζόμενοι μιλάνε από την Τετάρτη την ίδια γλώσσα - της φυλακής |Creative Protagon ΓΝΩΜΕΣ Πηγή: Protagon.gr

Στα «Πέτρινα Χρόνια», την υπέροχη ταινία του Παντελή Βούλγαρη με τον Δημήτρη Καταλειφό και την Θέμιδα Μπαζάκα νεότατους, ο γάμος γίνεται μέσα στη φυλακή. Στο ντιμπέιτ, η λέξη «φυλακή» που εκστόμισε ο Νικος Ανδρουλάκης μοιάζει να μίλησε τόσο πολύ στην ψυχή του Αλέξη Τσίπρα που πολλοί νιώθουν στον αέρα ότι… εδώ κάτι υπάρχει. Το ένιωσε σίγουρα ένα λούμπεν τμήμα της πρώην καραμανλικής πτέρυγας της ΝΔ που άρχισε να γράφει πυρετωδώς σεντόνια με διάφορα ευφάνταστα σενάρια για το ποιον σχεδιάζουν να «κλείσουν μέσα» Τσίπρας και Ανδρουλάκης.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά αρχίζοντας με τη φράση του Ανδρουλάκη. Δήλωσε λοιπόν επί λέξει στο ντιμπέιτ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την υπόθεση των υποκλοπών: «Ο στόχος μου είναι να πάνε στη φυλακή, να αναλάβουν τις ποινικές τους ευθύνες αυτοί που έστησαν το παρακράτος εις βάρος πολλών πολιτών στην Ελλάδα και εξέθεσαν διεθνώς τη χώρα μας».

Σύμπλευση με «Λιγκουαφόν»

Η φράση «ο στόχος μου είναι να πάνε στη φυλακή» θα μπορούσε να σηματοδοτεί την πιο χτυπητή προγραμματική σύγκλιση (ελλείψει προτάσεων που να ενδιαφέρουν τους πολίτες) ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ. Αν αυτό δεν ήταν απλά ένα σήμα, ολίγον θλιβερό για το έλλογο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, ότι η Χαριλάου Τρικούπη τρέχει την τελευταία στιγμή, με κασέτες «Λιγκουαφόν», να μάθει να μιλάει τα ελληνικά του ΣΥΡΙΖΑ. Για να συγκλίνει δηλαδή σε επίπεδο ύφους, περιεχομένου και πολιτικής αισθητικής.

Μόλις άκουσαν τη «φυλακή» στην Κουμουνδούρου, που τα έχουν πει πολλές φορές αυτά με το καλό και με το άγριο, πρέπει να άνοιγαν σαμπάνιες. Γνώριζαν άλλωστε ότι στην υπόθεση των υποκλοπών ο Ανδρουλάκης από οικοδεσπότης κατέληξε, δίχως να ιδρώσουν και πολύ, καλεσμένος στο δικό τους πάρτι. Παρότι δεν απέδωσε και πολλά εκείνο το πάρτι, σκέφτηκαν ίσως ότι δεν χάνουν και τίποτα να το επαναλάβουν…

 Πράγματι την Πέμπτη, μετά το ντιμπέιτ, με την «Αυγή» και άλλα μέσα να προαναγγέλλουν ότι από λεπτό σε λεπτό επέκειτο «έκτακτη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα», ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ φόρεσε το αυστηρό του ύφος, πήρε την πάσα του ΠΑΣΟΚ και υπερθεμάτισε. Είπε ότι ήταν «εύλογη» η αναφορά του κ. Ανδρουλάκη και τόνισε ότι μόνο με προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να γίνει πράξη.

Την επομένη, τη σκυτάλη πήρε ο υμνητής του Μαρμαρωμένου Βασιλιά της Ραφήνας, ο οποίος με το ταλέντο που διαθέτει στη μυθοπλασία, μας εξήγησε στον ημερήσιο Τύπο ποιον θέλουν να βάλουν φυλακή Νίκος και Αλέξης και διάφορα άλλα… «αντωναρικά».

Ενώθηκε έτσι με αφορμή τη «φυλακή» το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ και ήρθε ως πολύτιμη προσθήκη η συμπαθής παρέα των αυτόκλητων ερμηνευτών του Κώστα Καραμανλή (ερήμην του προφανώς) που εδώ και τέσσερα χρόνια γράφει στο Twitter και σε δύο – τρεις εφημερίδες ταυτόχρονα, βρίζοντας τον Μητσοτάκη.

Πρόκειται για το αφάν γκατέ της χώρας δηλαδή, που όχι μόνο θέλει να επιστρέψει στα πράγματα αλλά και να βάλει φυλακή όποιον δεν του αρέσει. Μια λέξη του Ανδρουλάκη αρκούσε για να αποκαλυφθούν τα κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ πολιτικών προσώπων που μπορεί να μην διακρίνονται για την ελκυστικότητα των προτάσεών τους αλλά έχουν μια «πελώρια λαχτάρα», που έλεγε και μια παλιά διαφήμιση, να ρίξουν τον Μητσοτάκη.

Πηγή: Protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου