οι κηπουροι τησ αυγησ

Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

Φίλος του; Οχι. Συγγενής του; Μπα. Συνεργάτης του; Ποιος ξέρει. Η ουσία είναι ότι αυτός ο κύριος Ζαννέτος ήταν φυλακή γιατί είχε καταδικαστεί σε τριάμισι χρόνια φυλακή για ένα σκάνδαλο που ονομάστηκε «το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς» και αφορούσε μια επένδυση με χρήματα ενός συνεταιριστικού ταμείου. Τι σχέση μπορεί να είχε ένας νέος έλληνας υπουργός με το συγκεκριμένο σκάνδαλο, ώστε να σπεύσει στις φυλακές να τον επισκεφθεί; Κατά πάσα βεβαιότητα, καμία. Απολύτως. Για άλλο λόγο επισκέφθηκε τον Ζαννέτο στη φυλακή, τότε; Κι αυτό δεν μας το είπε ποτέ. Οχι, δεν είναι ο Νικολάκης μυστικοπαθής, ήταν η φύση της συνάντησης τέτοια. Και υπάρχουν πάντα στη Λευκωσία εκείνοι που επιμένουν ότι αυτός ο κύριος Βενιζέλος Ζαννέτος είναι που τους άνοιξε τα μάτια στα κόλπα, του πώς καταρτίζεται «η ατζέντα του μαγαζιού», όπως και για τα υπόλοιπα...

Από "ΤΑ ΝΕΑ/ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ"

"ΤΑ ΝΕΑ/ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ", 28-29/06/20

Στενές επαφές κυπριακού τύπου

Νίκος Παππάς βρέθηκε και πάλι στο επίκεντρο των συζητήσεων με αφορμή τον πολυσυζητημένο διάλογο που είχε με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, και που ένα μεγάλο τμήμα του είδαμε να δημοσιοποιείται από τους δικηγόρους του ισραηλινού επιχειρηματία. Πολλοί και διάφοροι ρωτούν, πού έγινε αυτή η συνομιλία, την οποία κατέγραψε ο κ. Μιωνή για λόγους αυτοπροστασίας. Η απάντηση είναι στην Κύπρο, σε ένα ξενοδοχείο. Ο Παππάς είχε, λέει, βρεθεί εκεί για κάποια προσωπική υποχρέωση, χωρίς να διευκρινίζεται αν ήταν γάμος, βαφτίσια, αρραβώνας ή συνοικέσιο. Η ασάφεια περί του περιεχομένου της «ιδιωτικής» επίσκεψης, μου έφερε στον νου τις «ειδικές» σχέσεις που έχει με την Κύπρο ο Νίκος Παππάς - και κατ' επέκταση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και συμπίπτει όλο αυτό με πληροφορίες που περιήλθαν εσχάτως στην κατοχή μου, σύμφωνα με τις οποίες «νεότερα στοιχεία» ξαναζεσταίνουν τη σούπα περί των σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ με το δικηγορικό γραφείο Αρτεμίου - Πιερή και τη Βενεζουέλα. Τα στοιχεία αυτά - και είναι το μόνο που μου επιτρέπεται να αποκαλύψω σε αυτή τη φάση - πιστοποιούν μια στενή, στενότερη του αναμενομένου σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με το καθεστώς Μαδούρο, η οποία (σχέση) εκτείνεται πέραν των ιδεολογικοπολιτικών ταυτίσεων. Υποστηρίζει δε η συγκεκριμένη πηγή που μου μετέφερε την πληροφορία, ότι «ένας κρίκος έσπασε» και αποκάλυψε ανατριχιαστικά στοιχεία.

Είμαι φυσικά επιφυλακτικός. Θα περιμένω να δω, να διαπιστώσω, αν και τι ισχύει από όλα αυτά.

Ο «δάσκαλος»

Υπενθυμίζω σχετικά με τις «ειδικές σχέσεις» που διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ (και ο Νίκος Παππάς ωσαύτως) με την Κύπρο, ένα αξιοσημείωτο γεγονός το οποίο καταγράφηκε τον Φεβρουάριο του 2015 με το που ανήλθε στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αμέσως λοιπόν μετά την εκλογή του, στις 25 Ιανουαρίου 2015, ο Αλέξης Τσίπρας κατά τα ειωθότα για νεοεκλεγέντα πρωθυπουργό της Ελλάδας, μεταβαίνει στη Λευκωσία. Στην αποστολή μετέχει και ο κολλητός τότε, το alter ego του πρωθυπουργού, Νίκος Παππάς. Φθάνουν στη Λευκωσία, και ενώ ο κ. Τσίπρας ξεκινάει κύκλο επίσημων επαφών με την κυπριακή πολιτική ηγεσία, ο Παππάς τι κάνει; Παίρνει ένα αυτοκίνητο της αποστολής και επισκέπτεται στις φυλακές τον κρατούμενο για οικονομικές ατασθαλίες Βενιζέλο Ζαννέτο, πρώην υπεύθυνο για τα οικονομικά του ΑΚΕΛ!

Φίλος του; Οχι. Συγγενής του; Μπα. Συνεργάτης του; Ποιος ξέρει. Η ουσία είναι ότι αυτός ο κύριος Ζαννέτος ήταν φυλακή γιατί είχε καταδικαστεί σε τριάμισι χρόνια φυλακή για ένα σκάνδαλο που ονομάστηκε «το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς» και αφορούσε μια επένδυση με χρήματα ενός συνεταιριστικού ταμείου.

Τι σχέση μπορεί να είχε ένας νέος έλληνας υπουργός με το συγκεκριμένο σκάνδαλο, ώστε να σπεύσει στις φυλακές να τον επισκεφθεί; Κατά πάσα βεβαιότητα, καμία. Απολύτως. Για άλλο λόγο επισκέφθηκε τον Ζαννέτο στη φυλακή, τότε; Κι αυτό δεν μας το είπε ποτέ.

Οχι, δεν είναι ο Νικολάκης μυστικοπαθής, ήταν η φύση της συνάντησης τέτοια. Και υπάρχουν πάντα στη Λευκωσία εκείνοι που επιμένουν ότι αυτός ο κύριος Βενιζέλος Ζαννέτος είναι που τους άνοιξε τα μάτια στα κόλπα, του πώς καταρτίζεται «η ατζέντα του μαγαζιού», όπως και για τα υπόλοιπα...

Η άκρη του νήματος

Και θα το κλείσω όλο αυτό, με μια άγνωστη εν πολλοίς επιστολή που είχε αποστείλει τον Μάρτιο του 2013 ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στον Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος μόλις είχε διαδεχθεί τον εκλιπόντα Ούγκο Τσάβες. Σύμφωνα με τις εφημερίδες της εποχής, ο νεαρός Αλέξης με τα φουσκωμένα μυαλά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενημέρωνε τον Μαδούρο (!!!) ότι επιδιώκει να προκαλέσει πρόωρες εκλογές (το έκανε ενάμιση χρόνο αργότερα...) και του ζητούσε να στηρίξει έμπρακτα τον ΣΥΡΙΖΑ «έτσι ώστε η προετοιμασία μας για τον σχηματισμό μιας αριστερής κυβέρνησης να έχει προοπτικές επιτυχίας».

Είναι ασαφές πώς (με ποιον τρόπο δηλαδή) και πόσο στήριξε την προσπάθεια του συντρόφου Αλέξη, ο Νικολάς. Είναι όμως γνωστό, ότι εξαναγκάστηκε να ζητήσει την ανάκληση του πρεσβευτή της Βενεζουέλας στην Αθήνα Φρανκλίν Ραμόν Γκονσάλες, ο οποίος είχε καταγγελθεί από γυναίκες που εργάζονταν στην πρεσβεία και μεταξύ αυτών και από τη θυγατέρα ενός κορυφαίου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ για σεξουαλικές επιθέσεις.

Για να το συνδέσω με όλα τα προηγούμενα, θα αναφέρω μόνο ότι του σινιόρ Φρανκλίν Ραμόν Γκονσάλες δεν του άρεσε καθόλου που ανακλήθηκε από την Αθήνα και μάλιστα με τόσο ντροπιαστικό τρόπο. Και οι πληροφορίες λένε ότι ενώ ήταν ένας από τους κολλητούς του καθεστώτος, τώρα δεν είναι. Και χρεώνει στον ΣΥΡΙΖΑ την αποπομπή του.

Επίσης, κατά τις ίδιες πηγές, είναι ο Φρανκλίν Ραμόν Γκονσάλες ο οποίος έχει ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τις σχέσεις του προηγούμενου από αυτόν πρεσβευτή της Βενεζουέλας στην Αθήνα με τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά με τον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ.

Να δεις που όλα αυτά συνδέονται μεταξύ τους. Και θα βρεθεί η άκρη του νήματος...

Εγκαίνια

Ενα εμβληματικό γεφύρι, το γεφύρι της Πλάκας, που ενώνει τις δύο όχθες του Αράχθου καθώς αυτός ρέει προς την Αρτα, θα εγκαινιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 11 Ιουλίου. Και θα κληθεί να παραστεί των εγκαινίων και ο τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επί των ημερών του οποίου το γεφύρι κατέρρευσε. Ηταν Φεβρουάριος του 2015, όταν έπειτα από μια τρομακτική νεροποντή στην περιοχή των Τζουμέρκων, τα ορμητικά νερά του Αράχθου συμπαρέσυραν το γεφύρι της Πλάκας, το οποίο ήταν ένα θαύμα αρχιτεκτονικής και κατασκευής, και είχε τον τίτλο του μεγαλύτερου μονότοξου γεφυριού των Βαλκανίων. Η κατάρρευση που προκάλεσε θλίψη σε όλους τους κατοίκους της περιοχής, κινητοποίησε πολλούς πλούσιους ανθρώπους με καταγωγή από την Ηπειρο, και τώρα το γεφύρι είναι και πάλι έτοιμο προς χρήση.

Τα ρέστα του

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι θα πράξει ο Αλέξης Τσίπρας στις 11 Ιουλίου, αν θα παραστεί στην εκδήλωση στο γεφύρι της Πλάκας. Γνωρίζω όμως σίγουρα τι θα κάνει σήμερα. Εχει Κεντρική Επιτροπή ανασυγκρότησης του γνωστού σχήματος ΣΥΡΙΖΑ - ρετάλια του ΠΑΣΟΚ. Από τον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι η σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής είναι το καθοριστικό βήμα για να συγκροτηθεί ο ενιαίος φορέας ο οποίος θα επιχειρήσει να εκφράσει το σύνολο της Κεντροαριστεράς στη χώρα. Εγώ να πω τη μαύρη μου αλήθεια, αυτό δεν το πιστεύω, διότι η υπόθεση έχει καεί από καιρό. Οπως όλοι γνωρίζουμε, παρά τις απεγνωσμένες εκκλήσεις του Τσίπρα για ενότητα και συμπαράταξη απέναντι στο κράτος της Δεξιάς, το μόνο που έχει καταφέρει έως τώρα στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας είναι να συγκεντρώσει από το ιστορικό ΠΑΣΟΚ κάτι τελειωμένα γερόντια, τα οποία δεν εκπροσωπούν κανέναν άλλο, παρά μόνο τον εαυτό τους, και αυτό αμφίβολο είναι, πρέπει να πω.

Τούτου δοθέντος, αυτό που αναμένω προσωπικά σήμερα από τον πρόεδρο Αλέξη είναι να αυξήσει πολύ τους τόνους της κριτικής στην κυβέρνηση, και μέσα από μια αντιδεξιά ρητορική να κάνει μια τελευταία προσπάθεια μήπως και συγκινήσει τους αντιδεξιούς της Κεντροαριστεράς και τον ακολουθήσουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου