οι κηπουροι τησ αυγησ

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΟΜΙΛΕΙ ΟΣΟ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΕΥΗΟΚΑ ΩΤΑ, ΑΛΛΙΩΣ....



Δεν είναι καινούργιο ότι οι ...«αστικές συνήθειες» ντυσίματος, όπως π.χ. η χρήση της γραβάτας (λαιμοδέτη) δεν απολαμβάνουν της αρεσκείας πολλών επιφανών ΣΥΡΙΖΑίων με αρχή βεβαίως από τον ίδιο Τσίπρα, πίσω από τον οποίο στοιχίζονται και αρκετοί εξ αυτών (π.χ. Βούτσης, Γαβρόγλου, Πολάκης, Φάμελος, βουλευτές κ.ο.κ).

Όταν, όμως, εμφανίζονται μαζύ ΣΥΡΙΖΑίοι της Κυβέρνησης, όπως την περασμένη Δευτέρα στη ΣΝΔ στον Πειραιά, στην τελετή παράδοσης/παραλαβής καθηκόντων Α/ΓΕΕΘΑ, τότε το κοινό τους θέ(α)μα μόνον μελαγχολικές σκέψεις προκαλεί, αν όχι και οίκτο: Δίπλα στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτη Κουβέλη, με κοστούμι και γραβάτα, όπως απαιτεί το πρωτόκολο και το τηρεί με συνέπεια, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, με γραβάτα μεν, αλλά σακάκι που διόλου δεν πάει από άποψη χρωματικού συνδυασμού και κυρίως τού είναι τόσο στενό, παιδικό ίσως... Και δίπλα τους ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας και ο Υφυπουργός του Κουβέλη, Νεκτάριος Σαντορινιός, και οι δύο χωρίς γραβάτα, απλώς ο δεύτερος με κουμπωμένο το σακάκι του, εν αντιθέσει με τον πρώτο που ούτε αυτό καν δεν σκέφθηκε.

Εντάξει στην εκπνοή της κυβερνητικής τους θητείας είναι οι άνθρωποι, αλλά τέσσερα χρόνια στο γκουβέρνο δεν έκριναν σκοπιμο να δαπανήσουν ένα κάποιο ποσό γιά τίς ανάγκες της απαιτούμενης αμφίεσης τους, στοιχειωδώς ευπρεπούς, ώστε να μην παρέχουν ένα θέαμα, όπως αυτό της φωτογραφίας; Διότι αυταπατώνται οικτρώς εάν νομίζουν ότι με τέτοια «υφάκια» κερδίζουν εντυπώσεις σε περιβάλλον, όπως αυτό της τελετής στη ΣΝΔ, όπου οι παραδόσεις και το πρωτόκολο τηρούνται ευλαβικώς.

Σε αυτό αρκούνται γιά να μάς δείξουν ότι είναι «επαναστάτες»; Αν είναι δυνατόν...

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου