οι κηπουροι τησ αυγησ

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

..."Με φόντο τις κάλπες, ανεξαρτήτως του χρόνου διεξαγωγής των εκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας άνοιξε χθες με την ομιλία του στο Υπουργικό Συμβούλιο τον φάκελο των κοινωνικών παροχών. Μέσα από ένα δεύτερο κύμα παροχών, μετά τη χριστουγεννιάτικη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, το οποίο βασίζεται στην αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου, το Μέγαρο Μαξίμου ευελπιστεί ότι θα βρεθεί το σωσίβιο που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να επιπλεύσει στις κάλπες. Στη βάση αυτή, ο Πρωθυπουργός έκανε χθες λόγο για επιστροφή στην κανονικότητα ύστερα από δέκα χρόνια, ενώ έδωσε έμφαση και στην προσπάθεια εξόδου στις αγορές...."

Από την "Εφ.Συν" και "ΤΑ ΝΕΑ"

"Εφ.Συν",κύριο θέμα, 29/01/19

"Εφ.Συν", 29/01/19
 "
"Εφ.Συν", 29/01/19 
"ΤΑ ΝΕΑ", 29/01/19

Ψάχνει εκλογικό σωσίβιο με νέο κύμα παροχών
Με την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου το Μέγαρο Μαξίμου ευελπιστεί ότι θα επιπλεύσει στις κάλπες


ΤΟΥ ΑΡΗ ΡΑΒΑΝΟΥ

Με φόντο τις κάλπες, ανεξαρτήτως του χρόνου διεξαγωγής των εκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας άνοιξε χθες με την ομιλία του στο Υπουργικό Συμβούλιο τον φάκελο των κοινωνικών παροχών. Μέσα από ένα δεύτερο κύμα παροχών, μετά τη χριστουγεννιάτικη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, το οποίο βασίζεται στην αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου, το Μέγαρο Μαξίμου ευελπιστεί ότι θα βρεθεί το σωσίβιο που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να επιπλεύσει στις κάλπες. Στη βάση αυτή, ο Πρωθυπουργός έκανε χθες λόγο για επιστροφή στην κανονικότητα ύστερα από δέκα χρόνια, ενώ έδωσε έμφαση και στην προσπάθεια εξόδου στις αγορές.

«Πλέον η χώρα, βγαίνοντας από την κρίση, μπορεί σταδιακά να αρχίσει να επουλώνει τις πληγές» ανέφερε και πρόσθεσε ότι η έξοδος από τα μνημόνια δεν είναι ένα διάγγελμα αλλά κάτι που «θα αρχίσει να αποκρυσταλλώνεται μέρα με τη μέρα στη ζωή της πλειοψηφίας των πολιτών μας». Προϊδεάζοντας δε και για άλλα μέτρα με «κοινωνικό πρόσημο», κατέληξε πως «αυτό είναι ένα μόνο βήμα στη μεγάλη πορεία για την αποκατάσταση των αδικιών και την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ισότητας και αλληλεγγύης».

Με μια παραλλαγή του συνθήματος του Τζέρεμι Κόρμπιν, του ηγέτη των βρετανών Εργατικών, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι αυτή είναι «η κυβέρνηση των πολλών και όχι των λίγων», η κυβέρνηση «των πράξεων και όχι των λόγων».

Επί της ουσίας το ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού ακουμπά τον πυρήνα του πολιτικού σχεδίου της κυβέρνησης και των στρατηγικών στοχεύσεών της. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στην εκκίνηση της διαδικασίας έκδοσης νέου πενταετούς ομολόγου στις αγορές χρήματος, σχολιάζοντας ότι αυτή η εξέλιξη «κατεδαφίζει άλλο ένα από τα ψευδοεπιχειρήματα της αντιπολίτευσης σχετικά με τις δυνατότητες της χώρας να έχει πρόσβαση στον διεθνή δανεισμό». Παράλληλα, προανήγγειλε το δίλημμα των προσεχών εκλογών, λέγοντας ότι «τον Οκτώβριο του 2019 οι έλληνες πολίτες θα μπορούν να συγκρίνουν την Ελλάδα του σήμερα με τη χώρα που μας παρέδωσαν οι κυβερνήσεις του παλιού πολιτικού συστήματος τον Ιανουάριο του 2015».

ΕΜΒΟΛΙΣΜΟΣ. Σε αυτό το πλαίσιο ο Πρωθυπουργός συνεχίζει και τα ανοίγματά του στις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, όπως φάνηκε και χθες το βράδυ σε εκδήλωση του ευρωβουλευτή και αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη, υπό τον τίτλο: «Προοδευτική συμμαχία για δημοκρατική και κοινωνική Ευρώπη - Οχι στον νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά οπισθοδρόμηση - Η πρόκληση των ευρωεκλογών».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναζητήσει και ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών τη δυνατότητα διαμόρφωσης μιας πλατιάς προοδευτικής συμμαχίας με δυνάμεις και πρόσωπα που αντιλαμβάνονται την ανάγκη μιας ευρύτερης συμπόρευσης. Με ξεκάθαρο μέτωπο στον εθνικισμό και την Ακροδεξιά. Με ξεκάθαρο μέτωπο στον νεοφιλελευθερισμό και τις πολιτικές που τρέφουν τον ακροδεξιό και αντιευρωπαϊκό λαϊκισμό» ανέφερε με έμφαση ο Αλέξης Τσίπρας, δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του. Και συμπλήρωσε: «Για να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ο βασικός πολιτικός πυλώνας της ενωτικής ανασύνθεσης όλων εκείνων των δυνάμεων που θέλουν και μπορούν να πορευτούν μαζί για μια ριζική αλλαγή πορείας της Ευρώπης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου