οι κηπουροι τησ αυγησ

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

ΤΑ ΧΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ SITE "enimerosi-24" ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ...



Ο ΣΚΑΙ είναι ένας τηλεοπτικός σταθμός που ελέγχεται – όπως όλοι οι σταθμοί, από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, τόσο για τις εικόνες που μεταδίδει όσο και για τις πληροφορίες. Επιπλέον ευθύνη για τις ειδήσεις που μεταφέρει στην κοινή γνώμη το κάθε Μέσο, έχει ο και δημοσιογράφος που επίσης ελέγχεται από τα πειθαρχικά όργανα των ενώσεων του. Ταυτόχρονα το κανάλι ως οικονομική οντότητα είναι υποχρεωμένο να ακολουθεί τους νόμους που έχει θεσπίσει η ελληνική πολιτεία.

Σε οποιαδήποτε λοιπόν περίπτωση παραβίασης των κανόνων υπάρχει επαρκές νομικό οπλοστάσιο για να τιμωρηθεί αυτός που αποδειχθεί ότι φέρει την ευθύνη, δηλαδή είτε το κανάλι είτε ο δημοσιογράφος.

Την ίδια ώρα είναι δικαίωμα του κάθε κόμματος να καταγγέλλει ο,τι θέλει και όποιον θέλει. Κρίνεται από τον ελληνικό λαό και στο τέλος της τετραετίας πληρώνει το λογαριασμό!

Από αυτό το σημείο όμως, μέχρι το εμπάργκο που ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, με αφορμή τη μετάδοση μιας είδησης που ούτε πρόσβαλε και ούτε έθιξε κανέναν υπάρχει τεράστια απόσταση.

Συγκεκριμένα η είδηση έλεγε οτι «Ο πρωθυπουργός εξετάζει το ενδεχόμενο να καρατομήσει τους αρχηγούς της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής». Η πληροφορία μεταφέρθηκε από τον δημοσιογραφο Τάκη Χατζή που επικαλέστηκε κυβερνητικές πηγές και μεταδόθηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

Δεν θα εξετάσουμε ούτε θα κρίνουμε ποιος ειναι ο Χατζής, αν και έχει αποδείξει πόσο αντικειμενικά εχει σταθεί απέναντι στην κυβέρνηση, άρα είναι αφελές να του καταλογίσουμε πρόθεση ή οτιδήποτε άλλο. Ο Χατζής είχε μια είδηση και τη μετέδωσε. Αυτό είναι όλο. Όπως θα έκανε κάθε δημοσιογράφος.

Απο κει και πέρα τα ενδεχόμενα είναι δυο, είτε η είδηση ισχύει είτε όχι. Άρα το Μαξιμου, είτε διαψεύδει είτε επιβεβαιώνει.

Σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή αν προσβλήθηκε κάποιος κάνει μήνυση και αγωγή.

Τίποτα όμως από ολα αυτά δεν συνέβη! Για αυτό εύλογα αναρωτιέται κανείς πώς προέκυψε το εμπάργκο (απο μια είδηση για καρατόμηση δυο αρχηγών); Προφανώς μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει!

Εκτος κι αν η Κουμουνδούρου ή το Μαξίμου έψαχνε μια ευκαιρία, ένα πρόσχημα δηλαδή, για να επιβάλει το εμπάργκο! Επειδή είχαν μαζευτεί πολλά! Ε, και όμως; Αυτή ειναι η δουλεια των ΜΜΕ! Να τα «χώνουν» στις κυβερνήσεις! Τι να κάνουμε; Κάποιοι στηρίζουν, κάποιοι βρίζουν! Έτσι είναι η ζωή, έτσι είναι τα ΜΜΕ!

Για τα υπόλοιπα υπάρχουν νόμοι και ανεξάρτητες αρχές!

Και σίγουρα δουλειά των κυβερνήσεων και των κομμάτων δεν ειναι να κάνουν μποϊκοτάζ στα ΜΜΕ. Οχι ότι δεν επιτρέπεται! Δικαιώματα τους είναι. Απλώς δείχνει αδυναμία (να ασχολείστε με ένα καναλι, όσο ενοχλητικό κι αν είναι). Οι κυβερνήσεις και τα κόμματα είναι για τα μεγάλα.

Ο Καμμένος στα αποκαΐδια κάνει κόλλα το





Δηλαδή για να το καταλάβουμε. Εχεις πάει να επισκεφτείς την τραγωδία, δίπλα σου μυρίζει θάνατος, ολούθε απανθρακωμένα πτώματα, μαυρίλα και κατάθλιψη, το τέλος… Και εσύ, αφού τρως το κράξιμο από οργισμένους κατοίκους για την ανοργανωσιά και το ότι κάηκαν οι άνθρωποι σαν τα ποντίκια, έχεις το κέφι (;) να κάνεις κόλλα το με το πιτσιρικάκι; Και νταξ να το έχεις, πας και το αποθανατίζεις και μετά στο καπάκι το μοιράζεις στα ΜΜΕ; Έλεος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου