οι κηπουροι τησ αυγησ

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Η ΣΤΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΓΗΣ-ΛΟΓΗΣ ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΕΣ...- ΤΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ "ΚΕΡΑΜΙΔΙ" 'Η "ΚΟΜΠΟΔΕΜΑ"...- ΕΜΕΙΣ, ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ Η ΡΩΣΣΙΑ...- ΚΑΤΑΛΗΞΑΜΕ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ...- ΤΟΛΜΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ; ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ...- ΔΟΓΜΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΩΝΟ ΤΗΣ "Ε", ΤΟΣΟΟΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ!...

 Έξι κύρια άρθρα, από φύλλα της Τρίτης

"ΤΑ ΝΕΑ", 17/07/18

"Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", 17/07/18

"ΕΣΤΙΑ", 17/07/18

"ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ", 17/07/18

"Η ΑΥΓΗ", 17/07/18

"Εφ.Συν", 17/07/18




Ασφαλείας, ως παράρτημα επιστολής του Τούρκου μονίμου αντιπροσώπου στον ΟΗΕ, για να καταγγείλει τους Ελληνοκύπριους και να υποστηρίξει ότι η εντολή της Ειρηνευτικής Δύναμης πρέπει να επανεξεταστεί. Αξιώνει από το Συμβούλιο Ασφαλείας να προσδώσει νομική υπόσταση στο κατοχικό καθεστώς και να αρχίσει η ΟΥΝΦΙΚΥΠ να συνεργάζεται με τις «τουρκοκυπριακές αρχές» πάνω σε νομική βάση. Χαρακτηρίζει «καταφανές παράδειγμα σύγκρουσης συμφερόντων» τις συνεισφορές στον προϋπολογισμό της ΟΥΝΦΙΚΥΠ από τις κυβερνήσεις Κύπρου και Ελλάδας. Δηλαδή, ακόμα και το ότι ο φορολογούμενος Ελληνοκύπριος (και καθόλου ο Τουρκοκύπριος πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας) δίνει χρήματα από το υστέρημά του για να υπάρχει η Ειρηνευτική Δύναμη ανάμεσά μας, για να μη μας θερίσει ένα πρωί ξανά ο Αττίλας, ο αδελφός μας Ακιντζί το θεωρεί «σύγκρουση συμφερόντων». Και δεν μιλάμε για πενταροδεκάρες. Για το οικονομικό έτος Ιουλίου 2017 – Ιουνίου 2018, η κυπριακή Κυβέρνηση συνεισφέρει εθελοντικά το ένα τρίτο του συνολικού κόστους (57,4 εκατομμύρια δολάρια), δηλαδή περίπου 18,3 εκατομμύρια δολάρια. Η Ελλάδα συνεισφέρει εθελοντικά 6,5 εκατομμύρια. Και, φυσικά, δεν θα χρειαζόταν να δίνουμε ούτε σεντ αν δεν είχαμε σαράντα χιλιάδες Αττίλες μέσα στην πατρίδα μας, να μας απειλούν υπό τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα του Μουσταφά Ακιντζί και όλης της τουρκοκυπριακής ηγεσίας.

Μπροστά στον σκοπό να δημιουργήσει συνθήκες νομιμότητας στο κατοχικό καθεστώς, ο Ακιντζί, που εντελώς απροκάλυπτα εδώ χρησιμοποιείται ως εγκάθετος της Άγκυρας και παίζει το παιγνίδι της, χρησιμοποιεί ακόμα και τη χρηματοδότηση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Που γνωρίζει πως αποτελεί τη μοναδική ασφάλεια των Ελληνοκυπρίων και για αυτό συνεισφέρουν στον προϋπολογισμό της οι Ελληνοκύπριοι και η Ελλάδα κι όχι οι Τουρκοκύπριοι και η κατοχική Τουρκία. Θα μπορούσαμε βέβαια αυτά τα εκατομμύρια να τα ξοδεύουμε μαζί στα μπουζούκια ή στα ψάρια του Βοσπόρου ή στο καζίνο-resort της Λεμεσού, αλλά οι Τ/κ προτιμούν να έχουν ανάμεσά μας τους Αττίλες και να έχουν και παράπονο πως δίνουμε τα εκατομμύρια στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Η επιστολή του ο Ακιντζί, που είναι προφανές ότι του την έστειλαν έτοιμη από την Άγκυρα (και ας μας λέει το γλωσσάρι των φωστήρων ότι προσβάλλονται οι Τ/κ άμα λέμε εγκάθετος και ψευδοκυβέρνηση και μας καλούν να γράφουμε «Τουρκοκύπριος ηγέτης» και «τουρκοκυπριακή διοίκηση»), είναι ένα μνημείο προώθησης των τουρκικών συμφερόντων και όχι των συμφερόντων της Κύπρου, ούτε καν των Τουρκοκυπρίων. Υπερασπίζεται την εισβολή και την συνεχιζόμενη κατοχή «ως μέσο πρόληψης βίας κατά των Τουρκοκυπρίων» και απαντά, εκ μέρους της Άγκυρας πάντα, ότι δεν είναι η Τουρκία η πηγή της έντασης για τους υδρογονάνθρακες και ότι οι Ελληνοκύπριοι συνεχίζουν «τα μονομερή βήματα» στον τομέα αυτό, τα οποία αποσκοπούν στον αποκλεισμό των Τουρκοκυπρίων και της Τουρκίας. Η Τουρκία από πού ως πού έχει δικαιώματα στους υδρογονάνθρακες και δεν πρέπει να την αποκλείουμε; Επαναλαμβάνει, βεβαίως, την πρότασή του «για τη δημιουργία ενός μηχανισμού με τον οποίο οι συνιδιοκτήτες του φυσικού πλούτου γύρω από την Κύπρο, δηλαδή οι Τουρκοκύπριοι και οι Ελληνοκύπριοι, θα αποφασίζουν από κοινού για τη διαχείριση και τη μελλοντική εκμετάλλευση αυτών των πόρων».

Λοιπόν, αυτά λίγο πριν ξεκινήσει η νέα φάση της προσπάθειας για συνεννόηση, με την άφιξη της απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα. Κι αυτά εμείς τα αντιμετωπίζουμε με την ελαφρότητα μιας ανύπαρκτης πολιτικής, ανύπαρκτης προετοιμασίας και ανύπαρκτων στόχων. Εκτός, φυσικά, κι αν συνεχίζουμε να πιστεύουμε, παρά τις απανωτές και καταλυτικές διαψεύσεις, ότι συνεχίζοντας να μιλούμε για τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, σαν κουρδισμένα μαντολίνα των Λεμεσιανών κανταδόρων, θα ανοίξει μόνος του ο δρόμος για τον έντιμο συμβιβασμό. Το δίλημμα είναι «ομοσπονδία ή διχοτόμηση», έλεγε πάλι προχτές κινδυνολογώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος. Θέλουν να την κάνουμε μόνοι μας την ομοσπονδία, άραγε;

"Ο Φιλελεύθερος", 17/07/18

"αλήθεια", 17/07/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου