οι κηπουροι τησ αυγησ

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ...- ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ...- ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΥΠΕΡΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΙΣΧΥΡΟΥ, ΜΕ ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ...- ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ...- ΑΦΟΥ ΤΟ ΖΗΤΕΙ Η ΕΓΚΡΙΤΟΣ "ΑΥΓΗ" ΝΑ ΜΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ....ΜΠΡΡΡ,ΡΕ!- ΠΛΕΙΟΔΟΤΟΥΝ, ΑΝ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ!...

Έξι κύρια άρθρα, από τον Τύπο της Πέμπτης

Σε κάθε περίπτωση, οι κινήσεις αυτές μαρτυρούν ένα και μόνο γεγονός: η κυβέρνηση εισάγει τη χώρα σε προεκλογική περίοδο, της οποίας βλέπουμε την αρχή αλλά δεν γνωρίζουμε το τέλος. Μαρτυρούν επίσης ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να αιφνιδιάσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης με κάθε τρόπο και ότι στους αιφνιδιασμούς που έχει κατά νου περιλαμβάνεται και η ημερομηνία των εκλογών. Τι σημαίνει αυτό; Οτι ακόμη και αν οι κυβερνητικές ενέργειες παραπέμπουν σε πολλαπλές κάλπες την άνοιξη του 2019, τίποτε δεν αποκλείει να προκηρυχθούν εθνικές εκλογές πολύ νωρίτερα.

Οπως όμως και προηγούμενες κυβερνήσεις που πόνταραν πολλά στον αιφνιδιασμό, έτσι και η σημερινή κυβέρνηση ματαιοπονεί. Αναλώνεται σε ένα πολιτικό παιχνίδι από το οποίο προσδοκά εκλογικά οφέλη, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι οι πολίτες εκφράζονται στις κάλπες με έναν και μόνο τρόπο: τη θετική ή την αρνητική τους ψήφο απέναντι στα κυβερνητικά πεπραγμένα. Δυστυχώς για την κυβέρνηση, αυτός ο τρόπος δεν αλλάζει είτε στήσει τρεις είτε είκοσι τρεις κάλπες. Για τους πολίτες, η πραγματικότητα είναι μία.


"ΤΑ ΝΕΑ", 12/07/18

"Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", 12/07/18

"ΕΣΤΙΑ", 12/07/18

"ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ", 12/07/18

"Η ΑΥΓΗ", 12/07/18

"Εφ.Συν", 12/07/18



Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε οδηγίες στον εγκάθετό του, Μουσταφά Ακιντζί, και στους υπόλοιπους του κατοχικού καθεστώτος. Θέλησε, παράλληλα, από την κατεχόμενη Κύπρο να στείλει μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση. Πρωτίστως, όμως, προς την ελληνική πλευρά.

Ο ΡΕΤΖΕΠ Ταγίπ Ερντογάν, μετά που κατηγόρησε, όπως συνηθίζει, την ελληνοκυπριακή πλευρά για το αδιέξοδο στο Κυπριακό («παρά τις προσπάθειες της τουρκικής πλευράς οι συνομιλίες οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο με ευθύνη της ε/κ πλευράς, η οποία δεν θέλει να μοιραστεί την πολιτική εξουσία με την τ/κ κοινότητα»), έσπευσε να αναφερθεί και στο φυσικό αέριο. Διαμήνυσε επί τούτου ότι «η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τη μετεξέλιξη των Τ/κ σε μειονότητα ενός ε/κ κράτους στο ζήτημα της ΑΟΖ», παραπέμποντας –άκουσον άκουσον– στο Διεθνές Δίκαιο. Έσπευσε δε να απειλήσει την ελληνική πλευρά πως εάν δεν αποδεχθεί τις τουρκικές αξιώσεις και παραδώσει το φυσικό αέριο στο σουλτανάτο του: «Η Τουρκία έχει την ιδιότητα της εγγυήτριας δύναμης και είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει τα κατάλληλα βήματα για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τόσο της Τουρκίας όσο και των Τουρκοκυπρίων».

Ο ΚΑΤΟΧΙΚΟΣ ηγέτης, έχοντας δίπλα του τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έδωσε εξετάσεις υπακοής στον σουλτάνο. Ο Ακιντζί έκανε λόγο για δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο τα οποία, όπως ανέφερε, έχοντας τη στήριξη της Τουρκίας δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν. Επανέλαβε και τη γνωστή τουρκική θέση για τη μεταφορά του φυσικού αερίου από την περιοχή προς την Τουρκία και απ’ εκεί στην Ευρώπη. Ο Ακιντζί ζήτησε από την ελληνοκυπριακή πλευρά «να συμβάλει σε μια λύση για δίκαιο διαμοιρασμό της εξουσίας και του πλούτου».

ΟΣΟΙ επένδυσαν σε αυτή την επίσκεψη διαψεύστηκαν για μια ακόμη φορά. Ο Ερντογάν ήλθε για να φρενάρει τις οποιεσδήποτε σκέψεις υπάρχουν για διαφορετικές προσεγγίσεις. Τέτοιες προθέσεις στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου δεν υπάρχουν. Γι' αυτό και αυτή τη φορά δεν δυσκολεύθηκε να «πείσει» την ηγεσία του κατοχικού καθεστώτος. Το φιρμάνι που έφερε στα κατεχόμενα ο Ερντογάν δεν είναι άγνωστο. Είναι η γνωστή τουρκική προσέγγιση, η οποία στοχεύει εν πολλοίς στον πλήρη έλεγχο της Κύπρου από την Τουρκία. Είτε με συμφωνία είτε χωρίς συμφωνία.

ΓΙΑ να μπορέσει να επιτευχθεί συμφωνία στο Κυπριακό δεν θα πρέπει να υιοθετηθούν, έστω και συγκαλυμμένα, οι τουρκικές επιδιώξεις. Για να επιτευχθεί συμφωνία στο Κυπριακό, πρέπει να ανατραπούν τα κατοχικά δεδομένα και να απελευθερωθεί το νησί. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο εάν έχουμε ξεκάθαρη στόχευση και όραμα. Όσοι πιστεύουν ότι θα πρέπει να αποκρύβεται η πραγματικότητα της συνεχιζόμενης κατοχής, δεν βοηθούν ποσώς στην επίτευξη των στόχων, της απελευθέρωσης.

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ και ο εγκάθετός του, Ακιντζί, έστειλαν προχθές βράδυ μηνύματα μη λύσης και ετσιθελικής επιβολής κατοχικών τετελεσμένων. Αυτό δεν θα γίνει αποδεκτό από την ελληνική πλευρά, δεν πρέπει να το αποδεχθούν και οι Τουρκοκύπριοι. Όσοι τουλάχιστον δεν είναι εγκλωβισμένοι στα γρανάζια του παράνομου καθεστώτος.


"αλήθεια", 12/07/18

"ΧΑΡΑΥΓΗ", 12/07/18

"ΠΟΛΙΤΗΣ", 12/07/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου