οι κηπουροι τησ αυγησ

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

ΕΠΑΚΡΙΒΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΔΙΧΩΣ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ, ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΜΟΥ, ΜΕ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΤΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΤΟ service ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΡΙΖΑ, ΕΝ ΤΟΙΣ ΠΡΑΓΜΑΣΙ...


Από την "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" και τον κλώνο της "Ε"




Εξωδικό κατά των Νίκου Παππά και Δημήτρη Τζανακόπουλου, αλλά και των δημοσιογράφων Κώστα Βαξεβάνη, Ιωάννη Φιλιππάκη και Νικόλα Βουλέλη κατέθεσε η σύζυγος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρέβα Μητσοτάκη, με αφορμή υπαινιγμούς που διέρρευσε με non paper το Μέγαρο Μαξίμου ότι «έχει επιχειρηματικές σχέσεις με τον επίδοξο μεσάζοντα» για την πώληση όπλων στην Σαουδική Αραβία, Τζον Σφακιανάκη, αλλά και σχετικά δημοσιεύματα.

Συγκεκριμένα, η κα Μητσοτάκη κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για «βιασµό και κακοποίηση της αλήθειας για µία ακόµη φορά», προσθέτοντας:

«Τελικά ο κρουνός των στοχευµένων ψευδών εναντίον µου δεν στερεύει ποτέ και τείνει να καθιερωθεί ως επίσηµη κυβερνητική πολιτική. Θα διαφωνούσα δηµόσια µε τον σύζυγο µου Κυριάκο Μητσοτάκη, αν εφάρµοζε πολιτικές ανθρωποφαγίας σε βάρος των συζύγων των πολιτικών του αντιπάλων. Δεν πρόκειται όµως -ποτέ - να χρειαστεί να το κάνω, γιατί δεν είµαστε όλοι ίδιοι».

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει στο εξώδικό η κα Μητσοτάκη:

Εξώδικο Μαρέβας Μητσοτάκη - 100 KB

"Εφ.Συν", 28/11/17
ΤΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΩΣ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ, ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ ...

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, εφοπλιστής και ιδιοκτήτης μέσων ενημέρωσης, επιχειρεί κάθε μέρα να κάνει και πιο αισθητή την παρουσία του παρεμβαίνοντας δημόσια στις πολιτικές εξελίξεις. Η νέα του δήλωση ήρθε μετά από μία ανάρτηση στο facebook του διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Θανάση Καρτερού, που σχολίαζε ειρωνικά τους τίτλους οι οποίοι «κοσμούν τα κυριακάτικα [έντυπα] του Μητσοτάκη, τα περισσότερα ιδιοκτησίας Μαρινάκη, με αφορμή την αυριανή συζήτηση περί βλημάτων στη Βουλή».

Ο εφοπλιστής και μιντιάρχης χρησιμοποίησε τα επιχειρήματα και τη φρασεολογία της Ν.Δ. όλο το τελευταίο διάστημα, η οποία με τη σειρά της είχε αντλήσει το «οπλοστάσιό» της κατά της κυβέρνησης από δημοσιεύματα των εφημερίδων ιδιοκτησίας Μαρινάκη. Με άλλα λόγια, ο επιχειρηματίας επιβεβαίωσε ότι η επικοινωνία ανάμεσα στην αξιωματική αντιπολίτευση, τα έντυπά του και τελικά τον ίδιο είναι διαρκής και αλληλοτροφοδοτούμενη.

Στη δήλωσή του, που ήταν προφανώς γραμμένη με τρόπο που δείχνει πλημμελή γνώση των ζητημάτων της Αριστεράς (χαρακτηριστική η αναφορά στην «κανονική και ασυμβίβαστη Αριστερά»), ο Βαγγέλης Μαρινάκης ούτε λίγο ούτε πολύ έκανε μαθήματα περί Αριστεράς στην κυβέρνηση και έβαλλε, όπως ακριβώς κάνουν τα έντυπά του, κατά του Πάνου Καμμένου.

Μίλησε για «πολύ δύσκολη στιγμή για την κυβέρνηση της Αριστεράς» και για «πολυεπίπεδο αδιέξοδο στο οποίο αυτή έχει περιέλθει, εξαιτίας των επιλογών (και των αμφιλεγόμενων σχέσεων) που έχει κάνει ο συγκυβερνήτης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνος Καμμένος».

Κάλεσε ειρωνικά τον Θανάση Καρτερό να πείσει «τους σημερινούς ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου και τους λοιπούς υπουργούς ότι βρίσκονται στη θέση αυτή με λαϊκή εντολή και όχι με τη λογική του “καταληψία” που πιστεύει ότι όλοι τον καταδιώκουν». Επίσης έκανε και συστάσεις για το τι θα είναι «μακροπρόθεσμα ωφέλιμο για την Αριστερά στον τόπο» σημειώνοντας ότι οι πολίτες πρέπει «να πάρουν πειστικές απαντήσεις για όσα αποκαλύπτονται σε σχέση με το σκάνδαλο της αγοραπωλησίας στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία».

Αφησε αιχμές κατά «λογοκριτών», σημείωσε ότι «οι πρακτικές αυτές ανήκουν σε άλλες εποχές, που τραυμάτισαν και τη χώρα και τη Δημοκρατία» και ισχυρίστηκε λίγο πολύ ότι το Σύνταγμα καλύπτει τα Μέσα του και τους διευθυντές τους να διατυπώνουν «χωρίς φόβο και εξαρτήσεις» απόψεις και σχόλια.

Ενδιαφέρον είναι πάντως το γεγονός ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν αναφέρθηκε στη δική του εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου», παρά μόνο σε αυτά που κάποτε ανήκαν στον ΔΟΛ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θανάσης Καρτερός είχε γράψει μεταξύ άλλων την Κυριακή: «Η στρατηγική του βάλτου και ο βάλτος της στρατηγικής, με υπογραφή Μητσοτάκη. Σε βαλτική παραγωγή, βαλτική σκηνοθεσία και με βαλτικές συνέργειες των ιπποπόταμων όλου του καλού κόσμου. Για να τελειώνουν με τα βατράχια. Σχόλιον ουδέν. Ες αύριον τα ωραία. Στη Βουλή βρε-κε κεξ κουάξ-κουάξ...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου