οι κηπουροι τησ αυγησ

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

"....Οταν εμφανίστηκε στο προσκήνιο κανείς δεν θυμόταν για ποιο λόγο θα έπρεπε να είναι γνωστή. Τώρα δεν θα τη θυμούνται ούτε ως περιφερειάρχη. Βεβαίως στο παρελθόν είχε μία θητεία στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων του ΠΑΣΟΚ - προφανώς την είχαν προωθήσει οι γνώσεις της Παιδαγωγικής Εκπαίδευσης, της οποίας υπήρξε απόφοιτος. Τελικώς το ΠΑΣΟΚ είναι επάγγελμα. Σε πάει παντού. Οταν δεν σε πάει το εγκαταλείπεις και πας στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως πολλοί άλλοι «πράσινοι» σύ­ντροφοι της...."

Από τα "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ"

"ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ", 25/11/17
Casus Belli,
του Νίκου Σίμου

Ο διάολος στις λεπτομέρειες
Η κυβέρνηση αφελώς πιστεύει ότι με μερικά «κοινωνικά μερίσματα» μπορεί να εξαγοράσει τον κόσμο και εκείνος να ξεχάσει τα δεινά του από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η πολιτική ιστορία έχει δείξει ότι σε πολλές περιπτώσεις ο λαός, όσες παροχές κι αν του δίνεις, την τελευταία στιγμή δεν ακο­λουθεί πάντοτε τον πάροχο. Από την άλλη πλευρά, επειδή οι πο­λίτες με όσα έχουν ήδη τραβήξει έχουν κάθε λόγο να είναι καχύ­ποπτοι δεν θεωρούν τόσο ελκυ­στική την κυβερνητική παντιέρα ότι «σας βγάζω από τα Μνημό­νια». Διότι ο λαός έχει καταλάβει ότι ο διάολος βρίσκεται στις λε­πτομέρειες. Τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ . μονίμως κρύβει. Από τα Μνημό­νια θα βγούμε αλλά θα υπάρχει το λεγόμενο υβριδικό Μνημόνιο, το οποίο είναι μία συνεχής παρακο­λούθηση του τι κάνουμε ως χώρα.· Και βεβαίως παρακολούθηση της πορείας των πλεονασμάτων του 3,5% μέχρι το 2022 και 2% μέ­χρι το 2060! Το πώς επιτυγχάνο­νται τα πλεονάσματα αυτά, χωρίς να υπάρχει μάλιστα η στοιχειώ­δης ανάπτυξη μέσω εθνικής πα­ραγωγής, το ξέρει καλά ο κόσμος. Απλώς η κυβέρνηση θεωρεί ότι το πόπολο δεν καταλαβαίνει...

Η εκλογή της Fofi
«Λευκός καπνός ανέθορε» και έτσι έχουμε πρόεδρο της Κεντροα­ριστεράς χωρίς να έχουμε και τον φορέα. Την κ. Φώφη Γεννημα­τά. Με την κατάσταση ασάφειας που επικρατεί στον συγκεκριμέ­νο χώρο -ποιοι θα συνεργαστούν, ποιοι θα βρεθούν απέναντι και ποια είναι η σαφής πολιτική πλατ­φόρμα- η νέα πρόεδρος, θυμίζει, προς το παρόν τουλάχιστον, τον χωλό στρατιώτη πάνω στην πιρόγα στο «Παραμύθι χωρίς όνομα» της Δέλτα. Οπου ο μοναχικός αυ­τός στρατιώτης λέει στον βασιλιά Αστόχαστο - το συμβολικό όνομα έχει τη σημασία του: «Στρατός και στόλος παρών».
Ουσιαστικώς μιλάμε για ένα νέο ΠΑΣΟΚ, το οποίο μέσω του νέου φορέα επιχειρεί να αναβαπτιστεί στην κολυμπήθρα του πολιτικού Σιλωάμ. Οι πρώτες δημοσκοπή­σεις θα δείξουν την απήχηση του εγχειρήματος στην κοινωνία. Πά­ντως από την προσέλευση δεν φαίνεται να εξασφαλίζει στο μέλ­λον ένα εκλογικό ποσοστό πάνω από 10%.
Βεβαίως μέχρι τις εκλογές υπάρ­χει ένας «σύμμαχος» που δουλεύ­ει για τη Φώφη και τον Κυριάκο. Ο Αλέξης...

Ο πολυσχιδής κ. Τζοριζ
Κατά τη διάρκεια του κομματι­κού συνεδρίου του, την περασμέ­νη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπαν, έκανε μία περίεργη παρατήρηση. Συνέδεσε το ευρωπαϊκό πρόβλημα του Μεταναστευτικού με τον γνωστό επενδυτή... Σόρος. Κατά τον Ορμπαν, το Μεταναστευτι­κό δεν αποτελεί παρά το μέσον για την υλοποίηση ενός σχεδίου του Σόρος. «Εκατομμύρια άνθρω­ποι που κατέληξαν να ζουν σε δυ­σμενείς συνθήκες και προέρχο­νται από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή μεταφέρονται στην Ευ­ρώπη κατευθείαν σε μία προσπά­θεια να αποδυναμωθούν τα έθνη και να δοθεί το τελικό χτύπημα στη χριστιανική κουλτούρα... Ετσι ο Σόρος και το σχέδιο του θέτουν σε κίνδυνο την καθημερινή μας ζωή...».
Ομως όσο κι αν ακούγονται αυτά υπερβολικά, κάθε άλλο παρά υπερβολική είναι η διαπίστωση ότι όποια πέτρα και αν σηκώσεις ο Σόρος είναι από κάτω! Πράγματι αποκαλύφθηκε ότι από το 2014 το Ιδρυμα «Πρωτοβουλία για μία Ανοικτή Κοινωνία στην Ευρώπη» (Open Society Initiative for Europe) του Τζορτζ Σόρος χρη­ματοδοτούσε οργανισμούς που μάχονταν για την ανεξαρτησία της Καταλονίας! Και τη σχετική αποκάλυψη την έκανε η ισπανι­κή εφημερίδα «La Vangardia».

Στο έλεος ενός νέου χιονιά;
Επειδή, λοιπόν, λόγω Σόρος ανα­φερθήκαμε πιο πάνω στο Μετα­ναστευτικό αξίζει να αναφέρου­με ότι η Ελλάδα έχει λάβει περί το 1,3 δισ. ευρώ από την Ευρωπα­ϊκή Ενωση για την αντιμετώπι­ση του Προσφυγικού. Που είναι -σύμφωνα με πηγές των Βρυξελ­λών- η μεγαλύτερη χρηματοδό­τηση που έχει δοθεί για τον σκο­πό αυτό.
Παρ' όλ' αυτά, φαίνεται ότι η αξι­οποίηση δεν είναι η πρέπουσα διότι τόσο οι Βρυξέλλες όσο και ο αρμόδιος επίτροπος, Δημή­τρης Αβραμόπουλος, ανησυχούν μήπως επαναληφθούν και εφέ­τος οι τραγικές συνθήκες του πε­ρυσινού χειμώνα, με τους συνω-στιζόμενους αλλοδαπούς στα hot spots να είναι αντιμέτωποι με τη βροχή και το χιόνι. Ο κ. Αβραμό­πουλος έστειλε, με τις δηλώσεις του, μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση: Ολες οι μονάδες στέ­γασης θα πρέπει να συνδεθούν με ηλεκτρικό και θερμαντικά σώματα, καθώς και να στηθούν πε­ρισσότερα προκατασκευασμένα σπίτια στα νησιά. Στα τέλη Οκτωβρίου η Λέσβος είχε 5.500 μετανάστες και πρόσφυγες, αλλά οι δυνατότητες εξυπηρέτη­σης ήταν για τους μισούς. Η Χίος είχε περί τους 2.000 αλλά μπορού­σε να στεγάσει μόνο 894, ενώ στη Σάμο βρίσκονταν 2.400{ με δυνα­τότητα εξυπηρέτησης μόνο 700.

Η θλιβερή επιβεβαίωση
Η αδιανόητη, κατά τα άλλα, καρα­ντίνα στην οποία έχει υποβάλει η Γερμανία στα αεροδρόμια της τους Ελληνες ταξιδιώτες για αυ­στηρούς ελέγχους, βγάζοντας στην πράξη την Ελλάδα από τη Συνθή­κη του Σένγκεν, έχει την αφορμή της. Πριν καν αρχίσουν οι Γέρμανοί την υποτιμητική αυτή τακτική, από αυτήν εδώ τη στήλη είχαμε ήδη ενημερώσει για ένα γεγονός το οποίο θα μπορούσε να οδηγή­σει κάποια ευρωπαϊκή χώρα σε τέ­τοιες συμπεριφορές. Η Γερμανία, που έχει πρόβλημα με το Μετα­ναστευτικό, προσφερόταν. Τι είχε αποκαλύψει η στήλη; Οτι σε κορυ­φαίο Ελληνα πολιτικό, Ισραηλινός αξιωματούχος -που έχει συνερ­γασία με την Ισραηλινή Υπηρε­σία Πληροφοριών- μετέφερε την πληροφορία ότι «είχαν σαφείς ενδείξεις ότι ο μεγαλύτερος αριθμός τζιχαντιστών που έχει διοχετευ­θεί τα τελευταία χρόνια στην Ευ­ρώπη, έχει περάσει μέσα από την Ελλάδα. Και αυτό το γνωρίζουν και οι λοιποί Ευρωπαίοι γι' αυτό και έχουν αποφασίσει να τους στέλνουν πίσω "πακέτο" στη χώρα απ' όπου έφτασαν στην Ευρώπη»... Αυτήν την πληροφορία την έχει προφανώς και το Βερολίνο και άρχισε την ταλαιπωρία κάθε ταξιδιώ­τη που έρχεται από την Ελλάδα.

Καταιγίδα «Ρένα»
Από την επιμελημένη αφάνεια, η οποία τη συνέφερε όσο ο ΣΥΡΙΖΑ μίκραινε στην κοινωνία, τα θλιβερά γεγονότα στη Δυτική Αττική την έβγαλαν με το «έτσι θέλω» στην επιφάνεια. Ποια; Μα την επί πολύ καιρό κρυπτόμενη περιφερειάρχη, Ρένα Δούρου, η οποία αν και αδρανής έθεσε εαυτήν στην υπηρεσία της πατρίδος γιά να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για ό,τι συνέβη! Η ίδια, άφαντη και με αδιευκρί­νιστο έργο επί σχεδόν μία τριετία, με μελέτες στα συρτάρια, βγάζεττον εαυτόν της απέξω. Από «πασιονάρια» του ΣΥΡΙ­ΖΑ επανήλθε στις ρίζες της δηλαδή. Ως «Πασοκιάρια». Δι­ότι από εκεί κατάγεται. Δικαιούται οι θεομηνίες να ονομα­σθούν «Ρένα». Προς τιμήν της...
Οταν εμφανίστηκε στο προσκήνιο κανείς δεν θυμόταν για ποιο λόγο θα έπρεπε να είναι γνωστή. Τώρα δεν θα τη θυμούνται ούτε ως περιφερειάρχη. Βεβαίως στο παρελθόν είχε μία θητεία στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων του ΠΑΣΟΚ - προφανώς την είχαν προωθήσει οι γνώσεις της Παιδαγωγικής Εκπαίδευσης, της οποίας υπήρξε απόφοιτος. Τελικώς το ΠΑΣΟΚ είναι επάγγελμα. Σε πάει παντού. Οταν δεν σε πάει το εγκαταλείπεις και πας στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως πολλοί άλλοι «πράσινοι» σύ­ντροφοι της.
Για τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική και την ανικανότητα της επιβεβαιώθηκε απλώς μία πα­λιά της ρήση που αφορούσε τα σκουπίδια: «...Αλλιώς μαζεύει τα σκουπίδια ένας μνημονιακός και αλλιώς ένας αντιμνημονιακός». Το ίδιο και με τις πλημμύρες. Ο αντιμνημονιακός τους πνίγει...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου