οι κηπουροι τησ αυγησ

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

"...Ο ΑΝΕΛάρχης ΥΕΘΑ, συγκυβερνήτης του Π/Θ Αλέξη Τσίπρα, Πάνος Καμμένος, πιθανόν θα εξετίμησε ότι η προχθεσινή ημέρα στο Κοινοβούλιο θα τού ήταν πρόσφορη γιά την εκτόξευση μιάς «ρουκέτας» εναντίον δημοσιογράφων με βολικό τρόπο, δίχως να τύχει αντιλόγου...Κι απο εκεί και πέρα, όποιος το αντιληφθεί!..."

"ΤΑ ΝΕΑ", 24/10/17
ΤΟ "ΕΠΙΜΑΧΟ"
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Η «ΡΟΥΚΕΤΑ» 

του ΑΝΕΛάρχη ΥΕΘΑ, 
από τη Βουλή,εναντίον
του συν. Ηλία Κανέλλη,
ως συμπλέοντος 
με την Χρυσή Αυγή

Με τους δημοσιογράφους σε 48ωρη απεργία από τις 6 το πρωί της περασμένης Τρίτης μέχρι τις 6 το πρωί σήμερα, συνεπώς με ισχυρό το ενδεχόμενο απουσίας ακροατηρίου Τύπου στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών, όπως και λοιπών συναδέλφων, ο ΑΝΕΛάρχης ΥΕΘΑ, συγκυβερνήτης του Π/Θ Αλέξη Τσίπρα, Πάνος Καμμένος, πιθανόν θα εξετίμησε ότι η προχθεσινή ημέρα στο Κοινοβούλιο θα τού ήταν πρόσφορη γιά την εκτόξευση μιάς «ρουκέτας» εναντίον δημοσιογράφων με βολικό τρόπο, δίχως να τύχει αντιλόγου...Κι απο εκεί και πέρα, όποιος το αντιληφθεί!

Απεδείχθησαν, ωστόσο, λανθασμένοι οι υπολογισμοί Καμμένου σε συντομότατο χρόνο, διότι δεν έλαβε υπ’ όψιν ότι θα μπορούσε να αντιδράσουν συνάδελφοι-βουλευτές σε ΟΛΟ το πολιτικό φάσμα,όπως και συνέβη προς διάψευση των προσδοκιών του.

Από εδώ και στο εξής ομιλούν τα πρακτικά της συνεδρίασης ολομελείας της ΒτΕ γιά την ολοκλήρωση της ψήφισης ν/σ του ΥΠΕΘΑ:

ΥΕΘΑ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: «Πριν μπω, όμως, στην υπόθεση του νομοσχεδίου, θα μού επιτρέψετε επειδή ειπώθηκαν αρκετά και σήμερα, αλλά και τις προηγούμενες μέρες- να μιλήσω γιά τν περίφημη των αεροσκαφών F-16, διότι πράγματι δενν περίμενα να υπάρχει τόσο μεγάλη παρανόηση, αν και είδα μέσα από τον Τύπο και από συγκεκριμένους δημοσιογράφους, ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα, το οποίο δεν έχει καμμία σχέση με την πραγματικότητα. Μίλησα προηγουμένως γιά το άρθρο του κ. Ηλία Κανέλλη, το οποίο μιλάει γιά υπογραφή συμφωνίας στις ΗΠΑ, γιά υπερτιμημένη, όπως διαφάνηκε κατά τη συζήτηση στη Βουλή, αναβάθμιση των αεροσκαφών και μετά λέει γιά τους ευέλπιδες οι οποίοι φορούσαν στολή. Το καταθέτω στα Πρακτικά. Η Χρυσή Αυγή, ο κ. Κανέλλης, το συγκεκριμένο συγκρότημα Τύπου έχουν αυτού του είδους τις απόψεις.Όμως, δυστυχώς, είδα ότι και ορισμένοι συνάδελφοι παρακολουθούν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, τα οποία είναι φυσικό να προκαλούνται ιδίως από εκείνους που έχουν κάποια συμφέροντα σε σχέση με τη συμφωνία»

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ (απευθυνόμενη στον ΥΕΘΑ Παν. Καμμένο) : «Με τον Ηλία τον Κανέλλη, επειδή έχουμε το ίδιο επίθετο, δεν έχω καμία ιδεολογική, αιμάτινη, συζυγική ή άλλη συγγένεια, γιά να το διευκρινίσω. Σας παρακαλώ πάρα πολύ,επιθέσεις από το βήμα της Βουλής συλλήβδην στη δημοσιογραφία ή κατ᾽επιλογήν σε έναν με 48ωρη απεργία που είναι στο δρόμο γιά το ψωμί τους και χωρίς Ταμείο δείχνουν μία έλλειψη ευαισθησίας. Ξέρετε κάτι; Οι δημοσιογράφοι, όταν μιλάνε γιά τα πολιτικά πρόσωπα γιά τα πολιτικά πρόσωπα, μιλάνε γιά τους εκλεγμένους, τους ήδη εκτεθειμένους στην κρίση του ελληνικού λαού. Η χρήση του βουλευτικού Βήματος γιά να την «πέφτουμε» δακτυλοδεικτικά στους δημοσιογράφους, πιστέψτε με είτε αφορά στον κ. Καρτερό, είτε αφορά στον κ. Πρετεντλέρη, είτε αφορά στην Κανέλλη-να πω και άλλα δέκα ονόματα γιά το μπερδέψω το πράγμα- είναι κατά την άποψή μου, δισρκούσης 48ωρης απεργίας, που δεν είναι καν εδώ οι συνάδελφοι γιά να μπορούν να απαντήσουν, σας παρακαλώ πολύ...Να είμαστε προσεκτικοί. Πιστέψτε με (απάντηση προς ΥΕΘΑ Καμμένο), αξίζει τον κόπο»

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ: «Θα συμφωνούσα με την κ. Κανέλλη στην έκκληση που απηύθυνε να μην στηλιτεύουμε από του Βήματος της Βουλής δημοσιογράφους, ακόμα κι αν είναι ανοίκειος ο λόγος τους και κακά τα επιχειρήματά τους. Είμαστε αιρετοί, άρα είμαστε εκτεθειμένοι στη δημόσια κρίση. Αυτό πρέπει να το αντέξουμε. Αυτή είναι η τύχη αυτού που βγαίνει μπροστά.Πρέπει να έχουμε το στομάχι να αντέχουμε ακόμα και τις κακές κουβέντες. Ας το τελειώνουμε εκεί. Δεν υπάρχει κανένας δημοσιογράφος γιά να απαντήσει. Δεν μάς παρακολουθούν καν από τα μόνοτορ οι δικοί μας κοινοβουλευτικοί συντάκτες»

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Κατ’ αρχάς, να πω κι εγώ αυτό που είπε και η κ. Κανέλλη. Η ονομαστική αναφορά στον κ. Ηλία Κανέλλη, κύρις Υπουργέ, με συγχωρείτε, ήταν παντελώς απαράδεκτη. Εμένα ο κ. Κανέλλης μου ασκεί γενικώς σφοδρή κριτική και οι πολιτικές μου απόψεις διαφέρουν από εκείνες που βλέπω να εκφράζει στα άρθρα του. Παρά ταύτα, η ταύτιση του κ. Ηλία Κανέλλη με τη Χρυσή Αυγή, με συγχωρείτε, ήταν εντελώς αδιανόητη και θα έλεγα και προβοκατόρικη. Το να μην συμπαθείτε τον κ. Κανέλλη ή οποιονδήποτε άλλον, είναι δικαίωμά σας. Το να κάνετε τέτοια προβοκάτσια στη Βουλή, όχι».

Πέραν των προηγούμενων παρεμβάσεων που μετέφερα ΑΥΤΟΥΣΙΑ από τα πρακτικά της ΒτΕ από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση, δεν προκύπτει οποιαδήποτε άλλη αναφορά επί του «θέματος» που επεδίωξε να αναδείξει ο ΑΝΕΛάρχης-ΥΕΘΑ, ούτε και αντίκρουση του τελευταίου σε όσα τού επεσήμαναν οι τρεις βουλευτές, από το σύνολο σχεδόν του πολιτικού φάσματος. Ομοίως δεν προκύπτει από τα πρακτικά αυτής της συνεδρίασης, ότι άλλοι βουλευτές-δημοσιογράφοι, ενδεχομένως παρόντες στη συζήτηση του ν/σ του ΥΠΕΘΑ, επεδίωξαν να λάβουν το λόγο σχετικώς, όπως π.χ. ο εκ των Αντιπροέδρων της ΒτΕ Γιώργος Βαρεμένος, που άσκησε καθήκοντα προεδρεύοντος στη συνεδρίαση, συνεπώς παρίστατο.

Μπορεί, πάντως, ο ΑΝΕΛάρχης-ΥΕΘΑ να αίσθάνεται ικανοποίηση διότι ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Καραγιαννίδης συνέπλευσε,ουσιαστικώς, μαζύ του, μιλώντας, σε άλλη στιγμή της ίδιας συνεδρίασης, γιά «χολέρα των ΜΜΕ».
Θεωρώ ότι ώφειλα να μεταφέρω τα προηγούμενα, γιά τα οποία θεωρώ ότι θα ήταν σκόπιμο να γνωστοποιηθούν, ως τελεσθείσες "πράξεις", στη διάρκεια 48 ωρών άγνοιας των Ελλήνων πολιτών γιά τα τεκταινόμενα στη ΒτΕ, συνεπεία της αντίστοιχης 48ωρης απεργίας των δημοσιογράφων γιά το Ταμείο τους, τον ΕΔΟΕΑΠ.

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης
Τακτικό μέλος ΕΣΗΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου