οι κηπουροι τησ αυγησ

Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Η ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΝΕΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ. ΑΓΓΕΛΟΥ ΣΥΡΙΓΟΥ, ΑΠΟ ΤΟ "Μilitaire", ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ...




Άγγελος Συρίγος:
«Κάποια θέματα με την Τουρκία
 δεν πρόκειται να λυθούν ποτέ»

Ο Άγγελος Συρίγος νομικός, αναπληρωτής καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και της Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, υφυπουργός Παιδείας και υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στην Α ΄ Αθηνών, είναι βαθύς γνώστης των ελληνοτουρκικών.

Οι αναλύσεις του για τα εθνικά θέματα τον είχαν κάνει γνωστό στο ευρύ κοινό πολύ πριν την ενασχόληση του με την πολιτική. Σε αυτές τις αναλύσεις κυριαρχεί ο ρεαλισμός και αυτό στην Ελλάδα δεν εκτιμάται πάντα όσο πρέπει. Είναι όμως εξαιρετικά χρήσιμο.

Ο κ.Συρίγος μιλά στο militaire channel για τις εξελίξεις που αναμένονται στα ελληνοτουρκικά αμέσως μετά από τις εκλογές στις δύο χώρες.

«Είναι τόσο μακρυά οι θέσεις των δύο πλευρών που θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να καθίσουμε και να συζητήσουμε», λέει ο κ.Συρίγος και αναφέρεται στις δύο σχολές σκέψεις που υπάρχουν για το ζήτημα των ελληνοτουρκικών επαφών. Θεωρεί ότι όποιος κι αν επικρατήσει στις εκλογές της Τουρκίας δεν θα μπορεί να αλλάξει ούτε στο ελάχιστο την στρατηγική της Άγκυρας έναντι της Ελλάδας, γιατί «θα θεωρηθεί προδότης».

«Υπάρχουν θέματα που δεν πρόκειται να λυθούν ποτέ στα ελληνοτουρκικά» , υποστηρίζει ο κ.Συρίγος και εξηγεί ποια είναι αυτά τα θέματα.

Μικρό καλάθι προτείνει για το κλίμα που διαμορφώθηκε μετά από τους σεισμούς στην Τουρκία.

Τι γίνεται με τις εκλογές στην Τουρκία; «Μετράει αυτό που είχε πει ο Στάλιν. Δεν μετρά τόσο ποιος ψηφίζει αλλά ποιος μετρά τις ψήφους», λέει ο κ.Συρίγος. Τι θα πρέπει να προσέξουμε και τι θα πρέπει να μας ανησυχεί; Πιστεύει ότι το πιο πιθανό σενάριο παραμένει να κερδίσει ο κ.Ερντογάν.

Τι λέει για το σενάριο «Πρέσπες του Αιγαίου»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου