οι κηπουροι τησ αυγησ

Σάββατο 15 Απριλίου 2023

Το πρόβλημα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έμαθε από τα λάθη του. Οσο βραχυπρόθεσμα και ευκαιριακά κυβέρνησε την πρώτη φορά, με αποτέλεσμα την τραγική κατάληξη τον Ιούλιο του 2015, έτσι υπόσχεται να κυβερνήσει και τώρα. Με «Αντωνομαζώματα» και διαβολοσκορπίσματα των εισοδημάτων και των καταθέσεών μας. Δεν κατανοούν ότι η πολιτική –ακόμη και στις λεπτομέρειές της, όπως είναι η κατάρτιση των ψηφοδελτίων– πρέπει να γίνεται με βάση αρχές και όχι με κάποιο γινάτι για τον κ. Μητσοτάκη τώρα και με το ΠΑΣΟΚ παλιότερα. Δεν έμαθαν ότι το γινάτι βγάζει μάτι, το μάτι των συνεργασιών με το ΠΑΣΟΚ, που τώρα θέλουν να επιτύχουν....

Από την "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

"Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", 14/04/23


ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΜΑΚΡΗ. imakris@kathimerini.gr
ΤΟΥ ΠΑΣΧΟΥ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗ

Αναφέραμε προχθές, με αφορμή την τροπολογία της τροπολογίας για το κόμμα Κασιδιάρη, ότι «στα μεγάλα θεσμικά ζητήματα –αυτά που δεν απασχολούν πολύ τον κόσμο, αλλά αφορούν την ποιότητα της Δημοκρατίας– η κυβέρνηση νομοθετεί στο γόνατο» (12.4.2023). Από την άλλη μεριά υπάρχει και η αντιπολίτευση στο γόνατο, που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ...

Ο κ. Βασίλης Χιώτης προσπαθούσε να καταλάβει τη μεταγραφή του κ. Ευάγγελου Αντώναρου στα ψηφοδέλτια της «Προοδευτικής Συμμαχίας» (Π.Σ.), όπως είναι εσχάτως το... επίθετο του ΣΥΡΙΖΑ. Πόσο Προοδευτική μπορεί να είναι μια συμμαχία που «υιοθέτησε» τον πρώην αρχηγό της ΕΥΠ Δημ. Παπαγγελόπουλο επί Κώστα Καραμανλή και τώρα τον κυβερνητικό του εκπρόσωπο; Ο αναλυτής του ΣΚΑΪ είπε ότι «όταν ένα κόμμα βάζει κάποιον στα ψηφοδέλτιά του το κάνει για δύο λόγους. Ή είναι στέλεχος του κόμματος και θεωρεί το κόμμα ότι είναι άξιο αυτό το στέλεχος να το εκπροσωπήσει στη Βουλή, ή κάνει τη λεγόμενη “διεύρυνση”, δηλαδή παίρνει ένα πρόσωπο από άλλο κόμμα γιατί θεωρεί ότι αυτό θα φέρει τις ψήφους του. Ο κ. Αντώναρος ούτε το ένα είναι ούτε το άλλο (...) Το 2012 που είχε κατέβει στη Β΄ Αθήνας με τη Ν.Δ. είχε 4.400 ψήφους (...) Το μόνο κοινό που έχουν (ΣΥΡΙΖΑ - Αντώναρος) είναι ότι θέλουν να ηττηθεί η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης» (10.4.2023).

Αυτό μετέδωσε την ίδια μέρα και ο κ. Αντώνης Αντζολέτος, που κάνει πολύ καλό ρεπορτάζ στον ΣΥΡΙΖΑ. Στην Κουμουνδούρου λένε ότι «τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολυσυλλεκτικά. Η δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση δεν είναι μόνο από την Αριστερά, είναι και από ένα κομμάτι της Κεντροδεξιάς, οπότε ο Αλέξης Τσίπρας έρχεται να κλείσει το μάτι σε αυτό το συγκεκριμένο κοινό».

Με άλλα λόγια, η Π.Σ. δεν έπρεπε να λέγεται «Προοδευτική Συμμαχία», αλλά «Πικραμένη Συμμαχία», ή έστω «Συμμαχία των Πικραμένων από την Κυβέρνηση» (ΣΠΑΤΚ). Βεβαίως, υπάρχουν πολλοί ακροδεξιοί που είναι χολωμένοι με τον κ. Μητσοτάκη, αλλά αυτούς τους συμμάζεψε ο ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη φορά, την Πρώτη Φορά «Αριστερά».

Το πρόβλημα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έμαθε από τα λάθη του. Οσο βραχυπρόθεσμα και ευκαιριακά κυβέρνησε την πρώτη φορά, με αποτέλεσμα την τραγική κατάληξη τον Ιούλιο του 2015, έτσι υπόσχεται να κυβερνήσει και τώρα. Με «Αντωνομαζώματα» και διαβολοσκορπίσματα των εισοδημάτων και των καταθέσεών μας. Δεν κατανοούν ότι η πολιτική –ακόμη και στις λεπτομέρειές της, όπως είναι η κατάρτιση των ψηφοδελτίων– πρέπει να γίνεται με βάση αρχές και όχι με κάποιο γινάτι για τον κ. Μητσοτάκη τώρα και με το ΠΑΣΟΚ παλιότερα. Δεν έμαθαν ότι το γινάτι βγάζει μάτι, το μάτι των συνεργασιών με το ΠΑΣΟΚ, που τώρα θέλουν να επιτύχουν.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου