οι κηπουροι τησ αυγησ

Σάββατο 15 Απριλίου 2023

Δεν θα υπήρχε κανένα θέμα με το νεοναζιστικό μόρφωμα, αν η ελληνική Δικαιοσύνη είχε πράξει αναλόγως. Δηλαδή σε χρόνο κανονικό, είχε ολοκληρώσει τη διαδικασία με την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, και είχε αποφανθεί για το τι τομάρια είναι σε πρώτο και δεύτερο βαθμό. Αλλά δεν το έπραξε. Πρώτον, γιατί η δίκη εξελίχθηκε με ρυθμούς χελώνας - 5½ χρόνια διήρκεσε, τα περισσότερα επί ΣΥΡΙΖΑ, και τελείωσε μόλις το 2020, σχεδόν επτά χρόνια μετά τη δολοφονία του Φύσσα. Αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα κόπτεται - και δεν ψηφίζει - να αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη από τις εκλογές, επιτάχυνε τις διαδικασίες, έδινε στους δικαστές τη δυνατότητα να δικάζουν γρηγορότερα, η υπόθεση θα είχε εκδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό, και ο Κασιδιάρης και οι υπόλοιποι χρυσαυγίτες δεν θα μετείχαν στις εκλογές, κατ' εφαρμογήν του Συντάγματος. Να τα λέμε κι αυτά, γιατί ξεχνιούνται. Και κάποιοι έχουν συμφέρον να τα ξεχνάμε…

Από "ΤΑ ΝΕΑ/ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ"

"ΤΑ ΝΕΑ/ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ", 14-16/04/23

Καλή Ανάσταση πατριώτες

Πάσχα των Ελλήνων, Πάσχα, επέρχεται, και μακάρι να γαληνέψει η ψυχή μας, από όσα δηλητηριώδη, άθλια και ελεεινά την ταλαιπώρησαν τους προηγούμενους μήνες. Πάσχα, ιδιαίτερο το φετινό. Με κακό καιρό, με τον κακό μας τον καιρό, και με την ευχή η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει στον καθένα ό,τι ποθεί και ό,τι εύχεται.

Σε ό,τι με φορά, θα αφήσω εδώ, να υπάρχει, την ωραιότερη πιστεύω, περιγραφή της Ανάστασης, από το Κατά Μάρκον Ευαγγέλιο, που τη θυμάμαι σχεδόν απ' έξω, από την εποχή που ήμουν παιδί, και συνωστιζόμουν μαζί με τους άλλους της ηλικίας μου, έξω από την εκκλησία, με την αδημονία να μας συνεπαίρνει. Πότε θα το διαβάσει ο παπάς με τη σοβαρότητα και την αυστηρότητα που επιβάλλει από μόνο του το κείμενο, να ψάλει και το «Χριστός Ανέστη» και μετά εμείς να κάνουμε τον κακό χαμό με τα βαρελότα και τις κροτίδες. Μικροί τρομοκράτες αθώων κυριών και δεσποινίδων. Κι ύστερα, τρεχάλα για το σπίτι, για την αχνιστή, μυρωδάτη από τον άνηθο και τον κόλιανδρο, μαγειρίτσα της μάνας.

«Καὶ διαγενομένου τοῦ Σαββάτου Μαρία ἡ Μαγδαληνὴ καὶ Μαρία ἡ τοῦ Ἰακώβου καὶ Σαλώμη ἠγόρασαν ἀρώματα ἵνα ἐλθοῦσαι ἀλείψωσιν Αὐτόν.

Καὶ λίαν πρωῒ τῇ μιᾷ τῶν Σαββάτων ἔρχονται ἐπὶ τὸ μνημεῖον ἀνατείλαντος τοῦ ἡλίου. Καὶ ἔλεγον πρὸς ἑαυτάς· Τίς ἀποκυλίσει ἡμῖν τὸν λίθον ἐκ τῆς θύρας τοῦ μνημείου; Καὶ ἀναβλέψασαι θεωροῦσιν ὅτι ἀποκεκύλισται ὁ λίθος, ἦν γὰρ μέγας σφόδρα.Καὶ εἰσελθοῦσαι εἰς τὸ μνημεῖον εἶδον νεανίσκον καθήμενον ἐν τοῖς δεξιοῖς περιβεβλημένον στολὴν λευκήν, καὶ ἐξεθαμβήθησαν. Ο δὲ λέγει αὐταῖς· Μὴ ἐκθαμβεῖσθε· Ἰησοῦν ζητεῖτε τὸν Ναζαρηνὸν τὸν Εσταυρωμένον· ἠγέρθη, οὐκ ἔστιν ὧδε· ἴδε ὁ τόπος ὅπου ἔθηκαν Αὐτόν· αλλὰ ὑπάγετε εἴπατε τοῖς μαθηταῖς Αὐτοῦ καὶ τῷ Πέτρῳ ὅτι Προάγει ὑμᾶς εἰς τὴν Γαλιλαίαν· ἐκεῖ Αὐτὸν ὄψεσθε, καθὼς εἶπεν ὑμῖν. Καὶ ἐξελθοῦσαι ἔφυγον ἀπὸ τοῦ μνημείου, εἶχεν γὰρ αὐτὰς τρόμος καὶ ἔκστασις· καὶ οὐδενὶ οὐδὲν εἶπαν, ἐφοβοῦντο γάρ».

Χρόνια Πολλά, Καλή Ανάσταση πατριώτες...

Τι εύχονται τα κόμματα

Αλλά επειδή, το ξέρετε, τόσα χρόνια, έχετε να κάνετε με ένα junkie (όπως θα λέγαμε στην εύανδρο Ηπειρο το «αρρωστάκι») της πολιτικής, δεν μπορώ να μην κάνω την προβολή στο πόσοι πολλοί, και πόσα πολλά έχουν επενδύσει σε αυτό το Πάσχα οι πολιτικοί μας ενόψει των εκλογών του Μαΐου.

Η ΝουΔου να περάσει καλά ο κόσμος που θα πάει στα χωριά του, να εκτονώσει τον θυμό και την οργή, να σκεφτεί ψύχραιμα και να δώσει στον Κυριάκο τη δεύτερη ευκαιρία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιθέτως να διατηρηθεί το κλίμα από τα Τέμπη, και επιπλέον οι νεαροί που τους θεωρεί δικούς του, να πείσουν παππούδες και γιαγιάδες ότι πρέπει να στηρίξουν το κόμμα για να φύγει ο Μητσοτάκης.

Οι πασόκοι έχουν γενικά πιο εύκολη δουλειά, θέλουν να κρατήσουν ό,τι μπορούν σε κόσμο, για να μπορέσουν να παίξουν έναν ρόλο μετά τις εκλογές.

Ποιος θα τα καταφέρει καλύτερα, θα φανεί σύντομα. Οπως μου είπε προχθές κοινοβουλευτικός παράγων με ιδιαίτερα καλή γνώση των πραγμάτων, «η σοβαρή η δημοσκόπηση θα είναι αυτή που θα γίνει Τετάρτη-Πέμπτη, μετά το Πάσχα. Τότε θα έχουμε μια καλή εικόνα για το τι έχει συμβεί στο εκλογικό σώμα και πώς πάνω-κάτω θα συμπεριφερθεί στις κάλπες».

Να σημειώσω εδώ, ότι «παίζει» η ημερομηνία προκήρυξης των εκλογών. Θα γίνει ή στις 22 Απριλίου, παραμονή της Κυριακής του Θωμά, και του Αγίου Γεωργίου (μεγάλη, πολύ μεγάλη η Χάρη Του) ή τη Δευτέρα στις 24 Απριλίου. Ιδωμεν, λοιπόν...

Τι δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ

Και συνεχίζω ακάθεκτος, παρά τη (χρονιάρα - με την έννοια της μοναδικότητάς της) μέρα. Εκείνοι που γνωρίζουν (σχετικά με τις κωμικοτραγικές καταστάσεις για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη), θα σου πουν ότι όλη αυτή η ανοησία θα είχε τελειώσει, αν είχαν εκλείψει από καιρό μερικές παθογένειες της ελληνικής Δικαιοσύνης. Αν δηλαδή είχε η ελληνική Πολιτεία μεριμνήσει στοιχειωδώς για τον τρόπο που απονέμεται η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα. Και δεν ήταν όλα παραδομένα στον «ωχαδερφισμό» και στο «εντάξει μωρέ, δεν έγινε και τίποτε». Διαβάστε εν συνεχεία, και αναλόγως πράξτε: φρίξτε, βρίστε, σιχτιρίστε, ό,τι τέλος πάντων σας προκύψει εκ του προχείρου.

Οπως προαναφέρω, δεν θα υπήρχε κανένα θέμα με το νεοναζιστικό μόρφωμα, αν η ελληνική Δικαιοσύνη είχε πράξει αναλόγως. Δηλαδή σε χρόνο κανονικό, είχε ολοκληρώσει τη διαδικασία με την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, και είχε αποφανθεί για το τι τομάρια είναι σε πρώτο και δεύτερο βαθμό. Αλλά δεν το έπραξε.

Πρώτον, γιατί η δίκη εξελίχθηκε με ρυθμούς χελώνας - 5½ χρόνια διήρκεσε, τα περισσότερα επί ΣΥΡΙΖΑ, και τελείωσε μόλις το 2020, σχεδόν επτά χρόνια μετά τη δολοφονία του Φύσσα. Αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα κόπτεται - και δεν ψηφίζει - να αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη από τις εκλογές, επιτάχυνε τις διαδικασίες, έδινε στους δικαστές τη δυνατότητα να δικάζουν γρηγορότερα, η υπόθεση θα είχε εκδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό, και ο Κασιδιάρης και οι υπόλοιποι χρυσαυγίτες δεν θα μετείχαν στις εκλογές, κατ' εφαρμογήν του Συντάγματος.

Να τα λέμε κι αυτά, γιατί ξεχνιούνται. Και κάποιοι έχουν συμφέρον να τα ξεχνάμε…

Δεν τελειώνει ούτε το 2025

Πάμε τώρα, στο δεύτερο. Η δίκη σε δεύτερο βαθμό της Χρυσής Αυγής, που με την ολοκλήρωσή της να τελείωνε και το πανηγύρι με το αν μπορεί το κόμμα Κασιδιάρη να μετέχει στις εκλογές, θα είχε τελειώσει, αν η παρούσα κυβέρνηση είχε πράξει το αυτονόητο - να βρει μια αίθουσα δικαστηρίου, στην οποία να διεξάγεται αποκλειστικά η δίκη αυτή. Δεν μερίμνησε, δεν βρέθηκε η αίθουσα, και ιδού τώρα τι συμβαίνει: η δίκη της Χρυσής Αυγής διεξάγεται στην ίδια αίθουσα τουν Εφετείου των Αθηνών με τη δίκη για το έγκλημα στο Μάτι. Το αποτέλεσμα είναι να εναλλάσσονται στην ίδια αίθουσα οι ακροαματικές διαδικασίες. Αλλά όχι τη μια ημέρα η μία και την επομένη η άλλη, όχι. Λόγω σπουδαιότητας, έχει δοθεί μια προτεραιότητα στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Ετσι, όπως μου έλεγε η έγκριτη συνάδελφός μου Μίνα Μουστάκα, στην αίθουσα αυτή συνεδρίασε περί τις 12-14 φορές το δικαστήριο για το Μάτι, και περίπου 6 ή 7 το δικαστήριο για τη Χρυσή Αυγή. Αν υπολογίσει κανείς ότι σε πρώτο βαθμό η δίκη της Χρυσής Αυγής διήρκεσε περί τα 5½ χρόνια αντιλαμβάνεται ότι η συγκεκριμένη δίκη δεν πρόκειται να τελειώσει πριν από το 2025!

Και πάμε παρακάτω: η ίδια αυτή αίθουσα είναι επιεικώς σε άθλια κατάσταση. Στάζει το ταβάνι, δεν έχει καλό φωτισμό, δεν αερίζεται καλά, ένα δράμα. Μερικές ημέρες πριν είχαν και... γεννητούρια! Γέννησε μια γάτα!!! Ετσι οι δίκες, οι σοβαρές δίκες που υποτίθεται ενδιαφέρουν όλο το πανελλήνιο, διεξάγονται τις τελευταίες ημέρες με υπόκρουση τα νιαουρίσματα των νεογέννητων γατιών!!!

Δεν περιγράφω άλλο, που είπε κάποτε και ο Γιώργος Χελάκης!

(Και εμείς ασχολούμαστε με τα καμώματα του Τζανερρίκου και του κάθε Τζανερρίκου και αν επλήγη η επαγγελματική του υπόσταση...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου