οι κηπουροι τησ αυγησ

Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

Η Χίος υπήρξε ανέκαθεν λίκνο της ναυτιλίας και της υγιούς επιχειρηματικότητας. Σε μια περίοδο που η εμπορική μας ναυτιλία αποζητά σωστούς επαγγελματίες ναυτικούς, το Πρότυπο Ναυτικό Λύκειο ΤΕΕΝΣ ανοίγει δημιουργικούς ορίζοντες για τους νέους του απαξιωμένου νησιού μας, εγκαθιστά υψηλά κριτήρια εκπαιδευτικής και επαγγελματικής προσφοράς, ενώ παράλληλα προτείνει ένα υπόδειγμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας για την ελληνική κοινωνία...

 Επιστολές από την "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" 
(φύλλο 19/04/23)



Ο πρόσφατος χαρακτηρισμός του ΕΠΑΛ Χίου σε Πρότυπο (ΠΕΠΑΛ) καταξιώνει την κοινωνική του προσφορά και αναβαθμίζει την ιδιωτική πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μαρίας Τσάκου που το δημιούργησε. Ηδη οι αρχικές εκπαιδευτικές προδιαγραφές του Ιδιωτικού Λυκείου Ναυτικών Σπουδών επεκτάθηκαν πέραν των αμιγώς ναυτιλιακών επαγγελμάτων σε σπουδές Ηλεκτρολογίας/ Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού, προσφέροντας αναβαθμισμένη ποιότητα σπουδών και δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης όχι μόνον στον διεθνή τομέα της ναυτιλίας αλλά και σε πολλούς άλλους.

Παράλληλα ήδη καθιερώνεται σύστημα διοίκησης ποιότητας στην εκπαίδευση, στην επαγγελματική κατάρτιση και στα αποτελέσματά τους – με άλλα λόγια, εφαρμόζεται κάθετη αξιολόγηση σε κάθε δραστηριότητα του ΤΕΕΝΣ («Τσάκος Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Ναυτικών Σπουδών») – ιδιωτική πρωτοβουλία που δικαίως ενθαρρύνει η κ. Κεραμέως να εφαρμοστεί γενικότερα στα 37 εν λειτουργία Π.ΕΠΑ.Λ. και 83 Πειραματικά.

Σύσσωμο το νησί μας υποστηρίζει τις ναυτιλιακές και επαγγελματικές σπουδές του ΤΕΕΝΣ, όχι μόνο διπλασιάζοντας φέτος τις αιτήσεις υποψηφίων αλλά και εκτιμώντας ιδιαίτερα τις καινοτόμες, διαθεματικές μεθόδους διδασκαλίας και την αφοσιωμένη προσφορά των διδασκόντων εκπαιδευτικών (αλλά και συνεργαζόμενων στελεχών του ομίλου εταιρειών Τσάκου).

Η Χίος υπήρξε ανέκαθεν λίκνο της ναυτιλίας και της υγιούς επιχειρηματικότητας. Σε μια περίοδο που η εμπορική μας ναυτιλία αποζητά σωστούς επαγγελματίες ναυτικούς, το Πρότυπο Ναυτικό Λύκειο ΤΕΕΝΣ ανοίγει δημιουργικούς ορίζοντες για τους νέους του απαξιωμένου νησιού μας, εγκαθιστά υψηλά κριτήρια εκπαιδευτικής και επαγγελματικής προσφοράς, ενώ παράλληλα προτείνει ένα υπόδειγμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας για την ελληνική κοινωνία.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΟΣΧΟΣ
Χίος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου