οι κηπουροι τησ αυγησ

Κυριακή 23 Απριλίου 2023

Το κόμμα της Ενωμένης Αριστεράς είχε προειδοποιήσει τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι «κάτι τρέχει με τον Γεωργούλη» εδώ και ενάμιση χρόνο. Μου φαίνεται αδιανόητο ο Παπαδημούλης και ο Αρβανίτης που είναι κοντά στον brόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μην του ψιθύρισαν στο αφτί ότι αυτά κι αυτά λέγονται για το «παλικάρι». Κι έπειτα είναι και το άλλο: πώς είναι δυνατόν να βασίστηκε στη διαβεβαίωση του Γεωργούλη (όταν, υποτίθεται, τον κάλεσε ο Παπαδημούλης για εξηγήσεις) ότι «δεν τρέχει τίποτε»; Δηλαδή τι περίμενε να ακούσει κάποιος από κάποιον που κατηγορείται για βιασμό και ξυλοδαρμούς; Οτι, ναι, ξέρετε, έχω τη συνήθεια όταν κάποια μου αρνείται το σεξ, να την πλακώνω στις σφαλιάρες και εν συνεχεία να τη βιάζω (όχι απαραίτητα με την ίδια σειρά); Τι γελοιότητες είναι αυτές που διακινούν; Και ποιον προσπαθούν να πείσουν; Καλύτερα να σιωπήσουν. Είναι ό,τι σοφότερο έχουν να πράξουν…

Από "ΤΑ ΝΕΑ/ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ"

"ΤΑ ΝΕΑ/ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ", 22-23/04/23

Τα τσιμέντα στην Ακρόπολη...

Πολλοί και διάφοροι σπεύδουν να κατηγορήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον «έλα με φόρα» brόεδρό του ότι εργαλειοποίησαν και τον πολιτισμό, ως πεδίο για αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, και προς μια συγκεκριμένη υπουργό, την κυρία Λίνα Μενδώνη. Αφορμή αποτέλεσε η έκθεση μιας κάποιας… UNESCO που τόλμησε (!!) να αμφισβητήσει (δηλαδή, τι να πω!!) τις πολιτιστικές, αρχαιολογικές, αρχιτεκτονικές και άλλες γνώσεις του brοέδρου αναφορικά με την Ακρόπολη και τα έργα για τη συντήρηση και την ανάδειξη του μνημείου.

Ειπώθηκε, ας πούμε, ότι η αντιπολίτευση που κάνει είναι «για τα μπάζα» και αρνούνται να δεχτούν το προφανές. Οτι αν δεν ήταν η πασιφανής και απείρως διαπιστωθείσα αγραμματοσύνη του brοέδρου, όπως και διάφορες κωμικές πρωτοβουλίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ (τύπου, βουλευτής ονόματι Ραλλία Χρηστίδου, αοιδός το επάγγελμα, ανέβηκε προ διετίας στην Ακρόπολη και επιτίμησε εμμέσως για τα έργα τον σεβάσμιο Μανόλη Κορρέ, που έχει περάσει τα τελευταία 50 χρόνια της ζωής του στην Ακρόπολη και γνωρίζει κάθε σπιθαμή της), η έκθεση της UNESCO θα περνούσε στα ψιλά της ειδησεογραφίας. Δεν θα μάθαινε κανείς ή έστω ελάχιστοι ότι κατά τον Παγκόσμιο Πολιτιστικό Οργανισμό η Ακρόπολη και όσα συμβαίνουν πάνω σε αυτή, δεκαετίες τώρα, είναι πρότυπο συντήρησης και προστασίας για ολόκληρη την παγκόσμια κληρονομιά.

Θα λέγαμε ένα «εντάξει, αυτό το ξέρουμε» και θα πηγαίναμε παρακάτω. Αλλά είχε μεσολαβήσει η ευφυής πρωτοβουλία ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει επί μήνες, από πρωίας μέχρι βαθείας νυκτός, τη Μενδώνη και τον Μητσοτάκη ότι «τσιμεντώνουν» την Ακρόπολη, ότι εγκληματούν εις βάρος της ανθρωπότητας, ότι θα σηκωθεί ο Περικλής από τον τάφο του και θα τους κυνηγήσει, οπότε αναγκαστικά η έκθεση πήρε τη δημοσιότητα που της έπρεπε. Και εμείς όλοι καταλήξαμε στο αβίαστο συμπέρασμα ότι πάλι έσκισε ο brόεδρος με αντιπολίτευση για τα μπάζα, εντελώς…

...και η κωμωδία

Ενας δικός μου στην Κουμουνδούρου, από αυτούς που τους φυλάω σαν τα μάτια μου μην τους πιάσει το κακό το μάτι (του αρχηγού…), μου έλεγε προχθές ότι «δεν φταίει και τόσο ο Αλέξης, η Σία τον πήρε στον λαιμό της». Οπου Σία, η κυρία Σία, η καλή φίλη της στήλης, Αναγνωστοπούλου. Η κυρία Σία, λοιπόν, είναι κατά τον συνομιλητή μου δακτυλοδεικτούμενη στον ΣΥΡΙΖΑ για το φιάσκο, ότι παρέσυρε τον brόεδρο στην υπόθεση «τσιμεντοποίηση της Ακρόπολης» και εκείνος παρασύρθηκε για όλα τα υπόλοιπα (αγνοώ αν έδωσε και εντολή στην κυρία Χρηστίδου να πιάσει από το αφτί, η επιστήμων, τον Μανόλη Κορρέ και να τον εγκαλέσει για τα «τσιμέντα»).

«Δεν είναι αθώος», θα πω εγώ, διότι αν θυμάμαι καλά, πριν από δύο χρόνια, τέτοια εποχή περίπου, είχε ανέβει και ο ίδιος στην Ακρόπολη να κάνει… αυτοψία, τρομάρα του. Είχε πάρει δε και τρεις συριζαίους επιστήμονες μαζί - όχι τον Κορρέ, αυτόν τον είχε αναλάβει η επιστήμων Χρηστίδου -, οι οποίοι τον ενημέρωναν για την «καταστροφή». Κι ο τύπος, τον θυμάμαι ακόμη από τα πλάνα, είχε πάρει εκείνο το βαρύγδουπο ύφος του περιφρόντιδος πολιτικού, ο οποίος αντιλαμβάνεται το μέγεθος της «καταστροφής» και φρίττει, αναλογιζόμενος τι έχει συμβεί. Και ανεβοκατέβαινε στα μάρμαρα, ακκιζόμενος μπροστά στους φακούς των φωτογράφων, ως προβληματισμένος.

Μιλάμε για κωμωδία κανονική. Σαν τον Μr Bean όταν τον είχαν διορίσει φύλακα σε μουσείο…

Η σιωπή είναι χρυσός

Το πόσο προβληματικό ως άτομο μπορεί να είναι κάποιος που βιάζει και κακοποιεί μια γυναίκα είναι θέμα ειδικών επιστημόνων και επ' αυτού δεν έχω να πω τίποτε. Μπροστά στην αρρώστια ουδείς δικαιούται να πει οτιδήποτε, πλην εκείνων που έχουν την επιστημονική γνώση και γνώμη να το κάνουν. Εγώ μόνο μια πολιτική προσέγγιση θέλω να κάνω στο θέμα Γεωργούλη, και αυτή δεν είναι άλλη από το εξής: η στάση του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του brοέδρου του. Δεν μπορεί να το ξέρουν όλες οι Βρυξέλλες, και πάντως και το κόμμα της Αριστεράς στο οποίο ανήκει ο ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο, για τον Γεωργούλη και να μην έκανε τίποτε, στη λογική ότι «εντάξει, μωρέ, μπορεί και να περάσει έτσι».

Γνωρίζω από πηγή που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι το κόμμα της Ενωμένης Αριστεράς είχε προειδοποιήσει τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι «κάτι τρέχει με τον Γεωργούλη» εδώ και ενάμιση χρόνο. Μου φαίνεται αδιανόητο ο Παπαδημούλης και ο Αρβανίτης που είναι κοντά στον brόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μην του ψιθύρισαν στο αφτί ότι αυτά κι αυτά λέγονται για το «παλικάρι».

Κι έπειτα είναι και το άλλο: πώς είναι δυνατόν να βασίστηκε στη διαβεβαίωση του Γεωργούλη (όταν, υποτίθεται, τον κάλεσε ο Παπαδημούλης για εξηγήσεις) ότι «δεν τρέχει τίποτε»; Δηλαδή τι περίμενε να ακούσει κάποιος από κάποιον που κατηγορείται για βιασμό και ξυλοδαρμούς; Οτι, ναι, ξέρετε, έχω τη συνήθεια όταν κάποια μου αρνείται το σεξ, να την πλακώνω στις σφαλιάρες και εν συνεχεία να τη βιάζω (όχι απαραίτητα με την ίδια σειρά); Τι γελοιότητες είναι αυτές που διακινούν; Και ποιον προσπαθούν να πείσουν; Καλύτερα να σιωπήσουν. Είναι ό,τι σοφότερο έχουν να πράξουν…

Ο διπλός στόχος μιας διαρροής

Επίσης, επειδή τίποτε δεν είναι τυχαίο, η γνωστοποίηση του ονόματος της Ελένης Χρονοπούλου και ο τρόπος που έγινε (και τον οποίο το ΠΑΣΟΚ τον γνωρίζει πλέον σε όλες του τις λεπτομέρειες - ευρωβουλευτής δίνει σε συνεργάτιδά του το όνομα της κυρίας Χρονοπούλου και εκείνη με τη σειρά της το «πασάρει» σε συριζοτρόλ που κάνει ανάρτηση στις 6 το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας) είχαν έναν και μόνο στόχο: αφενός να περάσει προς τα έξω ότι το έργο ήταν «στημένο» και αφετέρου «να κλείσουν στόματα».

Το πρώτο κουτσά στραβά πέτυχε: αφιονισμένα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ βρώμισαν το Διαδίκτυο με αθλιότητες εις βάρος της κυρίας Χρονοπούλου και με την άποψη - «γραμμή» της Κουμουνδούρου ότι δεν είναι δυνατόν ο γοητευτικός Γεωργούλης, που μπορούσε να έχει όποια θέλει, να κατηγορείται για βιασμό!!

Το δεύτερο το παλεύουν ακόμη. Ειδικά για (να μείνουν κλειστά) τα στόματα των δύο παιδιών από τη Θεσσαλονίκη, και κυρίως της κοπελιάς που φοβάται να προχωρήσει σε καταγγελία για βιασμούς και ξυλοδαρμούς εις βάρος της.

Δεν είναι αθώοι, και δεν ήταν ανήξεροι. Ηξεραν πολύ καλά τι έκαναν προκειμένου να συγκαλύψουν την εγκληματική δράση ενός (πρώην) συντρόφου τους…

Μάχη στην Ανατολική Αττική

Μια επική μάχη βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ανατολική Αττική, και εγώ που κάτι τέτοια δεν τα χάνω βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να αποκαλύψω ότι ο «έλα με φόρα» brόεδρος αποδεικνύει άλλη μία φορά ότι δεν τους αγαπάει καθόλου αυτούς που τον υπηρετούν με τη δουλικότητα και την ταπεινοφροσύνη που ταιριάζει σε υποτακτικούς. Εχω το παράδειγμα του Χρηστάρα του Σπίρτζη, αγαπημένου πελάτη της στήλης. Τι δεν έχει κάνει για τον brόεδρο. Χαλί, τα πάντα όλα. Σε ό,τι και να του ζήτησε (κάποια στιγμή οφείλει να εξηγήσει εκείνο τον τεμαχισμό της εθνικής καρμανιόλας Πάτρας - Πύργου σε οκτώ κομμάτια, που άφησε το έργο ανεκτέλεστο για πέντε χρόνια, έστειλε στον τάφο μερικούς συμπολίτες μας και έκτοτε τρώει συνεχώς ξύλο, ΠΟΙΟΣ του τον επέβαλε και ΓΙΑΤΙ).

Και ποια είναι η ανταμοιβή του Σπίρτζη για όλα αυτά; Του έστειλε τον Αντώναρο με «γραμμή», παρακαλώ, υποψήφιο (Χρηστάρα, έχω εικόνα…) και επιπλέον υπάρχει και η περίπτωση του πρώην συναδέλφου μου Γιώργου Καραμέρου, ο οποίος έχει τη στήριξη όλης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής, πάει «σφαίρα» και ο Σπίρτζης ζορίζεται. Πολύ. Δεν θα στενοχωρηθώ βέβαια, αλλά το αναφέρω για να γίνει κατανοητό για μία ακόμη φορά ότι στην πολιτική επικρατεί η αχαριστία.

Και ο αρχηγός δεν εξαιρείται του κανόνα…


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου