οι κηπουροι τησ αυγησ

Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

Ο κ. Ιωάννης Βαρουφάκης ξέρει ότι αυτήν τη φορά δεν θα του δοθεί η ευκαιρία για να εφαρµόσει το προφητικό του όραµα. «Προοδευτική» συγκυβέρνηση δεν πρόκειται να υπάρξει. Ούτε την πρώτη τού δόθηκε, θα µου πείτε, αλλά τουλάχιστον έκλεισε τις τράπεζες. Το µόνο που προσδοκά είναι µια θέση στη Βουλή για να µπορεί να περιφέρει τον ναρκισσισµό του χωρίς να αναλαµβάνει ευθύνες. Και η αλήθεια είναι ότι αν δεν είχε ρίξει στο τραπέζι τη «∆ήµητρα» και δεν είχε απειλήσει µε κλειστές τράπεζες, σήµερα, πρώτη ηµέρα της µεγάλης σαρακοστής των εκλογών, κανείς δεν θ’ ασχολιόταν µαζί του. Κι αυτό δεν το αντέχει η µεγάλη του ψυχή....

Από την  "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"




 φαντάζοµαι το κουφάρι της θα έχει γίνει σκραπ. Το κουφάρι µιας ολόκληρης εποχής της χώρας. Τότε δεν είχαµε πιστωτικές κάρτες και φροντίζαµε µε τρυφερότητα τις δραχµές µας για να βγουν οι διακοπές. Τη «∆ηµητρούλα» τη θυµήθηκα ακούγοντας το εναλλακτικό σχέδιο του κ. Ιωάννου Βαρουφάκη για την οικονοµία. «∆ήµητρα», η θεά της ευφορίας της γης. Το χαϊδευτικό της, «∆ηµητρούλα». Αν τυπώσει και χαρτονοµίσµατα, ας χρησιµοποιήσει για υδατογράφηµα το σκαρί της αρχόντισσας του Αιγαίου.

Oταν µιλάµε για «προοδευτικές» συµµαχίες και προοδευτικές δυνάµεις, ο κ. Ιωάννης Βαρουφάκης και το κόµµα του ποζάρουν στην πρώτη γραµµή. Τι πιο προοδευτικό από έναν πολιτικό που θέλει να κλείσει τις τράπεζες επειδή έχουν αποτύχει και προφητεύει τη διάλυση του ευρώ; Τι πιο αντισυστηµικό. Ασχέτως αν ο ίδιος απεχθάνεται τον Τσίπρα, όσο τον απεχθάνεται και ο Τσίπρας. Το ερώτηµα είναι η χαµένη τιµή της λέξης «προοδευτικός». Σιγά τα ωά. ∆εν είναι η µόνη. Και όσοι υποστηρίζουν ότι ο εν λόγω κάνει ό,τι µπορεί για να µην µπει στη Βουλή, ας το σκεφτούν µια δεύτερη φορά. Απευθύνεται σε όσους δεν έχουν ζήσει την Ελλάδα στον καιρό της «∆ηµητρούλας». Και τους υπόσχεται µια κρουαζιέρα γεµάτη εκπλήξεις και αέναο ελληνικό καλοκαίρι. Αέρα θα δίνεις, αέρα θα παίρνεις. Τράπεζες δεν θα υπάρχουν για να τους χρωστάς.

Ο κ. Ιωάννης Βαρουφάκης ξέρει ότι αυτήν τη φορά δεν θα του δοθεί η ευκαιρία για να εφαρµόσει το προφητικό του όραµα. «Προοδευτική» συγκυβέρνηση δεν πρόκειται να υπάρξει. Ούτε την πρώτη τού δόθηκε, θα µου πείτε, αλλά τουλάχιστον έκλεισε τις τράπεζες. Το µόνο που προσδοκά είναι µια θέση στη Βουλή για να µπορεί να περιφέρει τον ναρκισσισµό του χωρίς να αναλαµβάνει ευθύνες. Και η αλήθεια είναι ότι αν δεν είχε ρίξει στο τραπέζι τη «∆ήµητρα» και δεν είχε απειλήσει µε κλειστές τράπεζες, σήµερα, πρώτη ηµέρα της µεγάλης σαρακοστής των εκλογών, κανείς δεν θ’ ασχολιόταν µαζί του. Κι αυτό δεν το αντέχει η µεγάλη του ψυχή.

"Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", 25/04/23

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου