οι κηπουροι τησ αυγησ

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023

Δικαιούμαι να σκεφθώ δημοσίως, ότι στο "μη συστημικό" (είναι;...) "ΚONTRA CHANNEL" δεν ισχύει, σε αντεστραμμένη βάση γιά το έργο της παρούσης Κυβερνήσεως Μητσοτάκη, η εικόνα που το ίδιο συστημικώς διαμονοποιεί;

Από την "ΚΟNTRA News"


"ΚΟΝTRA News",20/01/23


Στον "επιθετικής δημοσιογραφίας" νέο-ΣΥΡΙΖΑίο Λακόπουλο, με ορμή νεοφώτιστου που δεν τού είναι απαραίτητη-έχει τα χρονάκια του, θέλω να τού υπενθυμίσω ότι η "κρυφή" επιθυμία κάθε εξουσίας να κηδεμονεύσει τον Τύπο δεν είναι μονόδρομος καμιάς, συνεπώς θα είχε ενδιαφέρον εάν ΄΄παραμένει εναντίον αυτής της μανιέρας συνολικώς και όχι επιλεκτικώς...Και με την έννοια αυτή, να τού θυμίσω ότι ο (Τ)ΣΥΡΙΖΑ "του", είναι ο ίδιος πολιτικώς χώρος που-διά του ίδιου του Τσίπρα παρακαλώ-΄ήθελε και επεδίωκε per mare, per terra, να επιβάλει τον μακαρίτη Β.Μ. επικεφαλής του ΔΟΛ, πράγμα στο οποίο δεν είπε και ΄΄"όχι" ο μακαρίτης, ομοίως, Στ. Ψυχάρης, και κουμπάρος του άλλωστε, αλλά όπου ουσιαστικώς εξεδιώχθη, κακήν κακώς, όταν πήγε να πατήσει πόδι εις "ΤΑ ΝΕΑ", από τους απλήρωτους τότε συντάκτες του φύλλου γιά έξι μήνες,  την τρίτη ημέρα της εγκατάστασής του στη Μιχαλακοπούλου 80. Βεβαίως το σύστημα του κυβερνώντος ΣΥΡΙΖΑ, σε επίπεδο οικονομικού επιτελείου αναγκάσθηκε να...συμφιλιωθεί στην εξαγορά του ΔΟΛ από τον  Όμιλο Μαρινάκη μήνες αργότερα. Και δικαιούμαι να σκεφθώ δημοσίως, ότι στο "μη συστημικό" (είναι;...) "ΚONTRA CHANNEL" δεν ισχύει, σε αντεστραμμένη βάση γιά το έργο της παρούσης Κυβερνήσεως Μητσοτάκη, η εικόνα που το ίδιο συστημικώς διαμονοποιεί; Θα περίμενε κανείς πώς ένας-πάλαι ποτέ-υποστηρικτής του έργου του Κ΄ώστα Σημίτη, ως Πρωθυπουργού του ΠΑΣΟΚ και από τους καλύτερους που πέρασε από την Ελλάδα, να μην σήμερα "κυνηγός κεφαλών" όσων τότε υπεστήριζε διακαώς και μάλιστα από θέσεις υπευθύνου Τύπου τότε Υπουργών του ΠΑΣΟΚ. Ένα τέτοιο κείμενο αυτής της κατευθυνόμενης προπαγάνδας, σε συσκευασία (Τ)ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί και το editorial του άνκορμαν του "KONTRA CHANNEL" , το οποίο ομοίως παρατίθεται. Και ατυχώς-γιά την ολοκλήρωση αυτής της μικρής περιγραφής-είμαστε καταδικασμένοι να στερούμαστε γιά πάντα την απουσία της "απείθαρχης" "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ", της οποίας το επόμενο φύλλο-αρχίζοντας από το πρωτοσέλιδο-"χτυποκάρδιαζε" σε όλο το πολιτικό φάσμα. Μάς λείπει και θα συνεχίζει να μάς λείπει. Αυτού του τελευταίου ένδοξου φύλλου, αποτελεί ωχρή σκιά και ουσιαστικώς συκοφαντική δυσφήμιση το διάδοχο( κατά κάποιους....) φύλλο του κλώνου της "Ε" (πωλείται ως "Εφ.Συν") πιστής θεραπαινίδας της ΣΥΡΙΖΑίϊκης προπαγάνδας. Αυτά γιά να μην χάνουμε τον δρόμο στην ομίχλη...
Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

 

....Όταν τα πληροφορηθούν από αλλού, δικαιούνται να ρωτήσουν τις εφημερίδες που αγόρασαν και τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων που παρακολούθησαν :


«Γιατί βρε μασκαράδες μας το κρύψατε; Γιατί κάνετε κατάχρηση της εμπιστοσύνης μας και αποφασίζετε για λογαριασμό μας τι θα διαβάσουμε και τι θα δούμε; Αν δεν μας μεταφέρετε μια τέτοια είδηση, τι θα μεταφέρετε; Ποια είναι η δουλειά σας απέναντι μας; Τι στο διάολο μέσα ενημέρωσης είστε, αν δεν ενημερώνετε; Τι σκατά δημοσιογραφία κάνετε; »

Σ’ αυτό ακριβώς το σημείο βρίσκεται η κακοδαιμονία της ενημέρωσης στην Ελλάδα: σε πολλές περιπτώσεις ΜΜΕ είναι διατεταγμένη, λογοκρίνεται και επιβάλλεται από κέντρα εξουσίας, με το αζημίωτο βέβαια.

Είναι από χρόνια γνωστό, ότι το πρόβλημα δημοσιογραφίας -και συνακόλουθα της ενημέρωσης- στη χώρα, είναι πρωτίστως πρόβλημα ιδιοκτησίας των ΜΜΕ. Αλλά, από τότε που κυβερνάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι και πρόβλημα εξαγοράς τους – όχι μόνο των ιδιοκτητών, αλλά και πολλών δημοσιογράφων- από την κυβέρνηση.

Το αποτέλεσμα είναι αναμενόμενο. Κανάλια, εφημερίδες και ιστοσελίδες, με ευρεία απήχηση, απέκρυψαν την κυριακάτικη αποκάλυψη της εφημερίδας Documento για τον στρατηγό Φλώρο.

Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα δημοσίευσαν την δήλωση του ΓΕΕΘΑ για αυτή – και την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου- αλλά όχι τη βασική είδηση. Παγκόσμια πρωτοτυπία, απάντησης στο κενό- και δεν είναι η πρώτη φορά....




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου