οι κηπουροι τησ αυγησ

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Προφανώς και υπάρχει πρόβλημα με τη διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ ως ψηφοθηρικού εργαλείου, με τον σ. Βίτσα-και κάθε Βίτσα- με στρατιωτική περιβολή από τη μέση και πάνω και πολιτική περιβολή από τη μέση και κάτω. Δεν γίνεται να πατάς σε δύο βάρκες και μάλιστα ένα Κόμμα που αυτοπροβάλλεται ως ριζοσπαστικό!







BAΞΕΒΑΝΗΣ & Militaire vs ΒΙΤΣΑ: 1 Χ ή 2;

Τελικώς έχει ενδιαφέρον να διερωτάται κανείς σοβαρώς: Ποιοί δικαιούνται να διαμορφώνουν πολιτική γιά τα  θέματα των ΕΔ εις το Κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, πολιτικά στελέχη και ανώτατοι στρατιωτικοί ε.α. των ημερών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ως σύμβουλοί τους ή αντιθέτως προβεβλημένοι άνθρωποι των ΜΜΕ του χώρου τους; 

Εάν θα έπρεπε να ισχύει το πρώτο, τότε γιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο πρώην ΑΝΥΕΘΑ Δημ. Βίτσας, δεν θα είχε θέση η...οιονεί «ιδεολογική τρομοκρατία» που επιχειρούν να τού ασκήσουν «επώνυμες» δημοσιογραφικές πέννες, όπως και συμβαίνει. Διότι έχει ο πρώην ΑΝΥΕΘΑ έναν ακραιφνή «ιδεολόγο» ως ο σύντροφος Βαξεβάνης να τού «την πέφτει» κανονικά γιά την στάση του έναντι του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, «κόκκινο πανί» γιά το «Documento» του άλλωστε, κι από κοντά του η μιλιταίρε εκδοχή της ΣΥΡΙΖΑίϊκης προπαγάνδας «Militaire» στο ίδιο βιολί. 

Από αυτήν την ιδιόρρυθμη εργολαβία που δεν λέει να κοπάσει εκτίθεται τελικώς ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ ως σύνολο, καθώς εμφανίζεται ευάλωτος και τελικώς αιχμάλωτος στη δίνη φαινομένων πολυαρχίας και της απότοκης πολυφωνίας, διότι, όποιος κι αν έχει το επάνω χέρι, ο παραγόμενος πολιτικός λόγος είναι αναξιόπιστος και δεν παραπέμπει διόλου σε υπεύθυνη πολιτική δύναμη που οφείλει να ξέρει τί θέλει, πώς το θέλει και με ποιούς, έστω κι αν υπάρχουν επιμέρους διαφορές στην έκφραση ή τους τόνους. 

Κάποιοι περισσότερο «συντηρητικοί» θα αντιτείνουν ότι η διγλωσσία ή η πολυγλωσσία δεν θα έπρεπε να ξενίζει σε ένα κόμμα-συνονθύλευμα, όπου η ορχήστρα του «μπάζει» και βγάζει κακοφωνία απωθητική. Μάλλον δεν έχουν άδικο. 

Προβαλλόμενα δε όλα αυτά στην τρέχουσα πολιτική συγκυρία στην πορεία προς τις εκλογές φωτογραφίζουν το στρατόπεδο των ακατάλληλων και φύσει ανεύθυνων, τελικών ανίκανων να χειρισθούν εκ νέου τις ευθύνες της χώρας. Και θα τούς απαντήσουν καταλλήλως, άλλωστε είναι νωπή η δεινή περιπέτεια του τόπου με 4,5 χρόνια Πρώτη Φορά Αριστερά στο τιμόνι, με ακροδεξιό δεκανίκι ΑΝΕΛ στο τιμόνι! 

Πάντως προφανώς και υπάρχει πρόβλημα με τη διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ ως ψηφοθηρικού εργαλείου, με τον σ. Βίτσα-και κάθε Βίτσα- με στρατιωτική περιβολή από τη μέση και πάνω και πολιτική περιβολή από τη μέση και κάτω. Δεν γίνεται να πατάς σε δύο βάρκες και μάλιστα ένα Κόμμα που αυτοπροβάλλεται ως ριζοσπαστικό!

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης



 ....και το σχόλιο από τον "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ"

"ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ", 23/01/23


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου