οι κηπουροι τησ αυγησ

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023

ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΤΗΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΑΝΥΕΘΑ ΔΗΜ. ΒΙΤΣΑ ΣΕ ΘΕΣΗ...ΣΑΚΚΟΥ ΤΟΥ ΜΠΟΞ!

 

Βαξεβανόμετρο γιά να κρίνονται αξίες και άνθρωποι; Τί λες μωρέ, ποιός σε έβαλε νταβατζή στο μυαλό μας, επειδή το παίζεις αριστερός γκαιμπελίσκος; Άει πάγαινε...Αυτό πρέπει να το πει και ο Βίτσας, να το αποφασίσει να τού πει κατάμουτρα, , εις πείσμα των υπέρ Βαξεβάνη και ομοίων εις το κομματικό ιερατείο της Κουμουνδούρου. Αλλωστε ο Βίτσας είχε τον Φλώρο Υπαρχηγό στο ΓΕΕΘΑ, άλλο άν μετά τον έστειλαν-Ιανούαριο του 2019- Διοικητή της 1ης Στριατιάς στη Λάρισα, θέση-ψυγείο συνήθως, όπου έκανε την εξαίρεση η Κυβέρνηση της ΝΔ και τον επέλεξε για Α/ΓΕΕΘΑ, όπως και με τον Χουδελούδη ομοίως που ανέλαβε Α/ΓΕΣ....Η πολιτική υγεία απαιτεί ταχέως αποβαξεβανοποίηση, δεν πάει περισσότερο μαζύ του, πρωτίστως γιά το ΣΥΡΙΖΑ που παίζει δυνατά στην ομάδα τους, αλλά και γιά όλους τελικώς στο τεραίν της πολιτικής!
Σ.Χ.Μ.

Η τορπίλη εναντίον Βίτσα

από τον "στρατηγό Βελισάριο"

με υποβολέα

-ποιόν άλλον- από το "Militaire"



Η αξιωματική αντιπολίτευση ακόμη δεν έχει τοποθετηθεί επί των κρίσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις. Μία δήλωση του πρώην ΥΕΘΑ Ε.Αποστολάκη ερμηνεύθηκε ως θετική κριτική σε τίτλο δημοσιεύματος που όμως στο κείμενο δεν προέκυπτε. Ο πρώην ΑΝΥΕΘΑ Δημ. Βίτσας μίλησ με πολύ θετικά λόγια για τον Α/ΓΕΕΘΑ και αυτό προκαλεί σίγουρα σύγχυση αυτή τη περίοδο.

Στο μεταξύ ο «στρατηγός Βελισάριος» , ψευδώνυμο που χρησιμοποιεί ένας γνώστης της κατάστασης γράφει:

 

«Κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις:
1. Για την απόφαση του ΚΥΣΕΑ της παραμονής του αρχηγού ΓΕΕΘΑ για έναν επιπρόσθετο χρόνο στη θέση του έχουν ειπωθεί πάρα πολλά πράγματα. Εκείνο το οποίο πρέπει να επισημαίνουμε είναι ότι είναι λάθος η διαχείριση του όλου θέματος από την κυβέρνηση, καθόσον τη στιγμή πού υπάρχουν έστω… πιθανές σκιές για μαύρο χρήμα, (διότι για την παρακολούθηση πλέον δεν υπάρχει καμία αμφιβολία), θα έπρεπε πρώτα η κυβέρνηση να διερευνήσει το όλο θέμα και στη συνέχεια εφόσον ξεδιάλυνε την κατάσταση να προχωρήσει στην παράταση της παραμονής του ή όχι. Το ότι έγινε έτσι εσπευσμένα την επόμενη μέρα από την ημέρα προκαλεί αίσθηση…
2. Οι κρίσεις των αντιστρατήγων, αντιπτεράρχων και των αντιναυάρχων ΑΣΦΑΛΩΣ ΔΕΝ είναι εξ ολοκλήρου εξαιρετικές και δείχνουν, για τους γνωρίζοντες, την προσπάθεια του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και της κυβέρνησης για την τοποθέτηση αρκετών δικών τους ανθρώπων στην ιεραρχία και όχι πάντα των πλέον ικανών. Επίσης δείχνουν την προσπάθεια να δεσμεύσουν την νεα κυβέρνηση μετά τις εκλογές να μην μπορέσει να επανακρίνει αυτή την ιεραρχία, για διάφορους λόγους, με αποτέλεσμα να παραμείνουν στη θέση τους ασφαλώς υπονομεύοντας με κάθε τρόπο το έργο καθόσον θα χρωστάνε την επιλογή τους στην προηγούμενη κυβέρνηση. Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό αφενός με την επικινδυνότητα της παρούσας περιόδου και αφετέρου το ότι οι κρίσεις έγιναν από έναν άνθρωπο υπό πίεση λόγω της αρνητικής δημοσιότητας καθιστούν την όλη διαδικασία επιλήψιμη και μη αξιόπιστη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλοι αυτοί που προήχθησαν δεν έχουν την απαιτούμενη δυνατότητα για το βαθμό και την θέση που ανέλαβαν.

O υπογράφων «στρατηγός Βελισάριος» εάν πράγματι γράφει από ενδιαφέρον γιά τις ΕΔ και όχι γιά να κινδυνολογήσει στην υπηρεσία εύκολης, όσο και τυφλής, αντιπολιτευτικής στρατηγικής γιά ευαίσθητα θέματα διόλου δεκτικά προς τούτο, θα έπρεπε να γνωρίζει εν τούτοις ότι με τις τελευταίες έκτακτες κρίσεις στις ΕΔ, προβλεπόμενες καθε χρόνο, γιά την ηγεσία των ΕΔ, άλλαξαν οι Αρχηγοί ΓΕΣ και ΓΕΝ, ο Αρχηγός Στόλου κ.ο.κ.. Αυτή η διαδικασία επιλογών κορυφής, μέσω προαγωγών επιφέρει και αυτεπάγγελτες αποστρατείες όσων παραλείπονται συνεπεία της επιλογής ή προαγωγής νεωτέρων τους στους βαθμούς του Αντιστρατήγου-Υποστρατήγου και Ταξιάρχου, όπως και ομοιοβάθμων του ΠΑ και της ΠΑ, και τερματίζεται στο επίπεδο των Ταξιάρχων-Συνταγματαρχών, όπως και ομοιοβάθμων. Η συνέχεια έπεται με τις τακτικές κρίσεις του Μαρτίου. Ο χρησμός του ότι αυτές οι κρίσεις «ασφαλώς δεν είναι εξ ολοκλήρου εξαιρετικές» εάν έμενε, στο επίπεδο αυτό, θα μπορούσε να συζητηθεί, άλλωστε υπάρχει το θέμα με την αυτεπάγγελτη αποστρατεία του Ναυάρχου Λυμπέρη στην οποία, όμως, αποφεύγει να αναφερθεί. Αυτό, όμως, που ενοχλεί και προσβάλλει βαρύτατα είναι γιά «μέτωπο ανωτάτων αξιωματικών οι οποίοι είναι πλήρως πιστοί στην τωρινή κυβέρνηση», γιά «να δεσμεύσει την επόμενη κυβέρνηση, όποια κι αν αυτή, να τους έχει σε ενέργεια, άρα να ελέγχουν και να ενημερώνονται γιά τις δράσεις του ΥΠΕΘΑ και πιθανώς να το υπονομεύουν», κάτι «ρυπαρό και ανεπιτρεπτο, έξω από κάθε στρατιωτική δεοντολογία»...Το πρόβλημα δεν είναι τόσο με το πρόβλημά του με το πρόσωπο του νυν Α/ΓΕΕΘΑ, όσο η ανοικτή περίπου απαξίωση της τιμής, αξιοπρέπειας και τελικώς συνέπειας των στρατιωτικών στον όρκο και την αποστολή τους, ως περίπου ενεργούμενων από τη νόμιμη κυβέρνηση της χώρας, βάσει κυρίως πιστοποιητικών κομματικής προτίμησης. Αυτές οι πρακτικές ήσαν άγνωστες στην προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ; Απαράδεκτα όλα αυτά. Κυρίως, όμως, ο αρθρογράφος εμφανίζεται να αγνοεί (;) ότι αποτελεί στοιχειώδες γιά την κάθε κυβέρνηση να προχωρήσει οποτεδήποτε σε έκτακτες κρίσεις ηγεσίας στις ΕΔ το κρίνει, συνεπώς και αποστρατειών εν συνεχεία, με μόνο περιορισμό ελάχιστο χρόνο θητείας ενός έτους στον κατεχόμενο βαθμό. Συμπέρασμα: Με τέτοιες φωνές ακραίων από το χώρο του κομματικού ιερατείου της Κουμουνδούρου, το πρώην κυβερνήσαν Κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει άλλον έναν λόγο έσχατης πολιτικής αναξιοπιστίας γιά να καταδικασθεί στις κάλπες που έρχοναι από τους πολίτες. Συνεπώς μάλλον καλή υπηρεσία προσφέρουν γιά τη Δημοκρατία τελικώς, με την κακομεταχείριση και διαπόμπευση των στρατιωτικών που φαίνεται ότι τούς επιφυλάσσουν. Άξιος ο μισθός τους...

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

 

3. Ανακοινώθηκε ότι αύριο Σάββατο θα γίνουν έκτακτες κρίσεις σε όλα τα γενικά επιτελεία για τους βαθμούς του ταξίαρχου και συνταγματάρχου και αναλόγως για τους υπόλοιπους κλάδους. Αυτές είναι έκτακτες κρίσεις τις προβλέπει ο νόμος πλην όμως είναι κάτι το οποίο δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στην ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια. Η εκτίμησή μου είναι ότι γίνεται τωρα εσπευσμένα έτσι ώστε:
α. να ξεκαθαρίσει το τοπίο στους ανώτατους ακόμα περισσότερο υπέρ της κυβέρνησης.
β. με τις κρίσεις αυτές να φτιάξει ένα μέτωπο ανωτάτων αξιωματικών οι οποίοι είναι πλήρως πιστοί στην τωρινή κυβέρνηση
γ. να δεσμεύσει την επόμενη κυβέρνηση όποια και να είναι αυτή μετά τις εκλογές να τους έχει σε ενέργεια, αρα να ελέγχουν και ενημερώνονται για τις δράσεις του ΥΠΕΘΑ κσι πιθανως να το υπονομεύουν.
δ. τέλος καταδεικνύει ότι οι εκλογές είναι πάρα πολύ κοντά και δεν έχουν την πολυτέλεια να περιμένουν μέχρι την 1η Μαρτίου που έτσι κι αλλιώς ξεκινάνε οι τακτικές και έκτακτες κρίσεις βάσει νόμου για τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Σε κάθε περίπτωση εκεί που πρέπει να σταθούμε είναι ότι η κυβέρνηση μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, που έτσι κι αλλιώς πάνε χέρι-χέρι πλέον αποδεδειγμένα, προσπαθούν να δημιουργήσουν μία κάστα ανθρώπων, για την επόμενη μέρα που γνωρίζουν ότι δεν θα είναι στην ηγεσία και αυτό είναι ρυπαρό, ανεπίτρεπτο, έξω από κάθε στρατιωτική δεοντολογία και εθνικά επικίνδυνο. Για άλλη μία φορά πληγώνουν οι ενέργειές τους το φρόνημα και το ηθικό των στελεχών αλλά και την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού για τις Ένοπλες Δυνάμεις με όλα αυτά τα τερτίπια τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου