οι κηπουροι τησ αυγησ

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

Οι αντιρρήσεις για το νομοσχέδιο, εκτός από τα εξαρτημένα αντανακλαστικά της αντιπολίτευσης που αντιδρά σαν τον σκύλο του Παβλόφ, κρύβει και μια καχυποψία απέναντι στους δημοκρατικούς θεσμούς. Είναι κοινό μυστικό ότι τις κρίσιμες στιγμές η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση προσφέρει πολιτική κάλυψη απέναντι σε όλους αυτούς. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και τον κουτοπόνηρο τακτικισμό του ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρεί ότι ο Κασιδιάρης μπορεί να αφαιρέσει ψήφους από τη Νέα Δημοκρατία, τότε η εικόνα παύει να είναι μαγική.

Από την "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"


του πρόταση. Προχθές άκουσα τον εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ να προσπαθεί να εξηγήσει τις δικές του απόψεις στην εκπομπή των Χιώτη – Παπαδόπουλου στον ΣΚΑΪ. Παρότι η νόνα μου θαύμαζε την ευφυΐα μου, δεν κατάλαβα. Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω ποια είναι η άποψη του ΚΚΕ, του Γιάνη Βαρουφάκη και του Κυριάκου Βελόπουλου. Διαβάζω ότι ορισμένοι θεωρούν ότι το ζήτημα λύνεται με κάτι σαν το αυγό του Κολόμβου. Να απαγορευθεί η συμμετοχή των νεοναζιστικών οργανώσεων. Πώς ορίζεται αυτό; Βάσει υπευθύνου δηλώσεως με την οποία θα αποτάσσονται τον ναζισμό; Να θυμίσω απλώς ότι πριν καταδικασθεί ως εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή τα στελέχη της αποποιούνταν τη σχέση τους με τον ναζισμό. Δήλωναν εθνικιστές. Αν και δεν είμαι νομικός, υποθέτω ότι αυτή η διατύπωση αφήνει ένα παράθυρο ορθάνοιχτο για να διεισδύσουν οι διαρρήκτες του κοινοβουλευτισμού.

Ο όρος εγκληματική οργάνωση δεν είναι πολιτικός. Απεδόθη στη Χρυσή Αυγή από ένα δικαστήριο, έστω πρωτοδίκως. Εγκληματική οργάνωση με πολιτικό περιτύλιγμα δεν είναι μόνον η Χρυσή Αυγή. Είναι και η «17 Νοέμβρη», ο ΕΛΑ και λοιπές ευγενείς ομάδες συμπολιτών μας οι οποίες έχουν διαπράξει εγκλήματα, ληστείες και δολοφονίες κατά συρροή. Εχουν και αυτοί καταδικασθεί με αποφάσεις δικαστηρίων. Αρα, λογικά σκεπτόμενος, θεωρώ ότι αν ο νόμος αναφέρεται μόνο στους νεοναζί όλος αυτός ο εσμός των τρομοκρατών δεν εντάσσεται στην απαγόρευση. Λυπάμαι πολύ, αλλά φοβούμαι ότι οι αντιρρήσεις για το νομοσχέδιο, εκτός από τα εξαρτημένα αντανακλαστικά της αντιπολίτευσης που αντιδρά σαν τον σκύλο του Παβλόφ, κρύβει και μια καχυποψία απέναντι στους δημοκρατικούς θεσμούς. Είναι κοινό μυστικό ότι τις κρίσιμες στιγμές η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση προσφέρει πολιτική κάλυψη απέναντι σε όλους αυτούς. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και τον κουτοπόνηρο τακτικισμό του ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρεί ότι ο Κασιδιάρης μπορεί να αφαιρέσει ψήφους από τη Νέα Δημοκρατία, τότε η εικόνα παύει να είναι μαγική. Γίνεται μια σαφής προσπάθεια για να ξεχειλώσει το δημοκρατικό τόξο.

Εν τω µεταξύ, στην τελευταία δημοσκόπηση του Mega το κόμμα του Κασιδιάρη έχει αγγίξει το ποσοστό του 3,5%. Και ημείς άδομεν.

"Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", 21/01/23

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου