οι κηπουροι τησ αυγησ

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

ΚΑΛΩΣ ΑΠΕΠΕΜΦΘΗ(ΣΑΝ) ΑΛΛΑ Η ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΒΑΡΥΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝ ΣΥΝΟΛΩ...- ΕΙΚΟΝΑ ΜΙΑΣ ΑΝΑΣΦΑΛΟΥΣ ΧΩΡΑΣ...- ΕΧΟΥΝ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ;..-ΤΟ ΑΛΛΟΝ ΣΥΜΠΑΝ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΠΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ!...- ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΕΙ ΠΟΙΝΙΚΩΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ Π.Κ;...- Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΚΕΙΜΕΝΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ: ΩΡΑΙΟΝ, ΑΝ ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ...- Η ΝΕΑ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ...- ΚΑΠΩΣ ΣΑΝ, ΜΗΝ ΛΙΘΟΒΟΛΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ...

Οκτώ κύρια άρθρα, από φύλλα της Τρίτης

"ΤΑ ΝΕΑ", 27/02/18 

"Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", 27/02/18


"ΕΣΤΙΑ", 27/02/18 
"ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ", 27/02/18


"Ο Φιλελεύθερος", 27/02/18

"Η ΑΥΓΗ", 27/02/18



"ΕΘΝΟΣ", 27/02/18

"Εφ.Συν", 27/02/18



ότι η ευρωτουρκική συνάντηση ηγετών που προγραμματίστηκε να λάβει χώρα στη Βάρνα, στις 26 Μαρτίου, είναι πλέον υπό την αίρεση του τερματισμού της τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικότητας στην κυπριακή ΑΟΖ. Σημειώνεται συναφώς ότι η τακτική Σύνοδος Κορυφής στις 22-23 Μαρτίου θα κληθεί να αξιολογήσει κατά πόσον οι τουρκικές προκλήσεις έχουν τερματιστεί στην κυπριακή ΑΟΖ, προκειμένου να κριθεί εάν πληρούνται οι όροι για σύγκληση τρεις μέρες αργότερα, της ευρωτουρκικής συνάντησης της Βάρνας. Η Σύνοδος Κορυφής του Μαρτίου δεν θα είναι άτυπη, όπως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής 23 Φεβρουαρίου και ως εκ τούτου οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα πρέπει να αποτυπωθούν γραπτώς σε συμπεράσματα, προσλαμβάνοντας πολιτικό-δεσμευτικό χαρακτήρα για όλα τα κράτη μέλη. Εκείνη η απόφαση, του Μαρτίου, θα έχει δεσμευτικό χαρακτήρα και γι’ αυτό θα πρέπει να επικεντρωθούμε σε εκείνη. Όπως πρέπει να επικεντρωθούμε στην προσπάθεια για ενδεχόμενη αναβολή της ευρωτουρκικής συνάντησης της Βάρνας.

ΠΡΕΠΕΙ να επισημανθεί πως η πολιτική θέση του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 23ης Φεβρουαρίου δημιουργεί αναμφισβήτητα νέα δεδομένα. Δημιουργεί σημαντικό πολιτικό προηγούμενο για μελλοντικές προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Για αυτό και θα πρέπει η Λευκωσία να κεφαλαιοποιήσει τη δήλωση Τουσκ, εκ μέρους των «27», αναλόγως και των εξελίξεων στην ΑΟΖ. Πρέπει να δώσει συνέχεια, να είναι συνεχής η προσπάθεια ώστε να καταστεί κεκτημένο η θέση αυτή.

ΓΙΑ να είμαστε σωστοί, η διασύνδεση των ευρωτουρκικών με την τουρκική συμπεριφορά έναντι της Κύπρου, ενός κράτους μέλους, θα πρέπει να ήταν βασικός κανόνας για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κοντολογίς, τα όποια βήματα γίνονται στα ευρωτουρκικά θα εξαρτώνται από την εν γένει συμπεριφορά της Άγκυρας. Δυστυχώς η Τουρκία διαχρονικά θέλει να ακολουθεί μια πορεία ένταξης αλά κάρτ. Δεν αλλάζει συμπεριφορές και νοοτροπίες έναντι των γειτόνων της και έναντι των κρατών μελών. Κι αυτό γιατί υπήρξε ανεκτικότητα έναντι της τουρκικής συμπεριφοράς.

ΔΕΝ ήταν εύκολη η μάχη που δόθηκε. Με πλήρη συντονισμό Ελλάδος και Κύπρου οι στόχοι έχουν επιτευχθεί. Γνωρίζουμε πως λειτουργούν στην ΕΕ και με ποιο τρόπο τα συμφέροντα υποβαθμίζουν τις αρχές. Γι’ αυτό και πιστώνουμε στις δυο κυβερνήσεις το αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε μετά από πολλές προσπάθειες, σε ένα δύσκολο πεδίο.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ δεν πήρε, δυστυχώς, τα μηνύματα. Συνέχισε τον ολισθηρό δρόμο των προκλήσεων. Εξέδωσε NAVTEX, η οποία καλύπτει περιοχές από την Κύπρο μέχρι την Κρήτη. Την ίδια ώρα, ακούστηκαν ξανά απειλές κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδος. Αυτή είναι η Τουρκία. Την ίδια ώρα, οι δηλώσεις του κ. Οζντίλ Ναμί στον «Φ», με τις οποίες προέταξε το (ανύπαρκτο για εμάς) δίλημμα «είτε συνδιαχείριση του φυσικού αερίου είτε πάγωμα των ερευνών», επιβεβαιώνει το θλιβερό και απογοητευτικό: Το πολιτικό σύστημα στην τουρκοκυπριακή κοινότητα είναι πλήρως υποταγμένο στην Τουρκία. Ακόμη και το δήθεν προοδευτικό του τμήμα.

"Ο Φιλελεύθερος", 27/02/18


"ΠΟΛΙΤΗΣ", 26/02/18

"αλήθεια", 27/02/18
"αλήθεια", 27/02/18


"ΧΑΡΑΥΓΗ", 27/02/18

"ΧΑΡΑΥΓΗ", 27/02/18

"αλήθεια", 27/02/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου