οι κηπουροι τησ αυγησ

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

ΕΥΛΟΓΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΗΣ ΕΥΠ ΕΠΙ ΗΜΕΡΩΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ Χ. ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΥ...

Από την "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

"Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", 20/11/22

















Δεν ξέρω πόσοι θα έχουν προσέξει στο άρθρο του Νίκου Χ. Αλιβιζάτου, στο άρθρο του από την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» της περασμένης Κυριακής, 20ης Νοεμβρίου 2022, το σημείο εκείνο όπου αναφέρει επί λέξει: «Ακολούθησε, το 2018, ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ, που κατάργησε το δεύτερο εισαγγελέα (στην ΕΥΠ).Εφεξής θα αρκούσε η υπογραφή μόνον του "ιδρυματικού"(άρθρο 25, παρ.3, ν.4531/2018). Τί είχε συμβεί; Προφανώς τον κ. Γιάννη Ρουμπάτη, διοικητή της ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ, είχε ενοχλήσει η συστηματική άρνηση ενός τολμηρού Εισαγγελέα Εφετών, του Αντώνη Λιόγα-μακαρίτη δυστυχώς πλέον-να εγκρίνει σωρηδόν τα αίτήματα γιά παρακολουθήσεις που έφταναν στο γραφείο του.Στη αιτιολογική του έκθεση οι κ.κ. Γεροβασίλη, Κοντονής, Αχτσιόγλου,Γαβρόγλου, Σκουρλέτης και οι άλλοι υπουργοί που την υπέγραφαν ελαφρά τη καρδία, όχι μόνον δεν εξέφραζαν καμία ανησυχία, αλλά τουναντίον διαβεβαίωναν ότι οι αποσπασμένοι εισαγγελείς "διαθέτουν επαρκή υπηρεσιακή εμπειρία, λόγω της μόνιμης εγκατάστασής τους στους χώρους " της ΕΥΠ και των άλλων υπηρεσιών στις οποίες ήταν τοποθετημένοι.Πολύ περισσότερο, που, κατά τους ίδιους υπουργούς "απομακρύνεται ο κίνδυνος διαρροής" των σχετικών εγγράφων!».

Τα προηγούμενα, που έχουν γραφεί από τον ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και προβεβλημένο συνταγματολόγο, σήμερα πολύ κοντά στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, πρότερους χειρισμούς του οποίου επικρίνει εν προκειμένου εν όσω κυβερνούσε, ξεχνώντας (;) την πολύτιμη στήριξη των ακροδεξιών ΑΝΕΛ ώστε να υπάρχει η δεδηλωμένη στο Κοινοβούλιο, δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητα, γιά δύο λόγους:

-Πρώτον, διότι ο αριθμός των 54.000 επισυνδέσεων της ΕΥΠ επί ημερών της Κυβέρνησης Τσίπρα που είχε αναφέρει στην τριτολογία του στη Βουλή ο Πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης στη συζήτηση της 26/08/22, γιά τις οποίες η πλευρά του κομματικού ιερατείου της Κουμουνδούρου τηρεί έκτοτε αιδήμονα σιωπή –συνώνυμη με ομολογία ενοχής, θα ήταν πολύ μεγαλύτερος, εάν δεν υπήρχε στην ΕΥΠ ο δεύτερος «εισαγγελέας-εχθρός» γιά τον τότε Διοικητή Γιάννη Ρουμπάτη, που προφανώς έστελνε βροχή τα αιτήματα επισυνδέσεων.... Θα επιχειρήσει να τα αρνηθεί αυτά ο σύντροφος Ρουμπάτης, διαψεύδοντας το Ν. Αλιβιζάτο, τί θα βρει να επικαλεσθεί; Προδήλως θα σιωπήσει υπολογίζοντας στη....λήθη, που μπορεί να επιφέρει ο χρόνος! Αλλά δεν πρέπει να τού(ς) περάσει...

-Δεύτερον, επειδή στο Κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καταφέρονται συστηματικώς εναντίον του απορρήτου, που όμως δεν μπορεί παρά να διέπει τις –νόμιμες, βεβαίως-δραστηριότητες μιάς Μυστικής Υπηρεσίας, όπως η ΕΥΠ, στο όνομα της «διαφάνειας», όχι πολύ μακρυά από την υπονόμευσή και εξουδετέρωσή της τελικώς, φαίνεται ότι ένας τέτοιος «κίνδυνος διαρροής» απορρήτων με «άρωμα ΣΥΡΙΖΑ» τούς απασχολούσε άρνητικά όσο κυβερνούσαν και εξ αυτού του λόγου πέταξαν έξω τον Εισαγγελέα Εφετών Αντ.Λιόγα!

Ευλόγως, λοιπόν, διερωτάται κανείς εάν τα έργα και οι ημέρες στην ΕΥΠ επί ημερών Ρουμπάτη στην διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα έπρεπε να τεθούν υπ’ όψιν της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της ΒτΕ, με την ίδια επιτακτικότητα και αυστηρότητα που αυτό ζητείται γιά τη Διοίκηση Κοντολέοντος στην ίδια Υπηρεσία. Από μόνο του το σχετικό σημείο από το αναφερθέν άρθρο του Ν. Αλιβιζάτου το καθιστά απαραίτητο...Γιά να δούμε!

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου