οι κηπουροι τησ αυγησ

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

Η ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΥΤΟΣΥΣΤΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ...



Ήταν εξαιρετικό το θέαμα που προσέφερε αυτό το Σάββατο η Πολεμική Αεροπορία, από τον Φλοίσβο του Φαλήρου, στην αεροπορική επίδειξη που έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων γιά τον Προστάτη του Όπλου, Αρχάγγελο Μιχαήλ. Πολλοί ήσαν αυτοί, από πολύ μικροί, έως μεγάλοι και πολύ μεγάλοι, που στήθηκαν στην παραλία και την κατέκλυσαν γιά να παρακολουθήσουν τη δύωρη σχεδόν αυτοπαρουσίαση της ΠΑ στο μεγάλο κοινό, γιά τις απαιτήσεις του τόπου και της Πατρίδας απέναντι στις οποίες μοχθεί να ανταποκριχθεί όλο το 24ωρο και τις 365 ημέρες του χρόνου.

Είναι ένα ιδιαιτέρως επίπονο και βεβαίως απαιτητικό έργο που απαιτεί «να ιδρώνει η φόρμα» του αεροπόρου σε κάθε θέση ευθύνης: άνδρες και γυναίκες, από τον πιλότο στο μαχητικό, μεταγωγικό ή εκπαιδευτικό αεροσκάφος ή ελικόπτερο, το πολύτιμο προσωπικό εδάφους των πολλών ειδικοτήτων που τα υποστηρίζουν και τα συντηρούν, ώστε να είναι διαθέσιμα γιά αποστολή οποτεδήποτε και το προσωπικό των λοιπών ειδικοτήτων εδάφους που ομοίως υποστηρίζουν άλλες απαιτήσεις της ίδιας αποστολής: ένα μωσαϊκό ανθρώπων που μόνον αν συντονισθούν όπως πρέπει, με την κατάλληλη επίβλεψη και την ευσυνειδησία καθενός στην εκπλήρωση της αποστολής του, η ΠΑ πετάει σωστά και οι αποστολές της τελειώνουν με καλές προσγειώσεις. Γιά να μη μιλήσουμε βεβαίως γιά τους Ιπταμένους της ΠΑ, τους χειριστές της που έπεσαν υπέρ Πατρίδας κατά την εκτέλεση της αποστολής τους, θυσιάζοντας τη ζωή τους την ίδια...

Η αεροπορική επίδειξη στο Φάληρο είχε από τα πάντα και προκειμένου να στηθεί σωστά και να υλοποιηθεί στην εντέλεια, απαιτήθηκε η συστηματική και εργώδης κινητοποίηση σε όλα τα επίπεδα, ώστε όλα να γίνουν σωστά μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Και πράγματι όλα εξελίχθηκαν όπως θα έπρεπε.

Με αυτό το πρίσμα, η διαβεβαίωση «είμαστε οι κυρίαρχοι των αιθέρων για όποιον τολμήσει, μολών λαβέ, ημέρα και νύχτα», από τα χείλη Σμηναγού(Ι) Δημήτριου Τζάλα, στο πιλοτήριο του «F-16/Block 52+» από την 115ΠΜ της Σούδας που έκλεισε την επίδειξη, με τους ιδιαιτέρως απαιτητικούς ελιγμούς της εναέριας μάχης που παρουσίασε, άφησε τους πάντες με ένα αίσθημα επάρκειας και ικανοποίησης γιά την εορτάζουσα ΠΑ.

Με την έννοια αυτή, τα συγχαρητήρια που εισέπραττε ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος(Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, απο πολλούς παραστάντες στην επίδειξη, αντικατοπτρίζονται στο σύμπαν Προσωπικό της ΠΑ που έχει υπό τις διαταγές του και εκπροσωπεί, ως ο πρώτος στην ηγεσία αυτού του Κλάδου των ΕΔ. Είναι η ευαρέσκεια των πολλών, μία ευαρέσκεια με όρια και δυναμική που υπερβαίνει κατά πολύ τα όρια της υπηρεσιακής ευαρέσκειας, που εξυψώνει σε καθημερινούς μαχητές γιά την ασφάλεια και την ακεραιότητα της Πατρίδας τους Αεροπόρους της. Υπάρχει καλύτερος τίτλος τιμής;.

Στην αεροπορική επίδειξη της ΠΑ παρέστησαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, Βουλευτές, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, Δήμαρχοι του παραλιακού μετώπου και Αντιπροσωπεία ανωτάτων και ανωτέρων αξιωματικών της ΠΑ. Διέκρινα, επίσης, τον Επίτιμο Αρχηγό ΓΕΑ Πτέραρχο ε.α. Δημήτρη Λυτζεράκο.

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου