οι κηπουροι τησ αυγησ

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

"...Μπορεί να χαρακτηριστεί γενικευμένο φαινόμενο ή «επιδημία» που πλήττει το ελληνικό στράτευμα; Οχι! Σε καμία περίπτωση. Ωστόσο, τα παραπάνω περιστατικά σε συνδυασμό με το γενικότερο κλίμα αστάθειας, την έξαρση του εθνικισμού και τις αλυτρωτικού χαρακτήρα εμπρηστικές δηλώσεις Αλβανών αξιωματούχων που έχουν γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα υπαγορεύουν στην ελληνική πλευρά την ανάγκη λήψης μιας σειράς προληπτικών μέτρων εντός και εκτός στρατεύματος, κυρίως σε διοικητικό επίπεδο..."

Από το "ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ" και τη "Realnews"
"EΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ", 29/01/17

ΣΑΡΩΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΟΣ

Στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ 
μπαίνουν οι αλβανοί εθνικιστές




του Δήμου Βερύκιου

Με ψυχραιμία αλλά και με ιδιαίτερη προσοχή οι «κεραίες» σύσσωμου -πλέον- του κρατικού μηχανισμού παρακολουθούν και εξετάζουν λεπτομερώς όλες τις πτυχές της κίνησης των επτά νεοσυλλέκτων αλβανικής καταγωγής να φωτογραφηθούν ένστολοι με το ελληνικό εθνόσημο σχηματίζοντας με τις παλάμες των χεριών τον «αλβανικό αετό».

Με το που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο η φωτογραφία προκλήθηκαν ποικίλα σχόλια και ανάμεικτα συναισθήματα στην ελληνική κοινή γνώμη. Η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αμυνας κλήθηκε να εξετάσει το περιστατικό και να απαντήσει στο καίριο ερώτημα: Πρόκειται για μεμονωμένη και αυθόρμητη κίνηση ανώριμων νέων ή για μεθοδευμένη ενέργεια ενταγμένη σε κάποιο γενικότερο σχέδιο με εθνικιστικές και αλυτρωτικές προεκτάσεις;

Η απάντηση δεν μπορεί να δοθεί μονολεκτικά παρά μόνο να εξαχθεί μέσα από την παρατήρηση, την ανάλυση και τον συνδυασμό των μέχρι τώρα στοιχείων και δεδομένων που διαθέτει η υπηρεσία:

1ο δεδομένο: Και οι επτά νεοσύλλεκτοι έχουν γεννηθεί στην Αλβανία.

2ο δεδομένο: Και οι επτά νεοσύλλεκτοι δεν έκαναν χρήση του δικαιώματος της αναβολής που είχαν από τη νομοθεσία.

Συνδυάζοντας τα δύο παραπάνω στοιχεία γεννάται ένα άλλο ερώτημα: Οι επτά νεοσύλλεκτοι είχαν σχέση μεταξύ τους ως πολίτες; Μήπως οι ίδιοι ή οι οικογένειές τους ήταν μέλη εθνικιστικής ομάδας - οργάνωσης με αλυτρωτικά οράματα;

Προς το παρόν απάντηση δεν υπάρχει, αλλά αναζητείται με τη συνδρομή της ΕΥΠ και της Γενικής Ασφαλείας που ψάχνουν με όσα μέσα διαθέτουν. Επομένως, παραμένει ζητούμενο για τις Αρχές εάν ήταν αυθόρμητη νεανική απερισκεψία ή μεθοδευμένη ενέργεια!

Όπως αναφέρουν πηγές του ΓΕΣ «O Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, λαμβάνοντας υπόψη το πόρισμα της ΕΔΕ που διενεργήθηκε αναφορικά με την εμφάνιση φωτογραφίας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες, που εμφανίζει Στρατιώτες να σχηματίζουν με τα χέρια τους χαρακτηριστική απεικόνιση της Αλβανικής σημαίας, επέβαλλε σε αυτούς πειθαρχικές ποινές, εξαντλώντας την πειθαρχική του δικαιοδοσία. Η απόφαση αυτή του Αρχηγού ΓΕΣ, έχει ήδη υποβληθεί στο ΓΕΕΘΑ και στο ΥΠΕΘΑ, όπου ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος αποφάσισε να επαυξήσει τις ανωτέρω ποινές, στο ανώτατο όριο της πειθαρχικής του δικαιοδοσίας. Η πλήρης διερεύνηση της υποθέσεως συνεχίζεται».

«Μεμονωμένη» ενέργεια μπορεί να χαρακτηριστεί;
Αρχικά έτσι χαρακτηρίστηκε, όμως στην πορεία από την έρευνα - «σερφάρισμα» στα social media διαπιστώθηκε ότι στο Διαδίκτυο φιγουράρουν δεκάδες πρώην στρατιώτες αλβανικής καταγωγής που ως ένστολοι είχαν προβεί σε παρόμοια κίνηση! Από την ίδια έρευνα εντοπίστηκε ότι και άλλος στρατιώτης αλβανικής καταγωγής -που υπηρετεί στην ΕΛΔΥΚ- από τον περασμένο Οκτώβρη στο Facebook είχε ανεβάσει παρόμοια φωτογραφία! Επομένως το συμπέρασμα είναι διπλό: Αφενός η κίνηση των επτά δεν ήταν μεμονωμένη, αφετέρου οι ελληνικές Αρχές κοιμόνταν και κάτω από τη μύτη τους θέριευαν εθνικιστικές αλυτρωτικού χαρακτήρα ενέργειες οπλιτών αλβανικής καταγωγής που έχουν λάβει ελληνική ιθαγένεια

Μπορεί να χαρακτηριστεί γενικευμένο φαινόμενο ή «επιδημία» που πλήττει το ελληνικό στράτευμα;

Οχι! Σε καμία περίπτωση. Ωστόσο, τα παραπάνω περιστατικά σε συνδυασμό με το γενικότερο κλίμα αστάθειας, την έξαρση του εθνικισμού και τις αλυτρωτικού χαρακτήρα εμπρηστικές δηλώσεις Αλβανών αξιωματούχων που έχουν γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα υπαγορεύουν στην ελληνική πλευρά την ανάγκη λήψης μιας σειράς προληπτικών μέτρων εντός και εκτός στρατεύματος, κυρίως σε διοικητικό επίπεδο. Συγκεκριμένα τα μέτρα εντός στρατεύματος θα είναι τα εξής:

• Λήψη πειθαρχικών μέτρων για τους επτά νεοσύλλεκτους μετά την ορκωμοσία τους. Ποινή φυλάκισης, χορήγηση άοπλης ειδικότητας και τοποθέτηση σε χωριστές παροπλισμένες μονάδες των ανατολικών συνόρων.

• Κατά την εν εξελίξει έρευνα εάν αποδειχτεί ότι η κίνηση των επτά ήταν μεθοδευμένη, θα κάτσουν στο σκαμνί του στρατοδικείου, ενώ θα τεθεί ευθέως και θέμα επανεξέτασης της ιθαγένειας με το ερώτημα της άρσης.

• «Κρησάρα» στο στράτευμα για τους αλλοδαπούς με ελληνική ιθαγένεια που θα προσέρχονται στο εξής για κατάταξη. Ελεγχος των υποψηφίων προς στράτευση.

• Ελεγχόμενη κατάταξη των αλλοδαπών. Σε κάθε ΕΣΣΟ θα καλείται συγκεκριμένος αριθμός αλλοδαπών και σε καμία περίπτωση δεν θα συνυπηρετούν στην ίδια μονάδα αλλοδαποί από την ίδια χώρα.

• Ειδική ενημέρωση σε αλλοδαπούς κατά την κατάταξή τους για τα δικαιώματα, αλλά και για τις υποχρεώσεις που θα έχουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Στο κλίμα

Εκτός στρατεύματος το βάρος των ερευνών πέφτει στους ώμους της Κρατικής Ασφάλειας και της ΕΥΠ, καθώς το περιστατικό με τους επτά νεοσύλλεκτους δεν μπορεί να αποσυνδεθεί από το γενικότερο κλίμα εθνικιστικής έξαρσης που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στη γειτονική Αλβανία και έχει άμεσο αντίκτυπο στους κόλπους των οικονομικών μεταναστών που διαβιούν στην Ελλάδα.

Το περιστατικό ερευνάται από τον στρατιωτικό εισαγγελέα ως ενταγμένο σε μια ευρύτερη εκδήλωση του αλβανικού εθνικισμού και ξεκινά από τις προκλητικές δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα, έως την προσπάθεια του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών να περάσει παράνομα στην Ελλάδα σχολικά βιβλία με αλυτρωτικές αναφορές περί «Μεγάλης Αλβανίας»

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Λεωφόρου Κατεχάκη δεν αποκλείουν περαιτέρω αύξηση της έντασης από την αλβανική πλευρά, καθότι τα Τίρανα έχουν εισέλθει σε προεκλογική περίοδο και η Ελλάδα -ιδιαίτερα μετά την αποτυχία της κυβέρνησης Ράμα να εξασφαλίσει ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην Ευρωπαϊκή Ενωση- αποτελεί ένα θέμα που ευνοεί πάντα τους ακραίους εθνικιστικούς τόνους. Ηδη ανά την επικράτεια έχουν εντοπιστεί φαινόμενα εθνικιστικής έξαρσης από ακραίους κύκλους που οργανώνονται και καθοδηγούνται απευθείας από την Αλβανία! Τελευταία κρούσματα τα πρωτοχρονιάτικα ρεβεγιόν της αλβανικής κοινότητας σε κεντρικά σημεία πόλεων που με την αλλαγή του χρόνου μετεξελίσσονταν σε «διαδηλώσεις»... αγανακτισμένων εθνικιστών με σημαίες, σύμβολα και λάβαρα...

Αλλωστε είναι ενδεικτική η αντίδραση της Μεσίλια Ντούντα, βουλευτή του PDIU που με αφορμή το περιστατικό των 7 νεοσυλλέκτων έσπευσε να τους παράσχει προστασία με σχετικό άρθρο της. Η Αλβανίδα βουλευτής γράφει χαρακτηριστικά: «Οι Νεοέλληνες μάς εκπλήσσουν καθημερινά με τις προκλήσεις και ολοένα και περισσότερο με το μέγεθος της ανοησίας που τους κατακλύζει».Η αρθρογράφος κάνει λόγο για Αλβανούς εφήβους που υπηρετούν τη θητεία τους στη γειτονική χώρα και έκαναν το «γοητευτικό σημάδι του αετού και γι' αυτό θα έχουν να αντιμετωπίσουν σοβαρές ποινικές κατηγορίες ακόμη και για παράβαση του Συντάγματος όπως λέει ο εξαγριωμένος γείτονας», εννοώντας τον Π. Καμμένο.

Η Μεσίλια Ντούντα, σκιαγραφώντας το προφίλ των αλβανικής καταγωγής στρατιωτών του Ελληνικού Στρατού, τονίζει ότι σχηματίζοντας με τις παλάμες τους τον «αλβανικό αετό» έκαναν μια «χειρονομία αρκετά απλή και όμορφη» που έγινε από Αλβανούς εφήβους που επέλεξαν να λάβουν την ελληνική υπηκοότητα, δείχνοντας όμως -όπως υποστηρίζει- «έναν βαθύ σεβασμό στην καταγωγή τους και παράλληλα σεβασμό γι' αυτό που έχουν επιλέξει.
Σέβονται το παρελθόν και την προέλευσή τους, ενώ με τον ίδιο σεβασμό και την ίδια αφοσίωση εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις της στρατιωτικής θητείας του κράτους, για να παραμείνουν στη χώρα που επέλεξαν».

Προειδοποίηση

Και αμέσως μετά αναρωτιέται η Αλβανίδα βουλευτής: -Τι είναι αυτό που προκαλεί την οργή των γειτονικών αρχών; Το γεγονός ότι οι νέοι Αλβανοί δεν πάσχουν από αμνησία ή ότι δεν φοβούνται να εκφράσουν την καταγωγή τους, μήπως ψευδώς πιστεύουν ότι ζουν σε ένα δημοκρατικό κράτος που πρέπει να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα;

Και απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση προς την Αθήνα: «Κανείς δεν μπορεί να υφίσταται διακρίσεις με βάση την καταγωγή, τη φυλή, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και την πολιτική και ιδιαίτερα -στο λίκνο της δημοκρατίας-, τη χώρα του Σωκράτη, του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη, αυτό θα πρέπει να αποτελεί θεμέλιο των ανθρώπινων θεσμικών σχέσεων».

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΪΔΕΑΤΙΣΜΟΥ
Από τις επιθέσεις του UCK στους χάρτες με την Πάργα

Ο αλβανικός μεγαλοϊδεατισμός αναζωπυρώθηκε με τη διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας, όταν ο UCK ξεκίνησε τον ανταρτοπόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο. Η απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία θεωρήθηκε το πρώτο και μεγάλο βήμα για τη «μεγάλη Αλβανία» και ξεκίνησαν αντάρτικες επιθέσεις στη νότια Σερβία (Πρέσεβο - Μπουγιάνοβατς - Μεντβέντια), όπου υπάρχει μεγάλη αλβανική μειονότητα. Η Δύση χρησιμοποιεί τον αλβανικό εθνικισμό με επιθέσεις στη Νότια Σερβία για να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση Κοστούνιτσα για να παραδώσει τον Μιλόσεβιτς στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, εν συνεχεία οι ίδιες αλβανικές εθνικιστικές ομάδες βάζουν φωτιά στα Σκόπια! Με τη συμφωνία της Αχρίδας στις αρχές της δεκαετίας του 2000 το αλβανικό στοιχείο κατοχύρωσε διευρυμένα δικαιώματα και κλείνει ο κύκλος της χρήσης βίας για την προώθηση του οράματος της «μεγάλης Αλβανίας». Από τότε ο αλβανικός εθνικισμός περιορίζεται μόνο στα λεκτικά επεισόδια χωρίς να εξαιρεθεί η Ελλάδα.

Το 2003 το «Der Spiegel» δημοσιεύει άρθρο με αλβανικές απειλές ότι ο «Απελευθερωτικός Στρατός της Τσαμουριάς» θα πραγματοποιήσει ένοπλες επιθέσεις στην Ελλάδα. Οι ελληνικές Αρχές δεν πέφτουν από τα «σύννεφα» καθώς γνωρίζουν τις κινήσεις στους κόλπους των εδώ Αλβανών μεταναστών. Αλβανοί εθνικιστές θέτουν πλέον τα νότια σύνορα της «μεγάλης Αλβανίας» στον Αμβρακικό κόλπο! Σχετικοί χάρτες κυκλοφορούν στα Τίρανα, στην Πρίστινα και στο Τέτοβο.

Πολύ πιο πρόσφατα, τον περασμένο Νοέμβριο, στον μεθοριακό σταθμό Κακαβιάς, συλλαμβάνονται δύο οδηγοί του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών, οι οποίοι μετέφεραν στην αλβανική πρεσβεία της Αθήνας 1.500 σχολικά βιβλία με ανθελληνικό περιεχόμενο. Πρόκειται για τρία διαφορετικά βιβλία όπου περιέχονταν χάρτες με τον τίτλο «Η Γεωγραφία της Δημοκρατίας της Αλβανίας και άλλα αλβανικά εδάφη», στους οποίους εμφανίζονταν ως εδάφη της Αλβανίας η Φλώρινα, η Καστοριά, τα Γρεβενά, τα Γιάννενα, η Αρτα, η Πρέβεζα και η Ηγουμενίτσα. Από την έρευνα προέκυψε ότι και τα τρία βιβλία με το ανθελληνικό περιεχόμενο προκύπτει πως είναι σχολικά εγχειρίδια, εγκεκριμένα από το υπουργείο Παιδείας και Επιστημών της γειτονικής χώρας. Πέρα από τους χάρτες της «Μεγάλης Αλβανίας» περιλαμβάνουν και αναφορές στην Τσαμουριά και στους «Αλβανούς» Μάρκο Μπότσαρη και Ιωάννη Καποδίστρια.

Εως την Πρέβεζα

Αλλωστε, και στα και τα υπόλοιπα σχολικά βιβλία του μαθήματος της Γεωγραφίας στην Αλβανία, το κεφάλαιο υπό τον τίτλο «αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα» αναφέρονται ως αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα οι Τσαμουριά, Κόνιτσα, Καστοριά, Φλώρινα κ.λπ., ενώ τονίζεται πως εθνικά, πολιτισμικά και γεωγραφικά η Αλβανία εκτείνεται μέχρι την Πρέβεζα.

Ο Ν. Κοτζιάς έχει χαρακτηρίσει το θέμα «γνωστό» και «σοβαρό» και τονίζει: «Η διατήρηση του απαράδεκτου και προσβλητικού για τη χώρα μας τμήματος -αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα- στα αλβανικά σχολικά βιβλία, καθώς και στο αναλυτικό πρόγραμμα διδασκαλίας της Γεωγραφίας, καταδεικνύει, δυστυχώς, ότι το αλβανικό κράτος παραμένει εγκλωβισμένο σε αναχρονιστικές εθνικιστικές και μεγαλοϊδεατικές αντιλήψεις, επιζήμιες και επικίνδυνες για την ίδια την Αλβανία».

Σύμφωνα με τη εκτίμηση της Αθήνας, ο αλβανικός εθνικισμός ρέπει στον τυχοδιωκτισμό και δυστυχώς αυτή την περίοδο ενθαρρύνεται από τον Εντι Ράμα, ο οποίος από τότε που ήταν δήμαρχος Τιράνων καλλιεργούσε την εικόνα του διανοούμενου ευρωπαϊστή πολιτικού που ωστόσο πυροδοτούσε τον ακραίο εθνικισμό.

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ

"Real.gr", 29/01/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου