οι κηπουροι τησ αυγησ

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Η δίκη πραγματοποιείται στις Σέρρες, αλλά οι γιατροί, παρά τη διαπόμπευση που υφίστανται στη «μικρή μας πόλη», αθωώνονται πανηγυρικά, καθώς αποδεικνύουν ότι τα χρήματα που έλαβαν δεν ήταν για τις συνταγογραφήσεις των φαρμάκων της Novartis, αλλά για κάποιες μελέτες που τους παρήγγειλε η εταιρεία. Αθωώνεται και ο Φρουζής, ο οποίος δηλώνει ότι δεν τους γνωρίζει ούτε καθ' όψιν τους ανθρώπους αυτούς, και αποδεικνύει με στοιχεία ότι δεν τους έχει δωροδοκήσει. Παρουσιάζει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η Novartis κατέχει στα συγκεκριμένα φάρμακα το 25% της αγοράς, αλλά στις Σέρρες η συνταγογράφηση αυτών των φαρμάκων είναι κάτω από τον μέσο όρο, στο 6%-7%. Μόνο ο εισαγγελέας της έδρας έχει αντιρρήσεις, ο οποίος ασκεί αναίρεση υπέρ του νόμου, και η υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο Πλημμελημάτων της Θεσσαλονίκης τον Νοέμβριο του 2018. Παρά το γεγονός ότι η δίκη διεξάγεται κάτω από το βάρος που δημιουργεί η σκευωρία κατά των δέκα πολιτικών προσώπων, και το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ στη Δικαιοσύνη θέλει σώνει και καλά μια καταδίκη, την πρώτη καταδίκη για το σκάνδαλο, και οι τρεις κατηγορούμενοι, οι δύο σερραίοι γιατροί και ο Φρουζής, αθωώνονται. Τι απομένει από όλο αυτό; Μια πτυχή εξουθενωτικής γελοιότητας..

Από "ΤΑ ΝΕΑ"

"ΤΑ ΝΕΑ", 20/02/20
Το φιάσκο

Φοβούμαι ότι «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους» οδεύει ολοταχώς προς το να χαρακτηριστεί «το μεγαλύτερο φιάσκο από συστάσεως του ελληνικού κράτους»! Και προτίθεμαι να το τεκμηριώσω κατά τρόπο αδιαμφισβήτητο, καταγράφοντας σήμερα εδώ, μια είδηση, και μια ιστορία, η οποία έλαβε χώρα στας... Σέρρας, και αποδεικνύει άνευ αμφισβητήσεως του λόγου (μου) το αληθές!

Εν πρώτοις η είδηση: Οι έρευνες που διεξήγαγαν οι αρμόδιες αρχές για τον εντοπισμό των γιατρών που δωροδοκήθηκαν από τη Novartis για παράνομες και παράτυπες συνταγογραφήσεις φαρμάκων της εν λόγω εταιρείας, όπως και υπερσυνταγογραφήσεις, ουδέν απέδωσαν. Με εξαίρεση ορισμένες δεκάδες, η συντριπτική πλειονότητα των φακέλων που έχουν συντάξει οι αρμόδιες αρχές για καθέναν εκ των 4.000 και πλέον γιατρών που φέρονται να δωροδοκήθηκαν από την εταιρεία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «δεν εντοπίστηκαν στοιχεία παράνομης συνταγογράφησης ή ακόμη υπερσυνταγογράφησης»!

Το στοιχείο αυτό εκ των πραγμάτων ανατρέπει και τον ισχυρισμό Παπαγγελόπουλου, τον διορθωτικό ισχυρισμό συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον οποίο όταν μιλούσε κάτω από τις νεραντζιές του Μεγάρου Μαξίμου, λίγο μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον Αλ. Τσίπρα τον Φεβρουάριο του 2017, ότι η Novartis είναι «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους», δεν εννοούσε τους πολιτικούς, όχιιι. Για τους γιατρούς το έλεγε. Ε, ούτε αυτό ισχύει πια. Κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος. Σαν αχυρένια καλύβα (πώς μου ήρθε αυτό τώρα;). Τέλος πάντων, ό,τι και να του κατέρρευσε του Παπαγγελόπουλου, η ουσία είναι ότι οι έρευνες απέδειξαν πως οι γιατροί, ακόμη και αυτοί που κάποια στιγμή έλαβαν χρήματα από τη Novartis, δεν παρανόμησαν!

Η δίκη

Και πάμε τώρα στην ιστορία η οποία διαδραματίστηκε εις τας ωραίας Σέρρας που έχουν υπέροχους ακανέδες και τον Σάκη τον Αραμπατζή: προ τριετίας, ζεύγος γιατρών της πόλης, παθολόγοι στην ειδικότητα, «συλλαμβάνεται», στο πλαίσιο ελέγχων που κάνουν διάφορες υπηρεσίες επί διαφόρων λιστών που έρχονται από το εξωτερικό ή προκύπτουν από τα καθ' ημάς, να «δέχεται» στους λογαριασμούς του ποσά από έναν συγκεκριμένο ελβετικό λογαριασμό. Τα ποσά είναι μικρά, της τάξεως των 4.000 και των 3.000 ευρώ, περίπου, αλλά το γεγονός ότι προέρχονται από την Ελβετία οδηγεί τις Αρχές σε περαιτέρω ελέγχους. Αποκαλύπτεται ότι ο λογαριασμός αυτός είναι της Novartis, και ακολουθεί ένα γαϊτανάκι, το οποίο δεν έχει τέλος. Οι γιατροί παραπέμπονται αρμοδίως να δικαστούν για δωροληψία, καθώς το ΣΔΟΕ διαβιβάζει στοιχεία στην Εισαγγελία από τα οποία τεκμαίρεται, υποτίθεται, πως το ανδρόγυνο των γιατρών υπερσυνταγογραφούσε την περίοδο 2011 και 2012 φάρμακα της Novartis για την υπέρταση και τον διαβήτη.

Μαζί τους, κατηγορούμενος είναι και ο πρόεδρος της εταιρείας, Κ. Φρουζής, αυτός για δωροδοκία, αλλά και ηθική αυτουργία ολόκληρο το διοικητικό συμβούλιο της μαμάς Novartis, η οποία εδρεύει στην Ελβετία.

Η αθώωση

Η δίκη πραγματοποιείται στις Σέρρες, αλλά οι γιατροί, παρά τη διαπόμπευση που υφίστανται στη «μικρή μας πόλη», αθωώνονται πανηγυρικά, καθώς αποδεικνύουν ότι τα χρήματα που έλαβαν δεν ήταν για τις συνταγογραφήσεις των φαρμάκων της Novartis, αλλά για κάποιες μελέτες που τους παρήγγειλε η εταιρεία. Αθωώνεται και ο Φρουζής, ο οποίος δηλώνει ότι δεν τους γνωρίζει ούτε καθ' όψιν τους ανθρώπους αυτούς, και αποδεικνύει με στοιχεία ότι δεν τους έχει δωροδοκήσει. Παρουσιάζει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η Novartis κατέχει στα συγκεκριμένα φάρμακα το 25% της αγοράς, αλλά στις Σέρρες η συνταγογράφηση αυτών των φαρμάκων είναι κάτω από τον μέσο όρο, στο 6%-7%.

Μόνο ο εισαγγελέας της έδρας έχει αντιρρήσεις, ο οποίος ασκεί αναίρεση υπέρ του νόμου, και η υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο Πλημμελημάτων της Θεσσαλονίκης τον Νοέμβριο του 2018. Παρά το γεγονός ότι η δίκη διεξάγεται κάτω από το βάρος που δημιουργεί η σκευωρία κατά των δέκα πολιτικών προσώπων, και το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ στη Δικαιοσύνη θέλει σώνει και καλά μια καταδίκη, την πρώτη καταδίκη για το σκάνδαλο, και οι τρεις κατηγορούμενοι, οι δύο σερραίοι γιατροί και ο Φρουζής, αθωώνονται.

Τι απομένει από όλο αυτό; Μια πτυχή εξουθενωτικής γελοιότητας...

Η γελοιότητα

Η ακόλουθη: η Εισαγγελία Σερρών που ασκεί τις διώξεις κατά των δύο γιατρών και του Φρουζή, όπως προανέφερα, ασκεί δίωξη και κατά ολόκληρου του ΔΣ της μητρικής Novartis, και αποστέλλει μέσω δικαστικής συνδρομής στην έδρα της εταιρείας στην Ελβετία κλητήρια θεσπίσματα κατά όλων των μελών του ΔΣ, του προέδρου, του CEO κ.λπ. Μόνο που αυτά τα κλητήρια θεσπίσματα (για μια υπόθεση που φωνάζει από μακριά ότι πρόκειται για φιάσκο, ε;) είναι γραμμένα στα... ελληνικά και όχι στη γλώσσα των αποδεκτών τους. Ούτε καν στα αγγλικά. Ελληνικά. Κανονικά. Το αποτέλεσμα είναι το αναμενόμενο σε αυτές τις περιπτώσεις: επιστρέφονται ως απαράδεκτα και παύει η δίωξη για όλους αυτούς, λόγω μη νόμιμης κλήτευσης.

Το φιάσκο δεν συνετίζει κανέναν ούτε στο υπουργείο Δικαιοσύνης ούτε στον Αρειο Πάγο (προφανώς ζουν με το όραμα δικάζουμε τη Novartis, επιφέρουμε την κάθαρση, που τη ζητάει και ο πρόεδρος Αλέξης ο άχαστος!), αλλά γίνεται ακόμη μεγαλύτερο καθώς η κυρία (πόλυ)Ξένη Δημητρίου, εισαγγελέας τότε του Αρείου Πάγου, κάνει την κίνηση ματ. Διατάσσει έρευνα πειθαρχικού χαρακτήρα για το πώς έγινε αυτή η παράλειψη (να μη μεταφραστούν δηλαδή τα κλητήρια θεσπίσματα αλλά να αποσταλούν στους παραλήπτες τους στα ελληνικά - «it's all Greek for me m….f…..», τους φαντάζομαι να λένε οι παραλήπτες με το που τα παρέλαβαν...). Σε ποιον αναθέτει την έρευνα; Στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Αγγελή!..

Σχόλιο; Ουδέν. Τι να πεις άλλο για αυτή την τρελή τρελή ιστορία;

Ο ηθικός αυτουργός

Η παρέμβαση του Αλέξη του άχαστου και των συν αυτώ (πυρά ομαδόν, ομοβροντία - δεν έχει ξαναγίνει...) στελεχών για την προστασία της κουκούλας των δύο προστατευόμενων μαρτύρων της Novartis έχει επαναφέρει στο προσκήνιο τη συζήτηση για το πώς είναι δυνατόν να υπάρχει σε ένα έγκλημα φυσικός αυτουργός και να μην καταδεικνύεται ως ηθικός αυτουργός εκείνος που θα ωφελείτο από το έγκλημα!

Το έχω πει, το έχω γράψει, θα το επαναλάβω για πολλοστή φορά: αν δεχτούμε ότι ο Παπαγγελόπουλος έκανε όσα έκανε, τότε πρέπει να αναζητήσουμε και το γιατί ή προς όφελος ποιου τα έκανε. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Αλέξη Τσίπρα. Η Νέα Δημοκρατία βλακωδώς προχώρησε στη δημιουργία Προανακριτικής Επιτροπής για τον Παπαγγελοπουλο, ενώ θα έπρεπε να φτιάξει μια εξεταστική επιτροπή και με βάση το πόρισμά της να προχωρήσει, εφόσον το απαιτούσαν οι συνθήκες και προέκυπταν και τα στοιχεία, στη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής. Πήγε κατευθείαν στην Προανακριτική, εξαίρεσε τον Τσίπρα από το κάδρο, και τώρα, έπειτα από τις άθλιες πολιτικά και ηθικά παρεμβάσεις του, δείχνει να χτυπάει το κεφάλι της στον τοίχο. Δεν τη λυπάμαι. Είχε να κάνει με τον Τσίπρα, όχι με Αρσακειάδα. Πώς της διέφυγε αυτό, να καθίσει να το σκεφτεί για τη συνέχεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου