οι κηπουροι τησ αυγησ

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

"'...Η αγέλη τρόμαξε. Της ανέβηκε η πίεση, όμως, ευτυχώς, δεν είναι μόνη της. Υπάρχει και η μεγάλη αγκαλιά της μαμάς της, την οποία λένε Πρυτανεία. Η κυρία Πρυτανεία, λοιπόν, του ΟΠΑ, στην ηλικία της δεν αντέχει τις έντονες συγκινήσεις. Τις μολότοφ και τους κουκουλοφόρους τα έχει συνηθίσει. Εζησε μια ζωή μαζί τους. Τι δουλειά έχει, όμως, ο παρείσακτος στον ναό της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών; Ηρθε να βρει τη φίλη του, όμως έχουν γνώσιν οι φύλακες. Αίσχος, φωνάζει η γηραιά κυρία. Αστυνομικός στην αυλή μου; Εδώ μόνο κουκουλοφόροι και λοιποί τραμπούκοι επιτρέπονται. Από κοντά και το υπουργείο, που ξεκίνησε ΕΔΕ για τον ταλαίπωρο αστυνομικό. Και μη μας πουν ο κ. πρύτανης και οι παρατρεχάμενοι πως το κάνουν για να κατευνάσουν τα πνεύματα. Χθες οι 20 κουκουλοφόροι έγιναν 200, έκλεισαν την Πατησίων και χορτάσαμε μολότοφ και χημικά. Φορείς του ιού μιας γερασμένης νοοτροπίας και ως εκ τούτου ελάχιστοι. Πάσχουν από την άνοια της δημοκρατίας μας, η οποία ανέχεται τους τραμπούκους, αλλά καταδικάζει τα θύματά τους. Ο αστυνομικός του επεισοδίου είναι θύμα τραμπουκισμού. Οπλοφορούσε, όμως κατέληξε στο 401...."

Από την "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", "ΤΑ ΝΕΑ", και...


Τις προάλλες, ένας νέος μπήκε στον χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου για να συναντήσει τη φίλη του. Κάποιος εντόπισε κάτω από την αδιάφορη εκ πρώτης όψεως παρουσία του τη μορφή του αστυνομικού. Συναγερμός και σχηματισμός αγέλης. Μαζεύτηκαν καμιά εικοσαριά, τον προπηλάκισαν, τον προκάλεσαν, τον απείλησαν. Και αυτός, ένας απέναντι σε 20 αλλόφρονες, προέταξε το πιστόλι του. Εντός του χώρου επιτρέπονται ως όπλα μόνο καδρόνια, πέτρες και μολότοφ που εκτοξεύονται εναντίον ζωντανών στόχων. Και ο αστυνομικός έκανε το λάθος να προτάξει το πιστόλι του αντί να ρίξει καμιά μολότοφ στην αγέλη. Ο νόμος του κράτους τού επιτρέπει να οπλοφορεί ακόμη και εκτός υπηρεσίας και του επιβάλλει να χρησιμοποιεί το όπλο του όταν διαπιστώσει απειλή.

Η αγέλη τρόμαξε. Της ανέβηκε η πίεση, όμως, ευτυχώς, δεν είναι μόνη της. Υπάρχει και η μεγάλη αγκαλιά της μαμάς της, την οποία λένε Πρυτανεία. Η κυρία Πρυτανεία, λοιπόν, του ΟΠΑ, στην ηλικία της δεν αντέχει τις έντονες συγκινήσεις. Τις μολότοφ και τους κουκουλοφόρους τα έχει συνηθίσει. Εζησε μια ζωή μαζί τους. Τι δουλειά έχει, όμως, ο παρείσακτος στον ναό της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών; Ηρθε να βρει τη φίλη του, όμως έχουν γνώσιν οι φύλακες. Αίσχος, φωνάζει η γηραιά κυρία. Αστυνομικός στην αυλή μου; Εδώ μόνο κουκουλοφόροι και λοιποί τραμπούκοι επιτρέπονται. Από κοντά και το υπουργείο, που ξεκίνησε ΕΔΕ για τον ταλαίπωρο αστυνομικό. Και μη μας πουν ο κ. πρύτανης και οι παρατρεχάμενοι πως το κάνουν για να κατευνάσουν τα πνεύματα. Χθες οι 20 κουκουλοφόροι έγιναν 200, έκλεισαν την Πατησίων και χορτάσαμε μολότοφ και χημικά. Φορείς του ιού μιας γερασμένης νοοτροπίας και ως εκ τούτου ελάχιστοι. Πάσχουν από την άνοια της δημοκρατίας μας, η οποία ανέχεται τους τραμπούκους, αλλά καταδικάζει τα θύματά τους. Ο αστυνομικός του επεισοδίου είναι θύμα τραμπουκισμού. Οπλοφορούσε, όμως κατέληξε στο 401.


"Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", 26/02/20
"ΤΑ ΝΕΑ", 26/02/20



Το δικαίωμα στη βιαιοπραγία

Τον περασμένο Αύγουστο, ψηφίστηκε ο νέος νόμος για το πανεπιστημιακό άσυλο. Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, περιέγραφε η ίδια τις αλλαγές που ήρθαν: «Εξομοιώνεται ο χώρος των ΑΕΙ με τον κοινό δημόσιο χώρο, (…) υπάρχει η δυνατότητα επέμβασης των αρμόδιων αρχών για κάθε αξιόποινη πράξη. Δεν προβλέπεται παρέμβαση των πρυτανικών αρχών. Ισχύει στα ΑΕΙ ό,τι ισχύει σε κάθε δημόσιο χώρο και άρα οι αρχές μπορούν να παρέμβουν για κάθε αξιόποινη πράξη. Ποιες αρχές; Η αστυνομία, η πυροσβεστική, η εισαγγελία, το ΣΔΟΕ ή η πολεοδομία».


Αυτά υποτίθεται ότι ισχύουν, πλέον, στο Πανεπιστήμιο. Και σε γενικές γραμμές, όντως, όπου δεν έχουν αντίρρηση το κίνημα, οι αυτοαποκαλούμενοι αντεξουσιαστές εντός των σχολών και όσοι προστατεύονται στο όνομα του κινήματος, μπορεί να ισχύουν. Σε ορισμένες σχολές, όμως, η αστυνομία, η πυροσβεστική, η εισαγγελία, το ΣΔΟΕ ή η πολεοδομία δεν μπαίνουν. Διότι δεν είναι σίγουρο ότι θα τους δεχτούν με ανοιχτές τις αγκάλες, αφού είναι του διαβόλου, δηλαδή του κράτους - και στις σχολές η μόνη δουλειά που επιτρέπεται να κάνει το κράτος είναι να πληρώνει και να δίνει πτυχία που διασφαλίζουν εργασιακά δικαιώματα (ει δυνατόν στο κράτος).

Την περασμένη Δευτέρα, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, πρώην ΑΣΟΕΕ, στο οποίο εκτός των άλλων υποθάλπονται επιχειρηματίες προϊόντων-μαϊμού, συμβολίζει την κυριαρχία διαφόρων γκρουπούσκουλων που δρουν στο όνομα μιας από τις διάφορες εκδοχές της αντιδημοκρατικής επανάστασης, πλησίασε σε ακτίνα που δεν επιτρέπουν οι φρουροί του κτιρίου οι οποίοι έχουν ακροβολιστεί για να μην πέσει το οχυρό τους στα χέρια του κράτους. Ο αστυνομικός ήταν εκτός υπηρεσίας. Και είχε πάει στο συγκεκριμένο σημείο με τη μηχανή του, όχι με το υπηρεσιακό μηχανάκι του, να πάρει τη φίλη του. Κατά την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, του επιτέθηκαν εκτός της σχολής περίπου τριάντα άτομα. Τον χτύπησαν όλοι μαζί, μια αγέλη, του έσπασαν τη μηχανή, του πήραν το κράνος. Στη συνέχεια τον έσυραν μέσα στη σχολή, στο πρώην «άσυλο», για να συνεχίσουν ανενόχλητοι τη βιαιοπραγία. Για να γλιτώσει, λέει η ανακοίνωση, έβγαλε το υπηρεσιακό του περίστροφο, το χρησιμοποίησε ως απειλή, ώσπου να έλθουν τα ΜΑΤ να τον απεγκλωβίσουν και να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Το περιστατικό αυτό καταγγέλθηκε από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ως η δράση ενός «ασφαλίτη» που απλώς έβγαλε όπλο μέσα στη σχολή. Ο τρόπος της περιγραφής ενός περιστατικού με μισές αλήθειες, ο τρόπος δηλαδή που ισοδυναμεί με ψέμα, επί της ουσίας επένδυσε το παραδοσιακό αντεξουσιαστικό στερεότυπο του «μπάτσου, γουρούνι, δολοφόνου». Το όπλο (που, όντως, χρειάζεται να διερευνηθεί υπό ποίες προϋποθέσεις βγήκε, στο πλαίσιο του νόμου) παρουσιάζεται ως η τυπική συμπεριφορά ενός «ασφαλίτη», που παραβίασε το «άσυλο». Ο ξυλοδαρμός, η βιαιοπραγία, οι απειλές αποσιωπούνται ως ασήμαντα περιστατικά - διότι, ως γνωστόν, ο «μπάτσος» (που αν ήταν αντεξουσιαστής θα ήταν «παιδί») δεν έχει δικαιώματα όταν βρίσκεται απέναντι από το «κίνημα».

Αυτά όλα συνέβησαν μέρα, με φως, στο κέντρο της Αθήνας, στον χώρο του «ασύλου», που έχει καταργηθεί. Για να επιβεβαιωθούν οι έμπειροι καθηγητές οι οποίοι, το διάστημα της ψήφισης του νόμου, επισήμαιναν ότι μπορεί μεν το άσυλο να καταργήθηκε αλλά δεν άλλαξε τίποτα. Ετσι είναι μερικά πράγματα στην Ελλάδα, σε περιοχές όπου η βιαιοπραγία είναι δικαίωμα.

Σκάνδαλο διά πιθανολογήσεως

Η κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη», προχθές το βράδυ στη ΓΑΔΑ, ήταν διαφωτιστικότατη των όσων έχουν συμβεί με «το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης», που ενέπλεκε δέκα κορυφαίους εκπροσώπους του «παλιού πολιτικού συστήματος». Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, που προχθές τη νύχτα ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσε να τις βγάλει άκυρες ή έστω να τις σχετικοποιήσει, ο μάρτυρας έλεγε ότι δεν έχει κανένα στοιχείο, ότι είναι πιθανολόγηση ο διασυρμός δέκα κορυφαίων πολιτικών και η κατασυκοφάντηση της λειτουργίας του πολιτικού συστήματος.

Μάλιστα. Με τις πιθανολογήσεις του μάρτυρα, η έγκυρος κομματική «Αυγή» κυκλοφορούσε στις 23 Φεβρουαρίου 2018 (δυο χρόνια πριν ήταν) ισχυριζόμενη πρωτοσέλιδα ότι «ξετυλίγεται το κουβάρι του σκανδάλου» κι ότι «πίσω έχει η Νovartis την ουρά». Αλλη καλή εφημερίδα, του ανεξάρτητου δημοσιογράφου που τις προάλλες συνέφαγε δημοσίως με τον Αλέξη Τσίπρα (και μπράβο του), επιδιδόταν στο λειψανεμπόριο, ανακαλύπτοντας νεκρούς στον δρόμο της Νovartis. Τρίτη εφημερίδα καταχώριζε την επιστολή του «πληροφοριοδότη Β'», υπό τον τίτλο «Παρέδωσα στο FBI τα "μαύρα αρχεία" της Novartis». Μια τέταρτη εφημερίδα των συριζαίων, είχε προηγηθεί, ισχυριζόμενη πρωτοσέλιδα (ποιητικά, με ρίμα και μέτρο) στις 10 Φεβρουαρίου: «Μάρτυς γδάρτης για το σκάνδαλο Novartis

Η ΓΣΕΕ δεν είναι ΚΚΕ. Ελα όμως που το ΚΚΕ δεν δέχεται η εργατική τάξη να εκπροσωπείται από οτιδήποτε δεν το συμπεριλαμβάνει ως κυρίαρχη δύναμη. Το αποτέλεσμα; Το συνέδριο της συνομοσπονδίας της εργατικής τάξης δεν έπρεπει να γίνει, επειδή δεν ελέγχεται από το κόμμα της εργατικής τάξη

 ...από τα ΣΥΡΙΖΑίϊκα φύλλα, και...


"Η ΑΥΓΗ", 26/02/20

Πολλαπλασιάζονται μέρα με τη μέρα τα περιστατικά αστυνομικής βίας και αναβαθμισμένης αυθαιρεσίας από μια κυβέρνηση που θα έδιωχνε την υποτιθέμενη βία από τα Πανεπιστήμια και η οποία χθες κατάφερε σε λίγες ώρες να σταματήσει την ακαδημαϊκή δραστηριότητα και να εγκλωβίσει δεκάδες φοιτητές και διοικητικούς υπαλλήλους μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Μία μέρα μετά το εξωφρενικό συμβάν του 23χρονου ειδικού φρουρού που απείλησε με όπλο σε ευθεία βολή φοιτητές μέσα στη σχολή και ενώ η πρυτανεία αποφάσισε να απευθυνθεί στις εισαγγελικές αρχές, χθες οι αστυνομικές δυνάμεις προέβησαν σε επέμβαση στην ΑΣΟΕΕ, την οποία κατέπνιξαν με χημικά και κρότου-λάμψης.

Την αφορμή για την αστυνομική επιχείρηση έδωσε ομάδα περίπου 50 αντιεξουσιαστών, οι οποίοι ως «απάντηση» στο προχθεσινό περιστατικό γύρω στις 15.30 έστησαν οδοφράγματα με κάδους γύρω από το Πανεπιστήμιο, διακόπτοντας την κίνηση επί της Πατησίων.

Ομάδα νεαρών πέταξε πέτρες προς τα ΜΑΤ, τα οποία απάντησαν με δακρυγόνα, προκαλώντας ασφυκτική κατάσταση, ενώ στο Πανεπιστήμιο πραγματοποιούνταν ακόμη μαθήματα. Τα περισσότερα από αυτά, όπως ήταν φυσικό, διακόπηκαν και οι φοιτητές αναγκάστηκαν να ανέβουν προς τους πιο πάνω ορόφους για να προστατευτούν. Φοιτητές που εγκλωβίστηκαν εντός του κτιρίου από τα χημικά αποχώρησαν σταδιακά από την πίσω είσοδο επί της οδού Μαυρομματαίων. Εκεί συστηματικά αστυνομικοί σταματούσαν αδιακρίτως όποιον έβγαινε από τη σχολή, τους άνοιγαν τις τσάντες και προπηλάκιζαν αρκετούς εξ αυτών.

Μπροστά μας δύο φοιτητές, μέλη της ΚΝΕ, που είχαν βγει από τον χώρο, δέχονται ξαφνική επίθεση αστυνομικών που τους φωνάζουν, τους ζητούν ταυτότητες και τους ανοίγουν τις τσάντες. Λίγα λεπτά νωρίτερα φοιτητής, μέλος των Αγωνιστικών Κινήσεων, επιχειρείται να προσαχθεί και ύστερα από πολλές αντιδράσεις οι αστυνομικοί τον απελευθερώνουν. Μία ώρα μετά την επέμβαση στη σχολή, το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. πετάει ακόμα πάνω από την περιοχή, η οποία μυρίζει έντονα από τα δακρυγόνα, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες έπεσαν μέχρι και μέσα στο εστιατόριο της ΑΣΟΕΕ.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στις 7 το απόγευμα στην «Εφ.Συν.» εγκλωβισμένος διοικητικός υπάλληλος (τα στοιχεία του είναι στη διάθεσή της «Εφ.Συν.»), «αυτό που ζούμε αυτή τη στιγμή είναι πρωτοφανές, όποιος προσπαθεί να βγει προπηλακίζεται λεκτικά ή τραμπουκίζεται σωματικά. Χτυπάνε κόσμο και ζητάνε διαπιστεύσεις, ταυτότητες και άλλα έγγραφα».

Τελικά γύρω στις 19.30 η ένταση υποχώρησε, καθώς η αστυνομία αποχώρησε, αφού είχε κάνει 5 προσαγωγές, και επέτρεψε να αδειάσουν οι χώροι του κτιρίου. Την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκε διαδήλωση συμπαράστασης στην πλατεία Βικτωρίας με τη συμμετοχή των Αγωνιστικών Κινήσεων, της ΑΡΕΝ και δυνάμεων του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Αυταρχισμός και άλλοθι

«Ο κυβερνητικός αυταρχισμός δεν θα περάσει! Τα σημερινά περιστατικά αποτελούν ένα ακόμη γεγονός κλιμάκωσης της καταστολής που προστίθεται σε όλα εκείνα των προηγούμενων ημερών. Πραγματική αντίδραση και απάντηση στην ένταση της καταστολής της κυβέρνησης μπορεί να αποτελέσει η μαζική συμμετοχή των φοιτητών στον αγώνα, στις μαζικές διεργασίες των φοιτητικών συλλόγων και όχι ενέργειες ομάδων που δεν έχουν καμία σχέση με το φοιτητικό κίνημα και που αντικειμενικά αξιοποιούνται ως άλλοθι για την ένταση της καταστολής και τη συκοφάντηση των αγώνων των φοιτητών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΝΕ.

Την ωμή καταπάτηση του ασύλου για δεύτερη φορά και την ομηρία φοιτητών κατήγγειλαν και οι Αγωνιστικές Κινήσεις, υπογραμμίζοντας πως «τα περιστατικά αυτά δεν είναι μεμονωμένα, ούτε έχουν να κάνουν με αυθαιρεσία της αστυνομίας. Πατάνε πάνω στην πολιτική που το ίδιο το σύστημα (κυβέρνηση, υπουργείο, πρυτανεία κ.λπ.) εφαρμόζει όλο το προηγούμενο διάστημα. Πατάνε πάνω στο χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων λαού και νεολαίας το οποίο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας –σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων– προωθεί με το δόγμα «νόμος και τάξη»».

Ο «διωκόμενος» σερίφης και οι υπερασπιστές του αποβλέπουν στη στοχοποίηση της νεολαίας

Είχαν προηγηθεί χθες πλήθος δημοσιευμάτων που παρουσίαζαν έναν υποτιθέμενα διωκόμενο αστυνομικό, ο οποίος δέχτηκε αναίτια επίθεση και αναγκάστηκε να τραβήξει όπλο, όπως και οι εμπρηστικές δηλώσεις του βουλευτή της Ν.Δ., Θάνου Πλεύρη, που υποστήριξε ότι ο ειδικός φρουρός θα έπρεπε να πάρει έπαινο «διότι χωρίς να κλιμακώσει καμία απολύτως βία, έσωσε τη ζωή του, απέτρεψε τον κίνδυνο και έφυγε».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών Β. Ντούμας (Real Fm), αφού δικαίωσε και αυτός τον αστυνομικό, επέκρινε με σφοδρότητα την πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ, η οποία «καλύπτει τους κουκουλοφόρους» και έχει διαχρονικές ευθύνες. Τι έβγαλε, όμως, τον συνδικαλιστή από τα ρούχα του, όπως με στόμφο δήλωσε;


«Καταδικάζουμε την είσοδο κάθε είδους οπλοφόρων εντός των εγκαταστάσεων του ιδρύματος χωρίς νόμιμη αιτία, καθώς και την παράνομη απειλή χρήσης οποιουδήποτε όπλου», ανακοίνωσε χθες η πρυτανεία του ΟΠΑ, σημειώνοντας ότι «τέτοιες συμπεριφορές είναι δυνατόν να προκαλέσουν ανεξέλεγκτες και ανεπιθύμητες καταστάσεις. Η προσπάθειά μας παραμένει διαρκής για τη διασφάλιση συνθηκών, εντός των εγκαταστάσεων του ιδρύματος, κατάλληλων για την εκπαίδευση και την έρευνα με ακαδημαϊκή ελευθερία και ασφάλεια για όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής μας κοινότητας», καταλήγει η ανακοίνωση.


Και ενώ η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, υπόλογη για την κατάργηση του ασύλου, δεν αντέδρασε επί δύο μέρες μπροστά στο ακραίο περιστατικό του αστυνομικού με το όπλο, βρήκαν ευκαιρία διάφοροι ακροδεξιοί να κατηγορήσουν την πρυτανεία. Ενδεικτική περίπτωση ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος σχολίασε πως «όταν διαβάσετε την ανακοίνωση της πρυτανείας θα καταλάβετε ποιοι στηρίζουν την ανομία στα Πανεπιστήμια και γιατί δεν «πρυτανεύει» η λογική».
«Κατέβασέ το, ρε βλάκα»


Στα πραγματικά γεγονότα, σε νέο βίντεο-ντοκουμέντο που αναρτήθηκε χθες, ο αστυνομικός, εκτός υπηρεσίας, φαίνεται επί τουλάχιστον τέσσερα λεπτά να κρατά προτεταμένο το όπλο, απειλώντας φοιτητές, οι οποίοι με σχετική ψυχραιμία τον αντιμετωπίζουν, φωνάζοντας «έχει όπλο, έχει όπλο, κατέβασέ το, ρε βλάκα, και φύγε, δεν βλέπεις πού είσαι, είσαι σε Πανεπιστήμιο, τι σας μαθαίνουν;». Ο ειδικός φρουρός σαστισμένος τούς απειλεί με το όπλο και με ένα κοντάρι και ακούγεται να λέει για το όπλο: «Θα το χρησιμοποιήσω». Λίγα λεπτά αργότερα πηδάει τα κάγκελα και με τη βοήθεια διμοιρίας ΜΑΤ εγκαταλείπει τον χώρο.


Στο βίντεο και σε όλες τις φωτογραφίες μέχρι τη στιγμή που φεύγει από το Πανεπιστήμιο ο αστυνομικός, που διακρίνεται καθαρά, δεν φέρει σημάδια βίας ούτε κάποιου τραυματισμού. Η αστυνομία, όπως και διάφορα δημοσιεύματα («χτυπημένος και δαρμένος επί 10 λεπτά») ισχυρίζονται ότι ξυλοκοπήθηκε και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.


Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος, εκτός υπηρεσίας, κατέβηκε από τη μηχανή του και κινήθηκε απειλητικά προς μικροπωλητές έξω από το Πανεπιστήμιο, λέγοντας ότι «εμείς θα σας καθαρίσουμε» και στη συνέχεια τους κυνήγησε μέσα στο προαύλιο. Μέσα στον πανικό του πέταξε το υπηρεσιακό του κράνος, αυτοεγκλωβίστηκε σε έναν μικρό διάδρομο του κάτω προαυλίου της ΑΣΟΕΕ και τράβηξε το όπλο.


Από την πλευρά τους οι φοιτητές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο -και όχι μόνο- αντιλαμβάνονται τα τελευταία γεγονότα ως κομβικής σημασίας χτύπημα στη νεολαία, που έρχεται σε συνέχεια της κατάργησης του ασύλου, των μειώσεων των εισακτέων, της επιχείρησης διάλυσης των συλλόγων, της εξίσωσης των πτυχίων, των επιχειρήσεων μεικτών δυνάμεων καταστολής απρόκλητα έξω από τις σχολές ή τον αύλειο χώρο τους (π.χ. Πάντειο), της ανοχής του δικαστικού μηχανισμού απέναντι σε αντισυνταγματικές πρακτικές εισβολής σε σπίτια χωρίς εντάλματα, συνδεδεμένα με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και το υπό προετοιμασία νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.


Σε αυτό το πλαίσιο, σήμερα το απόγευμα προγραμματίζεται φοιτητική πορεία διαμαρτυρίας προς τη ΓΑΔΑ με προσυγκέντρωση στις 17.00 στην ΑΣΟΕΕ. Η πορεία θα ξεκινήσει μετά την πραγματοποίηση της γενικής συνέλευσης του φοιτητικού συλλόγου ΑΣΟΕΕ (13.00), όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα προταθεί κατάληψη της σχολής μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Αντίστοιχες πορείες έχουν ήδη δρομολογηθεί για σήμερα σε Πάτρα, Χανιά, Γιάννενα.


....από την "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"



  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου