οι κηπουροι τησ αυγησ

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

"...Είτε στο στυλ του Πάρις είτε σε εκείνο του Πολάκη, σημασία έχει η επιδίωξη. Κι αυτή μοιάζει να μην είναι άλλη από μια θέση στο μαρτυρολόγιο. Μας πάνε στα δικαστήρια όπως τότε εκείνοι που, όπως και τότε, συνεχίζουν να ελέγχουν τους αρμούς της εξουσίας. Μας κυνηγούν επειδή προσπαθήσαμε να ξεσκεπάσουμε το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Μας διώκουν επειδή θέλουν να κουκουλώσουν. Ενας νέος ήρωας - ο τελευταίος μεγάλος ήρωας. Την υπόλοιπη δουλειά στο συριζαϊκό φαντασιακό θα την έκανε ένας άλλος συνειρμός. Ο συνειρμός μιας πολιτικής δυναστείας που, σχεδόν αταβιστικά, προσπαθεί να καθαρίσει τους αντιπάλους της με ειδικά δικαστήρια. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας. Η παράδοση των διωκτών και η ταύτιση των διωκόμενων. Η ιστορία που επαναλαμβάνεται σαν τραγωδία από την αμετανόητη οικογένεια. Ή η ιστορία που θα επαναληφθεί σαν φάρσα εάν ο Αλέξης Τσίπρας επιμείνει σε αυτό που ο ίδιος προσδιορίζει ως «πρόκληση» απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά από τη συχνότητα της υποβολής του αιτήματος μοιάζει περισσότερο με παράκληση. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει από τον Πρωθυπουργό, αν «τολμάει» φυσικά και αν «έχει τα κότσια» ασφαλώς, να τον πάει στο δικαστήριο. Είναι ήδη η δεύτερη μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Και δίνει χώρο στην υποψία πως αυτή συγκεκαλυμένη παράκληση μπορεί μια μέρα να γίνει κανονική ικεσία...."

Aπό "ΤΑ ΝΕΑ", την "ΕΣΤΙΑ", και....

"ΤΑ ΝΕΑ", 24/02/20 

Του Περικλή Δημητρολόπουλου

Ετσι είναι άμα ελέγχεις τους αρμούς της εξουσίας. Είσαι πρωθυπουργός και οδηγείς έναν πρώην πρωθυπουργό στη Δικαιοσύνη. Κι εκεί - αν θες - τον δικάζεις κιόλας. Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να είναι βέβαιος. Αυτό σημαίνει να έχεις εκτός από την κυβέρνηση και την εξουσία - την εξουσία που δεν είχε η πρώτη φορά Αριστερά, αλλά θα κατακτήσει επιτέλους η δεύτερη. Κι ως τότε; Ως τότε δημιουργείς ένα νέο προσωπικό αφήγημα.

Είναι το αφήγημα που περιέγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια αποστροφή με την οποία κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τον «πάει» στο ειδικό δικαστήριο. «Είμαι εδώ, κοπιάστε» είπε στην προχθεσινή ομιλία του στο Τάε Κβον Ντο. «Είμαστε εδώ, αν έχετε τα κότσια, μην προσπαθείτε να τρομοκρατείτε τους ανθρώπους που υπερασπίστηκαν τα δημόσια συμφέροντα... Αν έχετε τα κότσια είμαι εδώ και σας προκαλώ να πάτε την εκτροπή μέχρι τέλους. Αν έχετε τα κότσια κ. Μητσοτάκη πηγαίνετε εμένα στην Δικαιοσύνη, αν δεν τα έχετε όμως αφήστε να γίνει η διερεύνηση του σκανδάλου».

Η πρόζα είναι τόσο πομπώδης που δεν χρειάζεται καν να ψάξει κανείς πίσω από τις λέξεις. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι εδώ, όπως λέει ο ίδιος, για να ζήσει ένα ηρωικό έπος. Για να ενσαρκώσει στην ιστορία της Αριστεράς, την ιστορία που από πολλές απόψεις είναι μια ιστορία διωγμών και διώξεων, ακόμη μια δίωξη. Τη δική του.

Ελάχιστη σημασία έχει πως αυτή θα είναι μια δίωξη εκ του ασφαλούς, αλλά και μια δίωξη γκροτέσκα εάν λάβει υπόψη του κανείς πως ο Αλέξης Τσίπρας κινδυνεύει, τουλάχιστον σ' αυτή τη φάση, όσο ο Κώστας Πρέκας που με τον ίδιο υπερμεγέθη στόμφο φώναζε σε κάποια ταινία του Τζέιμς Πάρις «Ελάτε να τα πάρετε». Κινδυνεύει όσο ο Παύλος Πολάκης που από τη θέση της ισχύος του κυβερνητικού έλεγε στους δημοσιογράφους πως τους «έχει» - «Ολοι σας και μόνος μου».

Είτε στο στυλ του Πάρις είτε σε εκείνο του Πολάκη, σημασία έχει η επιδίωξη. Κι αυτή μοιάζει να μην είναι άλλη από μια θέση στο μαρτυρολόγιο. Μας πάνε στα δικαστήρια όπως τότε εκείνοι που, όπως και τότε, συνεχίζουν να ελέγχουν τους αρμούς της εξουσίας. Μας κυνηγούν επειδή προσπαθήσαμε να ξεσκεπάσουμε το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Μας διώκουν επειδή θέλουν να κουκουλώσουν.

Ενας νέος ήρωας - ο τελευταίος μεγάλος ήρωας. Την υπόλοιπη δουλειά στο συριζαϊκό φαντασιακό θα την έκανε ένας άλλος συνειρμός. Ο συνειρμός μιας πολιτικής δυναστείας που, σχεδόν αταβιστικά, προσπαθεί να καθαρίσει τους αντιπάλους της με ειδικά δικαστήρια. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας. Η παράδοση των διωκτών και η ταύτιση των διωκόμενων. Η ιστορία που επαναλαμβάνεται σαν τραγωδία από την αμετανόητη οικογένεια.

Ή η ιστορία που θα επαναληφθεί σαν φάρσα εάν ο Αλέξης Τσίπρας επιμείνει σε αυτό που ο ίδιος προσδιορίζει ως «πρόκληση» απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά από τη συχνότητα της υποβολής του αιτήματος μοιάζει περισσότερο με παράκληση. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει από τον Πρωθυπουργό, αν «τολμάει» φυσικά και αν «έχει τα κότσια» ασφαλώς, να τον πάει στο δικαστήριο. Είναι ήδη η δεύτερη μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Και δίνει χώρο στην υποψία πως αυτή συγκεκαλυμένη παράκληση μπορεί μια μέρα να γίνει κανονική ικεσία. Μα ελάτε να τα πάρετε. Σας ικετεύω.



"ΤΑ ΝΕΑ", 24/02/20  

Ο Ρέμος "κέρδισε" τον Τσίπρα
Καλή ήταν η σαββατιάτικη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Φάληρο, στο κλειστό του Τάε Κβον Ντο, αλλά σαν του... Ρέμου δεν ήταν! Και θα το αποδείξω με στοιχεία, διότι εδώ εμείς μιλάμε με στοιχεία, όχι με λόγια του αέρα. Δέκα ημέρες πριν, στον ίδιο χώρο, ο Αντωνάκης ο Ρέμος, φίλος μου, έκανε την πρώτη του συναυλία στο πλαίσιο μιας περιοδείας ανά την Ελλάδα που θα κάνει τους επόμενους δύο μήνες.

Η συναυλία έκανε «μπαμ», όχι μόνο γιατί ήταν μια μεγάλη παραγωγή, από αυτές που βλέπεις σε συναυλίες μεγάλων διεθνών τραγουδιστών, αλλά και γιατί κατάφερε να γεμίσει ασφυκτικά, όχι μόνο τις εξέδρες του γηπέδου, αλλά και την αρένα.

Θα μου πεις, το ίδιο έγινε και το Σάββατο. Γέμισαν οι εξέδρες αλλά και η αρένα για την ομιλία του Τσίπρα, αν και ο προσεκτικός παρατηρητής θα έλεγε, γέμισε η αρένα, ναι, αλλά γέμισε... καρέκλες. Οι «φαν» του Ρέμου ήταν φυσικά όρθιοι, και γι' αυτό και πιο πολλοί. Για τους τρελαμένους με τα στατιστικά, το γήπεδο έχει συνολική χωρητικότητα 8.500 θέσεων - χωρίς να τοποθετούνται εδώ και εκεί πάνω για να κόβουν θέσεις, όπως έγινε το Σάββατο. Και χωρίς η εξέδρα του ομιλητή να μετακινείται σχεδόν μέχρι τη μέση του αγωνιστικού χώρου, οπότε να κοπούν και άλλες θέσεις.

Αυτό φυσικά δεν αφαιρεί από το γεγονός ότι επτά μήνες μετά τη βαριά ήττα στις εκλογές, τόσος κόσμος πηγαίνει να ακούσει τον ηττημένο των εκλογών. Και χωρίς να είναι ο... Ρέμος!..

Περί ψεμάτων...

Η εκδήλωση του Σαββάτου περιελάμβανε την προβολή βίντεο με τα οποία καταδείχθηκαν, κατά τους εμπνευστές της σχετικής φωτεινής ιδέας, τα ψέματα του Μητσοτάκη στους επτά μήνες που κυβερνά τη χώρα. Από τα βίντεο αυτά (είδα χθες τα τρία από τα επτά, τα υπόλοιπα βαρέθηκα να τα παρακολουθήσω) καταλαβαίνει κανείς ότι το στρατηγικό αδιέξοδο που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να το επιλύσει με τον ίδιο τρόπο για τον οποίο προσωπικά θεωρώ ότι καταδικάστηκε σε τρεις εκλογές πέρυσι: τα χονδροειδή ψέματα!

Ενα παράδειγμα: βίντεο εγκαλεί τον Μητσοτάκη ότι είπε μεν προεκλογικά πως δεν θα διοριστεί κανείς συγγενής στην κυβέρνηση, εννοώντας την Ντόρα, και τοποθέτησε διευθυντή του γραφείου του, τον Γρηγόρη Δημητριάδη, ανιψιό του. Και γι' αυτό είναι ψεύτης!!!

Διερωτώμαι, ως αντικειμενικός τρίτος, αν υποθέσουμε ότι αυτό, ο διορισμός δηλαδή του Δημητριάδη, ήταν ένα ψέμα του Μητσοτάκη, μπορεί να συγκριθεί με το «θα σκίσω τα Μνημόνια», ότι «με έναν νόμο με ένα άρθρο θα επαναφέρω τους μισθούς και τις συντάξεις στα προ του Μνημονίου επίπεδα», ότι «θα είμαι κάθε γράμμα του Συντάγματος» του Τσίπρα; Πλάκα κάνουμε τώρα; Ο «ψεύτης» είναι πια πατενταρισμένος στην ελληνική κοινωνία και αυτό θα τον ακολουθεί εφ' όρου ζωής, όσα βίντεο και να κατασκευάσουν οι δικοί του για τους άλλους...

Ευεργεσία

Επίσης, κάτι νταηλίκια δίκην Πολάκη στα φόρτε του, που έκανε στη διάρκεια της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας, γνωρίζουμε όλοι ότι είναι εκ του ασφαλούς. Οπότε δεν έχει νόημα να προκαλεί τον Μητσοτάκη με φράσεις «Αν έχετε τα κότσια κ. Μητσοτάκη, είμαι εδώ. Να τολμήσετε να οδηγήσετε εμένα σε ειδικό Δικαστήριο, αν έχετε τα κότσια. Αν δεν τα έχετε όμως σταματήστε να γελοιοποιείτε και να βιάζετε τους θεσμούς. Σταματήστε αυτή την άθλια καραμέλα της σκευωρίας και αφήστε τη Δικαιοσύνη να ερευνήσει το σκάνδαλο Novartis μέχρι τέλους». Γιατί ο πρόεδρος Κυριάκος για κάποιον ακατανόητο λόγο τον εξαίρεσε του κάδρου των ευθυνών για τη σκευωρία στο σκάνδαλο της Novartis και τώρα βγάζει γλώσσα. Αν τον έτρεχαν και αυτόν, από κοινού με τον Παπαγγελόπουλο, τότε θα βλέπαμε αν έλεγε όσα έλεγε. Αλλά βλέπεις, μεγαλόψυχος ο πρόεδρος Κυριάκος, του τη χάρισε, και λογικό είναι ο άλλος να βγάζει γλώσσα. Αντί να πηγαίνει καθημερινά σε καμιά εκκλησία να του ανάβει κερί του άλλου, για τη σπουδαία ευεργεσία...

Κωμωδία
Σήμερα αναμένεται να καταθέσουν όπως καταθέσουν οι γνωστοί-άγνωστοι προστατευόμενοι μάρτυρες για τη σκευωρία που στήθηκε εις βάρος δέκα πολιτικών προσώπων στο πλαίσιο του σκανδάλου της Novartis. Ο ένας δε - άλλη τρομερή γελοιότητα της υπόθεσης - θα καταθέσει το απόγευμα μετά τις 4, γιατί λέει είναι ακόμη εργαζόμενος στην πολυεθνική, και αν απουσιάσει από τη δουλειά του για να εξεταστεί πρωί ή μεσημέρι από τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής, θα δώσει την ευκαιρία στους συναδέλφους του στην εταιρεία να συνδέσουν την απουσία του με την ιδιότητά του, του προστατευόμενου μάρτυρα!!!

Κανονική κωμωδία δηλαδή - ούτε καν για Δελφινάριο. Για παράσταση δρόμου, ίσως καταλληλότερη. Μα είναι δυνατόν να επικαλούνται τέτοιες ανοησίες, λες και δεν γνωρίζουν όλοι στη Novartis ποιος είναι ο συγκεκριμένος, τι δουλειά κάνει στην εταιρεία και τι «παίζει» με την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Και όλα αυτά για να πει ότι δεν ξέρει, δεν άκουσε, δεν είδε, τίποτε σχετικό με τη σκευωρία, αλλά ότι επιμένει στην αρχική του κατάθεση...

(Προσωπικά θέλω να δω τι θα απαντήσει στην ερώτηση που θα του γίνει, γιατί θυμήθηκε στην... 29η κατά σειρά κατάθεση που έδωσε τα περί χρηματισμού του Ανδρέα Λοβέρδου, και όχι σε κάποια από τις προηγούμενες 28. Ηταν μήπως ένα μικρό, ασήμαντο γεγονός ο χρηματισμός υπουργού Υγείας, και του διέφυγε, αλλά το θυμήθηκε έπειτα από ενάμιση χρόνο που άρχισε τις καταθέσεις;)

Χωρίς χιούμορ και ανακλαστικά

Πάντως, αν τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής είχαν χιούμορ, γιατί προφανώς δεν έχουν, θα είχαν ζητήσει από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κύριο Μπρακουμάτσο, και εκείνος από την πλευρά του να διατάξει σχετικά την εκτέλεση του αιτήματος, να υπάρξει κατ' αντιπαράσταση εξέταση του προστατευόμενου μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη» με τον εργαζόμενο στην εταιρεία Novartis... Φιλίστορα Δεστεμπασίδη!..

Θα ήταν μια χρυσή ευκαιρία να διαπιστωθεί πόσο αντέχουν τα όσα απίθανα δικονομικά και νομικίστικα εξελίχθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα. Αλλά φευ, το είπα και στην αρχή, δεν διαθέτουν χιούμορ, ούτε γρήγορα ανακλαστικά...

Κατάθεση - φωτιά

Ομως το κανονικό πάρτι στην Προανακριτική θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο, οπότε και θα καταθέσει ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή, ένα από τα μεγάλα θύματα του παραδικαστικού κυκλώματος που είχε στηθεί από τους μηχανισμούς του ΣΥΡΙΖΑ στη Δικαιοσύνη - αρχικά με τη λίστα Λαγκάρντ, και εν συνεχεία με ό,τι τους βρισκόταν πρόχειρο.

Ενα μόνο θα πω: ο κ. Μιωνής είναι ένας άνθρωπος οργανωμένος, σοβαρός και γνωρίζει να παίρνει μέτρα αυτοπροστασίας του - εξού και διασώθηκε από το παραδικαστικό κύκλωμα. Οχι σαν κάτι άλλους, όπως εγώ, που δεν είχα την πρόνοια, ανυποψίαστος και ευκολόπιστος, να πάρω αμυντικά μέτρα απέναντι στη συμμορία. Ο κύριος Μιωνής δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία και ως εκ τούτου η κατάθεσή του στην Προανακριτική την Τετάρτη, μεθαύριο, προοιωνίζεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα καθώς διαθέτει στοιχεία για ολόκληρο το παραδικαστικό και τις προβολές του σε διάφορα παρακρατικά μέσα ενημέρωσης, διασυνδεδεμένα με τα δυσώδη υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου...

θα μπλέξει κόσμος από την κατάθεσή του, και δεν λυπάμαι καθόλου γι' αυτό - κάποια στιγμή πρέπει να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι...


"ΤΑ ΝΕΑ". 24/02/20


"ΕΣΤΙΑ", 24/02/20

...από τη ΣΥΡΙΖΑίϊκη "Εφ.Συν"


"Εφ.Συν", 24/02/20
ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΕΡΖΗ
Ο Αλέξης Τσίπρας σήμανε το Σάββατο από το Φάληρο την έναρξη αντεπίθεσης κατά της Ν.Δ., ενώ το επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ είχε ετοιμάσει μικρές ταινίες με σκληρή κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης σε επτά κρίσιμους τομείς.


Η κεντρική πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ προχθές Σάββατο στο γήπεδο Tae Kwon Do του Φαλήρου τα είχε όλα. Εν πρώτοις είχε κόσμο που αψήφησε τη βροχερή ημέρα και το γεγονός ότι ήταν Σάββατο απόγευμα και βρέθηκε μαζικά στο γήπεδο. Είχε έναν Αλέξη Τσίπρα να δίνει το μήνυμα της αντεπίθεσης του ΣΥΡΙΖΑ εστιάζοντας καθαρά στην πολιτική της Ν.Δ., αλλά κι ένα επικοινωνιακό κρεσέντο από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης που για πρώτη φορά εδώ και καιρό έδειξε ότι μπορεί να κινηθεί επάξια στον εν λόγω χώρο.

Τα επτά βίντεο που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και τα οποία αφορούσαν συγκεκριμένους τομείς της διακυβέρνησης Μητσοτάκη, με στόχο την αποδόμησή της, αναγνωρίστηκαν ως έξυπνα και με περιεχόμενο από τους παρευρισκόμενους και όχι μόνο. Σημειολογικά, η προβολή των βίντεο θα μπορούσε να σημαίνει και το άτυπο «τέλος της ανοχής» της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση που εξελέγη τον περασμένο Ιούλιο.

Το πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι σε αυτούς τους επτά μήνες, όπως φαίνεται και από τα βίντεο, αλλά και σύμφωνα με όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες στην Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ., η κυβέρνησή του παρουσιάστηκε όντως με σχέδιο προετοιμασμένο από πριν, δείγμα του οποίου ήταν και τα 50 νομοσχέδια που κατέθεσε σε αυτό το διάστημα, πολλά εκ των οποίων είχαν έντονο νεοφιλελεύθερο χρώμα και αποτελούσαν συγκεκριμένη πολιτική επιλογή. Με απλά λόγια, η Ν.Δ. εκμεταλλεύτηκε αν όχι στο έπακρο, τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό, την άτυπο «περίοδο χάριτος» που έχει κάθε κυβέρνηση, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητούσε ακόμα τα αντιπολιτευτικά του βήματα.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ, θα μπορούσε να πει κανείς, την ώρα που παίζονταν τα βίντεο ενώπιον του Αλέξη Τσίπρα και κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που φαίνεται ότι γι’ αυτήν ειδικά την εκδήλωση άφησαν πίσω τους τις εσωκομματικές προστριβές και εμφανίστηκαν ενωμένοι μπροστά στον κοινό εχθρό.

Και στα επτά βίντεο αφηγήτρια ήταν η ηθοποιός Αννα Ελεφάντη, η οποία παρουσίασε κάθε μία από τις αντίστοιχες θεματικές ενότητες: για τη διαφθορά, τα εργασιακά, την εξωτερική πολιτική, τα σόου καταστολής, την επιχείρηση κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους, την έφοδο κατά της δημόσιας εκπαίδευσης, καθώς και τη βασική... ενδεκάδα των ψεμάτων της Ν.Δ.

Τα βίντεο προλόγισε ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου και ακολούθησε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι έφτασαν 7 μήνες για επιστρέψει η χώρα «στο κράτος της διαφθοράς και της διαπλοκής. Στην εθνική και κοινωνική ανασφάλεια. Στην οικονομική στασιμότητα. Σε μια ανάπτυξη μόνο για τους ισχυρούς και σε μια κοινωνία διακρίσεων», με λίγα λόγια σε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που οδήγησαν στη χρεοκοπία.

«Δεν αρκεί να θυμώνουμε. Δεν φτάνει να γκρινιάζουμε. Δεν αρκεί να εκδηλώνουμε την πικρία μας για την πορεία που ανακόπηκε με τις πιο ανήθικες μεθόδους», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας: «Ηρθε η ώρα της κοινωνικής και πολιτικής αντεπίθεσης. Ηρθε η ώρα να δράσουμε με τα όπλα που η δημοκρατία μάς παρέχει. Δεν θα αφήσουμε το κοινωνικό κράτος, την πρώτη κατοικία, τους μισθούς, τις συντάξεις, την Υγεία, την Παιδεία, το Περιβάλλον, στις ορέξεις των “αρίστων”, των διαπλεκόμενων, των βαρόνων, των ολιγαρχών, των παρασιτικών κυκλωμάτων που επέστρεψαν».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο σκάνδαλο Novartis και στα όσα συμβαίνουν στην προανακριτική της Βουλής το τελευταίο διάστημα, ενώ δεν παρέλειψε να πετάξει γι’ άλλη μια φορά το γάντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκαλώντας τον να στήσει Ειδικό Δικαστήριο και να τον παραπέμψει σ’ αυτό. «Είμαι εδώ, αν έχετε τα κότσια, μην τρομοκρατείτε τους ανθρώπους που σήκωσαν ανάστημα, αν έχετε τα κότσια να πάτε εμένα σε Ειδικό Δικαστήριο. Αν δεν τα έχετε όμως σταματήστε να γελοιοποιείτε και να βιάζετε τους θεσμούς. Σταματήστε αυτή την άθλια καραμέλα της χρεοκοπίας και αφήστε τη Δικαιοσύνη να ερευνήσει το σκάνδαλο Novartis ώς το τέλος», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η ενόχληση του πρωθυπουργού

Οπως αποδείχτηκε χθες, η εκδήλωση στο Φάληρο και η προβολή των επτά βίντεο θορύβησε τον πρωθυπουργό σε σημείο ώστε να αφιερώσει σημαντικό μέρος της ομιλίας του στην Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ., προκειμένου να απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα. Κάποια στιγμή μάλιστα, η αμηχανία ήταν έκδηλη στην επιχειρηματολογία του, καθώς έσπευσε να συγκρίνει τους επτά μήνες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2015 (εν μέσω κρίσης) με εκείνους της δικής του κυβέρνησης, το 2019, όπου η εικόνα της χώρας δεν είναι σε καμία περίπτωση ίδια. «Χθες, ο κ. Τσίπρας οργάνωσε στο Φάληρο μία φιέστα που θύμισε πανάκριβη διαφήμιση, χωρίς όμως προϊόν να προσφέρει.

Η τηλεσκηνοθεσία, οι κάμερες από γερανούς, τα συνοδευτικά βίντεο, οι μεθοδικά μοιρασμένοι οπαδοί δεν μπόρεσαν να κρύψουν την πολιτική γύμνια του ομιλητή. Χωρίς γραβάτα, χωρίς επιχειρήματα», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας: «Καμία σοβαρή κριτική, καμία συγκεκριμένη θέση, καμία θετική πρόταση. Υστερα από επτά μήνες στην αντιπολίτευση, ο κ. Τσίπρας φαίνεται να μη διδάχθηκε ούτε από το μαύρο των πολιτών, ούτε όμως από το πολύχρωμο των καιρών. Κοιτά πίσω, είναι πολύ πίσω».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου