οι κηπουροι τησ αυγησ

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

"...Και πέφτω πάνω στη λατρεμένη Θεανώ «γιατί απατεώνες, είμαστε;» Φωτίου. Της έπαιρνε συνέντευξη ο Στάθης Σχινάς, χρόνια στο κουρμπέτι, ο Στάθης, και θες τώρα για πλάκα, θες στα σοβαρά, η Θεανώ με τα ωραία γεμιστά, και όντας στον απόηχο της συγκέντρωσης Αλέξη στο Τάε Κβον Ντο, είπε μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα, συγκλονιστικά να τα χαρακτηρίσω, λίγο είναι: «Στη "δεύτερη φορά Αριστερά" ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει τις δαπάνες για το κοινωνικό κράτος ως μια ριζοσπαστική, αριστερή πράξη, θα καταπολεμήσει τη διαφθορά και τη διαπλοκή και θα διασφαλίσει ένα κοινωνικό κράτος δημόσιο και δωρεάν για όλους». «Δημόσιο και δωρεάν για όλους;», κυρα-Θεανώ μου; Και ποιος θα πληρώνει; Φαντάζομαι κανείς. Γιατί, απατεώνες είμαστε; Ε; Είμαστε;..."

Από  "ΤΑ ΝΕΑ"

"ΤΑ ΝΕΑ", 25/02/20


Αντιπολίτευση για τα μπάζα
Η σχέση του αριθμού 7 με διάφορα πράγματα που έχουν συμβεί ή συμβαίνουν στη Γη και συναντούμε ή συνάντησαν οι πρόγονοί μας κατά τη σύντομη διέλευσή τους από αυτήν είναι από τα ανεξήγητα ετούτου του κόσμου. «Οι 7 πληγές του Φαραώ» σου λέει ο άλλος. «Οι 7 σοφοί της αρχαιότητος». «Τα 7 θαύματα του κόσμου». «Και οι 7 ήταν υπέροχοι». «7 τραγούδια θα σου πω για να σου πω το σ' αγαπώ», και άλλα τέτοια. Ως εκ τούτου καμία έκπληξη από το γεγονός ότι και τα ερωτήματα που έθεσε χθες η αγαπημένη Ρένα Δούρου στον υπουργό Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, ως υπεύθυνη του σχετικού τομέα ΣΥΡΙΖΑ, είναι και αυτά 7. Δεν θα ασχοληθώ με τα έξι πρώτα, που ανήκουν στην κατηγορία «έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε». Θα αναφερθώ στο 7ο. Εγκαλεί τον Χατζηδάκη λοιπόν γιατί δεν έχει κάνει τίποτε εδώ και πέντε μήνες με το Πάρκο Τρίτση στο Ιλιον. «Εδώ και πέντε μήνες»!!!

Η αγαπημένη Ρένα, που ήταν επί πέντε χρόνια περιφερειάρχης Αττικής και δεν είχε στείλει ούτε απορριμματοφόρο να μαζέψει στοιχειωδώς τα σκουπίδια από το πάρκο, εγκαλεί τον άλλο γιατί επί... πέντε μήνες δεν έχει κάνει κάτι στο Πάρκο Τρίτση!

Αντιπολίτευση για τα μπάζα.

Αξέχαστες πολιτικές
Εκτός και αν τα ερωτήματα «7 τραγούδια θα σου πω» διατυπώθηκαν στο πλαίσιο της ημερίδας που πραγματοποίησε χθες βράδυ ο ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα του ΕΒΕΑ, παρουσία και του προέδρου Αλέξη του άχαστου, με θέμα «Διακυβέρνηση και οικοανάπτυξη των ελληνικών προστατευόμενων περιοχών της φύσης (περιοχές του οικολογικού δικτύου NATURA 2000)» και με κεντρικό σύνθημα «Προστατεύστε τη φύση».

Στην εκδήλωση ειπώθηκαν διάφορα ωραία, ως και... πρωτότυπα θα έλεγα, για την αναγκαιότητα να προστατεύσουμε τη φύση, αλλά και για τις πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες, όπως είναι γνωστό, είχαν μερικά απτά αποτελέσματα επί των ημερών της διακυβέρνησής τους, αλλά και επί των ημερών της ηγεσίας Ρένας Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής αν ενθυμείστε - συγγνώμη, αλλά δεν είναι εφικτό να τα ξεχάσουμε, δεν έχουμε υποστεί και λοβοτομή. Αναφέρομαι, φυσικά, σε Μάτι και Μάνδρα. Το όλον 127 νεκροί, που δεν ζουν ανάμεσά μας, κάνω τον πρόχειρο απολογισμό...

Δωρεάν... υποσχέσεις

Πού και πού, το έχω συνήθεια από τον καιρό που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση, ακούω «Κόκκινο», τον σταθμό του κόμματος. Το έκανα και χθες, μια ήρεμη Δευτέρα, χωρίς εξάρσεις. Και πέφτω πάνω στη λατρεμένη Θεανώ «γιατί απατεώνες, είμαστε;» Φωτίου. Της έπαιρνε συνέντευξη ο Στάθης Σχινάς, χρόνια στο κουρμπέτι, ο Στάθης, και θες τώρα για πλάκα, θες στα σοβαρά, η Θεανώ με τα ωραία γεμιστά, και όντας στον απόηχο της συγκέντρωσης Αλέξη στο Τάε Κβον Ντο, είπε μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα, συγκλονιστικά να τα χαρακτηρίσω, λίγο είναι:

«Στη "δεύτερη φορά Αριστερά" ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει τις δαπάνες για το κοινωνικό κράτος ως μια ριζοσπαστική, αριστερή πράξη, θα καταπολεμήσει τη διαφθορά και τη διαπλοκή και θα διασφαλίσει ένα κοινωνικό κράτος δημόσιο και δωρεάν για όλους».

«Δημόσιο και δωρεάν για όλους;», κυρα-Θεανώ μου; Και ποιος θα πληρώνει; Φαντάζομαι κανείς.

Γιατί, απατεώνες είμαστε; Ε; Είμαστε;

Ψάχνουν για εμπόδια

Μεγάλη εκδήλωση σήμερα για το λιμάνι του Πειραιά, καθώς πραγματοποιείται τελετή για την έναρξη των εργασιών επέκτασης του σταθμού που υποδέχεται τα κρουαζιερόπλοια. Είναι τόσο σημαντική η τελετή ώστε θα πραγματοποιηθεί παρουσία του προέδρου Κυριάκου, ο οποίος εντάσσει και το συγκεκριμένο έργο στις μετά το τέλος της κρίσης επενδύσεις. Και εκεί που όλοι ήταν ευτυχείς διότι επιτέλους θα γίνει, ύστερα από πολλά χρόνια, στο λιμάνι ένα τέτοιο έργο το οποίο θα διευρύνει τις δυνατότητές του να υποδέχεται κρουαζιερόπλοια, να σου οι αντιδράσεις του μπαρμπα-Θοδωρή του Δρίτσα, του μπαρουτοκαπνισμένου. Δεν παρίσταται στην τελετή, ως οφείλει σαν αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, ειδοποίησε. Απόρησαν οι Κινέζοι. Ψάχτηκαν μεταξύ τους, ποιος τον στενοχώρησε τον μπαρμπα-Θοδωρή τον μπαρουτοκαπνισμένο, τον σύζυγο της Τασίας «Πού είναι οι πρόσφυγες; Λιάζονται στην Ομόνοια». Ακρη δεν βρήκαν - είναι και ο κορωνοϊός που τους αποπροσανατόλιζε, μπερδεύτηκαν εντελώς. Μέχρι που ο μπαρμπα-Θοδωρής έστειλε επιστολή, στην οποία μεταξύ άλλων, όπως διάβασα στο έγκριτο left.gr, ξεδιαλύνει τα πράγματα:

«Η σύμβαση παραχώρησης όμως, την οποία υπέγραψα αρμοδίως ως υπουργός και επικυρώθηκε νομοθετικά το 2016, ρητά προβλέπει ότι κανένα έργο στο πλαίσιο της παραχώρησης δεν εκτελείται εάν προηγουμένως δεν έχει λάβει όλες τις απαιτούμενες άδειες, όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία, με σκοπό την εξασφάλιση κανόνων δημοσίου συμφέροντος.

Η ΟΛΠ ΑΕ προχωρά στην εκτέλεση του έργου χωρίς να έχει εξασφαλίσει νομίμως το σύνολο των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων, παραβιάζοντας έτσι τις υποχρεώσεις της, που απορρέουν από τη σύμβαση παραχώρησης που έχει συνυπογράψει».

Να δεις που δεν έχει αποφανθεί σχετικά το... Δασαρχείο Πειραιά, εκδίδοντας και τη σχετική άδεια - ναι, καλέ, το Δασαρχείο που βεβαίωνε ότι το... αεροδρόμιο του Ελληνικού δεν ήταν ακριβώς αεροδρόμιο, ήταν δάσος στο οποίο κελαηδούσαν διάφορα πουλάκια και έτρεχαν αμέριμνα στα λιβάδια ζωηρά ζωάκια...

Συνδικαλιστικά παράπονα

Ελαβα εξώδικη διαμαρτυρία από 16 συνδικαλιστικά στελέχη του υπουργείου των Οικονομικών ανήκοντα όλα στη ΔΑΚΕ, τα οποία με εγκαλούν διότι στις 21 Ιανουαρίου, με αφορμή την ανανέωση της θητείας του Γιώργου Πιτσιλή για μία εισέτι πενταετία ως επικεφαλής της ΑΑΔΕ, είχα γράψει επί λέξει: «Η επιλογή Πιτσιλή για δεύτερη θητεία έχει φυσικά τη θετική επίνευση του πρωθυπουργού Κυριάκου, ο οποίος με τον τρόπο αυτόν έστειλε και μια ηχηρή απάντηση στους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, οι οποίοι πίεζαν για την per mare per terram την αντικατάστασή του, διότι δεν έβγαινε "μεροκάματο"».

Οι εξωδίκως διαμαρτυρόμενοι διατείνονται ότι «δεν ανήκουν σε κόμμα ή κόμματα», αλλά στη ΔΑΚΕ, η οποία ασχολείται αποκλειστικά με τις διεκδικήσεις και με την προώθηση των αιτημάτων των συναδέλφων τους του υπουργείου Οικονομικών, και καμία συμμετοχή δεν είχαν στη διαδικασία της επιλογής του κ. Πιτσιλή - αρνητική ή θετική.

Αισθάνθηκαν δε προσβεβλημένοι για όσα ανέφερα στο σημείωμά μου, καθώς, όπως υποστηρίζουν, πρόκειται για τίμιους εργαζομένους, οι οποίοι επιτελούν με εντιμότητα και επαγγελματική επάρκεια τις υποχρεώσεις τους και δεν ασχολούνται με άλλο τι πέραν αυτών.

Φυσικά είμαι υποχρεωμένος να αποδεχθώ τις αιτιάσεις των 16 κυρίων και κυριών - οι περισσότεροι από την Αθήνα, υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, και ορισμένοι εκ του κλάδου των τελωνειακών - παρότι εις ουδένα αναφέρθηκα ονομαστικά, έτσι ώστε να δικαιολογείται η οργίλη αντίδρασή τους. Αναφέρω τα ονόματά τους προς άρσιν λοιπόν πάσης παρεξηγήσεως: Δ. Γεωργιόπουλος, Χ. Καούκης, Ε. Υφαντή, Γ. Γερονικολάου, Δ. Καλαμπούρας, Ο. Ρομπόκου, Α. Μουρκογιάννη, Α. Παπαντώνης, Η. Λιόντας, Α. Κοσμάς, Ελ. Μπαζιάνου, Χ. Δρακοπούλου, Π. Ζαχαράκης, Κ. Μητσέας, Ν. Τετράδης, Ε. Μανωλαράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου