οι κηπουροι τησ αυγησ

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

"...Αντιγράφω, ως έχει, χθεσινή ανάρτηση από το... έγκυρο site που διευθύνει υπό την επωνυμία documentonews.gr: «Η σύζυγος γνωστού επιχειρηματία και εφοπλιστή είναι σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του documentonews.gr το 3ο θύμα του κορονοϊού που παρουσιάστηκε στην Αθήνα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η σύζυγος του επιχειρηματία εφοπλιστή είχε πάει ταξίδι στο Μιλάνο και όταν επέστρεψε παρουσίασε συμπτώματα τα οποία από το νοσοκομείο Αττικόν διαγνώστηκαν ως κορονοϊός». Και προσθέτει το αγλάισμα της δημοσιογραφίας, που αδυνατεί να βγάλει από τα μάτια την «τσίμπλα» του ΣΥΡΙΖΑ, αντιθέτως βγάζει χολερικά τα ταξικά του απωθημένα: «Για ακόμα μία φορά διαψεύδεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ο οποίος φόβιζε με τις δηλώσεις του τους πολίτες ότι ο κορονοϊός θα έρθει από τους πρόσφυγες και μετανάστες και τελικά παρουσιάστηκε στην Αθήνα σε συγγενικό πρόσωπο επιχειρηματία φίλου τους». Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; Την απόπειρα σπέκουλας ακόμη και στο κρίσιμο πρόβλημα του κορωνοϊού, την προσπάθεια να δείξει ότι οι κακοί αστοί είναι αυτοί που κουβαλάνε τις αρρώστιες ή το γεγονός ότι μέσα σε δέκα αράδες «οι διασταυρωμένες πληροφορίες του documentonews.gr» είναι στην πραγματικότητα ένα μάτσο κραυγαλέα fake news;..."

Από "ΤΑ ΝΕΑ" 

"ΤΑ ΝΕΑ", 28/02/20
Δίκη με προδιαγεγραμμένη πορεία

Εχω ασχοληθεί πολύ με την αθλιότητα να έχουν παρέλθει εξίμισι χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ακόμη να εκδώσει απόφαση το δικαστήριο, και φίλος δικαστής μού υπενθύμισε χθες ότι ρυθμοί συγκαμένης χελώνας ακολουθούνται και σε μια άλλη δίκη: πρόκειται για τη δίκη της Proton Βank, η οποία ξεκίνησε - «τα ζώα μου αργά» -, προσέξτε, τον Νοέμβριο του 2016, τριάμισι χρόνια ήδη, και αφορά «μαύρη», κατάμαυρη, τρύπα, ύψους 703 εκατ. ευρώ, χρήματα που τελικά πλήρωσε το Δημόσιο.

Κατηγορούμενοι είναι ο γνωστός φίλος του Μανωλάκη Πετσίτη Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, στενοί του συνεργάτες και η τότε διοίκηση της Proton Βank για κακουργήματα του μισού Ποινικού Κώδικα, ήτοι εγκληματική οργάνωση, απάτη, απιστία, υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η δίκη, όπως προανέφερα, σέρνεται σαν χορτασμένο φίδι το καταμεσήμερο του καλοκαιριού και είναι ενδεικτικό της... ταχύτητας που διακρίνει τη διαδικασία ότι μόλις πρόσφατα άρχισαν οι απολογίες. Από τους κατηγορουμένους άλλοι απολογήθηκαν κι άλλοι δεν πάτησαν καθόλου.

Αίσθηση έχει προκαλέσει σε δικηγόρους που παρακολουθούν τη δίκη το γεγονός ότι το δικαστήριο έχει αποβάλει, χωρίς αιτιολογία από την πολιτική αγωγή, το Δημόσιο, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν για λογαριασμό του Δημοσίου κάποια από τα κλεμμένα) αλλά και εταιρείες που εξαπατήθηκαν και έχασαν εκατομμύρια ευρώ από τον Λαυρεντιάδη.

Ετσι δε όπως διεξάγεται η δίκη, δημιουργήθηκαν πολλές φορές στους παράγοντες της δίκης απορίες για το αν το δικαστήριο ενδιαφέρεται να αποκαλυφθεί η ουσία της υπόθεσης. Ο δικαστής, πηγή μου, μου ανέφερε ότι το θέμα τελεί εν γνώσει της ηγεσίας του Αρείου Πάγου και ειδικότερα την ευνοϊκή μεταχείριση που έχουν οι μάρτυρες υπεράσπισης του αποκαλούμενου και Λούα Λούα, Λαυρεντιάδη, τη στιγμή που ούτε τα συνοδευτικά της υπόθεσης έγγραφα δεν διαβάστηκαν στη δίκη.

Σε λίγο θα έρθει η ώρα του εισαγγελέα. Πολλοί, και ο δικός μου, ανώτατος δικαστής, εκτιμούν ότι η πορεία της δίκης έχει προδιαγραφεί από τότε που άρχισε, τον Νοέμβριο του 2016. Τότε δηλαδή που μεσουρανούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Μανωλάκης ο Πετσίτης έλυνε κι έδενε, και ο Λούα Λούα μπαινόβγαινε στο Μέγαρο Μαξίμου…

Σπέκουλα με τον κορωνοϊό

Δημοσιογραφία Βαξεβάνη και όποιον πάρει ο Χάρος. Για την ακρίβεια, «ο Χάρος βγήκε παγανιά», που έλεγε και το ομότιτλο τραγούδι του Δήμου Μούτση και τραγούδησε μοναδικά ο Δημήτρης Μητροπάνος εκεί κατά το '80. Αντιγράφω, ως έχει, χθεσινή ανάρτηση από το... έγκυρο site που διευθύνει υπό την επωνυμία documentonews.gr:

«Η σύζυγος γνωστού επιχειρηματία και εφοπλιστή είναι σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του documentonews.gr το 3ο θύμα του κορονοϊού που παρουσιάστηκε στην Αθήνα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η σύζυγος του επιχειρηματία εφοπλιστή είχε πάει ταξίδι στο Μιλάνο και όταν επέστρεψε παρουσίασε συμπτώματα τα οποία από το νοσοκομείο Αττικόν διαγνώστηκαν ως κορονοϊός».

Και προσθέτει το αγλάισμα της δημοσιογραφίας, που αδυνατεί να βγάλει από τα μάτια την «τσίμπλα» του ΣΥΡΙΖΑ, αντιθέτως βγάζει χολερικά τα ταξικά του απωθημένα: «Για ακόμα μία φορά διαψεύδεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ο οποίος φόβιζε με τις δηλώσεις του τους πολίτες ότι ο κορονοϊός θα έρθει από τους πρόσφυγες και μετανάστες και τελικά παρουσιάστηκε στην Αθήνα σε συγγενικό πρόσωπο επιχειρηματία φίλου τους».

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; Την απόπειρα σπέκουλας ακόμη και στο κρίσιμο πρόβλημα του κορωνοϊού, την προσπάθεια να δείξει ότι οι κακοί αστοί είναι αυτοί που κουβαλάνε τις αρρώστιες ή το γεγονός ότι μέσα σε δέκα αράδες «οι διασταυρωμένες πληροφορίες του documentonews.gr» είναι στην πραγματικότητα ένα μάτσο κραυγαλέα fake news;

1) Δεν υπάρχει καμία σύζυγος κανενός επιχειρηματία και εφοπλιστή που ασθένησε.

2) Υπάρχει η σύζυγος στελέχους μιας ναυτιλιακής εταιρείας.

3) Δεν υπάρχει κανείς φίλος του Πέτσα ή του Μητσοτάκη του οποίου η σύζυγος ασθένησε.

4) Υπάρχει η σύζυγος ενός εκ των δεκάδων στελεχών της ναυτιλιακής αλλά και των εκδοτικών επιχειρήσεων που διατηρεί η οικογένεια Αλαφούζου, στην οποία ανήκει η εταιρεία όπου εργάζεται ο σύζυγός της.

5) Δεν είναι μια, έτσι απλά, πλούσια σύζυγος ενός εφοπλιστή και επιχειρηματία.

6) Είναι μια εργαζόμενη γυναίκα στην Τράπεζα Πειραιώς, στα κεντρικά της οδού Αμερικής.

7) Το νοσοκομείο Αττικόν δεν διέγνωσε τίποτα ως κορωνοϊό.

8) Το νοσοκομείο Μετροπόλιταν διέγνωσε την ασθένεια της γυναίκας, εφάρμοσε όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα και εν συνεχεία την παρέπεμψε στο Αττικόν.

Ο φουκαράς ο Κωστάκης κάνει ό,τι μπορεί να το τραβήξει το κάρο της συριζοαντιπολίτευσης, αλλά αυτό το ρημάδι παραμένει ξεχαρβαλωμένο…

Η υπεράσπιση


Στο ίδιο πλαίσιο, της αντιπολίτευσης για τα μπάζα και όχι μόνο, επιθυμώ να εντάξω και τη χθεσινή εικόνα που εμφάνισαν τα προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ μέσα ενημέρωσης (να την κάνει ο Θεός…) για όσα συνέβησαν την Τετάρτη στην προανακριτική επιτροπή με την κατάθεση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή. Μοιάζει απίστευτο, αλλά το σύνολο των Μέσων αυτών, σε μια θαυμαστή συγχορδία, επιχείρησε να υποβαθμίσει τις τρομακτικές διαστάσεις αυτής της ιστορίας, η οποία αποτελεί ντροπή και αίσχος για την κοινοβουλευτική δημοκρατία. Και αν μεν αυτό το έκανε μόνον η «Δημοκρατία» του Φιλιππάκη θα μπορούσα να το καταλάβω. Αντε και τα Μέσα Βαξεβάνη για τους γνωστούς λόγους. Αλλά η «ΕφΣυν»; Η «Αυγή»; Το Left; Τι ακριβώς υπερασπίζονται και ποιον υπερασπίζονται; Και τι προσπαθούν ακριβώς να «διορθώσουν»; Να «ωραιοποιήσουν»; Να «βελτιώσουν»; Οταν η πραγματικότητα είναι τόσο σκληρή και τόσο απωθητική συνάμα; Στο Μέγαρο Μαξίμου, έναν όροφο πάνω από το Γραφείο του Πρωθυπουργού της χώρας, δύο υπουργοί του και ένας επιχειρηματίας διαπραγματεύονταν για λογαριασμό ενός τρίτου, ενός εκδότη, και έκαναν παζάρια με πολλά λεφτά - εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Πότε έχει ξαναγίνει αυτό επί κοινοβουλευτικής δημοκρατίας από τη Μεταπολίτευση και μετά και πότε λειτούργησαν τόσο ξεδιάντροπα και τόσο χυδαία δύο στελέχη της κυβέρνησης;

«Τρύπια» δικαστήρια

Βρέθηκα χθες το μεσημέρι για μια υπόθεσή μου στην Ευελπίδων - να καταθέσω ως μάρτυρας σε μια δίκη. Πέρασα κανονικά τον έλεγχο, αλλά πριν φτάσω στην αίθουσα του δικαστηρίου βρέθηκα μπροστά σε καμιά εκατοστή νεαρούς, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στα γραφεία των ανακριτών όπου είχαν προσαχθεί έξι από τους συλληφθέντες μπαχαλάκηδες στα προχθεσινά επεισόδια έξω από την ΑΣΟΕΕ.

Δεν θα περιγράψω τον οχετό των συνθημάτων κατά των αστυνομικών που παρακολουθούσαν απαθείς και είχαν δημιουργήσει μια ζώνη μπροστά από τα δικαστήρια. Θα ρωτήσω μόνο, τους αρμόδιους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, αν επιτρέπονται εντός του χώρου των δικαστηρίων οι διαδηλώσεις αυτού του είδους. Και θα απευθύνω κάτι ακόμη προς τους δύο υπουργούς: όταν ο καθένας που προσέρχεται στα δικαστήρια «δι' υπόθεσίν του» και υποβάλλεται σε έλεγχο κατά την είσοδό του στους χώρους των δικαστηρίων, οι οποίοι παρεμπιπτόντως φυλάσσονται, πώς είναι δυνατόν να εισέρχονται σε αυτούς τους φυλασσόμενους, επαναλαμβάνω, χώρους εκατό μπαχαλάκηδες που υποδύονται τους αλληλέγγυους - συμπαραστάτες;

Ή κάποιος δεν κάνει καλά τη δουλειά του ή τα έχουμε παρεξηγήσει εντελώς τα πράγματα, νομίζω…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου