οι κηπουροι τησ αυγησ

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Απορεί,εξίσταται και εξανίσταται , όλως δικαίως βεβαίως, ο ανταποκριτής στη Θεσσαλονίκη της ΣΥΡΙΖΑίϊκης "Εφ.Συν", συν. Νίκος Φωτόπουλος, γιά την τρίωρη στάση εργασίας των δημοσιογράφων την περασμένη Τρίτη, με τους τεχνικούς Τύπου, μαζύ με πολλούς άλλους εργαζομένους, να μετέχουν στην 24ωρη απεργία της ημέρας (εξ ου και δεν κυκλοφόρησαν εφημερίδες την επομένη), πλην ματαίως φευ, αλλά τελικώς και αδίκως. Γιατί τα τελευταία το εξηγεί σχετική ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων: Πώς γινόταν να προκηρυχθεί 24ωρη απεργία, όταν είχε προεπιλεγεί τρίωρη στάση εργασίας απλώς γιά "ξεκάρφωμα" και οι συναποτελούντες την "πλειοψηφία των 6 προθύμων" εις το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ είχαν φροντίσει να είναι δυσεύρετοι, με την Πρόεδρο απούσα στο Κατάρ, το ΣΥΡΙΖΑίο Γενικό Γραμματέα και Πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ μονίμως απόντα (μόνον άπαξ της εβδομάδος εγκαταλείπει την οδό Σισίνη) και τους υπόλοιπους τέσσερις να αναζητούνται στις εργασίες τους (Γρ.Τύπου ΕΟΤ κ.ο.κ.) να συναποφασίζουν δι' απλής περιφοράς μέσω μαίηλ, ώστε να παρακάμπτεται η αυτονόητη φυσική σύγκλιση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ γιά τόσο σοβαρά θέματα και να αποτρέπεται η αιμορραγία του "χαμένου χρόνου" των σχετικών συνεδριάσεων, με τις αιτιάσεις και κωλυσιεργίες των ενοχλητικών της "ετερόκλητης μειοψηφίας" των 5 του ΔΣ. Ποιοί απαρτίζουν τους 6 της πλειοψηφίας του ΔΣ, αν δεν το ξέρει ο συν. Φωτόπουλος, ας το μάθει: Είναι μαζύ με τους 4 της παράταξης της Προέδρου και οι 2 της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, συνεταίροι στην "κυβέρνηση" της ΕΣΗΕΑ. Συνεπώς, ως φιλο-ΣΥΡΙΖΑίος έστω ο συνάδελφος, αν δεν απατώμαι, ας απευθύνει τις αιτιάσεις του και ας καταλογίσει ευθύνες στο ΣΥΡΙΖΑίϊκο φύλλο του και το Κόμμα-οδηγό "τους" γιά τον κυβερνητικό συνδικαλισμό στον οποίο συμπράττει η συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, καίτοι το φύλλο δεν φείδεται-κατά τα λοιπά...- επιθέσεων στην κακή κυβερνώσα Δεξιά. Μπερδεμένα πράγματα; Διόλου, απολύτως καθαρά...Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

Από την "Εφ.Συν", και...

"Εφ.Συν", 20/02/20


....μία ανακοίνωση της ΚΕΔ που εξηγεί την κατάσταση



























Κρύβονται και οι 6 της ΕΣΗΕΑ
για να μην κηρύξουν απεργία


Aνεβλήθη ακόμη και η αυριανή (της 19ης Φεβρουαρίου) συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και με την θλιβερή φάμπρικα αποφάσεων δια περιφοράς, δίχως συνεδρίαση και χωρίς πρακτικά, οι 6 πρόθυμοι κρύφτηκαν πίσω από μια ανακοίνωση που αναφέρει μια τρίωρη στάση εργασίας. Έτσι για ξεκάρφωμα.

Η απάντηση του εκπροσώπου της ΚΕΔ στην μεθόδευση του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού της πλειοψηφίας είναι:

«Η απεργία είναι μονόδρομος.

Απ’ ότι καταλαβαίνω στη τρίωρη στάση δεν συμμετέχει ούτε η ΠΟΕΣΥ.

Απλώς η κ. Ριζεάκου ,όπως διαβάζω, χαιρετίζει την κ, Αντωνιάδου που δεν απεργεί.

Όσο για τον πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ κ. Καπάκο και ΓΓ της ΕΣΗΕΑ συμφωνεί αλλά διαφωνεί με το….. πλαίσιο, προφανώς μέχρι να φανεί τι θα γίνει με τους αρμούς… του Προέδρου του.

Η στάση εργασίας όμως είναι απλώς στάση ντροπής…. της σύμπραξης που αποτελεί την πλειοψηφία των 6 στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Μετά έχει άδικο για όσα γράφει ο τοίχος....»

18/02/2020








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου