Από την "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", και...
"Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", 02/07/19 |
1. Ενας δεινός παραμυθοπλάστης
Κύριε διευθυντά,
«Πάλιν [ο Τσίπρας] μαίνεται, πάλιν βρυχάται, πάλιν την κεφαλήν (του ευπρεπούς και υπεύθυνου Κυριάκου Μητσοτάκη) ζητεί λαβείν»... Μέσω υπερπαραγωγής λάσπης, στρεβλώσεων, πλαστογραφίας νοημάτων και προθέσεων, τρομοκρατίας για δήθεν κοινωνικές συνέπειες, εργασιακών εκφοβισμών κ.λπ., κ.λπ.
Παρέμεινε «υπηρεσιακός» πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας για να υπηρετήσει την προεκλογική του παραμυθοπλασία «χωρίς λύπην, χωρίς περίσκεψιν [και προπαντός] χωρίς αιδώ». Ε(λ)πιδόματα, ονοματοπλασία για την «13η σύνταξη», ανέξοδες υποσχέσεις διορισμών κ.λπ. ακόμη και μετά το «go back, κυρία Μερκελ, go back, κύριε Σόιμπλε…» μετά τις «αγάπες» για τη μειοδοσία των Πρεσπών, η ιεροσυλία «υπενθύμισης» για τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις στο Βερολίνο προεκλογικά. «Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του ούτε τη γνώση άλλαξε ούτε την κεφαλή του».
Τώρα προστέθηκε και το θέατρο σκιών περί ντιμπέιτ. Είναι απολύτως σαφές πως ο κ. Τσίπρας με τις ευτελείς πλειοδοσίες του θεωρεί την ψήφο των Ελλήνων αδήλωτη πόρνη προς εξαγορά.
Κατά τη διακυβέρνηση της χώρας από τον Αλέξη Τσίπρα, οι μικρότητες της πολιτικής του μετέτρεψαν το Μέγαρο Μαξίμου σε «Μέγαρο Μινίμου».
Σωτήρης Σ. Παπαπολιτης
2. Συριζαϊκή λογική και απλά μαθηματικά
Κύριε διευθυντά,
Είναι απίστευτη η «προσπάθεια» που κατέβαλαν ο κ. Τσίπρας και το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου για να φθάσει από τις 8,53 μονάδες διαφορά, που προηγείτο ο ΣΥΡΙΖΑ της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές του 2014, στις 9,35 μονάδες διαφορά υπέρ της Ν.Δ. το 2019, δηλαδή σύνολο 17,86 μονάδες διαφορά σε 4 χρόνια! Το έχουμε αντιληφθεί;
Είναι πολύ δύσκολο να το κατορθώσει κάποιος, ο οποίος διαθέτει τον κοινό νου. Πρόκειται κυριολεκτικά για αγώνα αυτοκαταστροφής.
Είχαμε αντιληφθεί ότι ο κ. Τσίπρας έθετε πρώτα την καρέκλα και το κόμμα του και μετά την πατρίδα, και βάσει αυτού δεν περιμέναμε ότι θα έκανε κινήσεις που ο κοινός νους έβλεπε ότι θα προκαλούσαν μεγάλη ζημία στο κόμμα του.
Κανείς στο Μέγαρο Μαξίμου δεν διέβλεψε ότι η σύγκρουση με την Εκκλησία για την απελευθέρωση 10.000 θέσεων δημοσίων υπαλλήλων θα προκαλούσε μεγάλη απώλεια ψήφων στις εκλογές; Κάποιος είπε: «Τους άμβωνες δεν τους σκέφτηκαν;».
Η εμμονή να αλλάξουν το άρθρο 3 του Συντάγματος σε μια χώρα στην οποία το 92% του πληθυσμού είναι ορθόδοξοι χριστιανοί, αλλά και η απόσυρση των βιβλίων των Θρησκευτικών, δεν προέβλεψαν ότι θα είχε αρνητικές επιπτώσεις;
Ακόμη και ο χαρακτηρισμός της ανέντιμης προεκλογικής ψηφοθηρικής παροχής ως 13ης σύνταξης, ενώ ήταν το 1/4 αυτής, είχε σοβαρή επίπτωση, διότι προκάλεσε προσδοκίες εις το εκλογικό σώμα οι οποίες στο ΑΤΜ διεψεύσθησαν!
Το ίδιο και η πολύ μικρής τηλεθέασης κομματική κρατική τηλεόραση, που θεωρήθηκε ότι θα ωφελούσε την κυβέρνηση, προκάλεσε τελικά ζημία, αφού έστρεψε το κοινό σε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς με αντικειμενικότερη ενημέρωση. Και φθάσαμε στο πρωτάκουστο, ο πρωθυπουργός της χώρας, πάνω στην αγωνία του, να εξαγγέλλει τρεις ημέρες προ των ευρωεκλογών σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι:
«Υπάρχει η σκέψη και η πιθανότητα να δοθεί τον επόμενο χρόνο (κατά τον οποίο ξέρει με βεβαιότητα ότι δεν θα είναι πρωθυπουργός) 50 ευρώ στην εθνική σύνταξη»!
Η σκέψη και η πιθανότητα! Λέγονται αυτά στην υποσαχάρια Αφρική;
Χρειαζόταν πολλή φαιά ουσία για να αντιληφθεί κάποιος ότι οι οξείες παρεμβάσεις επί παντός επιστητού (πλην βεβαίως του αντικειμένου της υγείας) του κ. Πολάκη θα έβλαπταν την κυβέρνηση;
Δεν καταλάβαινε κανείς κοινός νους στο Μέγαρο Μαξίμου ότι η μη προστασία της καθημερινότητας του πολίτη θα προκαλούσε αγανάκτηση και απώλεια ψήφων;
Αλλά και η μέχρι δικαστικών ενεργειών διένεξη μεταξύ των δύο σπουδαιοτέρων, για τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, υπουργών Εξωτερικών και Αμύνης έβλαψε σημαντικά την κυβέρνηση. Οπως και κάποιοι υπαινιγμοί του κ. Καμμένου.
Δεν καταλάβαιναν ότι τους δημοκρατικά σκεπτόμενους Ελληνες ενοχλούσαν οι υπουργοποιήσεις στελεχών προερχομένων από άλλους πολιτικούς χώρους μόνο και μόνο για την προσθήκη κουκιών και την εξασφάλιση της ισχνής πλειοψηφίας στη Βουλή;
Αλλά και η υποτίμηση της αξίας της αριστείας δεν ενόχλησε τους αριστείς του αγώνος της ζωής;
Εχει υπολογισθεί σε δεκάδες δισεκατομμύρια η ζημία την οποίαν υπέστημεν από τη διαχείριση από τον απρόβλεπτο και αδοκίμαστο κ. Βαρουφάκη στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς/τρόικα (ο τίτλος μάς ενόχλησε!). Αυτό δεν θα επληρώνετο στην κάλπη;
Και κάτι ακόμη: Ο λαός τιμώρησε το ΠΑΣΟΚ και το βύθισε από το 43,9% του εκλογικού σώματος το έτος 2009 στο 4,68%(!) το 2015, ήτοι στο 1/10, και όμως ο κ. Τσίπρας, ο οποίος ευαγγελιζόταν την αλλαγή, γέμισε το Υπουργικό Συμβούλιό του με στελέχη του ΠΑΣΟΚ!
«Τι να σου πρωτοθυμηθώ, καλέ μου νοικοκύρη»!
Και στις 26 Μαΐου εισεπράχθησαν τα επίχειρα, τα οποία στις εθνικές εκλογές θα είναι, νομοτελειακά, σημαντικά χειρότερα. Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι.
Δημήτριος Βανδώρος, Τέως διοικητής Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών
3. Οι εκλογές, η γκαστριά και περί αυτοδυναμίας
Κύριε διευθυντά,
Καλοπροαίρετοι συμπολίτες μας, που δηλώνουν «προοδευτικοί», «διανοούμενοι», «ενεργοί πολίτες», «έγκριτοι επιστήμονες» κ.λπ. βάλθηκαν να μας διαφωτίσουν υπέρ ή κατά των κομμάτων που διεκδικούν την ψήφο μας. Είχαμε τους 100+ της «Γέφυρας» υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ (30/1/19), τους 64 («Κ» 11/5/19) κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Τους δεκαπέντε που μας λένε τι είναι «προοδευτική εκπαιδευτική πολιτική» («Κ» 12/6/19). Και τώρα («Κ» 22/6/19) δεκάδες που γράφουν προς τον κ. Μητσοτάκη: «Απευθυνόμαστε σε εσάς που θα έχετε τον αναγκαίο θεσμικό ρόλο ως αυριανός πρωθυπουργός και κάνουμε έκκληση να γίνετε ο σημαιοφόρος της ακύρωσης της επαχθούς συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων θεωρεί απαράδεκτη και την εκλαμβάνει ως εθνική ήττα και καταστροφή... Οι υπογράφοντες –έγκριτοι επιστήμονες, καθηγητές, συνταγματολόγοι, νομικοί, στρατηγοί, διπλωμάτες, πολιτειολόγοι, ιστορικοί, επιχειρηματίες– θεωρούν ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι νομικά άκυρη.
Και προβάλλουν 12 λόγους. Οι «έγκριτοι επιστήμονες» απευθύνονται στον «αυριανό πρωθυπουργό» κ. Μητσοτάκη. Ομως την κ. Γεννηματά, που αναμένει την τρίτη διερευνητική εντολή, τη ρώτησαν; Ο θυμόσοφος Χαρίλαος έλεγε, τότε που δεν γνωρίζαμε το φύλο του εμβρύου, ότι «οι εκλογές είναι σαν την γκαστριά, δεν ξέρεις τι θα βγάλουν». Εξάλλου, πώς εννοούν την ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών; Οπως οι αιθεροβάμονες θα ξέσκιζαν τα μνημόνια ή όπως ο κ. Ερντογάν αγωνίζεται να ακυρώσει την αιωνόβιο Συνθήκη της Λωζάννης; Ομως ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει ότι: «Αν δεν έχει απόλυτη πλειοψηφία, θα πάμε για εκλογές το Δεκαπενταύγουστο». Από τώρα, που είναι ακόμη στην αντιπολίτευση (έστω αξιωματική), προεξοφλεί νέες εκλογές. Ο Μητσοτάκης (ο original) έκανε κυβέρνηση με Αντρέα και με Χαρίλαο. Πρόσφατα, είχαμε κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Γιατί να αποκλείουμε κυβέρνηση συνεργασίας κομμάτων; Στη Δανία, η 41χρονη Σοσιαλδημοκράτισσα Μέτε Φρέντρικ σχημάτισε κυβέρνηση μειοψηφίας με την «ανοχή άλλων τριών κομμάτων («Κ» 27/6/19, σ. 9). Στη Φινλανδία σε Βουλή με 8 κόμματα σχηματίστηκε εξακομματική κυβέρνηση με 20 μέλη, 12 γυναίκες και 8 άνδρες («Κ» επιστολή Γιώργος Θεοδωρόπουλος, Ελσίνκι). Εμείς γιατί να δυσκολέψουμε με εκλογές το πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου;
Ιορδάνης Β. Παπαδόπουλος, Μαθηματικός-νομικός, πρώην γυμνασιάρχης, Χολαργός
...από "ΤΑ ΝΕΑ"
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου