οι κηπουροι τησ αυγησ

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Ναι, αυτός είναι ο Τσίπρας από τη χθεσινό Ζάππειο, σε μία θλιβερή εμφάνιση, παρά την εικόνα του σφριγηλού-νεανικού προσώπου με το οποίο και εμφανίσθηκε, σε σχέση με το κουρασμένο που γνωρίζαμε τελευταία. Όσο, πάντως, κι αν ελπίζει ή αποβλέπει στους επικοινωνιολόγους, με τη συνδρομή και της εκπροσώπου που προσέλαβε (την επί χρόνια προβεβλημένη και ακριβοπληρωμένη τηλεοπτική δημοσιογράφο), κάπως σαν δεκανίκι περαιτέρω αναγνωρισιμότητας, η πορεία της ανυπόληπτης «πορείας στο λαό» εν όψει των επικείμενων εκλογών που ετοιμάζει, δεν θα τον σώσει από την αποτυχία...


 Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ

Ο πρώην Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας,  έπαιξε χθες από το Ζάππειο το τελευταίο του χαρτί, ως ηγέτη θεσμικού, όπως λέει, Κόμματος που σέβεται το Σύνταγμα και τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Έδειξε και απέδειξε με όσα είπε, ότι δεν διστάζει να καταφεύγει στους πιό ωμούς εκβιασμούς, όχι μόνον όταν τα πολιτικά του παίγνια δεν τού πάνε κατ’ ευχήν, αλλά αντιθέτως φαίνεται ότι το επιδιώκει .

Ουδέν εδιδάχθη από την τελευταία του πολιτική ήττα, όπου η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή βρήκε συμπαγή τοίχο-γροθιά τις 156 ψήφους της ΚΟ της ΝΔ και την «κατέθεσε» εκ νέου επιχειρώντας να υπονομεύσει, αυτή τη φορά, την ίδια τη θεσμική λειτουργία του Κοινοβουλίου, με τον εκβιασμό αποχής του ΣΥΡΙΖΑ από τις διαδικασίες νομοθετικού έργου της ΒτΕ.

Ο ίδιος ο Τσίπρας και το Κόμμα του που σέρνει άβουλο στην τυχοδιωκτική του πολιτική πορεία, επιβεβαιώνουν την εικόνα ενός αδίστακτου «κινηματία», όπου ο ακτιβισμός κατέχει πρωτεύουσα θέση στην παραγωγή πολιτικού λόγου, που απέχει πολύ από τη θεσμική υπόσταση της αστικής μας δημοκρατίας και τελικώς απομακρύνεται από αυτήν, με την παράκαμψη και κατά βάθος –γιατί όχι..-την «εγκατάλειψη»  του κοινοβουλευτισμού, όπως τον γνωρίζουμε.

Θα μπορούσε να τούς δούμε να μιλούν και γιά αμφισβήτηση των εκλογών;

Ναι, αυτός είναι ο Τσίπρας από τη χθεσινό Ζάππειο, σε μία θλιβερή εμφάνιση, παρά την εικόνα του σφριγηλού-νεανικού προσώπου με το οποίο και εμφανίσθηκε, σε σχέση με το κουρασμένο που γνωρίζαμε τελευταία.

 Όσο, πάντως, κι αν ελπίζει ή αποβλέπει στους επικοινωνιολόγους, με τη συνδρομή και της εκπροσώπου που προσέλαβε (την επί χρόνια προβεβλημένη και ακριβοπληρωμένη τηλεοπτική δημοσιογράφο), κάπως σαν δεκανίκι περαιτέρω αναγνωρισιμότητας, η πορεία της ανυπόληπτης  «πορείας στο λαό» εν όψει των επικείμενων εκλογών που ετοιμάζει, δεν θα τον σώσει από την αποτυχία. Μία αποτυχία στο τέλος της οποίας θα πρέπει να αναμένεται και η προσωπική του αποστρατεία και η επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στο 3% από όπου ξεκίνησε.

Μπροστά σε αυτή την εικόνα, η νέα τετραετία γιά τη ΝΔ και τον Κυρ. Μητσοτάκη στη θέση του Πρωθυπουργού αποτελεί τη μόνη αξιόπιστη και ρεαλιστική πρόταση γιά τη χώρα και το λαό μας, παρά τα λάθη που έγιναν στην τρέχουσα τετραετία.

Μπορεί, εν κατακλείδι, να αναζητούν εναγωνίως στο ΣΥΡΙΖΑ κλειστούς χώρους με το όνομα «Ανδρέας Παπανδρέου» ανά την Ελλάδα, όπως σήμερα Τετάρτη, 1η Φεβρουαρίου 2023, στο Περιστέρι, αλλά από το ΠΑΣΟΚ-Κινημα Αλλαγής οφείλουν να καταστήσουν σαφές με δυναμισμό (και δίκαια) στους πρώην συντρόφους τους-νυν γενίτσαρους νεο-ΣΥΡΙΖΑίους- ότι και η καπηλεία έχει όρια!  Όπως πρέπει δυναμικά και με πυγμή να το καταστήσουν σαφές και στον ίδιο τον Τσίπρα, ενώ επιχειρεί να αντιγράψει τον Ανδρέα Παπανδρέου ως πολιτικός...κλόουν.  Το καθήκον αυτό εναπόκειται, βεβαίως και πρωτίστως, στον ίδιο τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κιν.Αλλ. Νίκο Ανδρουλάκη, ώστε να περιφρουρήσει το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου και να επιβάλει το δέοντα σεβασμό στον Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ εν γένει...

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου