οι κηπουροι τησ αυγησ

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Στην κρισιμότερη στιγμή ήρθε, ως αυθεντική και αυτόνομη δημιουργία της κοινωνίας, η ανάδυση ενός αντίστροφου ευρωπαϊκού ρεύματος. Του «αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου». Το οποίο, αναλαμβάνοντας τον ρόλο της ευρωπαϊκής πρωτοπορίας, εισήγαγε και στη χώρα μας αυτό που απουσίαζε εντελώς: την ευρωπαϊκή συνείδηση. (Εδώ θυμίζει Λένιν...)

Από "ΤΑ ΝΕΑ"


¨ΤΑ ΝΕΑ", 23/02/23
ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΥ

Παρότι εμφανίστηκε ως «αντί-», το «αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο» αποτελεί τη θετικότερη πολιτική δημιουργία της πρόσφατης ιστορίας μας.

Διότι συγκροτήθηκε ρητά στη βάση της υπεράσπισης των δύο κορυφαίων ιστορικών δημιουργιών: της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας.

Για τις σημασίες που αυτές γέννησαν και ανέδειξαν και τείνουν να γίνουν καθολικές σε όλη την ανθρωπότητα.

Με πρώτη, τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής. Αυτή τη σπάνια εξαίρεση στην ανθρώπινη ιστορία, η οποία δημιούργησε την πρώτη ιστορικά ανθρώπινη συνθήκη.

Μέσα στην οποία ορίζεται από το να μη σου κόβουν το χέρι επειδή έκλεψες, μέχρι το να είσαι ελεύθερος να ρυθμίζεις τη ζωή σου όπως εσύ επιθυμείς. Και όχι μόνο να μην πέφτει λόγος σε κανέναν, αλλά η πολιτεία να είναι φρουρός των ελευθεριών σου και των επιλογών σου.

Αυτές ακριβώς τις συναρπαστικές ευρωπαϊκές δημιουργίες υποχρεώθηκε να αναδείξει το «αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο», για να τις αντιτάξει στα τριτοκοσμικά παραληρήματα των αυτοχθόνων νοσταλγών των σοβιετικών και τριτοκοσμικών τυραννιών.

Οταν οι τελευταίοι, ως κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, απείλησαν την ίδια τη δημοκρατία, περιφρονώντας τη μάλιστα σαν «τυπική» μπροστά στην «πραγματική», την οποία - κατά τους ίδιους - ενσάρκωναν οι τριτοκοσμικές τυραννίες και τα σοβιετικά φαντάσματα.

Ενώ ταυτόχρονα, για τον ίδιο λόγο, κατήγγελλαν την Ευρώπη σαν «κόλαση», αφού με τον «τρόπο» και το ήθος της εκπροσωπούσε την - κατ' αυτούς - «τυπική» δημοκρατία.

Πρόκειται για το αντιευρωπαϊκό παραλήρημα που τους οδήγησε να εκλιπαρούν, στο ημίφως, δάνειο 5 δισ. ευρώ από τον Πούτιν, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις φαντασιώσεις τους και να αποδράσουν από την ευρωπαϊκή «κόλαση». Με αποτέλεσμα, ακόμη και ο Πούτιν να τους παρωδεί σε ευρωπαίους ηγέτες, ως θίασο περιφερόμενων παλιάτσων.

Πλην όμως ο αντιευρωπαϊσμός τους ήταν πραγματικός, με ρίζες μάλιστα στην κοινωνία. Διότι στη χώρα μας, για λόγους ιστορικής ή δογματικής μυθολογίας, δεν δημιουργήθηκε ποτέ ευρωπαϊκή συνείδηση, ως έκφραση ενός συλλογικού συνανήκειν.

Γι' αυτό και η μεθόδευση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να αποκόψουν τη χώρα από τη δημοκρατία και την Ενωμένη Ευρώπη εμπεριείχε τεράστιο κίνδυνο επιτυχίας, αφού στηριζόταν σε ένα υπαρκτό αντιευρωπαϊκό ρεύμα, το οποίο και υπέθαλπαν.

Στην κρισιμότερη στιγμή ήρθε, ως αυθεντική και αυτόνομη δημιουργία της κοινωνίας, η ανάδυση ενός αντίστροφου ευρωπαϊκού ρεύματος. Του «αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου». Το οποίο, αναλαμβάνοντας τον ρόλο της ευρωπαϊκής πρωτοπορίας, εισήγαγε και στη χώρα μας αυτό που απουσίαζε εντελώς: την ευρωπαϊκή συνείδηση. (Εδώ θυμίζει Λένιν...)

Το οποίο εν συνεχεία μετονομάστηκε σε κίνημα «Μένουμε Ευρώπη». Για να αποτελεί τη ρητή πλέον δήλωση και της ευρωπαϊκής ταυτότητας του δημοκρατικού ρεύματος.

Γι' αυτό και στις γοργόνες της πολιτικής που ρωτάνε αν ζει το «αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο», η απάντηση είναι μία: Ζει και βασιλεύει!

-Ο Κώστας Κούρκουλος είναι δικηγόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου