οι κηπουροι τησ αυγησ

Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

Πλήρης ημερών, είχε κλείσει τα 92 χρόνια της, η Αδαμαντία Πουκαμισά είδε πολλά στο βίο της, στην ίδια την οικογένειά της, τον κύκλο της και την τοπική κοινωνία του Ρέντη, από όπου ποτέ δεν μετακινήθηκε. Και είναι από εκεί ομοίως και η ώρα του ύστατου χαίρε, την ερχόμενη Τρίτη-30 Ιουλίου 2024, από τον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη- Ρέντη, στην ομώνυμη πλατεία, στις 11:00...


ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ, in memoriam (1932-2024)

Μνημείου Δικαίου μετ’ εγκωμίων….

Δοκιμασία βαρεία, από αυτές που συγκαταλέγονται στις απολύτως μη αναπληρώσιμες, διέρχονται από την περασμένη Πέμπτη-25 Ιουλίου 2024, ο Γιώργος και η Χριστιάνα Πουκαμισά, όπως και οι οικογένειες τους, που είδαν να φεύγει από τη ζωή η σεβαστή τους μητέρα, Αδαμαντία, στο σπίτι της στον Άγιο Ιωάννη-Ρέντη.

Πλήρης ημερών, είχε κλείσει τα 92 χρόνια της, η Αδαμαντία Πουκαμισά είδε πολλά στο βίο της, στην ίδια την οικογένειά της, τον κύκλο της και την τοπική κοινωνία του Ρέντη, από όπου ποτέ δεν μετακινήθηκε.

Και είναι από εκεί ομοίως και η ώρα του ύστατου χαίρε, την ερχόμενη Τρίτη-30 Ιουλίου 2024, από τον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη- Ρέντη, στην ομώνυμη πλατεία, στις 11:00.

Φίλος ετών του Γιώργου Πουκαμισά, που μού έκαμε την τιμή να μου εμπιστευθεί την έκδοση διαδοχικών του βιβλίων από τη δική μου «ΚΑΣΤΑΛΙΑ», κρατώ στην μνήμη μου το σεβασμό του στην εκλιπούσα μητέρα του, που επισκεπτόταν συχνότατα στο σπίτι της, ακόμη και εκτός προγράμματος, κάθε φορά που τού τηλεφωνούσε για να τον δει. «Γρήγορα,μητέρα, θα είμαι κοντά σου», τον είχα ακούσει να τής λέγει και βεβαίως να σπεύδει….

Καμάρωνε η Αδαμαντία Πουκαμισά, για το γιό της το Γιώργο, για την επιτυχή σταδιοδρομική του εξέλίξη ως Διπλωμάτη του Ελληνικού κράτους. Κι από την άλλη, δεν συμβιβάσθηκε ποτέ με το βίαιο, αδόκητο θάνατο του άλλου γιού της, του Σπύρου Πουκαμισά, το 2012, φαρμακοποιού στου Ρέντη, θύματος άγριας δολοφονίας έξω από το φαρμακείο του για τις εισπράξεις της ημέρας. Οι δράστες είχαν συλληφθεί και καταδικάσθηκαν αυστηρότατα, αλλά ο Σπύρος της δεν μπορούσε να γυρίσει στη ζωή, ζούσε, όμως, με το όνομά του…

Αντιλαβάνομαι ότι ο Γιώργος και η Χριστιάνα Πουκαμισά θα χρειασθούν πολλή δύναμη και απόθεμα ψυχικής αντοχής για να αντιμετωπίσουν αυτή τη μεγάλη απώλεια, γι’ αυτή τη μάννα που χάνουν, μετά τον πατέρα τους Διονύσιο. Τούς εύχομαι, όμως, το ισχυρό απόθεμα ενάρετης προσωπικότητας της μητέρας τους που έφυγε , να τούς οδηγεί στο βίο τους, φωτίζοντας ισχυρά πρότυπα ζωής.

Γαίαν έχοι ελαφράν η Αδαμαντία Πουκαμισά….

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου