οι κηπουροι τησ αυγησ

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΜΟΥ "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ: ΔΙΕΘΝΕΙΣ, ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ (1800-1831)" "


Εκδηλώσεις μνήμης για τον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια διοργανωνει ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ και το Ναυπλιακό Ίδρυμα "Ιωάννης Καποδίστριας" το ερχόμενο Σάββατο και την Κυριακή 1 και 2 Οκτωβρίου 2022

Φέτος οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:

- Την εκδήλωση επίσημης παρουσίασης της επετειακής έκδοσης- συλλογικού τόμου «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ: ΔΙΕΘΝΕΙΣ,ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ (1800-1831» μεθαύριο Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2022 στις 19.30 στο Βουλευτικό, και 

-Τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής την επομένη Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 στις 10:30 στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα όπου θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια στον ανδριάντα του Κυβερνήτη στην ομώνυμη πλατεία στις 11:00 καταθέσεις στεφάνων και ομιλία από τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου του Δήμου Ναυπλιέων "Ιωάννης Καποδίστριας" Κωνσταντίνο Χελιώτη.

Ο τόμος «Ιωάννης Καποδίστριας, Διεθνείς Θεσμικές και Πολιτικές Προσεγγίσεις» κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2021 από το Ίδρυμα Διεθνών Νομικών Καθηγητή Ηλία Κρίσπη και Αναστασίας Σαμαρά-Κρίσπη σε συνεργασία με τις Εκδόσεις «ΚΑΣΤΑΛΙΑ» του Σεραφείμ Χ. Μηχιώτη, με τις υπογραφές 22 προσωπικοτήτων του δημόσιου βίου, περιλαμβανομένων δύο πρώην Προέδρων της Δημοκρατίας, που σκιαγραφούν στις αντίστοιχες συνεργασίες τους την προσωπικότητα και τό έργο που κατέλιπε ο πρώτος Κυβερνήτης του Ελληνικού κράτους.

Στην εκδήλωση του Σαββάτου θα λάβουν το λόγο από πλευράς των συντελεστών του τόμου οι τρείς συνεπιμελητές της έκδοσης Αναστασία Σαμαρά-Κρίσπη, Σοφία Κ. Μωραϊτη και Στέλιος Αλειφαντής και επιπλέον από τους επίσης μετέχοντες στην έκδοση με κείμενά  τους οι Πέτρος Παπαπολυβίου, Κωστής Αιλιανός, Χάρης Καραμπαρμπούνης, Χαράλαμπος Μηνάογλου, Στυλιανός Πολίτης, Λάζαρος Ριζόπουλος, Αυγούστα Καλούδη και Παναγιώτης Κουφάκης, Ευάγγελος Παπούλιας  βάσει των μέχρι στιγμής δηλώσεων  συμμετοχής.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου