οι κηπουροι τησ αυγησ

Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

Σχόλιο εκ μέρους – κάποιου- από τον ΣΥΡΙΖΑ για το εξώδικο Σκουρλέτη, η έστω την απάντηση Λακόπουλου; Ουδέν. Ούτε ένας από την Κουμουνδούρου να πει: «Ρε σύντροφε, εμείς στην Αριστερά απαντάμε στα ΜΜΕ, δεν απειλούμε με δίκες». Ή το αντίθετο, αν αυτό πιστεύει: «Καλά έκανε ο Σκουρλέτης, σε κάποιον που ήδη το κόμμα είχε καταγγείλει με απόφαση της Πολιτικής γραμματείας του, ότι εξυπηρετεί «αντίπαλα πολιτικά κέντρα». Όπως έκανε η «Ομπρέλα» ως εκδήλωση αλληλεγγύης στον Π. Σκουρλέτη. Έστω κάποιος, να εκθέσει, επώνυμα, τη γνώμη του -όπως έκανε με διαύγεια ο Θοδωρής Δρίτσας. Η «Αυγή» είδε το εξώδικο του Σκουρλέτη, αλλά όχι και την απάντηση Λακόπουλου. Έτσι μένουμε με την απορία: υιοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα την πρακτική του επιφανούς στελέχους του;






Ο Γιώργος Παπαχρήστος για το εξώδικο Σκουρλέτη και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ


Αντ

ιγράφουμε από το ΣΤΙΓΜΑ των ΝΕΩΝ, που υπογράφει ο πολύπειρος Γιώργος Παπαχρήστος:


«Λόγω των ημερών, δεν είχα την ευκαιρία να ασχοληθώ διεξοδικά με την περίπτωση Σκουρλέτη, ο οποίος δια εξωδίκου ( η αριστερά των αγωγών και των μηνύσεων…) απαίτησε από το δημοσιογράφο Γ. Λακόπουλο, ο οποίος του άσκησε κριτική για όσα συνέβησαν στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό, να του ζητήσει γονατιστός συγγνώμη.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά να παραδεχτεί ότι είναι ένας εντεταλμένος σκοτεινών κύκλων οι οποίοι απεργάζονται στο παρασκήνιο φυσικά, την πολιτικη εξόντωση αυτού του γιγαντιαίου μεγέθους της πολιτικής μας πινακοθήκης, που ακούει στο όνομα Παναγιώτης Σκουρλέτης.

Το υφος και το ήθος που αποπνέει το εξώδικο, οι απειλές, οι υβριστικοί επιθετικοί προσδιορισμοί, τα δυσώδη υπονοούμενα που περιλαμβάνει, είναι άλλη μια απόδειξη ότι αυτή η Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι καν ενας προοδευτικός οργανισμός: είναι μια κατ΄επίφαση αριστερά, που στο όνομα της δίκης της αλήθειας, επιχειρεί χωρίς δευτερη συζήτηση δολοφονίες χαρακτήρων, μόνο και μόνο γιατι δεν συμφωνούν μαζί της.

Δεν με εξέπληξε λοιπον -καθόλου μάλιστα- το εξώδικο Σκουρλέτη. Γιατι κάτι αντίστοιχο έχω υποστεί κι εγώ, από τον αρχηγό του, τον “Λεγάμενο” για την υποθεση της βίλας του 500άρικου στο Σούνιο. Το ιταμό περιεχόμενο του αρχικού εξώδικου, που διευρύνθηκε και διεστάλη με το κείμενο της αγωγής του 1 εκατομμυρίου, αποδεικνύει ότι για τους ανθρώπους αυτούς οι δολοφονίες χαρακτήρων είναι στρατηγική αντιμετώπισης όσων δεν συμφωνούν μαζί τους.

Πάντως τυχερός, ο Λακόπουλος. Εμένα, μέχρι “δήλωση μετάνοιας” στο “Λεγάμενο” μου “ανέβασαν” στα social media τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωση που την είχαν γράψει στα υπόγεια της Κουμουνδούρου! Εκείνου, όχι. Αλλα ας μην χαίρεται όμως, πολύ. Διότι μπορεί να (του) συμβεί, τώρα που θα του στείλει την αγωγή ο Σκουρλέτης…«>

Σημείωση από το ΑΠ: Σχόλιο εκ μέρους – κάποιου- από τον ΣΥΡΙΖΑ για το εξώδικο Σκουρλέτη, η έστω την απάντηση Λακόπουλου; Ουδέν.

Ούτε ένας από την Κουμουνδούρου να πει: «Ρε σύντροφε, εμείς στην Αριστερά απαντάμε στα ΜΜΕ, δεν απειλούμε με δίκες».

Ή το αντίθετο, αν αυτό πιστεύει: «Καλά έκανε ο Σκουρλέτης, σε κάποιον που ήδη το κόμμα είχε καταγγείλει με απόφαση της Πολιτικής γραμματείας του, ότι εξυπηρετεί «αντίπαλα πολιτικά κέντρα».

Όπως έκανε η «Ομπρέλα» ως εκδήλωση αλληλεγγύης στον Π. Σκουρλέτη.

Έστω κάποιος, να εκθέσει, επώνυμα, τη γνώμη του -όπως έκανε με διαύγεια ο Θοδωρής Δρίτσας.

Η «Αυγή» είδε το εξώδικο του Σκουρλέτη, αλλά όχι και την απάντηση Λακόπουλου.

Έτσι μένουμε με την απορία: υιοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα την πρακτική του επιφανούς στελέχους του;

Θα δείξει. Αλλά ας κάνουμε υπομονή ως τις 15 Μαΐου- αν και οι εσωκομματικές ευαισθησίες δεν θα έπρεπε να παραμερίζουν τα θέματα αρχών.

Να δείξουμε κατανόηση, να περιμένουμε- κι έχει ο καιρός γυρίσματα.

Π{




Ακόμη και το ΣΥΡΙΖΑίϊκο site αναγκάσθηκε να τού τα χώσει!



Η δικ










Η δικηγορική ρική εταιρία «Παμπούκης- Μαραβέλης- Νικολαΐδης και Συνεργάτες» επέδωσε σήμερα, με την τυπική διαδικασία, στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Σκουρλέτη, την απάντηση του ΑΠ στο εξώδικο διαμαρτυρίας του σε δημοσιεύματα του Γ. Λακόπουλου για την πολιτική δράση του.

Όπως σημειώνεται στην απάντηση που υπογράφει ο πληρεξούσιος δικηγόρος Λεωνίδας Μαραβέλης «εξώδικα εκφοβισμού είναι πλήρως αποδοκιμαστέα πολιτικά, ηθικά, δημοσιογραφικά και συνταγματικά».



Εν τω μεταξύ ου΄΄δείς απο τον ΣΥΡΙΖΑ πήρε θέση – για λόγους αρ΄χών- στις απειλές του κορυφαίου στελέχους του κόμματος για δίκες κατά του ΑΠ.

Ολόκληρη η δήλωση που κοινοποιήθηκε στον Παν. Σκουρλέτη είναι η εξής:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ

1. Του Νικολάου Λάκκα, υπεύθυνου και διαχειριστή της διαδικτυακής εφημερίδας γνώμης – ιστοσελίδας «ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ», κατοίκου Αθηνών, οδός Ομηρίδου Σκυλίτση αρ. 12.

2. Του Γεωργίου Λακόπουλου, δημοσιογράφου της διαδικτυακής εφημερίδας γνώμης – ιστοσελίδας «ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ», κατοίκου Χαλανδρίου Αττικής, οδός Υψηλάντου αρ. 14.

ΠΡΟΣ

Τον Παναγιώτη Σκουρλέτη του Βασιλείου, Βουλευτή Επικράτειας και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, κατοίκου Αθηνών, Πλ. Ελευθερίας αρ. 1.

Σε συνέχεια της από 18 Απριλίου 2022 εξώδικης διαμαρτυρίας-πρόσκλησης-δήλωσης που λάβαμε από εσάς και σε απάντηση των ψευδών και ανυπόστατων ισχυρισμών σας περιοριζόμαστε να σημειώσουμε μόνο τα ακόλουθα:

Προκαλεί κατάπληξη η από 18 Απριλίου 2022 εξώδικη δήλωση σας, δια της οποίας επιχειρείτε -έμμεσα μέσω απειλών σε εμάς-τον περιορισμό της προστατευόμενης από το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) ελευθερίας έκφρασης και του Τύπου, ενώ είστε ιδιαιτέρως προβεβλημένο δημόσιο πολιτικό πρόσωπο (επί πολλά έτη Βουλευτής, Υπουργός σε διάφορα υπουργεία, και ανώτατος αξιωματούχος του κόμματός σας – εκπρόσωπος τύπου, γραμματέας κ.λπ.), του χώρου της αριστεράς μάλιστα, και καλώς γνωρίζετε (άλλως θα έπρεπε να γνωρίζετε) πως οφείλετε να ανέχεστε ακόμη και οξύτατη κριτική για τον δημόσιο (πολιτικό) βίο σας.

Η κριτική, την οποία σας άσκησε ο δεύτερος από εμάς, αφορά πολιτικές και μόνον πράξεις σας, όπως η πλέον πρόσφατη στάση σας στο Συνέδριο του κόμματός σας. Η ασκηθείσα κριτική, σε αντίθεση με τους πρωτοφανείς ισχυρισμούς σας, προφανώς δεν υπερέβη το Συνταγματικό μέτρο αλλά ούτε και τη δεοντολογία του επαγγέλματος μας. Ασκήθηκε απλώς και μόνον στο πλαίσιο των καθηκόντων του δεύτερου από εμάς ως δημοσιογράφου να ενημερώνει το κοινό και να ελέγχει τις πολιτικές πράξεις και παραλείψεις σε μείζονος μάλιστα σημασίας πολιτικά ζητήματα.

Οι απειλές σας, οι οποίες βάλλουν ευθέως κατά της ελευθερίας του Τύπου, φυσικά δεν θα μας κάμψουν απο το να ασκούμε ελεύθερα το λειτούργημά μας εντός πάντα του πλαισίου του νόμιμου και δεοντολογικού μέτρου.

Ειδικότερα ως προς τους ισχυρισμούς σας για τον δεύτερο από εμάς, είναι προφανές ότι εξώδικα εκφοβισμού -το δικό σας είναι το πρώτο που μου έχει κανείς απευθύνει και έχετε, πράγματι, και ως προς αυτό «εύσημα»- είναι πλήρως αποδοκιμαστέα πολιτικά, ηθικά, δημοσιογραφικά και συνταγματικά.

Ούτε, όμως, οι απειλές σας περί αγωγής και μηνύσεως επί έωλων βάσεων θα με αποτρέψουν απο το να ασκώ το λειτούργημα μου με τα πενιχρά μέσα που διαθέτω, σε κάθε περίπτωση, όμως, ελεύθερα και αδέσμευτα. Όταν η ελευθερία εκβιάζεται, αυτό συνιστά τον θάνατό της. Θα έπρεπε να το ξέρετε αυτό -όπως και ότι ο φόβος είναι το όπλο του ολοκληρωτισμού.

Προφανώς, εάν επιλέξετε η πολιτική αυτή αντιπαράθεση να μεταφερθεί στις δικαστικές αίθουσες, θα εξηγηθούν αναλυτικά οι λόγοι της πολιτικής κριτικής των πράξεων σας και της νοοτροπίας που υποκρύπτεται καθώς και η βάση των αυστηρών χαρακτηρισμών που σας απευθύνθηκαν, οι οποίοι πάντως δεν έχουν -όπως ποτέ δεν έπραξα στα σαρανταπέντε και πλέον χρόνια της ελεύθερης δημοσιογραφίας μου- προσωπικά ελατήρια και θα έπρεπε να το γνωρίζετε αυτό.

Επί της ουσίας, αν είχατε μια ουσιαστική απάντηση στη πολιτική κριτική που σας άσκησα, ευχαρίστως θα την φιλοξενούσαμε στο Ανοικτό Παράθυρο καθώς η πολιτική αντιπαράθεση και η ανταλλαγή απόψεων (ακόμη και σκληρών) είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας! Εμείς, αντίθετα από εσάς, πιστεύουμε στην ελευθερία της έκφρασης και της κριτικής καθώς και στη δημοκρατική αντιπαράθεση.

Δεν το πράξατε όμως…

Επειδή, επομένως, ουδεμία παραβίαση υποχρέωσης (εκ των νόμων ή των κανόνων δεοντολογίας) έχει υπάρξει από εμάς.

Επειδή, τα όσα αναφέρετε στην εξώδικη δήλωσή σας στερούνται νομίμου βάσεως.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Και με επιφύλαξη παντός δικαιώματος μας

Αρνούμαστε πλήρως τους απαράδεκτους και παράνομους ισχυρισμούς σας.





Εξώδικο από τον Π.Σκουρλέτη στο δημοσιογράφο Γ.Λακόπουλο για άρθρο γνώμης!
-29/04/2022 | 12:42

Τη «φάμπρικα» των εξωδίκων και των αγωγών την γνωρίζαμε καλά από την κυβερνητική παράταξη. Φαίνεται όμως ότι πρόκειται για «ίωση» που έχει πλήξει και κάποιους στην Αριστερά. Πριν μερικούς μήνες και το Militaire.gr είχε λάβει «αριστερό εξώδικο». Θεωρήσαμε ότι ήταν μια τυχαία περίπτωση. Ο Πάνος Σκουρλέτης έρχεται να μας διαψεύσει με το εξώδικο που έστειλε στον δημοσιογράφο Γιώργο Λακόπουλο, για άρθρο γνώμης μάλιστα στην ιστοσελίδα του , το Ανοιχτό Παράθυρο.

Ανεξάρτητα αν η κριτική που ασκεί ο Γιώργος Λακόπουλος είναι σκληρή ή όχι, είναι δυνατόν να στέλνει ένας πολιτικός εξώδικο με το οποίο επί της ουσίας του ζητά να μην εκφράζει την άποψη του; Κάτι δεν σκέφτηκε καλά ο κ.Σκουρλέτης.

Ο συνάδελφος Γιώργος Καρελιάς γράφει για το θέμα στο news247:



Για τη διαμάχη ενός πολιτικού με ένα δημοσιογράφο γράψαμε πρόσφατα, επειδή ο πολιτικός απειλούσε το δημοσιογράφο με προσφυγή στα δικαστήρια. Δεν θα υπήρχε λόγος να επανέλθουμε, αν ο πολιτικός-εν προκειμένω ο Πάνος Σκουρλέτης του ΣΥΡΙΖΑ- έκανε ό,τι κάνουν οι πολιτικοί που δέχονται κριτική από τα μέσα ενημέρωσης όσο σκληρή κι αν είναι: απαντούν σημείο προς σημείο αντικρούοντας όσα τους καταλογίζουν.

Ο κ. Σκουρλέτης, αντίθετα, επέλεξε να εκφοβίσει τον δημοσιογράφο Γιώργο Λακόπουλο, καταφεύγοντας στη γνωστή μέθοδο του Εξωδίκου( ολόκληρο εδώ). Πρόκειται για το πιο απαράδεκτο κείμενο που θα υιοθετούσε οποιοσδήποτε πολιτικός. Είναι διπλά απαράδεκτο όταν το υιοθετεί ένας αριστερός πολιτικός.

Ο κ. Σκουρλέτης ουσιαστικά απαιτεί από το δημοσιογράφο να υπογράψει δήλωση μετανοίας, διαφορετικά τον απειλεί με μήνυση και αγωγή. Η τακτική αυτή σε κάποιους παλαιότερους θα θυμίσει τις δηλώσεις μετανοίας, που ζητούσαν οι παλιοί εθνικόφρονες εξουσιαστές από τους φυλακισμένους και εξορισμένους αριστερούς και «συνοδοιπόρους» τους, προκειμένου να τους απελευθερώσουν. Αλήθεια, έχει ακούσει κάτι περί αυτών ο σημερινός «αριστερός» Σκουρλέτης;

Πρόκειται για κείμενο που δείχνει ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός:Δεν ανέχεται την κριτική, η οποία είναι υποχρέωση και καθήκον των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων.
Δεν έχει εμπιστοσύνη στα επιχειρήματά του, τα οποία δημοσίευσε πλήρη η ιστοσελίδα του δημοσιογράφου.
Επιδιώκει την πλήρη υποταγή του δημοσιογράφου και, αν δεν ενδώσει, τη δικαστική του εξόντωση.

Η υπόθεση δεν αφορά τον Σκουρλέτη και τον Λακόπουλο. Δεν είναι προσωπική αντιδικία. Αφορά τη σχέση δημοσιογράφων και πολιτικών. Γι’ αυτό κανένα μέσο ενημέρωσης και κανένας δημοσιογράφος δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος: ο τσαμπουκάς του Σκουρλέτη δεν πρέπει να περάσει. Δηλώσεις μετανοίας για πολιτική κριτική οι δημοσιογράφοι δεν υπογράφουν. Ολοι οι δημοσιογράφοι θα είναι(πρέπει να είναι) εν δυνάμει μάρτυρες υπεράσπισης του Λακόπουλου. Ολοι, είτε τους αρέσουν είτε τους θυμώνουν αυτά που γράφει.

Η τελευταία λέξη αφορά τους συντρόφους του κ. Σκουρλέτη στον ΣΥΡΙΖΑ. Και πρωτίστως τον Αλέξη Τσίπρα. Δεν θα κάνουν κάτι για να σταματήσουν τον πολιτικό κατήφορο στον οποίο έχει εισέλθει ο περί ου ο λόγος και τους εκθέτει ανεπανόρθωτα;

ΥΓ1: Οι δικαστές-και των ελληνικών και των ευρωπαϊκών δικαστηρίων – έχουν αποφανθεί πολλάκις ότι ακόμα και η πιο σκληρή πολιτική κριτική δεν συνιστά συκοφαντία, αλλά υποχρέωση των δημοσιογράφων. Και είναι οξυγόνο για τη δημοκρατία. Δεν θα το αλλάξουμε για χάρη κανενός Σκουρλέτη…

ΥΓ2: Ιδού μια ενδιαφέρουσα απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, για να καταλάβουν πολιτικοί σαν τον Σκουρλέτη τι σημαίνει πολιτική κριτική…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου