οι κηπουροι τησ αυγησ

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

Οι ΕΔ χρειάζονται ηρεμία, προκειμένου να αφεθούν απερίσπαστες στην εκτέλεση της αποστολής τους, κορυφαίας αποστολής γιά την ακεραιότητα της Πατρίδας. Ας το αντιληφθούν αυτό όσοι κρώζουν τον τελευταίο καιρό, με την εξ υψηλού επήνευση του αμέσως προηγουμένως κυβερνήσαντος Κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, σε μία αποστολή που έχει ανατεθεί εργολαβικά σε «επιλεγμένους» στο χώρο της «ενημέρωσης». Διότι επιστροφή από αυτόν τον δρόμο της απροσχημάτιστης υπονόμευσης δεν νοείται.Δεν υπάρχει...Αυτή δε η υπονόμευση δεν μπορεί παρά να νοηθεί εξ αδιαιρέτου γιά τη σύμπασα στρατιωτική ηγεσία, πράγμα διόλου τυχαίο, ως μεθοδικώς οργανωμένο και στοχευμένο...

Η ΕΧΘΡΟΠΑΘΕΙΑ 
ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ 
ΒΗΜΑ ΣΤΟΝ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ 
ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΡΙΖΑ

Δίχως άλλο, χωρίς την παραμικρή υπερβολή, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η συνεχιζόμενη ανοικτή εχθροπάθεια και αποσχημάτιστη υπονόμευση του κορυφαίου στην στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, από το σύστημα προπαγάνδας του κομματικού ιερατείου της Κουμουνδούρου, μέσω των υποτεταγμένων σε αυτήν «μέσων ενημέρωσης», εντύπων, ιστοτόπων και λοιπών εντεταλμένων προς τούτο εργαλείων προπαγάνδας. Κανονικός ιερός πόλεμος στην πιό ακραία του εκδοχή, με αφορμή ( ; ) τις «αποκαλυφθείσες» υποκλοπές των τηλεπικοινωνιών των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ.

ΚΟΝΤRANEWS





























Έφθασαν μάλιστα στο σημείο, από την «ΚΟNTRAΝΕWS» να μιλήσουν γιά «διαστροφή», μέσω συναλλαγής (...) με αντικείμενο την εξαγγελθείσα ανανέωση της τριετούς εντολής προς τον Α/ΓΕΕΘΑ από το ΚΥΣΕΑ και γιά τέταρτο χρόνο στην κορυφή της στρατιωτικής ηγεσίας των ΕΔ από το νέο έτος (όπως και προβλέπεται ως δυνατότητα από την κείμενη νομοθεσία) με αντάλλαγμα τη σιωπή του γιά τις επισυνδέσεις των τηλεφωνικών του συνομιλιών, γιά τις οποίες γίνεται λόγος μέσω διαδοχικών αναφορών από ΣΥΡΙΖΑίϊκα κυρίως μέσα «ενημέρωσης»!

Από την άποψη αυτή, οφείλουμε να κρατήσουμε την τελευταία δήλωση προς τούτο από τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Γιάννη Οικονόμου, που ακολουθεί:

«Μετά το 1974 κανένας πολιτικός φορέας δεν είχε επιχειρήσει να εμπλέξει τις Ένοπλες Δυνάμεις στην κομματική αντιπαράθεση. Το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας πιστά την τακτική "Τσίπρας προαναγγέλλει - Βαξεβάνης δημοσιεύει – ΣΥΡΙΖΑ υπερθεματίζει". Στηριζόμενος σε υλικό που διοχετεύουν ρυπαρά δίκτυα, έφτασε στο έσχατο σημείο πολιτικής ατιμίας -σε μια κρίσιμη μάλιστα συγκυρία για τα εθνικά μας θέματα- επιχειρώντας να δημιουργήσει ρήγμα μεταξύ της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και της πολιτικής ηγεσίας, συμπεριλαμβανομένου του Πρωθυπουργού. Δεν θα τους περάσει, διότι οι θεσμοί μας είναι ισχυρότατοι και ο λαός μας, με απόλυτη σύμπνοια, απαιτεί το εθνικό και το συλλογικό να μένουν απρόσβλητα από κάθε σκοπιμότητα. Ταυτόχρονα, η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός είχαν και έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην ηγεσία των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Η Κυβέρνηση επιδιώκει την αλήθεια, διότι δεν την φοβάται. Για αυτό είναι πάντοτε με την Δικαιοσύνη και τους θεσμούς».


Πώς να μην εντάξει κανείς, άλλα δημοσιεύματα προς τούτο- από το Βαξεβάνειο «Documento» και τον ιστότοπο «Militaire», μέσω των οποίων επιχειρούνται κτυπήματα κάτω από τη μέση, συγκλίνοντα βεβαίως σε απόλυτο βαθμό, με τα οποία:

"DOCUMENTO"

-Εις μεν το πρώτο, εμφανίζεται ουσιαστικώς ως ρίψασπις στην αποστολή του να εγγυηθεί την κυριαρχία και την ασφάλεια της χώρας, από τη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ, μομφή βαρύτατη γιά Στρατιωτικό, που έχει δώσει όρκο «να υπερασπίζομαι μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματός μου τας Σημαίας, μηδέ να αποχωρίζομαι ποτέ απ’ αυτών», και

"Militaire"

"Militaire"















-Εις ό,τι αφορά δε το δεύτερο, επιχειρείται να προβληθεί ως «επικίνδυνος», διάσταση που δεν μπορεί να διασκεδασθεί όσα άλματα με αλεξίπτωτο κι αν κάνει, με κομψό(....)υπαινιγμό γιά τη δυνατότητά του να διαχειρισθεί την κορυφαία του ευθύνη, γιά την ασφάλεια της χώρας.

Είναι άδικο και ευτελές, ότι φωνασκούντες από τα προηγούμενα μέσα-μακρύ
χέρι της προπαγάνδας του πρώην κυβερνώντος Κόμματος, έχουν αποσιωπήσει την τελετή των ετήσιων βραβεύσεων της Ακαδημίας γιά το 2022, στην οποία απενεμήθησαν χρυσές διαμνημονεύσεις στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (Στρατός Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό, Πολεμική Αεροπορία) «για την επί σειρά ετών κατάσταση επαγρύπνησης, ετοιμότητας και επιχειρησιακών επεμβάσεων στην οποία βρίσκονται, αντιμετωπίζουσες με επιτυχία την έργω και λόγω παραβατική, προκλητική και επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας, εξασφαλίζουσες την ακεραιότητα του εθνικού χώρου και την απρόσκοπτη ενάσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του Κράτους».


Μία τέτοια κορυφαία διάκριση που βεβαίως αντανακλά τελικώς στο σύμπαν προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων σχεδόν αποσιωπήθηκε, βορά στην πιό εχθροπαθή πολεμική εναντίον του θεσμού των ΕΔ, που απολαμβάνουν ίσως και την πρώτη θέση εκτίμησης μεταξύ των Ελλήνων πολιτών, με προφανή την ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ με τον σπόρο μίσους και μισαλλοδοξίας που μεθοδικώς σπέρνει...

Βεβαίως ουδείς νοείται να είναι υπεράνω ευθύνης και εκτός του επιβαλλόμενου ελέγχου των λειτουργιών στις Ένοπλες Δυνάμεις βάσει των θεσμικώς προβλεπομένων, με αρχή βεβαίως από το επίπεδο της Στρατιωτικής Ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ και γενικότερα όσων κατέχουν θέσεις κορυφαίας ευθύνης στους βαθμούς του Αντιστρατήγου-Αντιναυάρχου-Αντιπτεράρχου και αντιστοίχως στα επόμενα επίπεδα στην πυραμίδα εξουσίας των ΕΔ.

Σε αυτή τη βάση κρίνονται πρωτίστως και οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ-ΓΕΣ-ΓΕΝ και ΓΕΑ, οι λοιποί Αντιστράτηγοι, όπως ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς, οι Διοικητές των Σωμάτων Στρατού κ.ο.κ, ο Αρχηγός Στόλου, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας κλπ.,μέσω θεσμοθετημένων διαδικασιών και τελικώς από την υπεύθυνη Κυβέρνηση της χώρας, παραλλήλως με τις διαδικασίες ελέγχου και παροχής ψήφου, όπου προβλέπεται από τη ΒτΕ, μετά απο ακροάσεις της αρμόδιας Διαρκούς Επιτροπής.

Υπό αυτό το πρίσμα οι επόμενες κρίσεις στην ηγεσία των ΕΔ από τον καινούργιο χρόνο, καλούνται να δρομολογήσουν επιλογές «βάθους», όπως οι αντίστοιχες πρώτες κρίσεις από τη σημερινή Κυβέρνηση της ΝΔ, που έφεραν στις θέσεις Αρχηγών ΓΕΕΘΑ-ΓΕΣ- ΓΕΝ και Αρχηγού Στόλου κορυφαίους και ικανούς καθ’ όλα Αξιωματικούς με τριετή εντολή, η οποία και έμεινε απολύτως σεβαστή. Στην περίπτωση δε της ΠΑ, επελέγη ως νέος Α/ΓΕΑ το 2022 ο αμέσως επόμενός του Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, όταν ο πρώτος ολοκλήρωσε την τριετή εντολή του.

Τα προηγούμενα δεν αποτελούν απλή ανταπόκριση σε τυπική θεσμική διαδικασία, αλλά στοιχειώδη προϋπόθεση, εκ των ων ουκ άνευ, γιά τη λειτουργία των ΕΔ στη βάση μιάς δεμένης και ισχυρής ομάδας στην ηγεσία τους, με χρόνο αρκετό γιά να ξεδιπλώσει το απαραίτητο «όραμα διοίκησης» στην ιδιαιτέρως δύσκολη περίοδο στις σχέσεις με την εξ Ανατολών γείτονα, με τις διαδοχικές κρίσεις που εκδηλώνονται από το καλοκαίρι του 2019 και μετά, δίχως ανάπαυλα, με τον πιό έκδηλο αναθεωρητισμό στην πράξη.

Η σημερινή Κυβέρνηση της ΝΔ έχει συμβάλει με πρακτικά βήματα στη γενναία ενίσχυση των ΕΔ σε οπλικά συστήματα, όπως η προμήθεια των υπερσύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών «Rafale» και η αρξάμενη ναυπήγηση των φρεγατών «Belharra» στη βάση ολοκληρωμένης κρατικής συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας με τη Γαλλία και οι επιταχυνόμενες παραδόσεις από την ΕΑΒ μαχητικών αεροσκαφών «F-16 block 50+» στο επίπεδο «Viber». Ο κατάλογος με αντίστοιχες προσκτήσεις από τις ΗΠΑ είναι ομοίως μακρύς και εξ ίσου σημαντικός. Βεβαίως, κατ’ αντιστοιχία, ο Στρατός Ξηράς διεκδικεί και το δικό του μερίδιο.

Είναι, λοιπόν, προφανές, ότι μία τέτοια δοκιμασμένη ομάδα δεν αναδιαρθρώνεται παρά μόνον όπου πράγματι απαιτείται και όπως υπαγορεύεται, με επιλογές σε βάθος χρόνου.

Οι αντίστοιχες επιλογές της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τον Ιανουάριο του 2019, λίγους μήνες προ των εκλογών που θα ακολουθούσαν, αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγή, όπως:

-Δεν νοείται να αποστρατεύεις τον Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Αλκ. Στεφανή, με τη συμπλήρωση μόλις ενός έτους στη θέση αυτή, προκειμένου να «κατεβάσεις» στην Αθήνα τον εκλεκτό στη ΣΥΡΙΖΑίϊκη νομενκλατούρα –όπως απεδείχθη και των υστέρων- Διοικητή του Δ΄ ΣΣ, Αντιστράτηγο Γ.Καμπά,

-Δεν νοείται να μεταθέτεις στη Λάρισα το δοκιμασμένο στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ, Αντιστράτηγο Κων. Φλώρο, στη θέση-προθάλαμο επόμενης αποστρατείας του Διοικητή 1ης Στρατιάς,

-Δεν νοείται να μεταθέτεις, από την καρδιά του Στόλου του ΠΝ, το Ναύσταθμο Σαλαμίνας, τον ομοίως δοκιμασμένο Υπαρχηγό Στόλου, Υποστράτηγο Παν. Λυμπέρη ΠΝ, σε ανάλογη θέση-ψυγείο Υποδιοικητή ΣΕΘΑ

Οι επιλογές της Κυβέρνησης της ΝΔ στα πρόσωπα των ίδιων που η προκάτοχος Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είχε μεθοδεύσει να οδηγήσει στην αποστρατεία, έδειξε επιλογές θάρρους και προοπτικής, καθώς:

-Ο Στρατηγός ε.α. Αλκ. Στεφανής τοποθετήθηκε ΥΦΕΘΑ στην πρώτη Κυβέρνηση Μητσοτάκη,

-Ο Αντιστράτηγος Κων. Φλώρος τοποθετήθηκε Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, προαχθείς σε Στρατηγό, καίτοι μη γνωστός, μέχρι τότε ως προσκείμενος στη νέα τότε Κυβέρνηση, ει μη μάλλον στην προηγούμενη ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ,

-Ο Υποναύαρχος Παν. Λυμπέρης ΠΝ επελέγη ως Αρχηγός Στόλου, προαχθείς σε Αντιναύαρχο

Η δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, η οποία παρατέθηκε στην αρχή, περικλείει και φωτίζει πλήρως, όσα καταμαρτυρούνται εσχάτως με την εμμονική πολεμική εναντίον του προσώπου του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Και εκ παραλλήλου χρεώνει γιά τη συνέχεια που πρέπει να ακολουθήσει.

Οι ΕΔ χρειάζονται ηρεμία, προκειμένου να αφεθούν απερίσπαστες στην εκτέλεση της αποστολής τους, κορυφαίας αποστολής γιά την ακεραιότητα της Πατρίδας. Ας το αντιληφθούν αυτό όσοι κρώζουν τον τελευταίο καιρό, με την εξ υψηλού επήνευση του αμέσως προηγουμένως κυβερνήσαντος Κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, σε μία αποστολή που έχει ανατεθεί εργολαβικά σε «επιλεγμένους» στο χώρο της «ενημέρωσης». Διότι επιστροφή από αυτόν τον δρόμο της απροσχημάτιστης υπονόμευσης δεν νοείται.Δεν υπάρχει...Αυτή δε η υπονόμευση δεν μπορεί παρά να νοηθεί εξ αδιαιρέτου γιά τη σύμπασα στρατιωτική ηγεσία, πράγμα διόλου τυχαίο, ως μεθοδικώς οργανωμένο και στοχευμένο...



YΓ: Γιά «να δέσει το γλυκό» αυτής της υπονόμευσης ήλθε και η ανάρτηση ενός εκ των κορυφαίων της ΣΥΡΙΖΑίϊκης νομενκλατούρας, αυτή τη φορά και εναντίον της Ακαδημίας Αθηνών γιά τη βράβευση των ΕΔ στις 20 Δεκεμβρίου στο πρόσωπο του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, αποσιωπώντας ο υπογράφων γκαιμπελίσκος την βράβευση ομοίως στην ίδια τελετή των Αρχηγών ΓΕΣ-ΓΕΝ-ΓΕΑ στην ίδια τελετή...Και στη συνέχεια των σχολιασμών που ακολουθούν την ανάρτηση, η Ακαδημία Αθηνών γίνεται «Ακαδημία» που πρέπει να διαλυθεί, πράγμα γιά το οποίο υπερακοντίζει ο υπογράφων απίθανος τύπος, με ιδιότητα και πανεπιστημιακού. Κρίμα, όμως, που η ΠΦΑ κυβέρνηση δεν το έπραξε, ολιγόρησε να το επιχειρήσει, αφήνοντας το «καθήκον» στη ΔΦΑ στην Κυβέρνηση, με τον υπερακοντίζοντα –γιατί όχι;...-εισηγητή της σχετικής διάταξης στη ΒτΕ, στη...Δευτέρα Παρουσία αυτής της θλιβερής Αριστεράς! Στην πορεία, όμως, στο απώτερο μέλλον, εάν καταλήξει και αυτός Ακαδημαϊκός, τότε θα το έχει μετανοιώσει!Ντροπή, εάν τούς είναι γνωστό το περιεχόμενο της λέξης....

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου