οι κηπουροι τησ αυγησ

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

ΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΟΣΗ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΤΟΜΟ "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ: ΔΙΕΘΝΕΙΣ, ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ (1800-1831)"





























Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, 1η Οκτωβρίου 2022, το βράδυ, στο Ναύπλιο η επίσημη παρουσίαση της επετειακής έκδοσης «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ: ΔΙΕΘΝΕΙΣ, ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ (1800-1831)», στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων μνήμης και τιμής στην ιστορική πόλη, γιά τον πρώτο Κυβερνήτη του Ελληνικού κράτους.


Η εκδήλωση γιά το συλλογικό αυτό τόμο που κυκλοφόρησε από το Ίδρυμα Διεθνών Νομικών Μελετών Καθηγητή Ηλία Κρίσπη και Δρος Αναστασίας Σαμαρά-Κρίσπη σε συνεργασία με τις Εκδόσεις «ΚΑΣΤΑΛΙΑ», συνδιοργανώθηκε με το Δήμο Ναυπλιέων και το Ναυπλιακό Ίδρυμα Ιστορικής ΄Ερευνας «Ιωάννης Καποδίστριας», στην ιστορική αίθουσα του «Βουλευτικού» της πόλης.

Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημ.Κωστούρος

Πρόεδρος Ναυπλιακού Ιδρύματος "Ιωάννης Καποδίστριας"
Κων. Χελιώτης

Την έναρξη της εκδήλωσης κήρυξε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Κωστούρος και ακολούθησαν στο βήμα ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «Ιωάννης Καποδίστριας» Κωνσταντίνος Χελιώτης και η Πρόεδρος του φερώνυμου Ιδρύματος Διεθνών Νομικών Μελετών Καθηγητή Ηλία Κρίσπη και Δρος Αναστασίας Σαμαρά-Κρίσπη.

Οι συνεπιμελητές της έκδοσης Σοφία Κ. Μωραϊτη, 
Αναστασία Σαμαρά-Κρίσπη και Στέλιος Αλειφαντής


Στη συνέχεια έλαβαν το λόγο, ανατρέχοντας στα κείμενά τους που έχουν καταχωρηθεί στην παρουσιασθείσα συλλογική έκδοση των 22 συνεργασιών οι:

-Δρ Σοφία Κ. Μωραίτη και Δρ Στέλιος Αλειφαντής, συνεπιμελητές στην έκδοση με την Αναστασία Σαμαρά-Κρίσπη

-Πρέσβυς ε.τ. Κωνσταντίνος Αιλιανός

-Πρέσβυς ε.τ. Χάρης Καραμπαρμπούνης

-Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Πέτρος Παπαπολυβίου

-Προϊστάμενος Μουσείου Ιστορίας ΕΚΠΑ, Ευάγγελος Παπούλιας

-Διευθυντής Ιονιδείου Σχολής, Χαράλαμπος Μηνάογλου

-Δρ Στυλιανός Πολίτης-Αντιναύαρχος ε.α. ΠΝ

-Νομικός LLM, Παναγιώτης Κουφάκης

-Συνεργάτις Ιδρύματος Κρίσπη, Αυγούστα-Μαρία Καλούδη, και

-Ο Εκδότης της «ΚΑΣΤΑΛΙΑΣ», Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης





















Την εκδήλωση ετίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ.κ. Νεκτάριος και οι Βουλευτές του Νομού κ.κ. Ιωάννης Αδριανός, Ιωάννης Γκιόλιας και Ανδρέας Πούλας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου