οι κηπουροι τησ αυγησ

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Η εκδήλωση παρουσίασης του επετειακού τόμου "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ: ΔΙΕΘΝΕΙΣ, ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ (1800-1831)"


Από αριστερά:Στ.Αλειφαντής, Σοφία Κ. Μωραϊτη, Γιώργος Γιανναράκος, Αναστασία Σαμαρά-Κρίσπη, Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης, Κωνσταντίον Γρίβας, Νικόλαος Κ.Κουρκουμέλης


 

Το Σάββατο,11 Σεπτεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 49ου Φεστιβάλ Βιβλίου (Σκηνή «Ρήγας Φεραίος»)η εκδήλωση παρουσίασης του επετειακού τόμου «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ:ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ (1800-1831)», που κυκλοφόρησε από το Ίδρυμα Διεθνών Νομικών Μελετών Καθηγητή Ηλία Κρίσπη και Δρος Αναστασίας Σαμαρά-Κρίσπη και τις Εκδόσεις «ΚΑΣΤΑΛΙΑ», με συντονιστή το δημοσιογράφο Γιώργο Γιανναράκο. Μετά το σύντομο χαιρετισμό του εκδότη Σεραφείμ Χ. Μηχιώτη, έλαβαν διαδοχικώς το λόγο η κ. Σαμαρά-Κρίσπη, Πρόεδρος του Ιδρύματος Διεθνών Νομικών Μελετών Καθηγητή Ηλία Κρίσπη και Δρος Αναστασίας Σαμαρά-Κρίσπη, η Σοφία Κ.Μωραίτη-Διδάκτωρ Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ,πρ. Καθηγήτρια ΣΞΓ/ΕΚΠΑ και ΕΣΔΔ, Ερευνήτρια, ο Νικόλαος Κ.Kουρκουμέλης-Υποστράτηγος ε.α., Διδάσκων Ιστορίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο Κωνσταντίνος Γρίβας-Καθηγητής Γεωπολιτικής ΣΣΕ, Διδάσκων Τμήματος Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών ΕΚΠΑ και Στέλιος Αλειφαντής-Πολιτικός Επιστήμων, Διεθνολόγος, Δρ Διεθνών Σχέσεων Παντείου Πανεπιστημίου. Τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κων. Φλώρο εκπροσώπησε στην εκδήλωση ο Πλοίαρχος Ι.Κυριαζής ΠΝ. Η εκδήλωση αποτελεί την πρώτη από παρουσιάσεις του τόμου, ανά την Ελλάδα.

Γιώργος Γιανναράκος, Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

Γιώργος Γιανναράκος
Αναστασία Σαμαρά-Κρίσπη

Σοφία Κ.Μωραίτη 
Νικόλαος Κ.Κουρκουμέλης

Κωνσταντίνος Γρίβας

Στέλιος Αλειφαντής
Πλοίαρχος Ι.Κυριαζής ΠΝ, ως εκπρόσωπος Α/ΓΕΕΘΑ


Αρης Αρσένης, ο οποίος επιμελήθηκε το εξώφυλλο του τόμου, με εκδότη
"ΚΑΣΤΑΛΙΑΣ",Σοφία Κ. Μωραίτη και Αναστασία Σαμαρά-Κρίσπη


 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου