οι κηπουροι τησ αυγησ

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

"...Από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους παραγωγικούς φορείς ήταν σαφές πως ο πρόεδρος της ΝΔ ποντάρει στο συναίσθημα των πολιτών. Σε έναν βαθμό προσπάθησε να βγει από τα… αριστερά στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του. Επιχείρησε να πείσει τους πολίτες ότι η ΝΔ μπορεί να είναι μια αξιόπιστη λύση, διανθίζοντας προς αυτή την κατεύθυνση την ομιλία του με πολλές ανθρώπινες ιστορίες. Ηταν ξεκάθαρο πως ήθελε πλάι στη λογική και στις τεκμηριωμένες προτάσεις να έχει ο λόγος του και στοιχεία ευαισθησίας και να μην περιοριστεί σε ένα τεχνοκρατικό πλαίσιο. Αυτό φάνηκε από το ξεκίνημα κιόλας, όταν είπε πως σε αυτήν την ομιλία «δεν θα έχει μόνο αριθμούς και δείκτες, αλλά πρώτα απ' όλα ανθρώπους». Στόχος του ήταν να δείξει ότι το σχέδιό του για την έξοδο της χώρας από την κρίση έχει προκύψει μέσα από τις ιστορίες των ανθρώπων που συνάντησε στις περιοδείες του: των επαγγελματιών, των ανέργων, των φοιτητών. Δεν είναι τυχαίο ότι σε αρκετές περιπτώσεις απευθύνθηκε με άμεσο τρόπο στην κοινωνία και στους πολίτες, λέγοντας «εσάς έχω στο μυαλό μου» ή «σας κοιτώ στα μάτια»...."

Τρεις προβολές γιά την παρουσία του Αρχηγού

της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ


                                                                       "ΤΑ ΝΕΑ", 18/09/17

ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ
ΣΕ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ
Στην παρουσίαση του θετικού αφηγήματος της Νέας Δημοκρατίας επικεντρώθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθ΄ όλη τη διάρκεια της τριήμερης παρουσίας του στη ΔΕΘ

Του Μάνου Χαραλαμπάκη

«Σφίγγες» ήταν τα στελέχη της ΝΔ την τελευταία εβδομάδα σε κάθε ερώτηση για το περιεχόμενο της παρέμβασης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Οι περισσότεροι απαντούσαν ότι «ο πρόεδρος αποφασίζει», εντούτοις όλοι στο τέλος κατέληγαν στην ίδια εκτίμηση: «Δεν πρόκειται να πει τίποτα για το παρελθόν, αλλά για το μέλλον και για το πώς η χώρα θα καταφέρει να βγει από την κρίση».
Αυτό ακριβώς το μήνυμα προσπάθησε να στείλει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθ' όλη τη διάρκεια της τριήμερης παρουσίας του στη ΔΕΘ. Βασική επιδίωξή του ήταν να μην αναλωθεί καθόλου σε κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά να παρουσιάσει το θετικό αφήγημα της ΝΔ. Τις προτάσεις της, δηλαδή, για το πώς η χώρα μας θα προσελκύσει επενδύσεις και πώς θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, πώς θα προστατευτούν οι αδύναμοι, αλλά και πώς θα μειωθούν τα φορολογικά βάρη της κοινωνίας. Το νέο αφήγημα συνδυάστηκε με δεσμεύσεις για φοροελαφρύνσεις, μείωση εισφορών και επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές όσον αφορά μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων που καλείται να πετύχει η χώρα τα επόμενα χρόνια.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στα 63 λεπτά της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη το βράδυ του Σαββάτου στο Βελλίδειο δεν υπήρχε καμία ονομαστική αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρόεδρος της ΝΔ ρωτήθηκε, μάλιστα, δύο φορές γι' αυτό στη συνέντευξη Τύπου και εξήγησε την τακτική του, λέγοντας πως «οι πολίτες γνωρίζουν σε ποιον βαθμό εξαπατήθηκαν από τον κ. Τσίπρα. Δεν περίμεναν να το επιβεβαιώσουν από εμένα». Και συμπλήρωσε ότι στόχος του ήταν να μιλήσει για το μέλλον της χώρας και των πολιτών και όχι για το παρελθόν. Μάλιστα, χθες το απόγευμα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίαζαν πως αυτή η τακτική και η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη - να εστιάσει, δηλαδή, στις προτάσεις και να αποφύγει την αντιπολιτευτική ρητορική - είχαν αποτέλεσμα. «Κέρδισε τις εντυπώσεις. Ο κόσμος έχει κουραστεί από την κριτική» τόνιζαν με έμφαση.

ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ. Πάντως, μέσα από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους παραγωγικούς φορείς ήταν σαφές πως ο πρόεδρος της ΝΔ ποντάρει στο συναίσθημα των πολιτών. Σε έναν βαθμό προσπάθησε να βγει από τα… αριστερά στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του. Επιχείρησε να πείσει τους πολίτες ότι η ΝΔ μπορεί να είναι μια αξιόπιστη λύση, διανθίζοντας προς αυτή την κατεύθυνση την ομιλία του με πολλές ανθρώπινες ιστορίες. Ηταν ξεκάθαρο πως ήθελε πλάι στη λογική και στις τεκμηριωμένες προτάσεις να έχει ο λόγος του και στοιχεία ευαισθησίας και να μην περιοριστεί σε ένα τεχνοκρατικό πλαίσιο. Αυτό φάνηκε από το ξεκίνημα κιόλας, όταν είπε πως σε αυτήν την ομιλία «δεν θα έχει μόνο αριθμούς και δείκτες, αλλά πρώτα απ' όλα ανθρώπους».

Στόχος του ήταν να δείξει ότι το σχέδιό του για την έξοδο της χώρας από την κρίση έχει προκύψει μέσα από τις ιστορίες των ανθρώπων που συνάντησε στις περιοδείες του: των επαγγελματιών, των ανέργων, των φοιτητών. Δεν είναι τυχαίο ότι σε αρκετές περιπτώσεις απευθύνθηκε με άμεσο τρόπο στην κοινωνία και στους πολίτες, λέγοντας «εσάς έχω στο μυαλό μου» ή «σας κοιτώ στα μάτια». Θέλοντας δε να γίνει αντιληπτό πως το σχέδιο που παρουσίασε για τις επενδύσεις, την παιδεία, τη Δημόσια Διοίκηση έχει προκύψει μέσα από τις επαφές που είχε με τους πολίτες και έχει μια «συμμετοχική λογική», υπογράμμισε: «Είστε μέρος του σχεδίου μου».

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ. Βασικό μέλημα του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν επίσης να καταγραφεί πως η ΝΔ αποτελεί τη μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις και συνακόλουθα να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Γι' αυτόν τον λόγο επικεντρώθηκε στην παρουσίαση των μεταρρυθμίσεων που θα κάνει η ΝΔ - όπως τα νομοσχέδια που θα αφορούν την απλοποίηση της αδειοδότησης και της φορολογικής νομοθεσίας.

Σε ό,τι αφορά το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκλογές, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι αυτό είναι διαρκές. Οπως εξήγησε, δεν μπορεί να προσδιορίσει το πότε θα γίνουν εκλογές, αλλά εξέφρασε τη βεβαιότητα πως όσο πιο γρήγορα γίνουν «τόσο το καλύτερο για τη χώρα».
Παράλληλα, έκανε προσπάθεια να βάλει φρένο στα φαινόμενα εσωστρέφειας στο κόμμα - μετά και το περιστατικό με τον γιο Τραγάκη - και να στείλει μήνυμα ενότητας. Με παρόντες Σαμαρά και Καραμανλή στις πρώτες θέσεις του Βελλίδειου, είπε ότι οι αρχικές προσπάθειες ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης έγιναν από την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και η αναβάθμιση του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης φέρει τη σφραγίδα του Αντώνη Σαμαρά.


                                                                       "ΕΣΤΙΑ", 18/09/17



                                                                "Εφ.Συν", 18/09/17


                                                               "Εφ.Συν", 18/09/17


                                                               "Εφ.Συν", 18/09/17

ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΜΕ-ΕΛΑΧΙΣΤΗ, ΕΣΤΩ...-ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ
ΚΑΙ ΝΑ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ, ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΣΑΝΟΦΑΓΟΥΣ;...

Στυγνό νεοφιλελευθερισμό, κοινωνία-ζούγκλα και νέο μνημόνιο υποσχέθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ. στην ομιλία του στη ΔΕΘ στο βράδυ του Σαββάτου. Και όλα αυτά επενδεδυμένα με επικίνδυνες ασάφειες, αλλά και ξεκάθαρες διαβεβαιώσεις προς όσους πλούτισαν την περίοδο της κρίσης. Συγκεντρώσαμε τις πιο χαρακτηριστικές «ατάκες» του Κυριάκου Μητσοτάκη και τις αποκωδικοποιούμε, ώστε να αντιληφθούμε τι ακριβώς πρότεινε.

«Εχω στον νου μου τη δημόσια υπάλληλο που μου είπε: “Γιατί να δουλέψω παραπάνω όταν η αμοιβή μου θα είναι ίδια;”».

Εδώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμφισβητεί την ουσία του ενιαίου μισθολογίου, το οποίο θέσπισε ο ίδιος, συνδέοντας την αξιολόγηση με τις απολαβές. Τα δε κριτήρια για τη μισθολογική άνοδο τα αφήνει αδιευκρίνιστα.

«Οταν μιλώ για πολιτική υγείας έχω στον νου μου τον συνεπή ασφαλισμένο».

Κοινώς μόνο οι ασφαλισμένοι, και ιδιαίτερα αυτοί που είναι συνεπείς, θα έχουν πρόσβαση στην υγεία. Οι υπόλοιποι μπορούν να ριχτούν στον Καιάδα.

«Οταν μιλώ για μείωση φόρων και για άλλο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής έχω στον νου μου το νέο παιδί που δουλεύει ντελίβερι, το οποίο μου είπε: “Οταν μειώθηκε ο ΦΠΑ, αυξήθηκε η δουλειά μου και το εισόδημά μου”».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αθωώνει εμμέσως αλλά πλήρως τους εργοδότες που μείωσαν τους μισθούς εργαζομένων με το πρόσχημα της αύξησης του ΦΠΑ.

«Να απελευθερώσουμε τις αστείρευτες δυνάμεις της κοινωνίας μας από τα δεσμά του κρατισμού. Να αποκτήσουμε ένα κράτος που θα κάνει, και θα πρέπει να κάνει καλά, μόνο αυτά που χρειάζεται, που θα σέβεται τα χρήματα των φορολογούμενων».

Με άλλα λόγια, υπόσχεται αθρόες ιδιωτικοποιήσεις των πιο βασικών –δηλαδή όλων– των δημόσιων υπηρεσιών. Σε άλλο σημείο γίνεται πιο σαφής.

«Υπενθυμίζω ότι έχω προσωπικά δεσμευθεί για μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις από το 29% στο 20% και μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% μέσα σε δύο χρόνια. Αλλά και για τη μείωση του φόρου στα μερίσματα στο 5% και αύξηση του ορίου για υποβολή ΦΠΑ στις 25.000 ευρώ».

Οι δεσμεύσεις αφορούν τους επιχειρηματίες, κυρίως τους μεγάλους. Η μείωση του φόρου στα μερίσματα είναι σκανδαλώδης, ενώ αφήνει ορθάνοικτη την πόρτα για φοροδιαφυγή, θεσπίζοντας όριο για υποβολή ΦΠΑ. Ακόμα και στην περίπτωση της μείωσης ΕΝΦΙΑ, δεν ξεκαθαρίζει ποιους αφορά: τους μικρούς ιδιοκτήτες ή τις μεγάλες επιχειρήσεις;

«Γι’ αυτό και προτείνουμε υπεραποσβέσεις για επενδύσεις κεφαλαίου, μεταφορά φορολογικών ζημιών για περίοδο δέκα ετών».

Με άλλα λόγια, υπόσχεται φορολογικές «χάρες» σε επιχειρήσεις.

«Κόντρα στη λογική της γραφειοκρατίας, εμείς αντιστρέφουμε το βάρος της απόδειξης της συμμόρφωσης από τον ιδιώτη στο κράτος».

Δεν θα χρειάζεται, δηλαδή, να αποδείξει ο ιδιώτης ότι λειτουργεί σύμφωνα με τον νόμο, αλλά το κράτος πρέπει να αποδείξει το αντίθετο.

«Τα δε δικαστήρια θα οφείλουν να λαμβάνουν υπόψη τους αιτήματα εκ μέρους της αρμόδιας κρατικής Αρχής για άμεση προτεραιοποίηση εκκρεμών υποθέσεων που αφορούν στην υλοποίηση μεγάλων επενδύσεων».

Η εκάστοτε κυβέρνηση θα μπορεί να παρέμβει στη λειτουργία της Δικαιοσύνης και να ζητά να εκδικαστεί μια υπόθεση πριν από άλλες!

«Σπάμε το μονοπώλιο του κράτους στην πραγματοποίηση ελέγχων και την πιστοποίηση συμμόρφωσης, ενεργοποιώντας προς την κατεύθυνση αυτή ιδιωτικούς φορείς, φοροτεχνικούς, μηχανικούς κ.ά.».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θέλει ιδιώτες να ελέγχουν άλλους ιδιώτες για παρανομίες. Σαφής η στόχευση.

«Ταυτόχρονα, απλοποιούμε την κατηγοριοποίηση των βιομηχανικών δραστηριοτήτων με βάση τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις καταργώντας τα υπόλοιπα συστήματα, όπως την απαρχαιωμένη κατηγοριοποίηση σε επίπεδο όχλησης».

Κοινώς, αλλάζουμε τους περιβαλλοντικούς νόμους, ώστε να «χωρούν» οι περιβαλλοντοκτόνες δραστηριότητες.

«Απόλυτη προτεραιότητα για τη νέα κυβέρνηση θα είναι η ταχύτατη υλοποίηση των σχεδιασμένων ιδιωτικοποιήσεων. Αλλά και η προώθηση εμβληματικών επενδύσεων, όπως το Ελληνικό και οι Σκουριές».

Εξηγείται σαφώς τι εννοούσε με την προηγούμενη φράση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερασπίστηκε συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα.

«Προτάσσουμε ιδιαίτερα τη “δεύτερη κατοικία” προσφέροντας ισχυρά φορολογικά κίνητρα σε όσους ξένους επιλέξουν την Ελλάδα ως τόπο φορολογικής κατοικίας, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν αποκτήσει ακίνητη περιουσία στη χώρα μας».

Υπόσχεται άλλους, ελαφρύτερους φορολογικούς νόμους για τους αλλοδαπούς και σκληρούς για τους ντόπιους.

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Θέλουμε εξορυκτική δραστηριότητα πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον και στο αυστηρό κοινοτικό πλαίσιο. Αλλά με απλοποίηση και αναμόρφωση του λατομικού κώδικα και της εξορυκτικής νομοθεσίας. Αλλες Σκουριές δεν πρόκειται να έχουμε. Αν μια εταιρεία σέβεται την περιβαλλοντική νομοθεσία και δικαιώνεται δικαστικά θα συνεχίζει κανονικά τη δραστηριότητά της».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπόσχεται ξανά αλλαγή νομοθεσίας, «ξεχνώντας» να μιλήσει για αποφάσεις δικαστηρίων κατά της Eldorado.

«Η Εγνατία Οδός είναι δικό μας έργο. Ξεκίνησε επί ημερών Κωνσταντίνου Μητσοτάκη».

Το έργο ολοκληρώνεται 25 χρόνια μετά. Δεν είναι τιμητικό για τη Ν.Δ.

«Εγγυώμαι προσωπικά ότι τα βόρεια σύνορά μας θα ξαναγίνουν αυτό που πρέπει να είναι. Σύνορα. Οχι μια απλή γραμμή στον χάρτη από την οποία περνούν ανεξέλεγκτα παράνομα και λαθραία προϊόντα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεχνά μάλλον ότι η Βουλγαρία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Γιατί να μην μπορούν να παρέχουν πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας ιδιώτες γιατροί που θα υπόκεινται σε αυστηρούς ελέγχους και σε συγκεκριμένη στοχοθεσία;»

Ακόμα δεν φτιάχθηκε η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να την ιδιωτικοποιήσει!

«Και γιατί να μην παραχωρήσουμε στον ιδιωτικό τομέα υποστηρικτικές υπηρεσίες, όπως η μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων, απελευθερώνοντας με αυτόν τον τρόπο προσωπικό και αποφεύγοντας μελλοντικές προσλήψεις στο Δημόσιο;»

Ιδιωτικοποίηση και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους! Η δε «απελευθέρωση» προσωπικού σημαίνει απολύσεις;

«Για να κάνουμε μια πραγματική επανάσταση στη φορολογία πρέπει να μειώσουμε τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων. Είμαι αποφασισμένος να πείσω τους εταίρους μας ότι αυτό είναι και προς το δικό τους συμφέρον. [...] Εμείς θα υλοποιήσουμε όλες τις αλλαγές για τις οποίες μιλώ γιατί τις πιστεύουμε και γιατί ξέρουμε να τις κάνουμε. [...] Θα προτείνω μια νέα ρήτρα ανάπτυξης και μεταρρυθμίσεων. Η λογική είναι απλή. Η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις μετά το 2018 τις οποίες προτείνει και εφαρμόζει η ίδια με απόλυτη προσήλωση».

Αρχικά, η απόλυτη σύγχυση. Πρώτα υπόσχεται πως θα παλέψει για μείωση πλεονασμάτων κι ύστερα λέει ότι θα τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις-ιδιωτικοποιήσεις. Και ύστερα δίνει τη λύση: νέο μνημόνιο μετά το 2018!

«Θα γνωρίζουν ότι εμείς θα σεβαστούμε και θα εφαρμόσουμε τις σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ, σχετικά με τον χρόνο παραγραφής των αξιώσεων του Δημοσίου».

Δεσμεύεται δηλαδή ότι θα παύσει κάθε έλεγχο για φορολογικές παραβάσεις στα πρόσωπα που βρίσκονται στις λίστες φοροφυγάδων.

«Αξίζουμε πιο αυτόνομα και πιο δημιουργικά σχολεία. Με μεγαλύτερη ελευθερία στην οργάνωση, τη διαχείριση πόρων, την επιλογή διδακτικού προσωπικού».
Τέλος στον αξιοκρατικό ΑΣΕΠ για τους καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, υπόσχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ιδρύουμε ένα πρότυπο σχολείο σε κάθε περιφερειακή ενότητα, ξεκινώντας από τις υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Για τους καλύτερους μαθητές. Αυτούς που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε σε ιδιωτικό σχολείο».

Παραδέχεται ότι οι καλύτεροι μαθητές πρέπει να πηγαίνουν σε ιδιωτικά σχολεία. Για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα, θα φτιαχτούν «πρότυπα σχολεία». Οι υπόλοιποι ας αρκεστούν σε δημόσια σχολεία-αποθήκες.

«Και οι φοιτητοπατέρες θα βγουν από τα Πανεπιστήμια. Οι φοιτητές δεν θα ψηφίζουν στις εκλογές των πρυτανικών οργάνων. Η ΔΑΠ θα επανιδρυθεί σε άλλη λογική. Δεν θα ξανακολληθεί καμία αφίσα από τη Νέα Δημοκρατία σε κανένα Πανεπιστήμιο. Και η ΔΑΠ θα σταματήσει να συμμετέχει σε εκλογές που αφορούν λίγους και διώχνουν τους πολλούς. Η έμφαση θα δοθεί στη δημιουργία ενός Εθνικού Συμβουλίου Φοιτητών, όπου οι εκλογές θα γίνονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο».
Προφανώς θα μετανιώνει για το ότι στις 13 Μαρτίου 2017 συναντήθηκε με ΔΑΠίτες στο Ηράκλειο της Κρήτης. Υπόσχεται πάντως κατάργηση του φοιτητικού συνδικαλισμού, με ό,τι αυτό θα προκαλέσει στην εσωτερική δημοκρατική λειτουργία των πανεπιστημίων.

«Ναι λοιπόν και στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια. [...] Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι οι καλοί θα προσληφθούν τελικά με μόνιμη απασχόληση».
Σαφές. Μόνο οι «καλοί» (που όπως είπαμε παραπάνω πρέπει να κατευθύνονται στην ιδιωτική εκπαίδευση) αξίζουν μόνιμη και σταθερή δουλειά.

«Δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες. Κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση και όσοι το επιχείρησαν καταστρατήγησαν τελικά την ίδια τη Δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρεσβεύει και επιθυμεί την κοινωνία «ζούγκλα». Απόλυτα ακροδεξιά θέση, ταυτόσημη θέσεων της Χρυσής Αυγής.

«Μητρώο Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, υποχρεώσεις διαφάνειας και λογοδοσίας και στη συνέχεια, ναι, φορολογικές απαλλαγές για τις δωρεές».

Η φράση αυτή αποτελεί προτροπή προς τους επιχειρηματίες: «Φτιάξτε ΜΚΟ για να έχετε φορολογικές ελαφρύνσεις».

«Οι συμβάσεις που καταρτίζονται στο επίπεδο της επιχείρησης υπερισχύουν των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων. [...] Και βέβαια για να προκηρυχθεί απεργία θα απαιτείται η θετική ψήφος του 50%+1 των εγγεγραμμένων μελών».

Απόλυτη υποστήριξη των θέσεων του ΔΝΤ λίγο πριν ξεκινήσει η τρίτη αξιολόγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου