οι κηπουροι τησ αυγησ

Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

"...Αν προσθέσεις όλες τις ψήφους, τότε η ΝΔ προηγείται (έστω και οριακά) στο Αθαμάνιο. Ελαβε 212 ψήφους έναντι 208 του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα θα πείτε γιατί συνέβη αυτό; Μου λένε ότι οι συγχωριανοί του κ. Τσίπρα εμφανίζονται ενοχλημένοι επειδή δεν τους πρόσεξε κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας. Μπορεί να χόρεψε μαζί τους το «καγκελάρι» αλλά έργα δεν έκανε, αν και τους ενέκρινε έναν… δρόμο. Από το Αθαμάνιο έως τα Θεοδώριανα, προϋπολογισμού 8.849.000 ευρώ...."


Από "ΤΟ ΒΗΜΑ" (ηλεκτρονική έκδοση)



Ακόμη και οι συγχωριανοί του δεν τον έβγαλαν πρώτο στις ευρωεκλογές τον Αλέξη Τσίπρα (φωτογραφία). Και εξηγούμαι… Τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα στο Αθαμάνιο Αρτας, όπως τα συγκέντρωσαν τα γαλάζια στελέχη της περιοχής, φανερώνουν ότι το χωριό του κ. Τσίπρα και οι συγχωριανοί του δεν τον τίμησαν όπως στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Συγκεκριμένα:

Στο Αθαμάνιο μου λένε οι κάτοικοι του χωριού ότι είχαν στηθεί τρία εκλογικά τμήματα. Στο πρώτο τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβαν τον ίδιο αριθμό ψήφων, δηλαδή 83 ψήφους ο ΣΥΡΙΖΑ και 83 η ΝΔ. Στο δεύτερο εκλογικό τμήμα ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε κεφάλι και συγκέντρωσε 102 ψήφους έναντι 78 της ΝΔ. Στο τρίτο εκλογικό τμήμα στο Αθαμάνιο υπήρξε η μεγάλη ανατροπή: ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 23 ψήφους, έναντι 51 της ΝΔ. Αν προσθέσεις όλες τις ψήφους, τότε η ΝΔ προηγείται (έστω και οριακά) στο Αθαμάνιο. Ελαβε 212 ψήφους έναντι 208 του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα θα πείτε γιατί συνέβη αυτό; Μου λένε ότι οι συγχωριανοί του κ. Τσίπρα εμφανίζονται ενοχλημένοι επειδή δεν τους πρόσεξε κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας. Μπορεί να χόρεψε μαζί τους το «καγκελάρι» αλλά έργα δεν έκανε, αν και τους ενέκρινε έναν… δρόμο. Από το Αθαμάνιο έως τα Θεοδώριανα, προϋπολογισμού 8.849.000 ευρώ.


Σε ένα διπλανό χωριό από το Αθαμάνιο, στο Βουλγαρέλι Αρτας, από όπου κατάγεται ο γαλάζιος βουλευτής Γιώργος Στύλιος, η ΝΔ πήρε 235 ψήφους έναντι 157 του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλετε και άλλα παράξενα που συνέβησαν στο Αθαμάνιο κατά τις ευρωεκλογές; Η Χρυσή Αυγή συγκέντρωσε (μέσα στο χωριό του Τσίπρα) 21 ψήφους, τρεις ψήφους περισσότερους από το ΚΙΝΑΛ (18 ψήφους).

Και το Ροδάκινο του γύρισε την πλάτη

Τι και αν η παραλία Ροδάκινο στον Δήμο Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο Κρήτης είναι από τις αγαπημένες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και την επισκέφθηκε το Πάσχα. Οι κάτοικοι φαίνεται ότι πολιτικά δεν τρέφουν την ίδια συμπάθεια, αφού στις ευρωεκλογές 2019 ψήφισαν ΝΔ. Με δυο λόγια, «μαύρισαν» τόσο τον κ. Τσίπρα όσο και τον Παύλο Πολάκη.

Η ατυχία να σε στηρίζει ο Τσίπρας

Εκείνο που μου λένε είναι ότι όποιος είχε τη στήριξη του κ. Τσίπρα δεν τα πήγε καθόλου καλά. Θέλετε μερικά παραδείγματα;

Στον Πειραιά, φέρ’ ειπείν, ο Νίκος Μπελαβίλας ήταν τρίτος με 14%. Στην Αθήνα, όπου στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα η πάνω πλευρά της πλατείας ήταν σχεδόν άδεια, ο Νάσος Ηλιόπουλος μπορεί μεν να κατάφερε να περάσει στον β’ γύρο, ωστόσο, το ποσοστό που έλαβε ήταν μόλις 17%, όταν ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης το 2014 είχε λάβει 20% στον πρώτο γύρο. Αλλά και η Ρένα Δούρου, που ήταν παρούσα στο Σύνταγμα, μόλις και μετά βίας κατάφερε να περάσει στον β’ γύρο με ποσοστό κάτω από 20%.

Στη Θεσσαλονίκη η στήριξη από τον Αλέξη Τσίπρα στην Κατερίνα Νοτοπούλουδεν είχε καλύτερα αποτελέσματα. Η υποψήφια του κυβερνώντος κόμματος έμεινε μόλις στο 13,4% και στην τέταρτη θέση. Στο Αγρίνιο, όπου επίσης μίλησε ο Πρωθυπουργός, ο ανεξάρτητος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Καμμένοςέμεινε στην τρίτη θέση με 11%. Παρόμοια εικόνα και στην Κοζάνη, όπου επίσης περιόδευσε ο Πρωθυπουργός: ο νυν δήμαρχος Ελ. Ιωαννίδης που προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ έμεινε τρίτος με 21%.

Οι κόκκινες κάρτες στον ΣΥΡΙΖΑ

Επόμενο είναι να «βράζουν» στον ΣΥΡΙΖΑ για τη βαριά ήττα και στελέχη, με ηγέτιδα την ομάδα των «53», να στρέφονται κατά κυβερνητικών προσώπων και υπουργών, καταλογίζοντας μεγάλες ευθύνες. Αλλά αυτό που συμβαίνει στο εσωτερικό του κόμματος δεν είναι τίποτα, όπως λένε οι γνωρίζοντες, μπρος στα συντροφικά μαχαιρώματα που αναμένεται να συμβούν μετά τις εθνικές εκλογές και την αναμενόμενη νέα βαριά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο στόχαστρο της εσωκομματικής κριτικής μπήκαν: Ο υπουργός Επικρατείας και επικεφαλής σχεδιασμού του Μαξίμου Xριστόφορος Βερναρδάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής Νίκος Παππάς. Η γκρίνια φθάνει μέχρι και τον Πρωθυπουργό, κυρίως για την κάλυψη που παρείχε στον υπουργό Παύλο Πολάκη, αλλά και στην κάλυψη επί τέσσερα χρόνια στον Πάνο Kαμμένο (οβίδες στη Σαουδική Αραβία, εμφάνιση σε καζίνο, κ.τ.λ.), γεγονότα που εκτιμάται πως κόστισαν αρκετά στην εικόνα του κόμματος.

Αυτοδυναμία στις ευρωεκλογές

Αν και επισήμως οι μετρήσεις των δημοσκοπικών εταιρειών για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου αρχίζουν τη Δευτέρα, ωστόσο ορισμένες από τις εταιρείες αυτές έβγαλαν ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία. Για παράδειγμα, μου λένε ότι με το ποσοστό που έλαβε η ΝΔ στις ευρωεκλογές και με τους Βελόπουλο και Βαρουφάκη να πιάνουν το πλαφόν του 3%, τότε το κόμμα του κ. Μητσοτάκη μπορεί να συγκεντρώσει 151 βουλευτές εάν γίνονταν εθνικές εκλογές. Χωρίς τους Βελόπουλο και Βαρουφάκη, με Βουλή πέντε κομμάτων, μπορεί να φθάσει και τους 154 βουλευτές (σύμφωνα με το ισχύον εκλογικό σύστημα).

Μύλος στη Λέσβο

Αναστάτωση προκάλεσε το δημοσίευμά μας για όσα συμβαίνουν στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, όπου συγκρούονται η νυν περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και ο πρώην πρύτανης του ΕΜΠ Κώστας Μουτζούρης, ανεξάρτητος υποψήφιος υποστηριζόμενος από δυνάμεις της ευρύτερης δεξιάς παράταξης…

Η κυρία Καλογήρου έχει μπει στο στόχαστρο διαφόρων αντιμεταναστευτικών έως εθνικιστικών δυνάμεων για τη στάση της στο Προσφυγικό. Εχουν συνασπισθεί εναντίον της από χρυσαυγίτες μέχρι παλαιοί πασόκοι του λεγόμενου πατριωτικού σκέλους του…

Τη μεγαλύτερη επίθεση την αντιμετωπίζει στη Λέσβο. Το ενδιαφέρον είναι ότι η επίσημη υποψήφια της ΝΔ βρίσκει μεγαλύτερη υποστήριξη στο αριστερό ακροατήριο των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Τα μεγαλύτερα ποσοστά, για παράδειγμα, τα εξασφάλισε στην «κόκκινη» Ικαρία.

Στην υπόθεση ενεπλάκη και ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου στο χωριό του οποίου, την Αγία Παρασκευή, ο κ. Μουτζούρης ήρθε πρώτος, παρότι ο κ. Αθανασίου έχει υποστηρίξει την κυρία Καλογήρου

Αλλά και στο χωριό της κυρίας Καλογήρου, τα Βασιλικά, ο κ. Μουτζούρης ήρθε επίσης πρώτος, όπως και στα χωριά της Γέρας, ιδιαίτερης πατρίδας του κ. Βογιατζή (πρώην βουλευτή της ΝΔ) και υποστηρικτή της κυρίας Καλογήρου.

Ορισμένοι αποδίδουν τις απώλειες της κυρίας Καλογήρου στη Λέσβο στη δυσαρέσκεια που υπήρχε στο πρόσωπό της από τον αγροτικό και κτηνοτροφικό πληθυσμό του νησιού. Ο κ. Αθανασίου πάντως έσπευσε και χθες με δήλωσή του να στηρίξει την κυρία Καλογήρου, την επίσημη υποψηφιότητα του κόμματός του.

Με άλλα λόγια, μύλος στη Λέσβο. Το τι θα γίνει στον δεύτερο γύρο παραμένει άλυτος γρίφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου