οι κηπουροι τησ αυγησ

Κυριακή 7 Μαΐου 2023

Δρόμοι σκοτεινοί και ανασφαλείς, ενώ θα μπορούσαν να φωτίζονται εξαιρετικά με λαμπτήρες led των οποίων η χρήση επιτρέπει οικονομίες κλίμακας, προβλήματα ασφαλείας ιδιαιτέρως τη νύκτα συνεπεία της υποστελέχωσης του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, μαθήματα σε σχολεία που γίνονται σε τάξεις-ληγμένα κονταίηνερς, δραματική κατάσταση στις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου, ένας κατάλογος χωρίς τέλος χάρις στα (μη) έργα μιάς ανερυθρίαστης Δημοτικής Αρχής, στην κορυφή της οποίας βρίσκεται ο νυν Δήμαρχος Γ. Χατζηδάκης...

 Ο ΑΓΩΝΑΣ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ
ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΑΡΧΙΣΕ 
ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΤΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ...


· Η ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Στάθη Ψυρρόπουλου στην τελετή εγκαινίων του Πολιτικού Γραφείου του δημοτικού συνδυασμού «Πρώτα η Ηλιούπολη»


O υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης του συνδυασμού «Πρώτα η Ηλιούπολη», ο Στάθης Ψυρρόπουλος, έδωσε, το βράδυ της Παρασκευής 5ης Μαϊου 2023, το έναυσμα της προεκλογικής περιόδου γιά τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023, με την τελετή των εγκαινίων του Πολιτικού Γραφείου του συνδυασμού του, στην κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης, στην οδό Σοφοκλή Βενιζέλου 93.

Δεν περίμεναν, στο συνδυασμό του Στάθη Ψυρρόπουλου, να περάσουν οι εθνικές εκλογές-και οι δύο γύροι αυτών, όπως οι περισσότεροι προεξοφλούν-προκειμένου «να εκτιμήσουν την εκτίμηση», ώστε και αναλόγως να χαράξουν πορεία πλεύσης, κατά πώς θα διαμορφωθούν τα πράγματα. Δηλαδή καιροσκοπικά!

Και αυτό θα είναι εύλογο να το πιστωθούν θετικά στο συνδυασμό, ως το κατατεθέν ήδη πρόσημο μιάς δημοτικής παράταξης που δεν εννοεί να ετεροπροσδιορισθεί με αναφορά στο ευρύτερο πολιτικό γίγνεσθαι, ως παρακολούθημα – ακόμη χειρότερο «μακρύ χέρι»- οποιουδήποτε εκ των Κομμάτων του συνταγματικού, δημοκρατικού εκκρεμούς.


«Κόμμα μας είναι η Ηλιούπολη» είπε με ευθύτητα και αφοπλιστική σαφήνεια ο Στάθης Ψυρρόπουλος, δίνοντας το στίγμα ενός ανεξάρτητου δημοτικού συνδυασμού, που δεν επιθυμεί και δεν εννοεί να αποκτήσει κομματικές εξαρτήσεις από καμία πλευρά. Αλλά, αντιθέτως, της παράταξης εκείνης που δέχεται τους πάντες, δίχως αποκλεισμούς, όσους επιθυμούν να αφιερώσουν πρόθεση δημιουργικής συμμετοχής και δεσμεύονται γιά αδιαφιλονίκητα διαφανή προσφορά εις τα κοινά, δίχως πρόθεση ιδίου οφέλους, «εργάτες» μόνον γιά το καλό της Ηλιούπολης.


Εάν αυτό το μήνυμα επικοινωνηθεί όσο γίνεται περισσότερο, τότε και το υπάρχον σήμερα πρόβλημα της πολυδιάσπασης στην εκπροσώπηση των πολιτικών Κομμάτων στη διεκδίκηση της ψήφου των πολιτών της Ηλιούπολης στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου, μπορεί να αντιμετωπισθεί θετικά. Διότι σήμερα:

-Η ΝΔ εμφανίζεται να μετέχει-ατύπως έστω-στην κυβερνώσα Δημοτική Αρχή Χατζηδάκη, μέσω της απ’ ευθείας αναθέσεων «οφφιτσίων» από το νυν Δήμαρχο, παραλλήλως με τους υπάρχοντες ανεπίσημους συνδυασμούς Τάσου Ευσταθίου κυρίως και Γαβριήλ Αραμπατζή δευτερευόντως και με ερωτηματικό γιά τα επόμενα βήματα του «Αυτοδιοικητικού Φόρουμ» υπό τον Θανάση Βαμβίνη. Ο Ναύαρχος Διον. Χατζηδάκης, υποψήφιος της ΝΔ στο Νότιο τομέα της Β’ Αθηνών και υπεύθυνος περί τα αυτοδιοικητικά, χειρίζεται το πρόβλημα, προσπαθώντας να δώσει λύση στην κατάσταση, που δεν χαρακτηρίζεται ως εύκολη.

-Ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει επιλέξει να δώσει «σήμα» προσωπικής στήριξης εις το πρόσωπο του νυν Δημάρχου Χατζηδάκη, προσκεκλημένου εις το τελευταίο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον ίδιο τον Τσίπρα, όπως αρέσκεται να λέγεται τουλάχιστον από το περιβάλλον του τελευταίου γιά προφανείς λόγους. Την ίδια ώρα, όμως, ο συνδυασμός «Ηλίου-Πόλις» του επίσημου υποψηφίου στις εκλογές του 2019, Χρήστου Κοκοτίνη, έχει ήδη εξαγγείλει ότι θα συνεχίσει με υποψήφιό του το Θοδωρή Παπαδάτο, τον οποίο δεν στηρίζουν πολλοί από την ΟΒ Μελών ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης, έχοντας ήδη αποχωρήσει.

-Το ΠΑΣΟΚ έχει τουλάχιστον διχοτομηθεί, με το σχήμα της ΕΝΑΚ υπό το Δημ. Παντζόπουλο, οργανικώς εις το συνδυασμό Χατζηδάκη και κάποιους τοπικούς προβεβλημένους, μέλη και της ΚΕ, να μετέχουν επισήμως του συνδυασμού «Ηλιούπολη, Φωτεινή Πόλη», υπό το Δημ. Ευαγγέλου ( ΄Αγγ. Δημητρόπουλος, Βαγγ. Κεφαλάς) και άλλους να «αναμένουν», ώστε να δουν προς τα πού θα γείρει η πλάστιγγα(...), αναλόγως δε να πράξουν/επιλέξουν!

-Έχουν επαναναβεβαιώσει την εκ νέου υποψηφιότητά τους, οι περισσότεροι λοιποί συνδυασμοί, όπως της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (ΚΚΕ) υπό τον Αλέξανδρα Μπουγά και από άλλα σχήματα της άκρας αριστεράς και της οικολογίας.

Είναι φανερό, ότι, μπροστά σε μία τέτοια πρωτοφανή πανσπερμία υποψηφίων Δημάρχων και των υπ’ αυτούς συνδυασμών, η υποψηφιότητα του Στάθη Ψυρρόπουλου, σημερινού επικεφαλής του συνδυασμού «Πρώτα η Ηλιούπολη» που εκυβέρνησε το Δήμο Ηλιούπολης επί δύο διαδοχικές θητείες, με Δήμαρχο το Βασίλη Βαλασόπουλο όπου άφησε απολύτως μετρήσιμο θετικό έργο, προβάλλει σήμερα ως η μόνη αξιόπιστη εναλλακτική επιλογή στην απερχόμενη Δημοτική Αρχή Χατζηδάκη. Η τελευταία έλαμψε στο Δήμο Ηλιούπολης με την ανυπαρξία της, με το συνδυασμό της μείζονος αντιπολίτευσης εις το Δημοτικό Συμβούλιο υπό τον Στάθη Ψυρρόπουλο, να δίνει μάχες επί μαχών, οι οποίες προσέκρουαν στην παντελή αδιαφορία κατ’ ελάχιστον της Δημοτικής Αρχής Χατζηδάκη, εάν όχι στην σκωπτικότητα, ακόμη και επιθετικότητα....

Βεβαίως, θα ήταν άδικο να μην «πιστωθεί» στην απερχόμενη Δημοτική Αρχή Χατζηδάκη, ότι εγκαταστάθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο, χάρις στις
επιτυχείς μηχανορραφίες της εις βάρος της Δημοτικής Αρχής Βαλασόπουλου. Άλλωστε ο ίδιος ο απερχόμενος Δήμαρχος διετέλεσε αμέσως προηγουμένως Αντιδήμαρχός του...





Στην ομιλία του, της Παρασκευής 5ης Μαΐου 2023,ο Στάθης Ψυρρόπουλος, με λόγο απολύτως πειστικό, συγκροτημένο και ιεραρχημένο και σε τόνους που απαιτούνται από την δριμεία κατάσταση των πραγμάτων, ανέδειξε το μείζον εκ των μειζόνων που δεν άλλο από την απαλλαγή της Ηλιούπολης, από μία ανάξια των περιστάσεων και των απαιτήσεων Δημοτική Αρχή, η οποία:

-Παρήγαγε μηδενικό έργο, στους μέχρι σήμερα 40 μήνες που απολαμβάνει της δημοτικής εξουσίας, σε όλους τους τομείς

-Αφήνει μεγάλο κατάλογο προβλημάτων υψηλού κινδύνου που ανεδείχθησαν και διογκώθηκαν, φθάνοντας να λάβουν εκρηκτικές διαστάσεις επί των ημερών της, με άμεση την αποτύπωση στο επίπεδο καθημερινού βίου και ασφαλείας των πολιτών-κατοίκων της Ηλιούπολης,

-Εκυβέρνησε «από το γραφείο», με αρχή από το πρόσωπο του ίδιου του Δημάρχου Χατζηδάκη εξ ου και παρέμεινε σταθερώς απόμακρος από τους δημότες, αποφεύγοντας κάθε πραγματική επαφή και διάλογο μαζύ τους. Τώρα που το «ανεκάλυψε» ή τού το επέβαλαν οι επικοινωνιακοί του σύμβουλοι ώστε να ανακρούσει πρύμναν είναι πολύ αργά, οι δημότες τού γυρίζουν την πλάτη,

-Ενώ παρέλαβε πλεόνασμα άνω των 6 εκατ. €, την 1η Ιανουαρίου 2020 που εγκαταστάθηκε στο Δήμο, από την απελθούσα Δημοτική Αρχή Βαλασόπουλου, σήμερα αυτό έχει εξανεμισθεί, σχεδόν μηδενισθεί, χάρις στη σωρεία απ’ ευθείας αναθέσεων που ακολουθήθηκαν ως προσφιλής πεπατημένη, προφανώς χωρίς ουσιαστικές συζητήσεις και διαπραγματεύσεις γιά συμπίεση του προσφερόμενου τιμήματος, σε συνδυασμό με σπατάλες γιά έργα βιτρίνας, αμφίβολης ή /και μηδενικής σημασίας γιά τα προβλήματα της καθημερινότητας,

-Τα Ταμεία σήμερα του Δήμου δεν μπορούν πλέον να καλύψουν καν τις απαιτήσεις μισθοδοσίας των υπαλλήλων του, γιά περισσότερους των δύο μηνών,

-Συνειδητοποιώντας το εξ αντικειμένου αδιέξοδο εις το οποίο έχει οδηγήσει τα πράγματα από αποκλειστική υπαιτιότητα, συνεπεία λανθασμένων επιλογών ή αντίστοιχω παραλείψεων, αναζητεί ευκαιρίες που θα μπορούσαν να τής επιτρέψουν «να κόψει κορδέλες» γιά στοιχειωμένα έργα στους προηγούμενους 40 μήνες...Δεν παραλείπουν δε να προσφέρουν...λουλούδια και γλάστρες, Πρωτομαγιάς ένεκα!


Γιά όλα αυτά, ο Στάθης Ψυρρόπουλος μίλησε αναλυτικά στην ομιλία του,
με "προβολές" στην καθημερινή πραγματικότητα των πολιτών της Ηλιούπολης: Δρόμοι σκοτεινοί και ανασφαλείς, ενώ θα μπορούσαν να φωτίζονται εξαιρετικά με λαμπτήρες led των οποίων η χρήση επιτρέπει οικονομίες κλίμακας, προβλήματα ασφαλείας ιδιαιτέρως τη νύκτα συνεπεία της υποστελέχωσης του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, μαθήματα σε σχολεία που γίνονται σε τάξεις-ληγμένα κονταίηνερς, δραματική κατάσταση στις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου, ένας κατάλογος χωρίς τέλος χάρις στα (μη) έργα μιάς ανερυθρίαστης Δημοτικής Αρχής, στην κορυφή της οποίας βρίσκεται ο νυν Δήμαρχος Γ. Χατζηδάκης.

Και ήσαν πολλοί αυτοί που προσέτρεξαν στην πρόσκληση του συνδυασμού «Πρώτα η Ηλιούπολη», δίνοντας το τόνο στυν αντικειμενική απαίτηση απαλλαγής του Δήμου Ηλιούπολης από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή, ακόμη και από τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών του ερχόμενου Οκτωβρίου, ει δυνατόν. Όπως π.χ. ο υποψήφιος Δήμαρχος Θοδ. Παπαδάτος και υποψήφιοι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κιν.Αλλ.

Και ακριβώς εις τον αντίποδα ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης, Στάθης Ψυρρόπουλος, με την ομάδα του των πρώτων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού «Πρώτα η Ηλιούπολη» οι οποίοι, με ταυτότητά τους, το «ΕΜΕΙΣ σάς ακούμε», δίνουν μάχη, πάση δυνάμει, ώστε το κεντρικό σύνθημα «Είδαμε το ΠΑΛΙΟ, ΠΑΜΕ γιά το ΝΕΟ» να κλειδώσει την επιτυχία στις 8 Οκτωβρίου 2023. Και, αμέσως μετά, γιά την πενταετία που αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου 2024, να αποτελέσει τη βάση της νέας Δημοτικής Αρχής Ψυρρόπουλου, γιά την Ηλιούπολη.

Σε σχέση με τα προηγούμενα, αυτό που δεν διαφεύγει από τους ανθρώπους του δημοτικού συνδυασμού «Πρώτα η Ηλιούπολη» είναι ότι ή απερχόμενη Δημοτική Αρχή Χατζηδάκη θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει όλα μέσα που διαθέτει, στην απέλπιδα προσπάθειά της να διασωθεί στη δημοτική εξουσία, από την οποία, όμως, δεν θα αποφύγει να εκδιωχθεί, έστω και υπό προθεσμία, από τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης, Στάθης Ψυρρόπουλος, αναφέρθηκε και σε αυτή τη «διάσταση»(...) της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής Χατζηδάκη, αποκαλύπτοντας στην ομιλία του, ότι ένα οιονεί «Δεύτερο Γραφείο» (γνωστά και σαν Α2 σε προγενέστερες μαύρες περιόδους στη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων), αποτελούμενο από «έμπιστους» (οδηγούς και όχι μόνον...), παρακολουθεί, καταγράφει, ενδεχομένως και φωτογραφίζει την κίνηση όσων προσέρχονται στο Πολιτικό Γραφείο του συνδυασμού.

Σε συνέχεια δε, όταν μεταξύ αυτών που επισκέπτονται την έδρα του συνδυασμού «Πρώτα η Ηλιούπολη» ταυτοποιηθούν εργαζόμενοι στο Δήμο Ηλιούπολης, τότε, σε τέτοιες περιπτώσεις, εντεταλμένοι της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής επιφορτίζονται να τούς συναντήσουν με σκοπό να τούς συνετίσουν, επισείοντας τον κίνδυνο γιά την εργασία τους...Πρωτοφανή πράγματα!

Ναι, δυστυχώς συμβαίνουν και τέτοια πράγματα στην Ηλιούπολη και δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητα. Ο συνδυασμός «Πρώτα η Ηλιούπολη» τα ανέδειξε και δικαίως απαιτείται η κινητοποίηση από σύμπασα τη δημοτική αντιπολίτευση στο επίπεδο του Δημοτικού Συμβουλίου και της τοπικής κοινωνίας γενικώς.

Προσώρας, πάντως, ο χρόνος μέχρι τις δημοτικές εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου προσφέρει την άνεση χρόνου για καλύτερη και αποτελεσματική συνεννόηση και δρομολόγηση των απαραίτητων διεργασιών στην τοπική κοινωνία της Ηλιούπολης, ώστε ο νυν Δήμαρχος Γ. Χατζηδάκης να λάβει την πιό ηχηρή καταδίκη από την κάλπη. Οτιδήποτε συμβάλλει, προς την κατεύθυνση αυτή, δεν πρέπει να υποτιμηθεί και πολύ περισσότερο να αφεθεί αναξιοποίητο, αλλά, αντιθέτως, να αξιοποιηθεί στο έπακρο, μέσω κατάλληλων πρωτοβουλιών, συμμαχιών, ακόμη και συμπράξεων κ.ο.κ.

Δεν έχει θέση και χώρο προς τούτο η «πολυτέλεια» παραταξιακών εγωϊσμών και μονοπωλίων στην αντιμετώπιση μιάς κατάστασης που κινδυνεύει να εξελιχθεί σε εκρηκτική, με τους αντικειμενικώς υπεύθυνους γνωστούς, αλλά και τους αποδέκτες όλων αυτών των πρωτοφανών περισσότερο, κατ’ εξοχήν μάλλον, υπεύθυνους, να παραμερίσουν διαφορές και να βρούν κοινή γλώσσα...

Μην ξεχνούμε, άλλωστε, ότι και η συγκυρία του επανελθόντος εκλογικού νόμου γιά τις αρχαιρεσίες στις αυτοδιοικητικές εκλογές πρώτου και δεύτερου βαθμού, που επανέφερε η Κυβέρνηση της ΝΔ, με το «Νόμο Βορίδη», καταργώντας τον εκλογικό νόμο-τερατούργημα της απλής αναλογικής με τον οποίο έγιναν οι αμέσως προηγούμενες εκλογές με το «Νόμο Σκουρλέτη» της τότε Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αποτρέπει την ακυβερνησία της απλής αναλογικής.

Σε αυτή την ακυβερνησία,, ακριβώς είχαν αποβλέψει οι κυβερνώντες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ώστε να οδηγήσουν τους ΟΤΑ σε αντικειμενικό αδιέξοδο, οδηγώντας εν τοις πράγμασι σε υπόγεια παζάρια θέσεων και ανταλλαγμάτων, ώστε να εξασφαλίζονται οι απαραίτητες πλειοψηφίες εις τα Δημοτικά Συμβούλια, αφού οι ίδιοι είχαν ναρκοθετήσει την απαραίτητη κυβερνησιμότητα...

Όπως ακριβώς, συνέβη και με τη σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου στην Ηλιούπολη, το 2019, όπου η πρώτη πλειοψηφούσα δημοτική ομάδα του συνδυασμού «Πρώτα η Ηλιούπολη» του πρωτεύσαντος υποψηφίου Βασ. Βαλασόπουλου, στον πρώτο γύρο, δεν κατέλαβε και τη Δημοτική Αρχή, καθώς αυτή περιέπεσε στον ανθυποψήφιό του Γ. Χατζηδάκη, στο
δεύτερο γύρο, με ακόμη μικρότερη δημοτική ομάδα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η κυβερνησιμότητα είχε εκ των προτέρων διαγραφεί...


Πώς να λειτουργήσει ένας Δήμος με τέτοιες συνθήκες, με την απαιτούμενη διαφάνεια; Ευτυχώς ήλθε ο γνωστός και ως «Νόμος Βορίδη» (4804/2021), να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ορίζοντας το όριο το 43%+1 ψήφο γιά μία δημοτική παράταξη, προκειμένου να διαθέτει τα 3/5 των εδρών του Δημοτικού Συμβουλίου. Συνεπώς το μείζον πρόβλημα της κυβερνησιμότητας στους ΟΤΑ που ήλθε να προκαλέσει ο άφρων «Νόμος Σκουρλέτη» αντιμετωπίζεται πλήρως.

Παρέθεσα τα προηγούμενα, από τη θέση του ανεξάρτητου παρατηρητή των δημοτικών πραγμάτων, από τη θέση του απλού δημότη Ηλιούπολης, με καθαρή αντίληψη και πεποίθηση ότι αποτελεί «στοίχημα» Δημοκρατίας και Διαφάνειας να απέλθει των κοινών η απερχόμενη Δημοτική Αρχή Χατζηδάκη, με την ψήφο καταδίκης της από την κάλπη των δημοτικών εκλογών του ερχόμενου Οκτωβρίου.

Ουσιαστικώς θα πρόκειται και γιά πολιτική καταδίκη και του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ γιά τον εκλογικό νόμο-τερατούργημα που επέβαλε στις αρχαιρεσίες γιά την Αυτοδιοίκηση, με το «νόμο Σκουρλέτη», ως κυβερνών Κόμμα. Και εξ ίσου και γιά μία καταδίκη και σε τοπικό επίπεδο, στο πρόσωπο ενός εκλεκτού, τελικώς, του ίδιου Κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως ο νυν Δήμαρχος Ηλιούπολης!


Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης



 Τα συγχαρητήρια του Βασίλη Βαλασόπουλου ιδρυτή της Παράταξης "Πρώτα η Ηλιούπολη" και Δημάρχου Ηλιούπολης γιά δύο συνεχείς θητείες (2010-2014, 2014-2019), γιά τη συγκέντρωση του Στάθη Ψυρρόπουλου της περασμένης Παρακευής, απόντος του ίδιου στη Θεσσαλονίκη όπου πήγε γιά τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, όπου και συναντήθηκε με Ηλιουπολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου